Cap limpede

La 100 de ani de la Marea Unire, alegem să ne despărțim?!

  Situația geopolitică actuală împinge statele europene să facă schimbări. În interiorul Uniunii Europe au apărut probleme insurmontabile ca Brexitul, […]

 

Situația geopolitică actuală împinge statele europene să facă schimbări. În interiorul Uniunii Europe au apărut probleme insurmontabile ca Brexitul, migrația, neîncrederea în instituțiile europene, euro-scepticismul și atentenatele. România trebuie să facă pasul spre o schimbare de paradigmă. Este nevoie de o reorganizare a statului pentru a putea face față noilor provocări, atât din punct de vedere economic cât și administrativ. Așa ne va vinde guvernul încercarea de regionalizare a României.

 

Schimbăm stema și dacă tot facem schimbarea asta, să facem și regionalizare

Peste 2 ani, în 2018, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Fiecare partid are un plan despre ce va face și cum va gestiona anul 2018. Cum România va fi pe creștere economică și va deveni un stat important în Europa și în NATO, astfel încât inaintașii de acum 100 de ani să nu fie doar mândri, să fie cu adevărat geloși pe actuala clasa politică care este atât de abilă și mai ales atentă la interesele naționale. Bineînțeles, toate astea sunt pe hârtie sau în discursurile televizate, de fapt, nimeni nu are nici un plan concret despre ce se va întâmpla în 2018, mai ales în situația actuală.

Mulți români speră la revenirea monarhiei, deși Casa Regală este departe de a mai însemna ceva pentru România, mai ales că domnul Duda are la fel de mult sânge albastru ca alt rege nerecunoscut din România, domnul Cioabă.

În 2018, România nu se transformă în regat, dar se pregătește de feudalizare. Schimbăm stema, îi punem vulturului coroana pe cap dar nu pentru că se pregătește reînscăunarea monarhiei, ci pentru că ne pregătim de o cleptocrație neaoșă în care boierii țării vor să-și împartă mai exact feudele și pentru asta au nevoie de o autonomie extinsă.

Asistăm de 26 de ani la reforme, la planuri și master planuri în care se discută mereu la scară mare. Ni se dau exemple luminoase ca Franța, Germania sau Spania când vorbesc de regionalizare, dar în România nu se poate face regionalizare. România nu este Franța sau Germania. România este un spațiu diferit atât din punct de vedere cultural, cât și economic. Nu, în România nu se face regionalizare dar se va încercara din nou o împărțire în feude.

Ideea regionalizării a venit de la Bruxelles, dar a fost repede îmbrățișată de clasa noastră politică și numită proiect de țară. Bineînțeles Uniunea Europeană și politicienii români vorbesc despre același proiect, dar fiecare vede diferit lucrurile. UE vede o România mai slăbită, descentralizată unde multinaționale nu mai pot fi controlate, pe când politicienii deja se văd guvernatori cu depturi depline pe câte o moșie de două-trei județe.

               De la Cotroceni la Sibiu și înapoi

Deși nu s-a exprimat foarte des pe acest subiect, regionalizarea este proiectul de suflet al președintelui Iohannis. După cinci ani luminoși în care România va mai fi încă odată ”tigrul Europei” Iohannis vrea să se retragă în poziția de guvernator al Transilvaniei. Trecând peste planurile de mărire ale politicienilor români, regionalizarea înseamnă distrugerea proiectului început la 1918. La 100 de ani de la Marea Unirea nu doar că nu putem păstra ce au făcut înaintașii noștri dar le dăm și o mână de ajutor străinilor să distrugă proiectul României Mari.

Președintele Iohannis, garantul Constituției este astăzi elementul care pune umărul decisiv la distrugerea României. Toți politicienii au furat, unii au vândut resursele naturale, alții fabrici și uzine, nimeni nu a îndrăznit însă să împartă România în feude. Aici se vede mentalitatea germană, tu trebuie să reușești acolo unde alții nici nu au avut curajul să încerce.

                                                                                                         Alexandru DAVID

Sursa: http://gandeste.org/general/la-100-de-ani-de-la-marea-unire-alegem-sa-ne-despartim-2/72184

Nota redacției JUSTIȚIARUL: Vă punem la dispoziție un articol documentat și edificator privind planurile de dezmembrare și așa-zisa independență a Transilvaniei: Saşi corciţi şi români trădători militează pentru dezmembrarea României

1 Comment

  1. Țiți Șelaru

    Ce capete limpezi au președinții ăștia ai noștri, adică Băsescu și Iohannis. Cum au ei puterea ca să se ocupe de absolut toate problemele țării, să distribuie în mare taină toți banii haznalei domnești către toate cele necesare Țării și gloatei dar să mai aibă suficienți și pentru leagănele, piscinele și terenurile de fotbal ale incitantei din Pleșcoi (ori, Pleșcoa, așa cum se pronunță la Paris!) după care să anunțe epuizat că în sfârșit haznaua e cu curu-n sus și banii nu-s așa că va declara Țara ca fiind în recesiune economică, tehnică ce s-a dovedit a fi eficientă și pentru Iohannis care și-a luat capra și ne-a spus adio pentru că el pleacă la mutti Merkel pe când în realitate el a șters-o în Spania la ghiulabale. Bună treabă cu pușlamalele astea de bulibași! Tocmai atunci când le plângi de milă că li s-a umflat capul de problemele Țării ei ies pe posturile TV și în zăngănitul cătușelor DNA-ului încep să depene amintiri despre fiecare tâlhar care a jefuit Țara povestindu-ne cu lux de amănunte ce și cu cine ne-a tras-o iar Băsescu, cu rânjetul lui hâd și scălămbăiat pe față ne informează plin de șmecherie că nu ne va spune ”ÎNCĂ!?” unde-s pitiți banii! Păi cum să nu știe totul dacă faptele au fost comise sub directa lui supraveghere?! Dar, așa ca chestie, de ce când merge înainte, Băse privește hoțește într-o parte cu capul înțepenit spre stânga?! O fi adevărat că pentru hiba asta a fost respins la vizita medicală de la Școala de Marină dar în cele din urmă a fost acceptat la intervenția insistentă a flăcăilor de la securitate care aveau mari planuri de perspectivă cu el, așa cum s-a și văzut de altfel?! Oare când s-or afla toate găinăriile astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *