Atitudini

Guvernatorul Isarescu, persecutat 26 de ani

  Cand investesti 26 de ani in manipularea unui popor, nici tu, nici propaganda nu mai sesizeaza ce este un […]

 

Cand investesti 26 de ani in manipularea unui popor, nici tu, nici propaganda nu mai sesizeaza ce este un demers legitim de transparenta si intrare in legalitate si ce este persecutie.

Andrei Plesu scrie in „Noi victime ale persecuţiei politice ”: „Infractorul o poate ţine langa oricît cu declaraţii ţepene despre inocenţa proprie. Nu el decide dacă e vinovat sau nu. Ei bine, la noi („ca la nimenea“) a devenit curent discursul feciorelnic al călcătorului de lege: el nu e vinovat; e bun, brav şi curat. Se transformă deci, cum se spunea pe vremuri, din acuzat în acuzator. L-ai prins cu mîna în buzunarul tău? E o înscenare, pe care ai pus-o la cale din simplă duşmănie (politică). El îţi pipăia portofelul ca să vadă pînă unde mergi cu mîrşăvia. Ştie că eşti parte a unui sistem care conspiră la evacuarea lui. De ce? Fiindcă e un adversar redutabil, fiindcă e hiper-competent, fiindcă e iubit de popor, fiindcă n-ai cum să-l agăţi altfel decît prin malversaţiuni crase. Pe scurt: e bun, e prea bun. Prea ca la ţară…”

Link aici http://m.adevarul.ro/news/politica/noi-victime-persecutiei-politice-1_57a82eb35ab6550cb891999d/index.html

Guvernatorului Isarescu i se cere in mod transparent si public sa intre in legalitate comunicand fara echivoc si fara raspunsuri trunchiate, urmatoarele:

1. Cat este venitul lunar, potrivit declaratiei de avere pe care este obligat de lege sa o depuna la ANI?

– aceasta informatie va dovedi cu cat au crescut veniturile Guvernatorului Isarescu in timp ce sustinea taierile de salarii si pensii in 2010
– cu cat a crescut venitul in 2013, exact inaintea varstei de pensionare
– cat este pensia pe care este indreptatit sa o cumuleze cu salariul
– Justificarile, fluide si interschimbabile in functie de audienta, legate de decizii ale CA din 2000, interpretari halucinante ale conceptului de independenta a unei banci centrale or concurenta institutionala sunt tot atatea mostre de sfidari publice ale legii din Romania

2. In favoarea cui sunt cedate veniturile pe care ar putea sa le obtina Statul Roman din plasarea aurului din rezerva BNR, la Londra?

3. Licentele bancare acordate de BNR au fost date la pachet cu supraveghere partinitoare? – Cateva exemple aici: http://lucianisar.com/uncategorized/licentele-bancare-si-supravegherea-bnr/.
– Bancorex nu este singurul fiasco de supraveghere a BNR acoperit din banii Romanilor (in cazul Bancorex fiecare plin de benzina timp de 10 ani a platit pentru frauda profesionist supravegheata).

4. Cat din profitul BNR din perioada 2008-2015 a revenit direct Guvernatorului Isarescu ca si bonus de participare la profit si indirect ca si cheltuieli de protocol pentru necesitatile acestuia?

– Aceasta informatie va dovedi daca a meritat suferinta din timpul crizei a companiilor romanesti si a persoanelor fizice cu credite in lei, penalizate or bagate in insolventa de dobanzile ridicate
– BNR a fost singura Banca Centrala din Europa care a mentinut dobanzile ridicate in criza
– Deficitul de lichiditate din criza a fost finantat de BNR la dobanzi ridicate, rezultand profitul BNR.

5. Care era necesarul de finantare de la FMI pentru Romania dupa cum reiesea din calculele BNR din primavara anului 2009 si de ce a acceptat BNR pentru Statul Roman o suma de 4 ori mai mare?

6. Minutele originale ale sedintelor Consiliului de Administratie al BNR (Nu versiunile succesiv refacute, dupa diferitele evenimente).

– In acest mod se poate vedea clar daca greselile de politica monetara si de credit ale BNR din perioadele pre-criza si de criza din Romania sunt rezultatul imposturii sau a neintelegerii profunde a dinamicii economiei romanesti.

Cateva intrebari simple la care Guvernatorul Isarescu poate decide sa raspunda or poate continua sa investesca in victimizare.

                                                                                                                       Lucian ISAR

Sursa: http://lucianisar.com/uncategorized/guvernatorul-isarescu-persecutat-26-de-ani/

4 Comments

 1. Cremenarul

  Autorul (dl Lucian ISAR) are perfectă dreptate. Bancorex-ul nu a fost singurul fiasco ale supravegherii de către BNR, fiasco acoperit din banii românilor.
  Devastatoare a fost frauda profesionist supravegheată la care s-a recurs pentru a distruge întregul sistem bancar românesc, inclusiv băncile particulare (Bankcoop, Banca Religiilor, Albina ș.a.).
  În prezent România este singura țară membră a UE care nu mai are nicio bancă comercială proprie. Fiind lipsită de capital autohton, România nu poate elabora proiecte de dezvoltare certă, durabilă.
  Aflată în jalnica postură de cerșetoare, România este la discreția/batjocora speculanților de pe piața financiară internațională (TMI, BM ș.a.).
  Reprezentanțele băncilor străine din România exportă anual în țările de origine multe, foarte multe miliarde de euro. Astfel, țările dezvoltate se îmbogățesc continuu, în timp ce România sărăcește constant !
  Acestea sunt unele din marile realizări ale dlui Mugur ISĂRESCU !

 2. Cristian P.

  Oare sa fi administrat defectuos ? Cine poate verifica asta ?

 3. Mihai

  DNA-UL,desigur,dar vedeți dvs.aici se tem unii de alții!Când e vorba de oameni bancheri de elită,in persoana lui Isărescu,DNAul da înapoi!Bine ,dar faceti-i un control să vedeți cum a lucrat pînă acum,nu?Cum va lucra mai departe cade în sarcina Parlamentului României!

 4. Prof. Gh.C.Dinulescu-Câmpina

  Isar încă afirmă că Isărescu câștigă cca. 40.000 euro pe lună din salariu, pensie etc,etc. Curios este că un Evreu dă în vileag un fost evreu (acesta și-a schimbat numele, tot Isar în Isărescu, de mai mult timp). Realitatea este aceea că vitiguvernatorul are venituri lunare mult mai mari că, vorba aceea, nu e prost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *