Colimator

A venit capra la cârlig!

  Laura Codruța Kovesi este un fel de hârtie de turnesol, o oglindă, o copie în miniatură a unei societăți […]

 

Laura Codruța Kovesi este un fel de hârtie de turnesol, o oglindă, o copie în miniatură a unei societăți bolnave, o individă care a trecut de la anonimat la cele mai înalte funcții în Stat și căreia Puterea i-a luat mințile. Nu este singurul, nu este primul și nu va fi nici ultimul caz. Politicieni, oameni simpli care au căpătat peste noapte o funcție, oameni de afaceri, funcționari și mulți, mulți alții sunt exemple vii de cum Puterea ia mințile.

Spuneam la un moment dat, că pericolul cel mai mare din societatea românească este Gestiunea Puterii, sau Puterea care ia mințile. Acasă, la serviciu, pe stradă, la școală, la televizor, peste tot, vedeți oameni care, după ce au dobândit un pic sau mai multă putere s-au transformat, Puterea i-a schimbat peste noapte.

Luată aproape de pe stradă de Traian Băsescu, la recomandarea lui Blaga și a lui Coldea,  via finul Falcă și numită direct procuror general, Laura Codruța Kovesi s-a trezit peste noapte cu pălăria prea mare a celei mai mari puteri din România. De ce a pus-o Băsescu procuror general? Pentru că era tânără, se știa despre pasiunea lui Băsescu pentru promovarea tinerilor și ea corespundea, iar cei care i-au propus-o știau că „va mușca”. Era ideală pentru a fi folosită în aranjamente murdare și Laura Codruța Kovesi a acceptat o bună bucată de timp situația, s-a lăsat folosită. După care Puterea i-a luat mințile, ca tuturor celor care au gestionat peste noapte Putere.

Societatea, dar mai ales polticienii, i-au dat și instrumentul parvenirii prin forță: „lupta anticorupție”. Relația ei personală cu Coldea a ajutat-o ca împreună cu acesta să preia puterea de la politicieni. Într-o societate democratică, Puterea trebuie disipată, împărțită între actori, pentru că atunci când se concentrează în mâna unuia sau a unui grup restrâns de oameni îi arde.

Folosesc demult un exemplu: Puterea este ca o bilă de oțel incandescent. Poți spune că tu gestionezi Puterea, nu ea pe tine, în momentul în care mâna ta este de oțel, învelită în mănușă de catifea, iar bila nu o arde, nici nu trece prin mână. Puțini, extrem de puțini sunt cei care reușesc acest lucru. Majoritatea, vrăjiți de Putere, sfârșesc prin a fi înghițiți de ea. Exemple sunt cu miile.

În cazul lui Kovesi, vina este împărțită între cei care i-au dat Putere enormă, fie ei Traian Băsescu, Ponta, Blaga și toți ceilalți, victime la rândul lor ale Puterii și pofta ei necrofagă pentru devorarea victimelor.

Aseară, ați văzut ce se întâmplă când un astfel de specimen pierde puterea: se sperie, este desfigurat, cere sprijin în stânga și dreapta, se victimizează. Când am atacat-o public pe Laura Codruța Kovesi, începând din anul 2014, toată lumea mi-a spus că nu știu cu cine mă pun, că voi fi la rându-mi arestat și condamnat. Nu au reușit, nu că nu ar fi încercat. Am spus din 2014, de nenumărate ori, că va ajunge la pușcărie. De ce?

Pentru că a vrut să fie mai puternică decât cei care au numit-o și susținut-o în funcție, fie din România, fie din afară, iar pe de altă parte, pentru că democrația are niște pârghii impresionante, care nu tolerează dictaturi în interiorul unei societăți, chiar în curs de modernizare. Mai devreme sau mai târziu, toți cei care au instaurat dictaturi au plătit, unii chiar cu viața.

Nu am nici cel mai mic dubiu că Laura Codruța Kovesi va fi condamnată, pentru că știu ce a făcut. Încercarea de a scăpa fugind la un ipotetic parchet european a eșuat fiindcă că va fi condamnată indiferent de funcție. O vor urma unii din sistem, dar mulți, pentru a-și scăpa pielea, au turnat-o și o vor turna.

Odată cu Kovesi se va prăbuși și DNA, această invenție odioasă imaginată pentru a coloniza România. Scriam la începutul anului, că, în 2019 războiul va fi câștigat de democrație.

Lui Kovesi îi vor urma Iohannis și mulți alții. Anul 2020 va însemna încheierea perioadei de modernizare și trecerea la democrație. Acesta este doar începutul…

                                                                                                                    Gelu VIŞAN

Citiți de același autor și „Vine capra la cârlig!”

3 Comments

 1. R. Daneel Olivaw

  Acest razboi nu va fi castigat de nimeni!! Vor fi doar invinsi! Iar unii vor suferi pagube mai mari iar altii pagube mai mici, dar invinsi vom fi cu totii!
  Orice popor are liderii pe care si-i merita! Cum e romanul? Hot, puturos si mincinos! Credeti ca liderii (formali si informali) care se trag din el, sunt altfel?

 2. gigimutu

  iohannis johanel?

  vai, sa dea Dumnezeu sa fie arestat cat mai curand, hotomanul!!!

 3. gelu

  In momentul in care Luluta va fi simti funia inchisorii de ceafa ei lata ii va da in primire pe cei de la care a primit ordinele. Balciu de abia atunci va incepe. In orice caz cel putin 10 ani cu executare scrie pe fruntea ei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *