Cap limpede

Nu credeam că o să fim vreodată de acord cu Adrian Năstase…

  Scrisoare deschisă adresată Președintelui României                               […]

 

Scrisoare deschisă adresată Președintelui României

                                   Domnule Presedinte Iohannis,

Traian Băsescu v-a lăsat o mostenire grea – intre altele, actiunea obedientă fată de Statele Unite  („Licuriciul cel mare”) – Theo Peter, stergerea datoriilor Irakului si multe altele. Această actiune obedientă a incurajat ambasadorii americani la Bucuresti să incalce, incepând cu 2005, toate normele acceptate ale diplomatiei. Nu are rost să revin asupra celor intâmplate in ultimii ani.

Recent insă, răspunzând  criticilor unor oameni politici români, ambasadorul Hans Klemm a afirmat: „E datoria mea să fac observatii in mod public”. Cu alte cuvinte, să continue să se pronunte public in chestiunile de politică internă românească.

Consider că, in calitate de presedinte al României, aveti DATORIA să-l invătati pe ambasadorul Klemm că are datoria de a NU face observatii in public. Puteti, spre exemplu, să-l insărcinati pe unul din consilierii dvs. să-i inmâneze textul Conventiei de la Viena, din 1961, referitoare la relatiile diplomatice, in care se arată: „Art. 41 – 1. Fără prejudiciul privilegiilor si imunităților lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii si imunităti au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.”

Nu cred că ratificând Conventia, in 1968, România a făcut o exceptie pentru SUA. Si nu cred că ar exista un acord bilateral de reciprocitate prin care ambasadorii român si american să se pronunte asupra chestiunilor de politică internă din cele două tări.

Consider că i se poate atrage atentia ambasadorului Klemm că, dacă are ceva de comentat, comunicat, sugerat, protestat (personal sau in numele guvernului american) trebuie să facă acest lucru mergând la Ministerul Afacerilor Externe, deoarece este acreditat pe lângă autoritătile române si nu pe lângă „stradă”, opinie publică, televiziuni, agentii de presă. Conform aceluiasi articol din Conventia de la Viena,  „2. Toate problemele oficiale tratate cu statul acreditar, încredintate misiunii de către statul acreditant, trebuie să fie tratate cu Ministerul Afacerilor Externe al statului acreditar sau prin intermediul său, sau cu oricare alt minister asupra căruia se va fi convenit.”

S-ar putea ca dl ambasador să nu inteleagă aceste texte. Există un remediu. Articolul 9 din Conventie stabileste: ” 1. Statul acreditar poate oricînd, si fără a trebui să motiveze hotărîrea, să informeze statul acreditant că seful sau orice alt membru al personalului diplomatic al misiunii este persoana non grata sau că orice alt membru al personalului misiunii nu este acceptabil. În acest caz, statul acreditant va rechema persoana în cauză sau va pune capăt functiilor sale în cadrul misiunii, după caz. O persoană poate fi declarată non grata sau inacceptabilă înainte de a ajunge pe teritoriul statului acreditar.” Simplu.

Domnule Presedinte,

prin incălcarea unor norme diplomatice care sunt specifice statelor democratice, ce-si respectă mutual suveranitatea, ambasadorul Klemm umileste nu doar autoritătile statului român ci si pe fiecare dintre noi.

Cu speranta unei reactii de demnitate si cu expresia consideratiei cuvenite,

                                                                                                    Adrian Năstase

5 iulie 2016

Sursa: https://nastase.wordpress.com/

6 Comments

 1. Nastase ion

  daca iesea Nastase si nu basescu in 2004 altfel arata tara !–basescu hotul flotei si a celor 60 de case si la mihileanu –l-a inchis pe Nastase pentru cateva termopane si milionul ne-justificat de la tamara !–poate al merita oficial !–oricum acesta e pretul pentru care Romania s-a dus de rapa fiind jefuita de multe zeci de miliarde de euro–iar popuulatia infometata si ucisa taindu-le spitalele MARE PACAT !

 2. Geo

  In toate ministerele si institutiile de stat sunt straini care verifica orice ceea ce se face, iar toate deciziile trebuiesc validate de catre straini in general Americani, Francezi, Evrei etc… Cei care executa ceea ce li se cere nu vor avea niciodata parte de justitie, binenteles in afara de circuri mediatice, iar restul vor fi chemati sistematic in tribunale. Multi straini din CIA, MOSSAD, MI6 posteaza sau comenteaza publicati scopul fiind aceptarea regionalizari care va fi fatal pentru romania deoarece asta va da independenta Unguriilor, invrajbirea ungur- roman pentru o eventuala interventie militara, etc;.. Se face o promotie extrem de puternica a liberaliilor scopul fiind distrugerea romaniei. Trebuie sa fim atenti la astfel de posturi si profile false care au acese diferite de ale noastre si chiar daca denuntam incitariile, posturiile lor raman. Trebuie sa nu ii lasam sa avanseze si sa comentam imediat. Eu am facut o fotografie care o pun pe posturiile lor si profilele lor.

  • Der zburat afara acesti blestemati de Diavoli straini din toate partile si expulzati de unde sunt ,indifferent cine sunt de nu pleaca ar trebui sa fie EXTERMINATI fara mila ori luati la ochi cu acel Sniper dela distanta ,singura cale de a ne curata Tara noastra de acesti Viermi.

  • Stimate compatriot Geo , daca se poate cum asi putea sa dau si Eu de aceste ”postari” ale acestor blestemati care se baga in treburile altora , multumesc in avans .

 3. Sa speram ca acest Presedinte va actiona ca un adevarat Patriot Roman si nu ca o Curva ca cele din trecut si altii de azi , daca nu este in stare mai Johannis dute acolo de unde ai Parvenit si cu celorlalte Lepre care te inconjoara , De LEPRE-TRADATORI ca tine Tara noastra este satula si lasa scaunul pentru UNII care merita pe Drept acest loc pentru Natia ROMANA .

 4. Acest magar de KLEM , cred ca ia sa urcat ”Plasticul” la Cap , hey Hans Idiot dute la scoala mai idiot si daca vrei reguli fale in Tara ta de creere spalate si pofta buna mai departe la GMO .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.