IN MEMORIAM

A murit Paul Goma, unul dintre puținii dizidenți autentici

  Azi am aflat că a murit imensul și neegalatul naționalist român și dizident, Paul Goma. Ne părăsește cel mai […]

 

Azi am aflat că a murit imensul și neegalatul naționalist român și dizident, Paul Goma. Ne părăsește cel mai mare și asumat scriitor român al sec. XX. Probabil un semn al acestor vremuri de ieșire din matcă, de părăsire a luptei pentru pământul strămoșesc.

A fost Dizidentul absolut, deopotrivă împotriva regimului Comunist și a celui Capitalist – Bestia cu două capete flămânde –, fiind probabil singurul intelectual de asemenea calibru care a combătut „regimul messianic” oriunde s-a aflat acesta, chiar și în Franța, unde și-a încheiat călătoria printre străini. Străini ajunși străini chiar și de ei… dar asta este altă poveste.

Ciclul infernal unui pribeag iutat de semeni care se va sfârși, dacă este să credem sursele oficiale (eu cred că e o răzbunare post-mortem!), într-un vulgar borcan de cenușă… Asta e răsplata indiferenței, camarazi?! Totuși, sper că cenușa Omului-martir, la câte a dus pe umeri acest brav cavaler al continuității sufletului românesc autentic, să fie iertată, reîntregită și să se ridice unde îi este locul, chiar lângă Iisus Hristos.

Un lucru este cert, țineți minte: am pierdut titanul memoriei noastre care, din păcate, trage să moară înăbușită în „democrație”. De nu trebuia să plâng, poate că trebuia să râd. Azi, de dimineață, o lumânare am aprins și a fost foarte greu, un gust amar m-a încercat. Am simțit mâhnire și dezgust în același timp. Dar trebuie să mergem înainte. Rămâi în sufletele noastre, Camarad!

Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te ierte, Paul Goma. Dumnezeu să ne ierte și pe noi, Paul Goma…

                                                                                                                     Mihai ȘERBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.