Observator

Acei nemți minunați și mașinile lor amăgitoare

  Despre nemți, minunatele lor mașini de mulți bani și „corectitudinea” germană: am un prieten francez care și-a comandat un […]

 

Despre nemți, minunatele lor mașini de mulți bani și „corectitudinea” germană: am un prieten francez care și-a comandat un 4×4 cu steluță… prin februarie. Nu l-a primit nici azi! 

Enervat, s-a dus la reprezentanța vânzătoare de „bolizi” și a întrebat care e motivul întârzierii. După o discuție cu directorul reseller-ului acesta s-a oferit să-i returneze banii plătiți. Motivul: respectivul model, dar nu singurul!, a fost oprit de la comercializare pe motivul că firma producătoare se află intr-o anchetă a Guvernului Federal ca urmare a unei suspiciuni de fraudă… da, ați ghicit, tot despre nivelul noxelor emise e vorba! Ca si la frățiorul lor mai popular.

Veronica Usatîi și un Wurst nemțesc. Cârnatul din fotografie este omul de afaceri Michael Schmidt, cetățean german, patronul firmei Automobile Bavaria și bun prieten al lui Klaus Iohannis. Între cei doi este nu doar o prietenie ci şi o relaţie de afaceri: Automobile Bavaria a pus la dispoziţie primăriei din Sibiu numeroase limuzine BMW spre folosința exclusivă a lui Iohannis, începând cu anul 2007, în cadrul unui contract de comodat. Abia în iunie 2014, Iohannis a întrerupt contractul cu Automobile Bavaria, dar nu şi prietenia cu Schmidt, în a cărui apartament de lux din București a locuit în timpul precampaniei electorale si a celei electorale din anul 2014. Schmidt este căsătorit cu Veronica, strângătoare ca furnica, sora lui Renato Usatîi, un cunoscut antiromân, toxic și virulent, liderul Partidului Nostru din Moldova, partid prorus și antiromânesc.


Rămâne de văzut cand, și mai ales dacă, aceste probleme vor fi făcute publice… sau poate știu și ei să cadă la „pace”! In interesul consumatorului, desigur.

O singură concluzie: se pare că ei, nemții – marele popor prieten german, se pricep cel mai bine la țepe! E normal deci să ne dea indicații și sa ne tragă de urechi. Ei știu cel mai bine cum se face!

În curând vă voi spune povești de groază, dar adevărate – căci sunt experiențe personale, și cu purtătoarele de elice alb-albastre bavareze. Protagoniști sunt și faimoșii lor reselleri și furnizori pentru familia prezindențială.

Până atunci, să continuăm să ne facem chip cioplit din marea nație cu trecut „arian”. Doar sunt stăpânii și arhistrategii noștri… și ai Europei! Și d’aia avem președinte un cetățean cu numele neaoș de Klaus Werner Johannis.

                                                                                                                     Dan MV Chitic

Post script: Umblă zvonuri printre specialisti că nu va mai trece multă apă pe Sena până când rombul va înghiți steluța. Asta așa, ca sa rămânem in domeniul fiarelor și a figurilor geometrice. Vreau să trăiesc să o văd și p’asta!

Post post script: Livia Gheorghe ne spune că „Daimler isi schimba CEO, va avea pentru prima data o persoana straina. Actionar majoritar la companie de anul asta sunt chinezii care detin si Volvo, Lotus!”

Notă: Fotografiile și comentariile la ele sunt preluări ale redacției „Justițiarul” din surse diverse.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *