Atitudini

Istoricul Mircea Dogaru, replică dură adresată ambasadorului american în Republica Moldova, James Pettit

  EXCELENTEI SALE       DOMNUL JAMES PETTIT AMBASADORUL S.U.A. IN ROMANIA DE EST, AFLATA INCA SUB OCUPATIE       […]

 

EXCELENTEI SALE

      DOMNUL JAMES PETTIT

AMBASADORUL S.U.A. IN ROMANIA DE EST,

AFLATA INCA SUB OCUPATIE

                                                  Excelenta,

Ca istoric militar roman, v-am inteles discursul rostit cu ocazia implinirii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in razboiul pentru eliberarea teritoriilor sale furate de imperiile vecine, ca aliata a Antantei si S.U.A. Exprimand clar pozitia reala a Statelor Unite fata de Romania, stat astazi membru N.A.T.O. si ultim aliat european sincer al tarii dvs., ati dat sentinta condamnarii noastre definitive: „Moldova nu este Romania. Moldova isi are propria sa istorie si propriile sale provocari printre care este faptul ca Moldova este o tara multietnica, cu oameni care vorbesc limbi diferite … unirea cu Romania, de exemplu, ca o cale de a intra in U.E. sau orice alt motiv, nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, in Republica Moldova”.

Si S.U.A. sunt o tara multietnica, dovada fiind chiar dvs. care, dupa nume, sunteti probabil cajun din Louisiana rapita francezilor. Dar nu va includ in categoria victimelor suferind de sindromul Stockholm, discursul dvs. sugerandu-mi mai degraba confreria hotilor. Adica, solidaritatea dintre latrones gentium.

Rusia a furat Romaniei statale: 44.500 kmp. (teritoriile de la „Margine”, in slava Ucraina) la 12 septembrie 1740; 69.500 kmp. (Transnistria la 31 decembrie 1791); 45.630 kmp. (Basarabia) la 28 mai 1812. Ultimul teritoriu s-a reunit cu Romania tocmai datorita Mesajului in 14 puncte al presedintelui american W. Wilson, in urma sacrificiului a 969.500 de romani, aliati S.U.A. in primul razboi mondial, la 27 martie/9 aprilie 1918. Cu sprijin, la inceput german (Pactul Ribbentrop-Molotov), apoi, de la 3 martie 1944 american, Stalin a furat din nou acest teritoriu Romaniei prin Dictat, la 26-28 iunie 1940, impreuna cu alte doua teritorii (Bucovina de Nord si Herta). Insumand 50.500 kmp., acestea se afla inca sub ocupatie straina, ocupatie pe care, in numele „democratiei” hotilor de pamanturi, dvs. va permiteti sa o numiti … multietnicitate.

Prima mea reactie la declaratia dvs. a fost sa explic romanilor ca hotul este solidar cu hotii. La urma urmelor S.U.A. s-au intemeiat pe genocid, pe lichidarea amerindienilor, sub lozinca „Singurul indian bun este indianul mort”. Ca au luat Louisiana de la francezi, Florida de la spanioli, Alaska de la rusi si ca prin infiltrare, brigandaj sub conducerea unor pistolari ca Sam Huston si David Crocket, apoi prin agresiune armata au rapit Mexicului prin Tratatul de la Guadelupe Hidalgo (2 februarie 1848) 55% din teritoriu, insumand 1.300.000 kmp., adica Texas, California, partial Arizona si New Mexico. De asemenea ca, dupa desavarsirea acestui rapt cu inca 120.000 kmp. prin Tratatul de la Gadsen (30 decembrie 1853), au pregatit (1893) si anexat Hawaii si Puerto Rico (7 iulie 1898). Si fiind una dintre vocile societatii civile organizate din Romania, m-am gandit ca vazand lipsa dezgustatoare de reactie a slugilor care conduc Tara mea, am putea iesi in strada, dand replica, prin manifestatii organizate in fata ambasadei S.U.A., sub lozinca „Freedom for Texas, California, Arizona, New Mexico, Puerto Rico and Hawaii”, pentru a obtine demiterea dvs.

Calmandu-ma, mi-am pus insa intrebarea istoricului… „Cui foloseste?”. Asadar, cui foloseste declaratia dvs.? Foloseste S.U.A.? … NU! Foloseste Romaniei, ultimul aliat real al S.U.A. in Europa, dupa defectiunea Turciei?… Nu! Foloseste romanilor despartiti de frati si aflati inca, prin opresiune si tradare, sub ocupatie slava?… Nu! Dar cui foloseste? Brusc, mi-am adus aminte de declaratiile lui Vladimir Putin, din 2008, facute intai la Summit-ul N.A.T.O. de la Bucuresti, apoi, la Soci unde a fost insotit de George W. Bush: „Ucraina este o constructie artificiala alcatuita din teritorii rapite de la rusi, partea de Est, si teritorii luate de la tarile vecine (Polonia, Lituania si Romania) partea de Vest”. Si am consultat rapid presa internationala pentru a constata ca declaratia dvs. pica pe discursul lui Vladimir Putin, raspandit de consilierul sau „ucrainean” Maxim Shevcenko, cum ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului „sunt o natiune, sa fim sinceri, ei vorbesc aceeasi limba. Diferenta dintre limbi este ca si intre dialectul rusesc din Crimeea si limba rusa. Iata de ce, in schimbul independentei Transnistriei (4200 kmp. – n.n.) si includerea sa in Rusia, Moldova poate merge in Romania, daca doreste – de ce nu!”.

In aceste conditii, imi permit sa va intreb Excelenta, ale cui interese le slujiti la Chisinau? Ale S.U.A.? Ale N.A.T.O.? Ale Parteneriatului strategic romano-american… sau ale lui Vladimir Putin? Ati facut cumva studiile la Moscova, Excelenta?

Daca dupa aceste intrebari, cariera dvs. diplomatica va continua, inseamna ca S.U.A. ne-au abandonat/tradat din nou! Daca nu, va urez succes in somaj!

Fara stima,

           Col.(r) dr. Mircea DOGARU, istoric militar,

Presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

17 Comments

 1. Cristian P.

  Felicitari domnului colonel.

  • Iuno

   Foarte corect si bine a ti raspuns acestor provocari domnule colonel….pacat ca politicienii nostri nu au si ei demnitatea si curajul dumneavoastra….

 2. Corect. Mă aliez total domnului Mircea Dogaru.SUA un stat format prin genocid și jaf.

 3. NERO

  Documentat, patriotic, realist, dar cu rol de ghiocel care doar vesteşte, nu aduce primavara.

  • Pistae Marin

   Cu mult respect si plecăciune pentru aceast upercut,aplicat peste botul acestui idiot,care-i ține loc de organ de vorbire!

 4. petrut calin

  Nu mai am glas nici ratiune dar sunt cu totul de acord , ma depaseste furia si-mi sunt aproape stinse notiunile de autoaparare in mine e un vulcan .

 5. ion dumitriu

  Achiesez si eu la continutul scrisorii, sunt de acord cu domnul Colonel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. bibilotul

  Poate de aceea militarilor romani le este interzis sa faca politica,pentru ca au curaj sa infrunte nedreptatea,sa-si spuna fatis parerile,sa nu se lase umiliti in fata nimanui…Luati aminte ,politicieni mioritici !! Spiritul ,,maresalului ” n-a murit !

 7. podaru valentin

  Felicitari!
  De altfel ce valori poate exprima ambasadorul unei tari care nu are popor si nici istorie prin urmare!

 8. Cdor(r) Gagiu Ion

  Sunt mândru ca mai avem patrioți; nația nu va pieri cu asemenea oameni. Dacă aveți drum va rog sa lăsați o carte poștala ocupantului de la Cotroceni prin care sa-l informați ca este președintele României.

 9. georgeta dulgheriu

  Felicitari pentru replica, dle general Dogaru! Toata istoria noastra e plina de tradarile aliatilor vremurilor respective, precum si azi. Platim din bugetul statului cohorte de generali, ministri si politicieni, demnitari, deputati, , etc., dar degeaba , ca nu sunt nici cu pregatire corespunzatoare si nici patrioti macar. Nu raspund decat cu slugarnicie si accepta orice ofensa din motivele tocmai amintite mai sus. Bate-i-ar Dumnezeu sa-i bata!…

 10. Emil Ciovica

  Respect. Dle General Dogaru sunteți un exemplu de urmat pentru armata romana si istoricii romani militari si civili ,cărora le lipsește curajul de a spune adevărul ,așa cum a-ti făcut dv. Cu stima si considerație!

 11. dac

  RESPECT PENTRU OAMENII LUI DUMNEZEU , INCA MAI EXISTA PE ACESTE PAMANTURI DACIA MARE , BRAVO AI DAT DOVADA DE SUPER PATRIOTISM IN FATA A N JIGNIRI ADUSE DUPA 1989 TARII NOASTRE ROMANIA MARE .

  CEL MAI MULT MI-A PLACUT CAND AI DAT DOVADA DE DEMNITATE IN FATA SLUGILOR IMPUSE DIN USA SI RUSIA PESTE ROMANIA SI MOLDOVA .

  ACESTE SLUGI SUNT IN MARE PARTE EVREIESTI , TIGANI , RUSI SI UNGURI CU NUME ROMANESTI ….ACESTIA NE CONDUC DE DUPA ASASINATUL 1989 A LUI CEAUSESCU , EL FIIND LICHIDAT CA A AVUT CURAJUL SA CEARA IN MOD OFFICIAL UNIREA MOLDOVEI CU ROMANIA , NU DOAR DE FATADA … UNUL DIN MOTIVELE CARE A DUS LA ASASINAREA LUI.

 12. Alabama kid

  felicitari,gandesc exact la fel !

 13. HARABOR Constantin

  Felicitari D-le General ! Din pacate altii si-au inghitit limba !!!

 14. Crudu

  Felicitari (de data aceasta), domnule colonel (rez) Mircea Dogaru.

 15. Subiectiv,
  Sunteti un ROMAN ADEVARAT ,istoric cu curajul pe care nu-l au multi !!!!!
  Romania este cu Basarabia si Bucovina de Nord ,Balcicul ! Partea din Ungria nu stiu cum este ,nu sunt istoric !
  In ce priveste pe ambasadorul de la Chisinau ,daca NU vrem sa credem ca suntem din nou carne de tun ,guvernul american sa dovedeasca !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *