Istorie

Adevărul despre deportarea sașilor în URSS

  Istoria este falsificată, conform revizionismului german, de către trepădușii din mass-media românească, așa că să o spunem și pe […]

 

Istoria este falsificată, conform revizionismului german, de către trepădușii din mass-media românească, așa că să o spunem și pe cea dreaptă: Adevărul despre deportarea sașilor în URSS…

                              Motto: „Cine controlează trecutul controlează viitorulCine controlează prezentul controlează trecutul”. (George Orwell)

                               Falsificarea istoriei în România

Calomnierea poporului român este o rețetă sigură pentru obținerea de premii internaționale în cinematografie și televiziune. Regizorii sau realizatorii de filme și reportaje care ponegresc România, premiați international pentru asta, sunt evrei: Cristian Mungiu, Nae Caranfil și Carmen Avram. Am voie să numesc naționalitatea ăstora sau sunt declarat instant antisemit și aruncat în pușcărie? Carmen Avram, de la Antena 3, s-a specializat în reportaje de calomniere a neamului românesc. Ne acuză că suntem neam de ucigași de evrei în Al Doilea Război Mondial prin holocausturile ei personale din coșmarurile umede nocturne, alături de sforăiturile lui Adrian Ursu, pămpălăul care joacă rolul soțului într-o căsnicie de studio, studioul Antenei 3. Dar suntem și ucigași de germani, nu numai de evrei, deoarece, conform Rashelei – aceasta era porecla doamnei Carmen Avram, pe vremea când lucra la Pro TV – noi suntem de vină că, după război, sovieticii i-au deportat pe unii sași și șvabi din Transilvania și Banat în tabere de muncă din URSS, ca să contribuie la refacerea țării distruse în războiul declanșat de germani. Românii sunt de vină pentru toate relele din lume! Așa și-a luat Carmen Avram (Rashela) premiile de la americani, aruncând cu mizerii în neamul românesc.

DE CE NU A FĂCUT CARMEN AVRAM UN REPORTAJ ȘI DESPRE CEI 170.000 DE MILITARI ROMÂNI DEPORTAȚI ÎN LAGĂRELE DE PRIZONIERI DIN SIBERIA? De ce nu ne povestește, cu vocea ei hodorogită, despre minciuna criminală pe care a spus-o regele Mihai la radio, în „Proclamația către țară” din 23 august 1944, când a afirmat în mod mincinos că s-a încheiat un armistițiu cu URSS și restul aliaților, deși acela urma să fie semnat mai târziu, în 12 septembrie 1944! Citez din „Proclamația către țară”, discurs rostit de regele Mihai în 23 august la postul național de radio: „România a acceptat armistiţiul oferit de Uniunea Sovietică, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Din acest moment încetează lupta şi orice act de ostilitate împotriva armatei sovietice, precum şi starea de război cu Marea Britanie şi Statele Unite”. Din cauza acelei declarații mincinoase, aproximativ 170.000 de militari români au fost dezarmați și lipsiţi, prin ordin regal, de dreptul de a se apăra, fiind luaţi prizonieri de către sovietici, iar mai mult de jumătate din ei au murit prin lagărele din Siberia!!! Ce spui, Carmen Avram, despre suferințele, tortura și moartea moșilor și strămoșilor noștri „în Siberii de gheaţă”? Martiriul românilor nu merită și el să fie arătat lumii întregi? Nu, fiindcă pentru tine, noi, românii nu valorăm nici cât o ceapă degerată și suntem buni doar pentru batjocură și ocară!

Carmen Avram nu i-a căinat, în reportajele ei defăimătoare pentru români, numai pe evreii/khazarii din neamul ei, ci i-a tot deplâns și pe etnicii germani din România. Ba că au fost vânduți de Ceaușescu – aiurea, au plătit pregătirea profesională, școlile făcute gratuit în România! – ba că au fost deportați bieții „mielușei” de către ruși. Nu-i adevărat, fiindcă nu au fost deportați toți etnicii germani din România, ci doar aceia care au luptat în trupele Waffen-SS, împreună cu familiile lor. Naziștii fanatici din Waffen-SS au săvârșit cele mai mari atrocități împotriva populației civile pe frontul de răsărit.

Sovieticii s-au răzbunat când s-a întors roata, dar au exagerat fiindcă au deportat și familiile presupușilor criminali de război. Interesant este că cifra de 70.000 de deportați este aceeași cu numărul etnicilor germani din România care s-au înrolat în Waffen SS și nu cred că este o coincidență această cifră identică! Probabil că sovieticii au dorit să existe o simetrie numerică în acțiunea lor revanșardă.

În URSS au fost deportate familiile sașilor și șvabilor care luptaseră în Waffen SS. (Înrolarea etnicilor germani din România în unități SS (1939–1943)) Practic familiile tuturor combatanților, fiindcă aproximativ 70.000 de tineri germani din România (sași și șvabi), începând cu anul 1939, au preferat să se înroleze în trupele Waffen-SS, care erau formate exclusiv din hitleriști fanatici înrolați voluntar, deși tinerii de etnie germană puteau să opteze pentru armata regulată Wehrmacht sau chiar armata română, ei fiind cetățeni români!

Când a fost oficializat Grupul Etnic German din România (21 noiembrie 1940) toți militarii etnici germani din armata română au trecut în trupele germane, marea majoritate la Waffen-SS. Doar cei care nu îndeplineau standardele de sănătate impuse militarilor combatanți, dar insistau să servească Germania hitleristă, au fost repartizați la Organizația Todt – Serviciul de muncă, cunoscută la noi în termeni militari ca „geniu”, numită Todt în Germania nazistă după fondatorul său, inginerul Fritz Todt.

DUPĂ 23 AUGUST 1944 TOȚI ACEȘTIA SAȘI ȘI ȘVABI DIN TRANSILVANIA ȘI BANAT, ÎNROLAȚI ÎN WAFFEN SS, AU LUPTAT ÎMPOTRIVA ARMATEI ROMÂNE PE PARCURSUL RETRAGERII TRUPELOR GERMANE ÎNSPRE BERLIN, PÂNĂ ÎN MUNȚII TATRA, unde a staționat armata română fiindcă sovieticii nu au vrut ca ea să fie părtașă la victoria finală.

Klaus Werner Iohannis, cel care a fost numit Gauleiter de către stăpânii din exterior peste colonia România, pozează și el în victimă, afirmând că are un bunic, care a fost deportat în URSS, după ce luptase pe front. Normal, dacă s-a înrolat în Waffenn SS, ca toți sașii, deveniți hitleriști mai înfocați decât nemți-nemți din Germania.

                                        Sindromul Stokholm

Parcă nu doar România a devenit mare iubitoare de germani, ci întrega Europa suferă de Sindromul Stokholm, cel al victimei îndrăgostită de răpitor și violator. Repede a mai uitat Europa cum a fost transformată în ruine, cu orașe și țări distruse, cu milioane de morți și răniți, cu văduve și orfani, în cele două războaie mondiale, ambele decalnșate de germani!

Ce spuneți de asta? În 19 noiembrie 2015, Iohannis a fost decorat de slovaci pentru eliberarea Slovaciei în al Doilea Razboi Mondial, deși bunicu-său luptase alături de ăia care ocupasera Slovacia!

