Cadran international

Activistul de la Black Lives Matter, Shaun King, spune că statuile lui Iisus sunt „supremația albă” și ar trebui să fie doborâte

  Activistul de extrema stânga Shaun King a provocat o furtună pe Twitter, după ce a scris că americanii ar […]

 

Activistul de extrema stânga Shaun King a provocat o furtună pe Twitter, după ce a scris că americanii ar trebui să „dărâme” reprezentările lui Iisus ca bărbat alb, susținând că sunt un „instrument pentru supremația albă”.

Numeroase proteste și revolte au avut loc în Statele Unite de la sfârșitul lunii mai, în urma morții lui George Floyd. În cadrul protestelor care au urmat, zeci de statui, inclusiv ale unor figuri de frunte precum Thomas Jefferson și George Washington, au fost dărâmate și desfigurate în toată țara, ceea ce a determinat criticii să spună că este un atac total asupra unor figuri istorice și culturale ale Occidentului.

Shaun King

„Da, cred că statuile albului european care ei pretind că este Iisus, ar trebui dărâmate și ele. Ele sunt o formă de supremație albă. Întotdeauna a fost», a replicat King. „În Biblie, când familia lui Iisus a vrut să se ascundă și să se amestece, ghici unde au mers? EGIPT! Nu Danemarca. Dărâmați-le

Acum, mișcarea Black Lives Matter (BLM) și susținătorii acesteia se îndreaptă către Biserici și figuri religioase.

King a fost deschis pe retelele sociale cu privire la intențiile sale și a făcut o serie de postări pe subiectul înlăturării atât a statuilor, cât și a reprezentărilor lui Iisus și ale Mariei, ca europeni albi.

King a adăugat într-o altă postare că „Iisus alb este o minciună” și un alt „instrument al supremației albe”

Mulți oameni l-au criticat dur pe King pentru comentariile sale pe Twitter. Utilizatorii de social media au subliniat că culturile non-albe l-au înfățișat pe Iisus în moduri care seamănă cu comunitățile lor locale, inclusiv cu reprezentări ale lui Iisus cu aspect asiatic în țări precum Coreea de Sud.

În Etiopia, Iisus a fost înfățișat ca negru de peste 1.500 de ani. Nu sunt primele comentarii controversate pe care le-a făcut King.

În 2015, el a acuzat Crăciunul și Paștele că sunt instrumente pentru supremația albă, și-a afirmat că „Iisus alb” era „o minciună făcută pentru a menține acele sisteme de guvernare și opresiune religioasă împotriva cărora se opunea Iisus biblicul”.

Shaun King și soția lui, Rai King, care l-a apărat întotdeauna

King a fost eliminat din fundația Black Lives Matter din cauza acuzațiilor de fraudă în strângerea de fonduri pentru organizație. Deși nu mai aparține oficial organizației, King care are peste 1 milion de urmăritori pe Twitter, este un activist proeminent pentru mișcare și promovează în mod obișnuit obiectivele BLM pe pagina sa.

Fox News a declarat că și-a pierdut poziția de lider la BLM după ce rasa sa a fost pusă în discuție atunci când a fost acuzat că este o persoană albă care se preface că este neagră, rezultând ca King să fie etichetat la bășcălie de „Talcum X” de către criticii săi.

Alex Marlow

Mulți de pe rețelele de sociale, cum ar fi redactorul sef de la Breitbart, Alex Marlow, au arătat panta alunecoasă despre care conservatorii au fost puși în gardă, protestatarii afirmând mai întâi că este vorba despre statui confederate, apoi proprietari de sclavi, iar acum sunt apeluri pentru a elimina zeci de mii de reprezentări ale lui Iisus și Maria pentru că arată albi.

Statuia lui Tadeusz Kościuszko vandalizată.

În această săptămână, protestatarii din fața Casei Albe au încercat, de asemenea, să răstoarne statuia celui de-al șaptelea președinte american, Andrew Jackson. În ultima lună, o statuie a lui Tadeusz Kościuszko (foto), un erou al independenței poloneze și americane, a fost de asemenea vandalizată. Protestatarii au distrus și statuia lui Junipero Serra, misionarul spaniol care a fondat San Francisco.

Sursa: Rmx.news via Invictus  

 

 

3 Comments

 1. gheorghe

  Aha!
  Mari noutati…
  Da’ de unde atata frustrare? Nu cumva din pofte atatate de Hollywood si de pe OInternet?
  … in ce fel de minte isi face loc frustrarea? Nu cumva in cea “open”… la dejectiile marxiste?
  DE ce pleaca alti si de unde pleaca nu e treaba ta si nici a noastra: cum ne aparam neamul si Tara e treana noastra!Nu sint migranyi, nici refugiati ci INVADATORI!
  Sint vrajmasi ai lui Hristos si nu intereseaza sa-i “iubim’.
  In acelasi spirit – nu ne intereseaza ce bors mananca papistasii si ateiii despre noi – nici in cot nu ma doare ca ei considera romanii drept “paria”: doar prostii stau fie sluj fie cu capul plecat in fata banului, pardon – occidentalilor care – de fapt – le iau/fura banii.
  De cate ori am avut unul in fata i-am vorbit calm si clar – fara oamenii, fara bogatia Tarii noastre nu se facea nici o tara occidentala…
  Stramosii nostri plecati in Apus au oprit si pem mongoli, si pe huni.
  Una dintre “nepoatele” noastre a determinat crestinarea francilor, alta a contribuit la crearea Casei de Wessex, in Insulele Britanice… stramosii nostri au aparat pe britanici de vikingi care atacau din nord…
  s.a.m.d.
  Stam cu ochii pe America fiindca doar acolo se mai poate apara VIATA si norma;itatea – au drept de purtare de arma, romanii l-au avut… pana la acapararea jidaneasca a puterii.

  • Michael

   BRAVO!!! NO COMMENT.

 2. gheorghe

  Comparati:
  “Mişcarea Legionară a trimis în Spania o echipă de 7 legionari în frunte cu Constantin Cantacuzino-Grănicerul, printre membrii echipei se aflau şi doi dintre cei mai importanţi legionari:Ion I. Moţa şi Vasile Marin.
  Ion Moţa şi-a exprimat revolta faţă de maniera în care se manifestau comuniştii în ceea ce priveşte Biserica Catolică:„ Se trăgea cu mitraliera în chipul lui Hristos”. În viziunea lui Moţa în Spania se ducea un războiul între puterile Raiului şi Iadului.”
  CU
  “Roman Catholic Archbishop Carlo Maria Viganò, former Apostolic Nuncio to the United States between 2011 and 2016, today (2020-06-07) published a letter [original PDF] to U.S. president Donald Trump in which he warns,
  In recent months we have been witnessing the formation of two opposing sides that I would call Biblical: the children of light and the children of darkness.”
  =================
  Ce e de facut?
  “creştinul adevărat trebuie să aibă cu ce luptă împotriva răului, adică sabia duhovnicească, după cum spune Hristos: “cel ce nu are sabie să-şi vândă haina şi să-şi cumpere” (Luca 22, 36).”
  ====
  Si in Romania – TOATA LUMEA – IN STRADA!
  Sa se cutremure belferii (marxistii – jidanii si jidanitii) si degeneratii (perverdii sexual) vazand puhoi de lume care li se OPUNE.
  =====
  Nu vedeti ca “ei” NU NEGOCIAZA! – distrug, calca totul in picioare!
  Nu se poate discuta, civilizatia si )atat cat este…) prefacatura de democratie sint aruncate la gunoi,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.