Atitudini

Protestând, alături de soroşişti, „cu ochii larg închişi”

                                        […]

 

                                                   Prietene,

Dacă te-a răscolit așa de mult votul din Senat cu privire la Oprea, înseamnă că îți pasă de ce se întâmplă în România.

Dacă ai făcut efortul să vii aici, înseamnă că ai capacitatea să faci ceva pentru binele țării, al cetățenilor, al nostru în general.

Acest manifest este scris de unii ca tine, care au fost prezenți la toate protestele din 2012 până azi, în linia întâi, și care doresc să îți împărtășească din experiența lor.

1. De fiecare dată am fost surprinși de rezultatul protestului.

În 2012, am fost nemulțumiți de Guvernul Boc, dar nu a cerut nimeni din stradă să vină în loc securistul Ungureanu, și cu atât mai puțin ca acesta să fie înlocuit de turcitul Ponta.

În 2013-2014, am ieșit în stradă împotriva guvernării anti-naționale a lui Ponta și ne-am trezit plimbați pe străzi cu orele pentru Roșia Montană, gaze de șist, parlamentarisme, civisme și ecologisme sterile.

În 2015, după Colectiv, am cerut plecarea lui Ponta, dar ne-am trezit că Johannis s-a „consultat” cu niște ong-uri soroșiste și a impus Parlamentului să valideze un guvern trimis în plic de la Bruxelles, cel al „tehnocratului” Cioloș. Noi, zeci de mii de oameni, am stat față în față cu jandarmii, iar pe lupta noastră s-au cățărat Nicușori Dan și oameni din staff-ul lui Macovei.

2. De fiecare dată a fost printre noi o rețea de indivizi care aveau banere similare, care aveau portavoci, care impuneau sloganurile și scoteau afară din protest, folosind intimidarea și violența, pe cei neconformi. Era ca o mână nevăzută care coordona protestele.

3. De fiecare dată, presa și rețelele de socializare prezentau ca lideri, sau ca purtători de cuvânt, ong-iști scoși ca iepurii din joben: Claudiu Crăciun, Erwin Albu (fiul călăului serelor Codlea), secesionistul „transilvan” Willy Schuster și tot felul de ciudați.

Nu cumva acest protest este făcut pe același calapod???

1. Întreabă-te ce îți dorești ca acest protest să obțină și cât de relevantă crezi că va fi schimbarea?

Hai să sperăm că Oprea cade, sau pleacă, sau își pierde cumva imunitatea și DNA-ul îl poate investiga.

Dar Senatul i-a retras imunitatea lui Oprea, pentru abuz de funcție în cazul Gigină, din 3 februarie 2016! De ce DNA-ul nu l-a adus în fața Justiției, cu toate că a avut acces la toate probele???

Dacă Oprea e așa de important încât să ieși în stradă, de ce nu faci la fel pentru alte cazuri de o mie de ori mai strigătoare la cer?

Ai mai văzut ceva în presă despre Videanu, Berceanu, contractul Bechtel de 2 miliarde pierdut de Șova (el ministru și mă-sa avocatul Bechtel), Oprescu, Vanghelie, Hexifarma, țiganii din Berevoiești stăpâni de sclavi, Ion Iliescu etc. etc.? Te-ai întrebat de ce?

2. Uită-te la cei cu banere profi și ascultă ce spun ei la portavoci. Îi cunoști? Știi cum poți să îi contactezi? Nu cumva tu ești doar un decor pentru ei, pe care îl folosesc ca să spună cuvinte mari gen „românii”, „mii de cetățeni”, „strada”, cu care să justifice niște cerințe care te vor surprinde? Cum poți afla cine va vorbi în numele tău, și ce?

3. Ce părere ai de faptul că există unii prin mulțime care urmăresc pe cine intervievează presa și se asigură că doar anumiți „protestatari” ajung pe sticlă? Dacă nu le convine cineva, fac agitație în jurul lui și comentează tare „Cine e mă, ăsta?”, „De ce vorbește ăsta în numele nostru?”, ca să strice înregistrarea.

Chiar și tatălui lui Bogdan Gigină i-au făcut asta, ca dovadă că organizatorii doar se folosesc de tragedia acestui om.

În concluzie, dacă chiar vrei să schimbi ceva, de ce să te limitezi la participarea ca anonim la un protest, unde nu știi mare lucru despre organizatori și scopurile lor, și nu te implici într-un partid politic care crezi că te reprezintă ca idealuri, principii de acțiune, doctrină, oameni?

Care partid? Nu știm deocamdată, dar putem discuta asta pe FB.

Mulțumim,

                                                                 Mihai Tociu și Mihai Rapcea

4 Comments

 1. Bunica

  Idiotilor, inca nu v-ati dat seama ca nici un partid politic nu poate sa faca nimic? Orice partid politic trebuie sa “joace” dupa regulile Sistemului. Chiar atat de idioti sunteti incat nu puteti sa va dati seama ca trebuie sa scapam de acesta cancer reprezentat de politicieni si partide politice care nu sunt altceva decat cozile de topor ale celor care stapanesc actualul sistem: MAFIA jhidano-sionista-masonica-satanista?

  • Sorin

   Bravo bunico…le-ai zis-o pe sleau!!!!
   Orice partidu lu peste ar infiintza ,s-ar ajunge la aceeasi mizerie….sistemul politic este cauza tuturor rautatilor ce i se intampla poporului roman!…Doar o schimbare de sistem in Romania mai poate scoate tara din mizeria in care se afla !!!

   • Sorin

    Vezi Meritocratia.ro

 2. un mizantrop

  E bine ca ati inteles, fie si marginal, ca sunteti folositi. Mana cu care se scarpina unii (care detin si vor sa se mentina la putere) si argumentul distrugerii. Nu cred ca sunteti aceeasi din 2012 si nu cred ca nu voiati circul ecologist in care v-ati trezit implicati. La fel, dupa marsul tacut de dupa Colectiv, cei mai multi dintre voi ati stiut ca “manifestatia” nu mai are legatura cu nenorocirea din Club, dar ati continuat (nu toti, unii au plecat cand au vazut ca a degenerat manifestatia), sperand sa fiti bagati in seama de “politicul” pe care vreti sa-l schimbati. Ca va informati numai dintr-o parte e evident. La fel, daca ati fi doritorii de dezvoltare si democratizare reala a tarisoarei, unde sunt protestele la tragedia de la maternitatea Giulesti? Sau pentru bebelusii de la Arges, unde nu au fost date raspunsuri pana acum? Sau Rarinca gate? Sau, ca tot vorbim despre Oprea, cand s-au sinucis sau au murit de infarct rezervisti si veterani in urma criminalei legi date sub obladuirea lui, unde erati? Sau cand drepturile cetatenilor sunt calcate in picioare, daca nu va da nimeni impulsul, nu va deranjati?! Sau nici n-ati observat ca puterile statului se incaleca obscen si ceea ce ziceti voi ca trebuie sa dispara, acest “parlament corupt” si “politicieni penali” constituie garantia ca inca mai suntem un stat de drept. N-ati observat ca indivizi numiti (chiar de infama clasa politica si emanatii ei) se substituie legii si jocului democratic. As fi simpatizat cu voi daca as fi auzit macar cateva lozinci impotriva justitiei abuzive, serviciilor atotputernice si presedintelui golem. Dar voi nu intelegeti ca un cetatean trebuie sa-si apere in primul rand drepturile cetatenesti. Probabil, dupa ce-si vor fi desavarsit misiunea, veti primi si voi liber sa iesiti in strada impotriva lui Coldea, Kovesi, Iohanis. Gorghiu, Blaga si tot neamul lor. Frumosi si liberi, cu studii superioare sunteti cu totii corporatisti? Nu cred, ca au fost episoadele Rosia Montana si gazele de sist, Atunci n-ati citit nimic de multinationalele care au sufocat economia romaneasca? Si despre bancile situate deasupra tuturor legilor, numai aici in Romania?! Se pare ca, n-a venit nici macar vremea lui Basescu… Ar trebui sa-mi fie mila de voi, dar , daca nu sunteti platiti (sau poate nu destul), nu sunteti mai buni decat oamenii lui Soros. Sunteti doat mai prosti… Daca luati exemplul tinerilor indignati din occident, ati fi avut alta agenda, asa nu prea pareti sa stiti de capul vostru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *