Suntem cu ochii pe voi!

Sabin Gherman, vârful de lance al secesioniștilor ardeleni

  Sabin Gherman face propagandă antiromânească şi secesionistă  la posturile de televiziune „Look TV” şi „Look Plus”, ambele patronate de […]

 

Sabin Gherman face propagandă antiromânească şi secesionistă  la posturile de televiziune „Look TV” şi „Look Plus”, ambele patronate de „puiul de dac” Arpad Paszkany, singurul cetăţean ale cărui scrisori adresate Cotroceniului erau citite, personal, de Traian Băsescu pe vremea când era președinte. 

   Conform teoriilor ghermaniste, oltenii, moldovenii, dobrogenii şi bucureştenii (numiţi zeflemitor „mitici”) sunt nişte români inferiori celor din Ardeal şi Banat, fiindcă nu au avut cinstea să se „civilizeze” sub cizma austro-ungară şi nici onoarea să slugărească ungurilor care-i umileau şi persecutau pe românii transilvăneni. Dacă străbunii tăi nu au fost umiliţi sau de-a dreptul omorâţi  de jandarmii unguri cu pană de cocoş la pălărie, înseamnă că nu exişti sau nu eşti suficient de civilizat, adică îndobitocit, mai pe şleau! Aşa că nu ţi-ai câştigat dreptul să stai în genunchi lângă masa urmaşilor grofilor şi să le mănânci firimiturile din palmă, aşa cum face sabinul cel sfătos!

gherman

   Ciudat este că acest Sabin Gherman a făcut facultatea taman la Craiova, în capitala Olteniei, ceea ce denotă că ori nu a fost în totalitatea facultăţilor mintale,  conform teoriilor lui despre înapoiaţii de acolo sau nu a fost suficient de isteţ ca să-şi facă studiile superioare în Ardealul pe care-l ridică acum ostentativ în slăvi! Ei, care-i cauza, măi Sabine, fost-ai bolând sau doar ghibol? Asta aşa, ca să vorbesc pe limba lui, de la televizor şi de pe Facebook, fiindcă omuleţul se screme să vorbească „ardeleneşte”, adică un soi de limbă regional-arhaică, forţată şi resuscitată de Sabinuţ, pe care nu o mai vorbesc nici bătrânii din cele mai izolate cătune transilvănene! Este exact ca olteanul proaspăt sosit de la Craiova, care salută lumea pe străzile din Cluj cu „servus”, ca să pară localnic! O mică mostră din exprimarea g(h)ermanului: „De-aia c-or zâs ăştia că suntem musai stat unitar şi tre’ să rabdăm tăţ’”.

Propagandă secesionistă, ambalată în cuvinte mistificatoare şi însoţită de îndemnul permanent de difuzare, ca la toate postările ghermaniste. Materialele respective sunt fabricate în Germania, de acolo le aduce un alt secesionis, Mircea Dăian din Mediaș.

Propagandă secesionistă, ambalată în cuvinte mistificatoare şi însoţită de îndemnul permanent de difuzare, ca la toate postările ghermaniste. Materialele respective sunt fabricate în Germania, de acolo le aduce un alt secesionist, Mircea Dăian din Mediaș. (Click pe imagine pentru mărire!)

  Sabin Gherman aparţine unei categorii morale speciale: lichele! Lichea şi atât, dar vedetă pe un site unde nu comentează mai mult de 30-40 de persoane. În Cluj se ştie că prezenţa ghermanului pe televiziunea „Look”, fostă „Transilvania”, este sponsorizată şi dirijată de la Budapesta via Arpad Paszkany. Cine are răbdare să privească emisiunile ăstuia – eu am rezista să mă uit la două! –  riscă să se plictisească repede, fiindcă se repetă aceleaşi bazaconii şi pseudo-teorii şchioape şi incorect argumentate. Dar ghermanul nostru este consecvent în politica lui, aşa ca boul, cum a spus Iuliu Maniu, un ardelean mult mai cunoscut şi fără studii în Oltenia.

Secesioniștii se premiază între ei.

Secesioniștii se premiază între ei. (Click pe imagine pentru mărire!)

Ideile ghermaniste sunt puţine, dar fixe şi fudule! Argumentele istorice, economice şi culturale pe care le flutură „arhanghelul independenţei” sunt false, iar majoritate au fost promovate, anterior apariţiei pe lume a micuţului honved oltenizat, de alogeni ca evreul Mihail Roller, ajuns academician şi istoric fără a avea studii de specialitate. Acum a preluat ştafeta demitizării istoriei naţionale un alt istoric, Lucian Boia, care susţine că Ardealul nu aparţine României, dar fără să aducă argumente istorice viabile! Aşa şi micuţul propagandist, de pe televiziunile lui Paszkany, se pricepe la toate, el fiind istoric, economist şi om de cultură. Adică, totul se reduce la câteva fixaţii, repetate la infinit: banii din Ardeal se duc la „miticii” de la Bucureşti, care-i redistribuie puturoşilor asistaţi social din Moldova şi Oltenia, corupţii sunt doar dincolo de Carpaţi, ardelenii sunt cei mai cinstiţi din lume, aceiaşi necivilizaţi de valahi au buda în fundul grădinii, electoratul ălora este tâmpit şi poate să fie cumpărat cu găleţi de plastic şi tot aşa, improvizaţii pe aceleaşi teme…

Willy Schuster, Sabin Gherman şi Mircea Dăian pun ţara la cale, adică dezmembrarea ei, la restaurantul „Hermania” din Sibiu.

Willy Schuster, Sabin Gherman şi Mircea Dăian pun ţara la cale, adică dezmembrarea ei, la restaurantul „Hermania” din Sibiu.

Dar, cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea şi bunăstarea care domneau între toate naţionalităţile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte şi miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fraţii lor unguri, secui şi saşi, cei care au creat acel „Unio Trium Nationum” în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind excluşi şi consideraţi o etnie inferioară fără drepturi politice şi sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum „Batalioane române treceţi Carpaţii înapoi”, la solz de peşte, aşa cum a învăţat el în Bănie. Aşa de bine se înţelegeau românii ardeleni cu cei din „Unio Trium Nationum” (ungurii, saşii şi secuii), conform „tezelor” ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Cloşca şi Crişan au fost valahi infiltraţi în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri şi iobagii români. La fel,  Avram Iancu probabil că era un „mitic” pripăşit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine şi prea multă egalitate în drepturi cu ungurii.

Sloganul lui Klaus Iohannis din 2014, nu avea legătură cu „ciuma roșie”, recuperatul țării de la comuniști și alte tâmpenii de felul acesta. Este un slogan secesionis, lansat exact cu un an înainte (noiembrie 2013). Iată-l aici, trilingv, în toată splendoarea sa, promovat de Schuster și Gherman.

Sloganul lui Klaus Iohannis de la alegerile prezidențiale din anul 2014, „Ne luăm țara înapoi!”, nu avea legătură cu „ciuma roșie”, recuperatul țării de la comuniști și alte tâmpenii de felul acesta. Este un slogan secesionist, lansat exact cu un an înainte, în noiembrie 2013. Iată-l aici, trilingv, în toată splendoarea sa, promovat de Schuster și Gherman. (Click pe imagine pentru mărire!)

    Prin toamna anului 2013, Sabin Gherman anunţa cu surle şi tobe – nu „cu surle şi trâmbiţe” cum spun papagalii din temebeleziuni, fiindcă surla este tot o trâmbiţă! –  că o să candideze ca independent pentru alegerile europarlamentare. S-a potolit repede, deoarece nu avea de unde să strângă zecile de mii de semnături! Când a candidat pentru Primăria Cluj, în anul 2004, din partea Partidului Creştin Democrat, nea Gherman a obţinut ridicolul număr de 652 de voturi!

    Sabin Gherman şi alţi mercenari încearcă să convingă poporul că nu există România şi nici românii, ci doar ardeleni, bănăţeni, olteni, moldoveni, etc. Cu asta se ocupă individul acesta, cât este ziua de lungă: blamează Romania, aruncă cu noroi în istorie, ne batjocoreşte morţii căzuţi la datorie pentru unificarea tuturor românilor şi manipulează omul simplu din Transilvania, inducându-i ideea că ardeleanul este harnic, bun şi drept, iar ceilalţi români sunt leneşi, răi şi corupţi!

Mircea Dăian, partenerul propaganistic al lui Sabin Gherman, cu steagul Transilvaniei „independente” pe care l-a cumpărat din Germania, aşa cum, singur recunoaşte.

Mircea Dăian, partenerul propaganistic al lui Sabin Gherman, cu steagul Transilvaniei „independente” pe care l-a cumpărat din Germania, aşa cum singur recunoaşte în dialogul cu un separatist de etnie maghiară. (Click pe imagine pentru mărire!)

Toţi ticăloşii fac politică la Bucureşti în detrimentul Transilvaniei, aşa zbiară g(h)ermanul din toţi bojocii! Până şi de aici se vede reaua-intenţie, deoarece în Parlament sunt şi o grămadă de ardeleni, care nu s-au dovedit cu nimic mai buni decât ceilalţi politicieni, unii dintre ei fiind condamnaţi definitiv la închisoare sau cercetaţi pentru acte de corupţie! Însă solidaritatea poporului român, în întregul său, nu este observată de coada de topor! Gherman, de exemplu, nu spune că în apărarea Roşiei Montane din Transilvania cele mai mari proteste au avut loc chiar la Bucureşti, în capitala hulită de el, „miticii” sărind în sprijinul fraţilor ardeleni! Iniţial, Sabin Gherman milita intens pentru autonomie, dar acum a dat-o la întors şi cică susţine o „independenţă financiară”… Aiurea, praf în ochii naivilor!

Ca să nu mai fie dubii privind populaţia majoritară din Transilvania şi Banat, iată o harta cu structura etnică a populaţiei din imperiul austro-ungar, la recensământul din 1890: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:MittelEuropa1914.JPG  După cum se observă, românii erau şi atunci într-o majoritate covârşitoare, structura etnica fiind similara cu ultimul recensământ, cel din anul 2011.

Structura etnică a populaţiei din imperiul austro-ungar, la recensământul din 1890

Structura etnică a populaţiei din imperiul austro-ungar, la recensământul din 1890. (Click pe imagine pentru mărire!)

  „Prostul până nu-i fudul, parcă nu-i prost destul”, spune un proverb românesc. Aşa şi cu Gherman care, vrând să arăte preţurile nesimţite de la pompele de benzină, fotografiază preţul afişat la o astfel de pompă şi-l afişează ţanţoş pe pagina sa de Facebook, fără să ţină cont că în geam se reflectă şi însemnele benzinăriei ungureşti „Mol”, pe lângă chelia sa. (Click pe imagine pentru mărire!)

gherman-benzina1

      Bravo, loază! După câte că alimentezi de la stăpânii tăi – probabil că-i dau ăia bonuri de combustibil ca primă – mai şi divulgi că au preţuri exorbitante! Ăsta-i trădează chiar pe toţi! O fi ceva genetic…

                                                                                               Marius Albin MARINESCU

(Fragment din articolul Saşi corciţi şi români trădători militează pentru dezmembrarea României)

 

 

21 Comments

 1. Consider ca daca spun un articol bun ii micsorez importanta.Un articol cu o mare incarcatura istorica,un articol care puncteaza pana la cele mai mici amanunte adevarul crud despre partea aia de tara.Cred ca daca ati fi amintit ca aici la mitici,la neispraviti ,la puturosi la neica nimeni astia intrau turcii si calare si pe jos iar prapaditii se faceau scut si ajungeau mai greu la ei ati fi punctat totul.L-am citit pe nerasuflatre aducandu-mi aminte de putinul de istorie schioapa invatata in scoala.Va felicit,sunteti un roman si asta conteaza mult.Curajul de care dati dovada este imens.Pacat ca multi sunt absorbiti de certuri sterpe .

 2. Aurel

  Un articol bine fundamentat pe o realitate mai mult decât evidentă, scris intr-un stil uşor de înţeles chiar şi de către “erdely”-eni de teapa lui Sabin Gherman.

 3. un mizantrop

  Cel mai adevarat bunic din lume, al meu, era “sas nationalist roman”, dupa cum spunea singur. Stramosii lui (si ai bunicii), din zona Clujului, au venit in regat la Razboiul de Independenta, unde au luptat si au fost rasplatiti de rege cu o bucata de pamant. De atunci s-a mitizat neamul meu, luptand in toate razboaiele patriei si dandu-si bucata lui de jertfa la Marasti, de nu-si mai gaseste radacinile nicaieri in alte zone. Am crescut cu “unguroaica” in casa chiar si pe vremea comunistilor (cand a functionat o traditie paralela cu “egalitatea proletara). Bunicii imi povesteau despre obiceiul ardelenilor care-si trimiteau fetele la “Bucale” sa “serveasca” in case boieresti, sa deprinda gospodaria, dupa care se intorceau acasa, numai bune de maritat. Unele ramaneau in Bucuresti, la fel ca multe unguroaice servitoare care se emancipau aici. Stie domnul Gherman ceva despre obiceiurile astea? Poate isi explica altfel procentul mare de maghiari din capitala?! Ca orice bucurestean, m-am mandrit cu ascendenta mea ardeleana in comparatie cu cea moldava (a lui Gheorghiu-Dej) si cea olteneasca a lui Ceausescu, afirmand chiar ca alta ar fi fost soarta tarii cu un presedinte ardelean. Atunci m-a lamurit bunicul cum e cu prostii, ca sunt distribuiti egal si sa te fereasca Sfantul sa vina la conducere un prost ardelean, ca astia au o vorba “Prost, prost, da-i al nost’!”. Si am vazut cand a venit Boc, cand au venit ministri sau secretari de stat din Ardeal, ca s-au umplut ministerele de mancatorii de mitici, de nu mai aveai functii de promovat, ca astia le-au ocupat pe toate, noua miticilor mai suparaciosi din fire (cu ascendenta ardeleana, de!) neramanandu-ne decat sa plecam in privat, sau in alta tara. Acum aflu ca vor sa se separe (de fapt sunt cam aceiasi ipochimeni de pe vremea violentelor de la Targu Mures, ca daca am fi avut un stat de drept se potoleau inca din anii ’90), sa nu mai trimita banii la Bucuresti, ca-i cheltuie aia (guvernantii) prost. Pai, ca sa nu mai vorbesc de “Grupul de la Cluj”, o chestie ridicola, in vremea lui Basescu (ala de e prieten cu patronul lui Gherman), guvernul a fost condus de un ardelean, acum e tot un ardelean sef al guvernului si pe pricipiul tocmai anuntat, astia n-au venit singuri…Si ce sa vezi?! Nu numai ca vin, dar si raman aici, se fac bucuresteni… Cam prea multa bascalie proasta la adresa miticilor, in fond un personaj simpatic, daca te gandesti ca I.L.Caragiale a atribuit Ardealului un Marius Ghicos Rostogan…
  P.S. Nu se mai satura unii de statutul de sluga…

 4. lalu

  Stimate domn Mizantrop,,,,,mi-a placut comentariul tau,dar mai putin referirea la olteni si moldoveni.Eu sunt moldovean si sunt mandru de radacinile moldovenesti,nu imi este rusine…..si a nu se uita ca Moldova a dat tarii cei mai multi oameni de vaza din cultura romaneasca,poeti,scriitori,muzicieni,pictori,sculptori,academicieni,etc.etc.in comparatie cu Ardealul,Banatul sau celelalte regiuni ale tarii ,,,,cat despre ordinarul care se numeste Sabin Gherman ar trebui cercetat pentru propaganda sovina care o face pe fata.Ma intreb cine sa o faca? Mai avem noi justitie,oare in tara?Mai avem patrioti in tara???

  • un mizantrop

   Scuze!!! Referirea era, strict, in contextul celor doi fosti conducatori comunisti cu antipatiile pe care le-au adus dupa ei. Pana pe la majorat habar n-aveam ca poate fi peiorativ sa-i zici unui om oltean sau moldovean, sau…apoi am aflat ca poate fi un lucru rau, de la olteni, moldoveni, ardeleni, veniti de curand in Bucuresti. Si tot de la ei am aflat ca “n-ar trebui sa primeasca tot taranul drept sa vina-n capitala”. Bucurestenii sunt cei mai toleranti oameni, poate putin prea bascaliosi si repeziti, dar e o forma de aparare la stresul cotidian.

 5. Huo bidiganie

  Are o fata de cere pumni ! Putin cam tuciurie de smecher tepar de la usa cortului ! O fi oare neam cu Stoica-Caritas,ca prea seamana !

  • Gore

   Este din același neam zzigano-javreo-bozgor cu Stoica , deși ca nume pare gherman ! Originile lor sânt în Caucaz pe malurile Volgăi …

 6. Gheorghe Deresu

  O analiza sumara ne arata ca reformele profunde din Romania dupa 1989 si starea jalnica in care a ajuns Tara sunt legate de absolventi ai UBB Cluj Napoca (Ciorbea (Prim ministru), Ioan Mircea Pascu (aparare), Ioan Rus (interne), Boc (Prim ministru) etc). Pentru a da bine, dezastrul produs de reformele democratice este pus in carca Miticilor, absolventi si ei ai altor universitati din Romania. Astazi, Romania are Presedinte, Prim Ministru, sefi la SRI, procuratura si DNA etc, nascuti si crescuti in Transilvania Romaniei, toti absolventi ai UBB Cluj Napoca. Sub conducerea lor se promoveaza secesiunea Transilvaniei. Oare, sunt intamplari?

  • lian

   Din păcate nu doar Soros și banii lui stau la baza regresului nostru național – dacă nu am fi avut prea mulți trădători de neam și țară am fi fost la nivelul țărilor civilizate – dar dacă nu ar fi existat și români bărbați – nu s-ar mai fi vorbit românește Nicăieri – datorită unor bărbați din soiul lui Ilie Ilașcu sau Gheorghe Funar se mai vorbește românește și la Chișinău și la primăria lui Boc

 7. ioan

  Ca si clujean ma simt tradat de posedatul de gherman. Or fi ceilalti frati romani prosti ,dar sunt prosti nostri ,si ma mandresc cu ei si ii iubesc. Va asigur ca si in Ardeal sunt destui puturosi ,incat daca i-ai numara l-ai pierde numarul.Nemernicul de sobin locuieste intru-n sat neaos roman,nu pot sa -i inteleg pe felecani cum l-au acceptat la ei in comuna.

 8. liviu

  daca ne referim la politica antiromaneasca inceputa chiar de pe vremea Scolii Ardelene sub patronajul spiritual al lui Inocențiu Micu-Klein, sau Andrei Saguna, -Samuil Micu,-Gheorghe Șincai, care, sub masca emanciparii romanilor transivaneni a deturnat izvoarele istorice minimizand importanta populatiei dace la formarea asezarilor stravechi, lipsite de maghiarime, daca amintim de Lexiconul de la Buda, care introducea neologisme inlocuind cuvintele vechi romanesti intr-o incercare stupida de “armonizare” a lexicului autohton cu secile cuvinte nemtesti sau unguresti, vom observa preocuparea obsesiva a ungurilor de a aduce argumente care ai de care mai nepertinente cu privire la apartenenta Transilvaniei la pusta maghiara. cu toate acestea, sa nu uitam ca istoria este oglinda trecutului. si, ca de obicei, cand te uiti intr-o oglinda diforma, imaginea ce se reflecta e diforma si ea, indiferent cat de mult ai incerca retusul

