Abuzuri

Cum îi vom plăti curentul şi căldura ,,fostei şefe de stat”, Margareta Duda

  Motto: ,,Hozenzollern, această dinastie de criminali stacojii…”- (Friedrich Nietzsche)  Proiectul de lege iniţiat de Secretariatul General al Guvernului României […]

 

Motto: ,,Hozenzollern, această dinastie de criminali stacojii…”- (Friedrich Nietzsche) 

Proiectul de lege iniţiat de Secretariatul General al Guvernului României (http://sgg.gov.ro/legislativ/docs/2016/06/6p_q01rng9tbm8vdz2jk.pdf), prin care toate cheltuielile aşa – zisei Case Regale vor fi suportate de bugetul de stat, iar Margareta Duda (pentru monarhişti, principesa Margareta) va primi, lunar, până la sfârşitul vieţii, indemnizaţie de fost şef de stat, este scandalos. Nu vreau să mă patetizez, făcând apel la situaţia economică a României, ca şi cum bugetul de stat n-ar mai putea suporta o cheltuială în plus. Şi acest argument poate sta în picioare, dar lucrurile sunt mult mai grave de atât. Acest proiect de lege, daca va trece de Parlament în forma actuală, nu doar că va produce o cheltuială nejustificată, inutilă şi ruşinoasă, dar va statua nişte irealităţi istorice. Ni se aruncă praf în ochi cum că Margareta n-o fi fost ea şef de stat, dar este şeful Casei Regale şi trebuie ,,remunerată corespunzător”. Acelaşi stat român înjurat de oficinele monarhiste, din ţară şi de peste hotare, a retrocedat domenii agricole şi forestiere, dar şi imobile importante, Casei Regale. Iar întreţinerea acestora se va face, dacă proiectul are succes în Parlament, tot din visteria naţională. Pentru ce? Pentru dineurile oferite de un actoraş de mână a treia spre a patra, în cinstea nu ştiu cărui eveniment important? Sau pentru scandaloasa publicitate pe care Margareta o face în presa română şi străină, cu privire la ,,rolul deosebit de fructuos al Casei Regale din România”? Orice moft al acestei familii va fi plătit din bugetul public, pe motiv că este ,,cheltuiala Casei Regale”. Dar odată cu mofturile, vor fi introduse, în factură, şi deserviciile pe care această familie le aduce României. Evident, mascate prin te miri ce iniţiative cu caracter superior, pe care nu le înţelege toată lumea.  Repet, faptul că se risipesc bani în vânt este o mare problemă, dar nu cea mai mare. Imperios necesar este ca acest proiect să nu treacă de Parlament, în caz contrar, vom plăti (pentru a câta oară?!) nota de plată a unor acţiuni anti-naţionale.

Guvernul Dacian Cioloş, prin proiectul iniţiat, dă apă la moară unor teorii care, deja, nu mai par conspiraţioniste. Dacă tot vrea să ofere cuiva aberanta indemnizaţie de fost şef de stat, de ce nu i-o acordă fostului rege Mihai I? Cumva pentru că acesta este mort demult?! În definitiv, el ar fi mai îndreptăţit decât fiica sa. Măcar a condus România. Ştim sigur asta, fiindcă actul de la 23 august 1944 este şi opera lui, iar efectele le-am simţit şi le simţim încă. Şi nu ar fi prima dată când ar primi bani de la statul român, în calitate de fost lider. Până în 1985 ex-regele Mihai a primit un fel de rentă viageră, de la guvernul comunist. Ştim asta din declaraţiile unui alt trădător, care încerca spovedanii publice înainte de moarte: generalul Victor Atanasie Stănculescu. Desigur, faptele sunt confirmate şi de generalul Ioan Talpeş, fostul şef al SIE, dar şi de Camil Roguski, arhitectul personal al lui Nicolae Ceauşescu. Greşeala cabinetului Cioloş va alimenta şi mai mult informaţiile ,,pe surse”, cum că fostul rege a murit înaintea soţiei sale. Nu vreau sa închei cu sinistra glumă cum că pe Mihai l-a pus familia la geam, să-i mănânce pensia. Amintesc, totuşi, că nu ar fi prima ,,punere la geam” din istorie. În 1821, ca să-i domolească pe răsculaţii din Bucureşti, familia domnitorului Şuţu l-a pus pe acesta la geam (deşi murise de două zile), pentru potolirea gloatei. Bucureştenii s-au domolit, dar doar pentru moment. Revoluţia lui Tudor Vladimirescu avea să alunge familia Şuţu de la putere şi odată cu ea, toate domniile fanariote. Adică alte capete încoronate care au trăit pe seama poporului român.

                                                                                                                 Crisu POPESCU

Sursa: http://www.gazetavalceana.ro/2016/08/12/cum-ii-vom-plati-curentul-si-caldura-fostei-sefe-de-stat-margareta-duda/

4 Comments

 1. stefan

  Guvernul a terminat probleme economice ale tarii: Nu se dau bani pentru efectuarea analizelor medicale. Cica legea obliga toti cetatenii anual sa isi faca un set minim de analize. Dar banii de la casa de sanatate. Ioc (adica din turca nimic).Poate ne da casa regala din veniturile ei avand in vedere toate retrocedarile primite in integrum. La spitatlul judetean Tulcea nu sunt medicii pentru copii. Stie onor guvernul, stie onor dl presedinte, de se ofera sa ajute casa regala cu pomana electorala ? Cu ce, cum a ajutata casa regala la emanciparea poporului, la eradicarea saracieie ? Cum vrea monarhia sa fie iubita de popor?

 2. stefan

  De ce sefa casei regale nu este salarizata din veniturile proprii ale casei regale ca doar a beneficiat de restitutio in integrum la greu. De ce apeleaza la mila publica la popor sa i se ofere pomana cheltuielile de intretinere? Rusine dle patriciu…

 3. un mizantrop

  1) Publicarea tuturor documentelor actului tradator de la 23 August;
  2) Clarificarea imprejurarilor si motivelor semnarii Declaratiei de la Budapesta.
  Ar fi doar doua conditii inaintea oricarei discutii privind “Casa Regala” intr-o republica. Restul e doar subiect de tabloid, ca si guvernul fantosa, dupa chipul si asemanarea Golemului care l-a investit.

 4. Udrea N

  Constitutia spune ca suntem REPUBLICA ,asa ca nu are cum sa functioneze CASA REGALA,in cel mai rau caz poate sa co-existe familia regala dar fara atribuire de titluri.
  Propun sa se formeze o comunitate de oameni de buna credinta si sa actioneze in judecata atat guvernul cat si Presedintele Romaniei ,pentru aceste greseli intentionate.
  La toate acelea asta ne mai lipsea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *