Atitudini

Abstract

  Națiunea nu e subiect minor, iar dimensiunea crimelor comunismului se ascunde sistematic. În numele existențelor răvășite, furate, traumatizate de […]

 

Națiunea nu e subiect minor, iar dimensiunea crimelor comunismului se ascunde sistematic. În numele existențelor răvășite, furate, traumatizate de doctrina marxistă, este imperios necesar ca această conspirație a tăcerii să fie spartă, iar ideea că am fi resentimentari dacă  apărăm memoria victimelor trebuie combătută decis.

E vital ca tânăra generație  să cunoască adevărul despre reperele morale ale neamului românesc. Din păcate, Istoria se predă o singură oră pe săptămână. Marile evenimente se falsifică, națiunea  se ponegrește, Biserica și Limba română (contraforții ei) sunt concertat atacate. Biserica ortodoxă ca etno-naționalistă, iar limba ca inexpresivă și necunoscută, de unde proiectul de a se introduce în școală engleza, mod de comunicare în viitor.

Ca-n vremi satanice, atinse de stalinită, se minimalizează martirajul preoților care au purtat crucea suferinței ca pe o sancțiune divină, în pacea inimii pe care o dă iertarea.Se afirmă, fără argumente, că relaționarea credință creștină – etnicitate ar fi blamabilă și păguboasă. Eroii, cei care nu s-au îndoit sub vremi, stânjenesc, pentru că statutul lor moral e greu de atins.Suntem „dresați” să uităm.Ion Gavrilă Ogoranu mai avea cazier în 2005, iar Mircea Vulcănescu, mort martiric în temniță, se mai află sub sentința de criminal de război.

Nu putem pleca toți din România”, ripostează basarabeanul Ion Lazu, în cartea cu acest titlu (eLiteratura, 2018), opunându-se faptului că ni se cultivă sentimente de inferioritate etnică și că se vorbește cu fereală despre mândria națională firească. Se deformează aberant sintagma lui Blaga „spațiul mioritic”, sunt etnologi care disprețuiesc satul, țăranul a fost trimis la muzeu,  iar capodopera literaturii orale, Miorița, e ținta unor comentarii penibile. Bunul păstor nu-i un resemnat, un laș, dimpotrivă, își asumă condiția de muritor, integrându-se în ordinea eternă a lumii. Dacă nu e Moarte, nu  e nici Înviere, a scris Petru Ursache, în consens cu Ion Lazu, iar „Moartea nu poate fi învinsă cu ciomagul”.Textul se încheie cu o întrebare pentru un posibil Referendum : vreți incriminare penală în Constituție pentru insultarea personalităților fundamentale, a marilor conștiințe românești? DA sau Nu?

                                                                                                                    Magda URSACHE

 

 

 

1 Comment

  1. Augusta

    NU!

    Dar tinerilor – care reprezinta viitorul acestei tari – nu le mai pasa de nimic…raul s-a produs, mai mult de 90% din populatie este spalata pe creier. Cu cine sa se faca referendum, daca poporul acesta deja nu mai exista, e doar populatie !? E plin de lume, dar oameni sunt din ce in ce mai puțini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.