  • lian

   Totuși în afară de Ion Coja sunt puțini alți istorici care să încerce a suplini orele de istorie pe care Miniștrii Învățământului le-au refuzat tinerilor români după 1989 – să nu uităm că în anii 1980 -1990 propaganda maghiară împotriva românilor s-a intensificat atât de mult încât a determinat o reacție întârziată a regimului Ceaușescu, insuficientă pentru a contracara minciunile antiromânești care s-au continuat după 1989 cu sprijinul conducătorilor României așa încât ca român născut la București din părinți ardeleni refugiați observ că propaganda antiromânească are succes mai ales în rândul tinerilor și a celor care nu au cunoștințe nici despre istoria Ungariei nici despre istoria Transilvaniei – iar dacă Națiunea trebuie să se apere singură ( când ziariștii și conducătorii României au pactizat cu dușmanul) – înseamnă că doar astfel de articole ne mai pot apăra de statutul de ,, büdös oláh ” pe care ni-l pregătesc conducătorii noștri de după 1989 .

 9. ludovika tamasan

  Articolul l-am citit cu sufletul la gura.Corect.Comentariile la fel.Asteptam centenarul unirii.Romania trebue sa fie asa cum ne-au lasat-o strabunii nostrii ,mare si unita.Oare vocile secesionistilor sunt mai numeroase,dar actiunile lor?Nu ne ramane sa ne trezim in sfarsit.

 10. Jan Valjean

  Aceasta lichea mizera de Sabin Gherman este fratele Stelutei Cataniciu,alta lichea de la ALDE dar data afara.

 11. De la Blaj – TRAIASCA ROMANIA MARE

 12. Devorattor

  SUNT NASCUT IN CONSTANTA SI AM LOCUIT APROAPE 5 ANI IN ARDEAL (IN SPECIAL MARAMURES), PRIN URMARE UNUL CA MINE A SIMTIT CEL MAI BINE DIFERENTELE DINTRE CELE DOUA ZONE. AM SA VA SPUNA CUM CU MANA PE INIMA: FRATILOR, ROMANII ARDELENI NU SUNT CU NIMIC MAI PRESUS DECAT NOI! RELAXATI-VA CA DOAR GURA E DE EI, NU AU NIMIC, DAR ABSOLUT NIMIC MAI BREAZ: SA LE LUAM PE RAND?
  1. CORUPTIE: ADRIAN NASTASE, DAN VOICULESCU SI DRAGNEA SUNT SUDISTI, DAR DESPRE TRAIAN REMES (ZIS CALTABOS), MURESAN, EMIL BOC (CEL MAI PROST PRIM-MINISTRU), IOAN RUS (PSD-IST PUR SANGE), CATALIN CHERECHES, PRIMAR VOTAT IN TIMP CE SE AFLA LA BULAU! RADU MAZARE, DACA ERA SIBIAN SAU BRASOVEAN SAU BAIMAREAN, AVEA ACELASI SUCCES CA SI LA CONSTANTA!

  2. SARACIE: BAGATI LA CAP CA TRANSILVANIA NU INSEAMNA DOAR CLUJ, SIBIU SI BRASOV (JUDETE CUA DEVARAT PROSPERE). EA MAI INSEAMNA SI SALAJ, SATU MARE, MARAMURES (CEL MAI SARAC SI CORUPT JUDET DIN TRANSILVANIA SI LOCUL 2 LA CORUPTIE PE TARA, POTRIVIT RAPORTULUI ROMANIACURATA.RO ), ASTA CA SA NU MAI VORBIM DE HARGHITA SI COVASNA!
  3. CURATENIE: DACA IN CLUJ SUNT MAI CURATE, ASTA TINE DE SERVICIUL DE SALUBRIZARE DIN ORAS, DE FAPTUL CA SE RIDICA GUNOIUL MAI DES, CEEA CE SE POATE INTAMPLA IN ORICE ORAS DIN TARA IN CARE PRIMARIA A FACUT CONTRACT CU O FIRMA DE SALUBRIZARE SERIOASA. MANELE IN BOXE SI SEMINTE PE JOS GASESTI IN ORICE JUDET DIN TARA.
  4. PRIN URMARE, ARDELENII NU AU CU NIMIC MAI MULT DECAT NOI, CEILALTI. SINGURA EXCEPTIE: MOSTENIREA CULTURALA LASATA DE IMPERIUL AUSTRO-UNGAR. DACA MAI AUZITI PE CATE UN ARDELEAN CA VA VORBESTE DE SUS, PENTRU SIMPLUL MOTIV CA NU SUNTETI NASCUTI IN ARDEAL, AM UN SFAT: BOMBARDATI-L CU ARGUMENTE! AVEM DESTULE!

 13. radu

  Sunt bucurestean si nu inteleg ce are idiotul asta mincinos cu cei ca mine!
  Dupa cum se comporta si conform cacaturilor pe care le mananca cred ca in tinerete a fost abuzat anal in capitala .

 14. Gherman

  Omu’ e un penibil din Zau.
  Cunosc putin istoricul lui si al familiei lui…sunt si eu din zona respectiva.
  Cat despre “Look TV” …noi sa fim sanatosi…

 15. szabo

  Jegosul asta mananca ca… in permanenta la postul TV al secoiului Arpad.Nu are respect pentru nimic romanesc.Numele lui I.C.BRATIANU ii provoaca dementa.Ce este curios este ca vitelele de la CNA(Cristea/Herjeu/etc) nu reactioneaza deloc.Probabil le place gulasul,

 16. Luca Sergiu

  Mi a blocat comentariile,evident argumentate.Doar ai lui pot intra sa distribuie lucruri neesentiale,mai mult sau mai putin adevarate.
  Lucruri neesentiale: un cetatean are pasiune sa faca sanii de lemn, oale de lut;sa are cu sapa!,sa faca agroturism, etc.
  El intervine si injura ,,maharii,, de la Buc, …pe diferite presupuneri!
  Daca tot are peste 80000 de like uri, de ce nu pun ei de o SA cu un Euro la fiecare like, caci doar asa i ar ajuta pe acei cetateni sa iasa din stadiul inapoierii productive.
  Zice el de autinomie financiara, de harnicie ardeleana, dar nu cunoaste legile productiei, gen Cobb-Douglad,etc.
  Este un om cu o gindire dusmanoasa, daca nu cumva gresesc chiar crede despre el ca le stie pe toate.
  As putea sa va ajut uneori,deoarece am studiat electronica si doctrine economice;am ideee , nu sunt om de afaceri,despre cum trebuie abordate problemele a.į. sa nu mai existe diferente intre dreapta si stanga.

  Fb Acul Sregui sau Sregui Acul

 17. Laur

  Eu sunt prin Ardeal de vreo zece ani, m-am casatorit cu o fata de pe aici si dupa ceva ani ne-am mutat la Cluj. Din Moldova si de prin sudul tarii totul pare desprins din paradis pe aici, asa sunt povestile pe acolo, realitate este in schimb alta. Daca prin “regat” exista intelegere, cei certati dupa mai mult sau mai putin timp devin din nou prieteni aici iobagia si altele au lasat urme adanci. Este o mare bucurie printre ei cand spui ca moldovenii au nu stiu ce cusur, muntenii sunt nu stiu cum…..dar daca indraznesti sa spui ceva despre ei, chiar cu multe justificari, toti se schimba la fata si privesc la tine cu dispret. Totul este pe bani aici, nu exista ingaduinta sau mila, totul este pentru interesul personal, nu stiu sa fie asta un semn de inalta civilizatie, daca este asa este mai bine fara. Sper ca sinceritatea mea sa va trezeasca putin, stiu ca suferiti atunci cand sunteti priviti asa cum sunteti de fapt. As putea sa mai adaug dar nu stiu daca va foloseste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.