Suntem cu ochii pe voi!

Fostul președinte îl acuză de înaltă trădare pe actualul

    Situație explozivă în România: fostul președinte al statului, Traian Băsescu, îi aduce succesorului său acuzații punctuale care se […]

 

 

Situație explozivă în România: fostul președinte al statului, Traian Băsescu, îi aduce succesorului său acuzații punctuale care se încadrează fără probleme în noul Cod penal la rubrica ”Înaltă trădare”. Incendiarele afirmații au fost făcute în cadrul unui interviu acordat postului România TV. Este, trebuie spus, pentru a doua oară în ultimul an cînd șeful statului e acuzat, direct sau indirect, de voci de prim rang din politică de trădare a țării.

Traian Băsescu l-a acuzat, astfel, pe Klaus Iohannis că a făcut o serie de  acte majore, de-a lungul perioadei de după alegeri, în care a subordonat interesele României celor ale Germaniei sau, după caz, binomului Germania -Rusia, inclusiv periclitînd stabilitatea Pactului strategic cu SUA.

Întrebat care consideră că sunt cele mai mari gafe ale lui Iohannis, ca președinte, Băsescu a enumerat mai multe gesturi grave, și ”complicate”, totodată, după cum s-a exprimat el.

În primul rînd, e vorba de derularea Consililui european de anul trecut, privind energia, transporturile și comunicațiile, la care a participat Klaus Iohannis, din partea țării noastre.

”Eu l-am acuzat pentru consiliul european de anul trecut care a avut ca tematică energia, la care a participat și unde a lăsat ca în concluzii să fie confidențialitate asupra prețului de achiziție a gazelor naturale în condițiile în care tema consiliului era unificarea sistemelor energetice, pe gaze și electricitate. Ori, asta a fost ABSOLUT ÎN FAVOAREA GERMANIEI! (s.n.). Nu aveam dreptul să mergem pe ideea că, dacă discutăm despre o piață energetică unică, unii achiziționează la un preț și alții la alt preț, funcție de cum ”stau” politic cu Federația Rusă, spre exemplu. Este inadmisibil. Trebuia ca prețurile de achiziție să fie raportate la comisie de către fiecare țară și uniformizate la nivelul UE. Altfel, despre ce piață concurențială discutăm cînd tu, Germania, iei energia mult mai ieftin decît o iau eu, România, sau decît o ia Franța, spre exemplu?” a spus fostul președinte. El a explicat că acest lucru îi afectează sever pe români: ”Ne afectează locurile de muncă prin scăderea competitivității în raport cu Germania!”.

Pe aceeași linie, fostul președinte a mai punctat: ”Sau, tot pe energie, guvernul României, președintele României, nu spun nimic despre faptul că a început proiectul Northstream ll, prin care Germania își trage a doua conductă din Federația Rusă, numai pentru ea, prin Marea Baltică, pentru aprovizionare cu gaze. Păi despre ce piață liberă mai vorbim, iar tu, Românie, taci? Și la confidențialitatea prețurilor, și la un alt proiect special Federația Rusă-Germania, și România, parcă, nici nu se prinde…”.

Altă greșeală majoră, în opinia lui Băsescu, și tot în favoarea Germaniei, ”a fost atunci cînd s-a păcălit cu cotele de refugiați, a acceptat principiul, ”lasă că-i vorba de o mie opt sute și acceptăm principiul cotelor…”, dar oricine vedea că nu poate fi vorba de 40-50.000 de imigranți, ci de mult mai mulți. Avem 1,5 milioane de anul trecut și mai vin două milioane anul ăsta, dar noi am rămas cu povestea cotelor, deci este o altă greșeală”.

În fine, o altă mare greșeală: ”Pilonul nostru de securitate este legat de SUA. Ei și-au adus baze militare și pușcași marini la Kogălniceanu, ei au avioane F-16 aici, tancurile americane Abrams sunt aici, deja poziționate, artileria americană e deja poziționată aici, logistică pentru încă vreo cîteva mii de militari americani care să vină la noi, cu ei am făcut scutul anti-rachetă și, ce să vezi? România a cumpărat rachete anti-tanc de la Germania. Și nu avem un militar german în tot sistemul de apărare al flancului estic al NATO, implicit în România” a mai spus Băsescu, reamintind că SUA a avut anul trecut un buget alocat pentru Europa de 700 de milioane de dolari, iar acum a mărit la 3,4 miliarde de dolari pentru apărarea flancului estic, ”iar România dă o sută de milioane de euro Germaniei, care spune că n-o să vedem vreun tanc german că vine să ne apere nouă frontiera”.

”Cred că sunt trei greșeli consistente, care vor avea impact asupra României” a conchis Băsescu.

Acuzațiile fostului președinte sunt, trebuie spus, extrem de grave, în primul rînd pentru că, în forma în care au fost prezentate, ele se încadrează lejer în articolul din Codul penal privind Înalta trădare, art.394 și 398.

Art. 394

Trădarea

Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:

  1. a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
  2. b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;
  3. c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
  4. d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale,

se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Art. 398

Înalta trădare

Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

După cum se vede, acțiunile înșirate de fostul președinte se regăsesc în alineatele b), c) ori chiar d) ale art.394. Avem, în descrierea lui Traian Băsescu, subminarea gravă, pe mai multe planuri, a intereselor economice ale României, a celor militare, politice, dar și puterea străină în favoarea căreia s-a acționat, mereu aceeași, de fiecare dată: Germania, secondată uneori de Federația Rusă.

 

Desigur, totul este o chestiune de interpretare, iar Traian Băsescu nu a dorit să meargă, de această dată, dincolo de eticheta de ”erori majore” ale președintelui în exercițiu.

Dacă am compara, însă, acuzațiile aduse ieri de Băsescu succesorului său cu cele care au dus la propria sa suspendare, în două rînduri, am observa lesne că cele din urmă pălesc, efectiv.

Avem, în opinia celui care a condus țara timp de 10 ani, un șef de stat care se comportă ca agent al Germaniei și trădează atît poporul cît și marele aliat SUA.

Anul trecut, după ce premierul Ponta l-a acuzat pe Iohannis de înaltă trădare pentru respingerea Codului fiscal, decizie care ar fi fost luată în afara țării, partidul lui Traian Băsescu a avut următoarea poziție publică:

“PMP consideră absolut necesară lămurirea acuzaţiilor de către preşedintele Iohannis, pentru a nu lăsa să planeze asupra sa şi, implicit, asupra României, acuzaţii atât de grave. Victor Ponta nu este un comentator oarecare, este premierul României, cu acces la informaţii clasificate, afirmaţiile sale nu pot fi tratate cu indulgenţă, în registrul neseriozităţii. Preşedintele Iohnnis are obligaţia să lămurească aceste declaraţii, să ceară premierului să producă imediat dovezile care au stat în spatele acuzaţiilor aduse. Dacă preşedintele Iohannis nu cere premierului Ponta aceste dovezi, rămâne în opinia publică şi a partenerilor noştri euroatlantici bănuiala că Victor Ponta a avut dreptate”

Știm azi că, nu mult după acel atac, capul premierului Ponta a căzut, într-un mod rămas învăluit pînă azi în mister.

Acum e rîndul lui Băsescu să arate cu degetul.

Ce va urma, după respectivele grave acuzații?

Și al cui cap va cădea, de această dată?

Bogdan Tiberiu IACOB

Sursa: http://inpolitics.ro/

Nota redcației JUSTIȚIARUL: Noi spuneam din februarie 2014, când Iohannis era doar o propunere pentru  funcția de ministru, că acesta face jocurile Germaniei și prezentam de atunci argumente palpabile: Klaus Iohannis va reprezenta interesele Germaniei în Guvernul României

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Șelaru Constantin-Ștefan

    DRAGI ROMÂNI, PÂNĂ ACUM NU AȚI MAI POMENIT NICI UN SPECTACOL GROTESC OFERIT DE UN HOȚ CARE A FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ȘI CARE, PENTRU A SCĂPA DE URMĂRITORI DERUTÂNDU-I, FUGE CA O LICHEA CE ESTE ȘI RĂCNEȘTE DISPERAT: ”PRINDEȚI HOȚUL!?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.