Joi, Klaus Iohannis, alături de omologul său, vor merge în oraşul Zvolen, unde vor participa la ceremonia depunerii coroanelor de flori la Cimitirul militar al Armatei Române din Zvolen şi va participa şi la ceremonia de decorare a veteranilor slovaci participanţi la luptele de eliberare a teritoriului slovac în cel de-al Doilea Război Mondial. Cinci veterani vor fi decoraţi de preşedintele Sloveniei, alături de Klaus Iohannis.” (http://www.mediafax.ro/politic/klaus-iohannis-in-vizita-oficiala-in-slovacia-14890749)

iohannis-cimitir

Klaus Iohannis: „Am resimțit astăzi o puternică emoție mergând să mă reculeg, alături de Președintele Republicii Slovace, Andrej Kiska, la Cimitirul Militar Român din Zvolen, unde 11.000 dintre eroii neamului românesc și-au găsit somnul de veci.” Alo, domnule ipocrit, cine i-a ucis pe românii aceia? Nu cumva nemții lu’ matale, hitleriștii în numele cărora ai făcut retrocedări la Sibiu?

Klaus Iohannis îi plânge cu ipocrizie pe românii uciși de hitleriștii în numele cărora a făcut el retrocedări la Sibiu, cât a fost primar! (Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic GermanRobotul lipsit de sentimente joacă teatru și încearcă să-și confecționeze o atitudine tristă în fața mormintelor românilor uciși de hitleriștii lui, de cei al căror succesor  s-a declarat la Judecătoria Sibiu. Sacul de osânză – este singurul cu burtă din poză, costumul stă pe el gata să pocnească – îi jelește fals pe cei împotriva cărora a luptat bunicu-său, la fel ca și restul sașilor transilvăneni! De unde știu în ce tabără a luptat bunicul lui Iohannis? Simplu! El a declarat că bunicii lui au fost deportați în URSS. (http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/iohannis-despre-bunicii-sai-nu-au-povestit-niciodata-ce-au-trait-in-lagar-era-dincolo-de-cuvinte-1342460) Iată ce spunea  domnul Klaus Werner Iohannis: „Cu 70 de ani in urma, in ianuarie 1945, 70.000 de sasi si svabi din Romania au fost deportati de autoritatile bolsevice in lagare de munca fortata din Uniunea Sovietica. Femei, barbati si copii. Germania fusese infranta si orice vorbitor de limba germana trebuia pedepsit, indiferent daca participase sau nu la razboi”. Nu-i adevărat, fiindcă nu au fost deportați toți etnicii germani din România, ci doar aceia care au luptat în trupele Waffen-SS, împreună cu familiile lor. A fost răzbunarea sovieticilor!

Nemţii ne-au urât şi ne-au considerat trădători pentru întoarcerea armelor din 23 august 1944, uitând că mai întâi ne-au trădat ei prin Dictatul de la Viena (30 august 1940), când au dat ungurilor jumătate din teritoriul Transilvaniei. La fel, germanii ne-au trădat şi prin Pactul Ribbentrop – Molotov (23 august 1939) când s-a pecetluit soarta Basarabiei, care a fost răpită de URSS în iunie 1940! Demn de remarcat este faptul că după căderea „Cortinei de Fier”, doar Germania s-a unificat, deşi se creaseră premisele aparent optime şi pentru reunificarea României cu Basarabia – zisă Republica Moldova – şi revenirea la ceea ce a fost odată România Mare. Mai mult, după fărâmiţarea Iugoslaviei, a venit rândul Cehoslovaciei să se rupă în două. La originea ambelor dezmembrări: Germania!

Prima companie a divizionului SS – Leibstandarte „Adolf Hitler” – era formată în exclusivitate din tineri fanatizaţi de propaganda nazistă, etnici germani din Romania. După aceea, majoritatea voluntarilor saşi şi şvabi, din Transilvania şi Banat, au fost înrolaţi în Divizia 2 tancuri SS „Das Reich”. După ocuparea Iugoslaviei de armatele germane (aprilie 1941) acţiunea de recrutare s-a axat în special pe etnicii germani din Banat (în primul rând Banatul sârbesc, trecut sub administraţie germană, dar în secundar si din Banatul românesc), pentru aceştia creându-se în mod special Divizia 7 Vânători de Munte SS „Prinz Eugen”, sub comanda lui Arthur Phleps, fost general de vânători de munte în armata austro-ungară din Primul Război Mondial (cf. „Înrolarea etnicilor germani în unităţi SS, 1939-1943″, dr. Dan Grecu). Au fost recrutaţi atunci circa 3.000 oameni, toţi la Waffen SS. Câţiva dintre aceşti voluntari au ajuns şi la Organizaţia „Todt”, responsabilă cu programele de construire a echipamentelor de apărare, cât şi cu toate construcţiile şi structurile de care armata germană avea nevoie. Aproximativ 70.000 de tineri germani din România s-au înrolat în trupele Waffen-SS, care erau formate exclusiv din voluntari nazişti fanatizaţi. Acestea au servit alături de Wehrmacht, armata regulată, dar nu a făcut niciodată parte din ea. După război, la procesele de la Nürnberg, Waffen-SS a fost condamnat ca organizaţie criminală din cauza apartenenţei la Partidul Nazist (NSDAP) şi implicarea sa în crime de război. Veteranilor din Waffen-SS le-au fost refuzate drepturile acordate veteranilor care au servit în Wehrmacht. Cine vrea să aprofundeze acest subiect, găsește detalii aici: Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război Mondial

Și apropos de vizita președintelui Klaus Iohannis în Slovacia, nu putem trece cu vederea următorul gest strigător la cer, tot din Slovacia și tot din același an, 2015! „Pe 28 august, Primăria din Brezno (Slovacia) intenţiona, cu ocazia Zilei insurecţiei slovace, să dea numele podului «Ion Şiugariu», întrucît acolo şi-a pierdut viaţa poetul-erou. Ambasada României nu este însă de acord, considerîndu-l „fascist”, deşi a murit luptînd pentru eliberarea Slovaciei împotriva trupelor fasciste! (…) Motivul pentru care Ion Soreanu-Şiugariu, cum este numele lui complet, este considerat în mod abuziv ca fiind «fascist» de către Ambasada Română din Slovacia îl reprezintă actuala Lege 217/2015, care condamnă, de fapt, genocidul şi crimele de război! Or, după cum se ştie, Ion Şiugariu şi-a dat viaţa luptînd împotriva armatei fasciste! (…) Singurul argument care a stat la baza acestei acuzaţii absurde îl reprezintă faptul că, înainte de a pleca pe front, a fost funcţionar de nevoie al Statului în timpul guvernului Antonescu, ca şef de cabinet al ministrului Ion Petrovici. Avea simpatii legionare, însă totul s-a redus la credinţa că România avea o şansă de renaştere prin Mişcarea Legionară.” (http://www.cotidianul.ro/ambasada-romaniei-refuza-ca-podul-unde-a-murit-sa-poarte-numele-ion-siugariu-266439/)

Deci, pentru un erou român autoritățile s-au sesizat și au aplicat imediat Legea 217/2015, dar pentru reactivarea organizației hitleriste Grupul Etnic German din România, recunoscută ca atare de Puterile Aliate și condamnată de Tribunalul de la Nürnberg, nu s-au sesizat autoritățile statului român?

                                     Revizionismul german

Prin fundațiile lor așa-zise culturale, în fond trompete propagandistice, germanii rescriu istoria. Ofensiva revizionismului german, disculparea pentru crimele comise de ei în Al Doilea Război Mondial. Transformarea criminalilor de război, din Waffen SS, în victime ale deportării. 

Germania manipuleaza din greu și impune propagandistic  propriile idei prin fundațiile sale risipite prin toată Europa încă de pe vremea „Cortinei de fier”. După căderea acesteia, fundațiile cu nume scrâșnite, având rezonanțele tropăitului de cizme, s-au extins ca o boală contagioasă și în Europa de Est, unde desfășoară o propagandă revizionistă germană, de disculpare a criminalilor de război.

Fundațiile germane, organizaţii non-profit, precum Konrad Adenauer Stiftung (KAS) sau Friedrich Ebert Stiftung (FES), două think-tankuri afiliate Partidului Creştin-Democrat, respectiv Partidului Social-Democrat din Germania, cu asta se ocupă de-a lungul și latul mapamondului: propagandă și spălarea creierelor la  noile generații! Cel mai amplu și interesant material despre rolul acestor onegeuri este cel semnat de Mircea Platon. Chiar dacă este lung, merită citit: „Despre cum onegeurile-dronă înăbușă gîndirea democratică și creeează națiuni de unică folosință” (http://convorbiri-literare.ro/?p=3026) Ca să vă stârnesc interesul și să vă determin să citiți articolul, vă prezint un citat, unde se vede cum se pupă și se completează între ele onegeurile soroșiste cu cele germane în activitatea propagandistică și cum și-au îmbârligat cozile intereselor politice, prin susținere financiară, oengeurile germane cu politicieni români, cum ar fi Teodor Baconschi: „Dar se pare că, pentru Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă (SFOS), «societatea deschisă» e coextensivă exclusiv spaţiului controlat de NATO, astfel încît SFOS a finanţat şi promovat insistent prin materialele ei extinderea NATO şi amplasarea de baze militare NATO în ţările din Europa de Est. În ţările din America Latină,  suspicioase în privinţa acţiunilor SUA, Konrad Adenauer Stiftung (KAS) a acţionat pe parcursul anilor ’60-’80 alături de alte onegeuri euro-atlantice ca şi curea de transmisie a fondurilor şi ideologiei USAID-CIA către partide politice, mişcări sindicale, grupări religioase şi paramilitare «anti-comuniste», deci pro-«American dream» şi împotriva oricui visa dreptate socială în America Latină a acelei epoci.

Konrad Adenauer Stiftung (KAS) investeşte masiv şi în România. Printre altele, împreună cu Hans Seidel Stiftung (HSS), a susţinut financiar încă de la lansare Fundaţia Creştin Democrată a fostului Ministru de Externe al României, Teodor Baconschi. Chiar în timpul exercitării mandatului de ministru de externe al României, dl Baconschi primea ca preşedinte al Fundaţiei Creştin-Democrate asistenţă financiară de la statul german via KAS şi HSS. Pentru a înţelege semnificaţia acestei finanţări trebuie precizat că, începînd cu anii 1960, Germania a dezvoltat, după model anglo-american, o reţea de fundaţii «private» care să funcţioneze ca promotoare ale interesului Germaniei în lume.

 Sfidarea  evreilor, chiar în 27 ianuarie, de Ziua Internaţională pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului

În data de 27 ianuarie 2016, Klaus Iohannis a comemorat Ziua Internaţională pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului sustinând sașii lui din FDGR, care împreună cu Fundaţia Konrad Adenauer și ambasadorul Germaniei la București au inaugurat fix în aceeași zi expoziția „Cu faţa în spatele sârmei ghimpate – Deportarea etnicilor germani în URSS”, organizată de CNSAS, Fundaţia Konrad Adenauer şi Forumul Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică, dedicată celor acuzați că au exterminat evrei, adică o transformare a călăilor în victime!

„Braţul extins al diplomaţiei gemane, Fundaţia «Konrad Adenauer», nu a găsit alt moment să sprijine la Bucureşti un eveniment în amintirea deportaţilor germani din România în U.R.S.S. decât 27 ianuarie, Ziua internaţională (sic!) a Comemorării Victimelor Holocaustului. Adică data când cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Ausschwitz-Birkenau, a fost eliberat de armata sovietică. Erijarea făptaşilor în victime, cu ajutorul bocitoarelor de serviciu române, degrabă dornice de parastas, doar e rost de pomană, reprezintă un act de maxim prost gust, bine intrumentalizat de Berlin în ţară nimănui. Scopul? Încercarea de a se deculpabiliza de răspunderea pe care o poartă pentru un genocid strămutând adevărul istoric în domeniul victimelor deloc colaterale. Vorbind despre victime de ambele părţi este primul pas spre răstălmăcirea istoriei, căci românii nu sunt atât de nesimţiţi ca iniţiatorii evenimentului, să le respingă dreptul de a-şi omagia proprii morţi. În loc să îngroape vitimele şi făptaşii într-o groapă comună ar fi fost mai onorabil, sau cel puţin corect ca în această zi să fi arătat că pogromul rusesc împotriva evreilor nu a fost deloc mai prejos decât cel german. Dar a fost un eveniment foarte bine cântărit. România a preluat anul acesta preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului. Adică un moment numai bun pentru Berlin să ne bage pumnul în gură şi ne transformă în portavocea revizionismului german organizând la Ateneu o expoziţie «documentară» despre suferinţele făptaşilor, într-o interpretare arbitrară şi plastică a notei de plata pentru despăgubirile de război pe care au achitat-o nemţii pe bună dreptate Uniunii Sovietice prin înţelegerea Aliaţilor.” Scopul final  al evenimentului organizat de Fundaţia „Konrad Adenauer” este reabilitarea Grupului Etnic German prin căinarea călăilor:„ Atenţie, însă! «Cu faţa, în spatele sârmei ghimpate. Deportarea etnicilor germani în U.R.S.S. » este o realitate istorică pe cale de consecinţă a angajamentului etnicilor germani din România în slujba lui Hitler. Graţie Führerului, s-au transformat din saşi şi schwabi în nemţi. A urmat decontarea firească. Condamant în Procesul de la Nürnberg pentru crime de război şi interzis prin Convenţia de Armisitiu a României cu Aliaţii, fostul Grup Etnic German se crede astăzi, prin F.D.G.R., urmaşul sau în drepturi, îndreptăţit să-şi plângă oropsiţii care au plătit pentru înrolarea lor voluntară în nazismul german.” (http://www.art-emis.ro/jurnalistica/3359-romania-cor-antic-de-serviciu-in-lumea-marilor-puteri.html)

Această comemorare a suferințelor autorilor războiului care au fost deportați din România în URSS, la această dată, a creat o echivalență falsă între făptuitori și victime și, de fapt, a ignorat Holocaustul”. („The Jerusalem Post”: http://www.justitiarul.ro/the-jerusalem-post-europeanul-klaus-iohannis-atacat-pentru-scandalul-cu-ambasada-si-reactivarea-unei-organizatii-naziste/) Sfidarea a fost cu atât mai mare, deoarece, în 2016, România preluase președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA)!

Bomboana pe coliva relațiilor Iohannis – Israel a fost așezată recent de cuvintele acestea imbecile, rostite de gura prezidențială, când s-a referit la vizita premierului și a președintelui Camerei  Deputaților în Israel: „Cine ştie ce întelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii acolo.”

                                                                                                                         Marius Albin MARINESCU

PS: Se falsifică nu doar istoria recentă, ci și cea de dinaintea Marii Unirii din 1 Decembrie 1918, al cărei centenar îl aniversăm anul acesta – doar Klaus Iohannis comemorează Unirea Românilor, conform propriei exprimări –, indivizi ca Sabin Gherman, Emil Hurezeanu sau Rareș Bogdan prezintă  tablouri idilice cu sași și români conviețuind pașnici și fericiți împreună,  în imperiul austro-ungar, alături de frații lor unguri și secui.  Cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea şi bunăstarea care domneau între toate naţionalităţile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte şi miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fraţii lor unguri, secui şi saşi, cei care au creat acel „Unio Trium Nationum” în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind excluşi şi consideraţi o etnie inferioară fără drepturi politice şi sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum „Batalioane române treceţi Carpaţii înapoi”, la solz de peşte, cum a învăţat el în Bănie, unde a fost student. Aşa de bine se înţelegeau românii ardeleni cu cei din „Unio Trium Nationum” (ungurii, saşii şi secuii), conform „tezelor” ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Cloşca şi Crişan au fost valahi infiltraţi în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri şi iobagii români. La fel,  Avram Iancu probabil că era un „mitic” pripăşit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine şi prea multă egalitate în drepturi cu ungurii.

Aceiași lachei vând gogoși despre cultura și umanismul contelui sas Brukenthal, fostul guvernator al Transilvaniei și fondatorul muzeului cu același nume, făcând abstracție de cruzimea nefirească a acestuia, care asista cu o plăcere de psihopat la execuțiile sau schingiuirea românilor pe eșafodul din Piața Mare a Hermannstadt-ului. Majoritatea victimelor lui Brukenthal de la stâlpul infamiei sau de pe eșafodul amplasat în Großer Ring / Piața Mare erau români condamnați pentru „crima” de a înnopta în cetate sau refuzul de a merge pe „Calea vacii”, adică prin glodul de pe străzi, trotuarele fiind rezervate sașilor. La Sibiu a rămas împământenită denumirea de „Calea vacii” pentru carosabilul noroios destinat românilor pe Corso, strada ultracentrală pentru promenadă, unde trotuarele aparțineau doar plimbăreților sași, chiar și după anul 1918. Sub stăpânirea „umanistului” conte Samuel Brukenthal a avut loc și barbara ucidere, care a îngrozit Europa, a liderilor țăranilor români răsculați de prea mult bine austro-ungaro-săsesc, Horea și Cloșca, pe eșafodul construit la Alba Iulia de această dată.

Cât de mult ne-au iubit sașii de-a lungul zbuciumatei istorii a Transilvaniei, citiți aici un text scris de marele patriot român Vasile Stoica din Avrigul Sibiului, un ardelean care a fugit din imperiul austro-ungar ca să lupte cu arma în mână alături de frații români pentru Marea Unire: Propaganda mincinoasă despre armonia dintre sași și români este departe de adevărul istoric

Vă recomand, ca lecturi suplimentare:

Sindromul slugoiului îndobitocit: Hermannstadt în loc de Sibiu

Saşi corciţi şi români trădători militează pentru dezmembrarea României

După modelul Alba Iulia, și Timișoara scoate gărzile criminalilor habsburgi la defilare

De ce-i iubesc sibienii pe sașii care-i jefuiesc și îi umilesc?

Nu era suficient „Ținutul secuiesc”, Rareș Bogdan a stabilit în Ardeal și „Țara sașilor”!

2 Comments

  1. Cel mai mare respect din lume pentru autorul acestui articol ! Cei care stiu cate ceva intact si nealterat despre trecutul inspaimantator al bietului popor roman ar trebui cumva sa se organizeze,sa formeze o scoala de informare ,cursuri de resuscitare a adevarului istoric despre poporul roman si despre groaznicul sau trecut la care si-au adus aportul la greu chiar “partenerii” si “aliatii”actuali….Aceste “banci de date romanesti”,care din fericire inca mai sunt,(cum este si domnul Marius Albin Marinescu,autorul prezentului articol) trebuie sa existe pe intreg teritoriul Romaniei si sa aiba o activitate organizata,planificata, cu o prezenta constanta in mijlocul generatiilor tinere. Oamenii care stiu cate ceva din trecutul nostru fie ca l-au vazut chiar ei cu proprii ochi,fie l-au auzit de la parinti sau bunici care l-au trait ,au datoria de-a se organiza si-a lucra impreuna ,iar prin aport colectiv sa conserve si sa asigure transmiterea adevarului despre neamul nostru la noile generatii de copii ai nostrii…!!!! Pericolul cel mare este ca acesti oameni putini si destul de batrani care mai cunosc crampeie din adevaratul nostru trecut sa se stinga si sa ramanem chiar un popor de oi cu lupi pusi sa il pastoreasca….

    • IQ100

      Fahrenheit 451…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.