Pamflet

Aceste medicamente care ne îngroapă

  Unchiul meu Damian era în stare bună de sănătate până când soția lui, mătușa mea Doroteea, la cererea fiicei […]

 

Unchiul meu Damian era în stare bună de sănătate până când soția lui, mătușa mea Doroteea, la cererea fiicei sale, verișoara mea Tota, i-a zis:

– Damian, împlinești 65 de ani, e timpul să-ți faci un control medical.

– Dar de ce? Mă simt foarte bine!

– Pentru că prevenirea trebuie să fie făcută acum, când încă ești în putere, i-a replicat mătușa mea.

Asa că, unchiul Damian s-a dus să-l vadă un medic. Medicul, de bună seamă, l-a trimis să-și facă toate examinările și analizele. Două săptămâni mai târziu, doctorul i-a spus că e destul de bine, dar are în atenție unele rezultate care trebuie să fie îmbunătățite. Apoi i-a scris o rețetă: Atorvastatina comprimate, pentru colesterol, Losartan, de inima si hipertensiune, Metformin, pentru a preveni diabetul zaharat, Polivitamine, pentru a crește imunitatea, Norvastatina, pentru tensiune arteriala, Desloratadina, pentru alergie.

Cum medicamentele erau numeroase trebuia protejat stomacul, așa că i-a dat Omeprazol și Diuretic pentru edem. Unchiul Damian s-a dus la farmacie și a plătit pentru medicamente o bună parte din pensie. Totodată, nemaiaducându-și aminte dacă pilulele verzi de alergie trebuie luate înainte sau după cele pentru stomac, iar cele galbene pentru inimă în timpul sau după ce a terminat masa, s-a dus iar la doctor.

I s-a făcut așadar o mică descriere privind modul cum să fie luate doctoriile. Se simțea un pic tensionat și cumva deprimat, așa că i s-a mai dat să ia Alprazolol Succedal pentru dormit. Unchiul meu, în loc sa se simtă mai bine, se simțea tot mai rău. Ținea toate medicamentele într-un dulap din bucătărie și n-a mai putut ieși din casă deoarece nu trecea nici măcar o clipă din zi fără ca să nu ia câte o pilulă.

Un necaz veni apoi peste unchiul Damian, câteva zile mai târziu, când a făcut gripă, iar mătușa mea i-a făcut patul ca de obicei dar, de aceasta dată, în afară de a-i da ceai cu miere, a chemat și doctorul. Acesta i-a spus că nu-i nici o problemă, dar i-a prescris Tapsin, Sanigrip ziua și noaptea, cu efedrină, pentru tahicardie Atenolol și a adăugat un antibiotic, Amoxiciclină de 1 gram la fiecare 12 ore, timp de 10 zile. Pentru o ciupercă și herpes i-a dat Fluconol cu Zovirax.

Colac peste pupăză unchiul Damian s-a apucat să citească prospectele tuturor medicamentelor pe care le lua și a aflat care sunt contraindicațiile atenționările, punerile în gardă, precauțiile, efectele secundare și interacțiunile medicale. Ceea ce citea era îngrozitor! Nu numai că puteai să-ți dai duhul, dar puteai sa faci aritmie ventriculară, sângerări anormale, puseuri de greață, hipertensiune, insuficiență renală, paralizie, crampe, modificări psihice și o mulțime de alte lucruri oribile. Speriat de moarte, a chemat doctorul care l-a văzut și i-a spus să nu-și facă griji.

– Liniștește-te, dom’ Damian, nu te agita, i-a spus doctorul, în timp ce i-a scris o nouă rețetă cu Rivotril cu un antidepresiv, Sertralina 100 mg. Și cum îl dureau încheieturile i-a dat Diclofenac.

Ca urmare, de fiecare dată unchiul meu, apelând la farmacie, umbla și la pensie. Se simțea din ce in ce mai rău, motiv pentru care doctorul îi administra noi medicamente ingenioase. A venit și vremea când sărmanului meu unchi Damian nu-i mai rămânea nici un moment din zi în care să nu ia pastile și nu mai avea pic de somn în ciuda capsulelor pentru insomnie care i-au fost prescrise.

A ajuns atât de rău că într-o zi, dând curs celor cuprinse în prospectele medicamentelor, muri. La înmormântare au fost toți dar cel care a plâns cel mai tare a fost farmacistul. Chiar și astăzi, mătușa mea spune că, din fericire, l-a trimis la timp la medic, pentru că dacă nu-l trimitea în mod sigur ar fi murit mai devreme.

Probabil, dacă unchiul Damian nu ar fi luat nimic și ar fi mâncat de toate cu măsură si la nevoie apela la „clasicul antibiotic popular” de prună împreună cu slană, ceapă sau usturoi, toate „stinse” cu un pahar de vin roșu și ar fi mers mai mult pe jos zilnic, în altă direcțe decât farmacia din colț, ar fi fost încă în viață și ar fi petrecut de minune.

                                                                                                                        Sursa: Internet

3 Comments

 1. Augusta

  Concluzia: nu mergeți la doctor, pentru ca va omoara cu zile!

 2. adria

  „… facem analize medicale după analize medicale … de fiecare dată le răspundem cu medicamente mai puternice și mai puternice … până în ziua în care organismul pur și simplu nu mai poate lua … atunci este o situație de urgență … spital … chirurgie … din nou teste …. mafia medicală ne-a prins în tentaculele sale … coșmarul începe.” (Guyslaine Lanctȏt , Mafia medicală, 1994)

  După publicarea acestei cărți, autoarei i s-a ridicat pe viață licența de doctor și a fost trimisă în judecată de către Colegiul Medicilor din Québec, Canada. Ea a fost acuzată că a „indus în eroare publicul în calitatea sa de medic, comunicând informații false, înșelătoare, sau care contravin gândirii medicale științifice, fără a informa, de asemenea, populația generală despre opinii care sunt în general acceptate de comunitatea medicală”.

  Cinci din cele opt acuzații împotriva doctorului Lanctôt se refereau la opoziția ei neclintită împotriva vaccinărilor de rutină din copilărie — Guyslaine Lanctȏt este ea însăși mama a patru copii.

  Cartea (în engleză) poate fi încărcată de la https://ia800304.us.archive.org/2/items/TheMedicalMafia/TheMedicalMafia.pdf

 3. un mizantrop

  Se poate si mai rau: inlocuirea medicamentelor insotite de prospecte cu suplimentele alimentare si administrarea asaziselor produse homeopate cu convingerea (indusa!) ca te tratezi „naturist”…pentru astea nu raaspunde nimeni, n-avem nicio informatie privind componenta exacta, nu stim cine e desteptul care a facut „miraculosul” amestec si ce pregatire are si mai ales habar n-avem ce efecte (secundare sau nu) are suplimentul, pana nu o simtim pe propria piele…doar ca aceste subproduse iti sunt recomandate la farmacie, de acel cineva care se presupune ca ar fi responsabil…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *