Cadran international

Adevărul despre Siria

    Doar cine cunoaște situația exactă din Siria, nu pe cea „servită” nouă de mass-media globalistă, poate să înțeleagă […]

 

 

Doar cine cunoaște situația exactă din Siria, nu pe cea „servită” nouă de mass-media globalistă, poate să înțeleagă cum gândirea strâmtă a Occidentului secularizant face atâta tam-tam, călcând în „picioare” judecata obiectivă, pe seama unor evenimente unde mor o mână de antihriști, de sataniști, în timp ce asasinatele în masă sunt fie trecute cu vederea, fie răstălmăcite! Criteriul care stă la baza acestor triste realități, așa cum îl concep scenariștii, regizorii și actorii Noii Ordini Mondiale, constă în faptul că fenomenul morții nu este la fel de important când la mijloc se află niște „teroriști” considerați necorespunzători proiectului Noii Lumi. De altfel, pentru „iluminații” ghetoului planetar, situația din Siria este un  exemplu atât în modul de a  distruge echilibrul unei țări, cât și un precedent pentru declinul Europei creștine sub invadatorii antihriști. Însă, vrând cu tot dinadinsul să dețină supremația mondială, S.U.A. sunt considerate ca fiind la baza dramatismului ambelor acțiuni internaționale.

 

                                           Scurt istoric

 

Siria,  loc atât de cunoscut Părinților noștri apostolici, avea de curând 24 milioane de locuitori (din care 1,6 milioane sunt ortodocși). Această țară, unde s-a folosit pentru prima dată noțiunea de creștin, ne aduce așadar aminte de o tradiție ortodoxă bimilenară. Căci altădată, înainte ca marile invazii (arabe, otomane și franceze) să transforme populația siriană în ținta exterminării și prozeletismului, procentul de ortodocși era majoritar: 97% în secolul VII, 76% în secoul XIV! Însă atât ieri, cât și astăzi, suferința acestor frați ai noștri întru credință s-a aflat sub crunte persecuții venite din partea tuturor: cândva, arabii i-au disprețuit acuzându-i că erau „necredincioși”, iar europenii și occidentalii de acum îi urăsc fiindcă ar fi… „arabi teroriști”! Cum s-a ajuns însă la a-i echivala pe creștinii sirieni cu teroriștii, mai ales că țara lor era considerată ca fiind a patra din cele mai liniștite țări ale lumii (în 2009) și cea mai recomandată pentru turism (în 2010), aceasta este o întrebare la care numai „arhitecții” unei lumi fără Hristos pot răspunde (într-adevăr, pentru că nu se vor lepăda de Hristos, unii creștini vor fi prigoniți și prezentați ca teroriști ai „noii armonii”)! Și astfel, dintr-o țară cu o economie foarte bună, Siria a devenit, cam de prin 2010, una din cele mai periculoase țări din lume (fiind pe locul 167, din 170).

 

                                Cum a fost invadată Siria

 

Prosperitatea economică a Siriei, dar mai ales marile zăcăminte de gaze naturale, estimate la 3454 metri cubi, au determinat S.U.A. și Israelul (C.I.A și Mossad) să fie ostile unei țări ai cărei aliați tradiționali sunt Rusia și Iranul. Ca urmare a noii și tentantei sfere de interes americane, sirienii s-au pomenit atacați, mai întâi dinspre Liban, apoi în special din Turcia, cu 300.000 de teroriști extremiști străini având ca scop înființarea unui Stat Islamic (o creație a politicii externe americane) care să îi excludă pe creștini! Ca să poată justifica această agresiune armată externă, oficiali ai Casei Albe – adică președintele Obama și senatorul Mc Cain, candidat la Președinție, „creierul” care l-a detronat pe președintele Miloșevici de la conducerea Serbiei și s-a amestecat apoi în problemele interne ale Venezuelei și Ucrainei – l-au „scos” pe președintele sirian Assad ca „țap ispășitor”: Obama l-a numit „tiran”, iar Mc Cain a participat la reuninunea unde a fost planificată acțiunea teroriștilor ISIS. Bineînțeles, Presa ocultei mondiale s-a raliat tacit acțiunii „umanitariste” de înlăturare de la putere și, mințind opinia publică, l-a prezentat pe președintele sirian ca dictator, învinovățindu-l că armata fidelă îi omoară pe civili… Nu a spus însă nimic de faptul că Siria a fost atacată din exterior, iar situația internă a fost mediatizată în sensul existenței unui simplu „război civil”! În realitate însă, S.U.A. s-au folosit de toate „armele propagandistice” ca să discrediteze nu doar imaginea unui medic respectabil ajuns Președinte (care îi apără pe creștini, merge cu familia câte o săptămână la Mănăstirea ortodoxă a Sfintei Thecla etc), ci și să răvășească îngrozitor un întreg popor!

 

                                     Teroarea antihristică

 

De când a început așa-zisa revoluție, de prin 2010, teroriștii străini au provocat în Siria o criză înfricoșătoare prin care s-a urmărit la început nu căderea regimului „dictatorului” Assad, ci înființarea Statului Islamic. Războiul politic îi viza așadar pe sirieni în general, nu neapărat pe creștini, motiv pentru care teroriștii străini îi omorau pe toți sirienii ieșiți în cale. De fapt, scopul lor era și este să omoare pe oricine, fără milă, având convingerea că, acționând în numele djihadului (război pretins sfânt), se vor „mântui” și, ajungând în „rai”, unde curge numai lapte și miere, fiecare este așteptat de câte 7 fecioare! Concepția de „război sfânt” o au de la cruciații catolici ai Apusului, primii ucigași ai creștinilor sirieni, care – înainte de a ajunge în Palestina – au făcut ravagii trecute cu vederea de istorie! Suferințele pricinuite Siriei au fost apoi succedate atât de crimele săvârșite de islamiștii otomani (numai între 1861-1919 au fost omorâți în jur de 6 milioane de sirieni creștini), cât și de cele ale teroriștilor străini din zilele noastre (între 2009-2015 au fost asasinați 5.600 de creștini)! Cu sălbăticie, acești criminali intrați în Siria au măcelărit tot ce le-a ieșit în cale, au distrus biserici, au bombardat așezări umane, au răpit persoane precum mitropolitul Pavel (fratele după trup al Preafericitului Ioan, Patriarhul Antiohiei), au jefuit, iar în satul ortodox Maaloula (singurul sat din lume unde se mai folosește aramaica, limba vorbită de Mântuitorul Hristos) au omorât 63 de ortodocși care nu au vrut să treacă la Islam. Despre cine „îi ține în brațe” pe acești teroriști străini, iată ce ne spune președintele Centrului pentru Cercetări asupra Globalizării, M. Chossudovsky: ”Washington-ul susține și finanțează ISIS, iar Moscova susține Siria – împotriva ISIS”.

 

                          S-a rugat cineva pentru pacea Siriei?

 

Presa internațională, zeloasă în lucrarea ei preponderent demonică, nu a acordat atenție creștinilor din Siria nici măcar cât unui film! Dimpotrivă, aceasta este subjugată de goana după bani și total dezinteresată să îi apere pe cetățeni, iar jurnaliștii nu fac altceva decât să distragă atenția de la adevăratele probleme și, fiind bineplătiți sâ întrețină în lume pe idolii răului, creează isterii publice ca să discrediteze cu orice preț Biserica (a se vedea la noi incitarea „străzii” în a propaga lepădarea de Hristos și a manipula durerea de la „Colectiv” până la a face din rock ceva mai important decât Imnul Național, iar din ziua de Halloween o sărbătoare mai mare decât Ziua Națională a României)! Și uite-așa, stând deoparte, majoritățile din popoarele lumii privesc îngrozite, or fug năucite, nu contează că este vorba de Bagdad, București, Paris sau Berlin, din fața dezlănțuirii unor minorități dezorientate (și manipulate) care își imaginează că fac istorie, sub surâsul unor președinți și ei la fel de manevrați din umbră, extrași din neant ca să vestească o epocă din care  nu vor să mai afle nici de unde vin, nici încotro se îndreaptă…

                                                                                                           Prof. Costel NEACȘU  

 

3 Comments

  1. MIRCEA

    AVETI PERFECTA DREPTATE DOMNULE PROFESOR NEACSU.

  2. ilie

    Pana la urma cine sunt idolii raului: nu Obana, nu Trump, nu Merchel, cine sunt idolii astia? Milionari?fabricanti de arme care cumpara presedonti? Farma? Droguri? Sau toti la un loc?

  3. …..evreii stapani ai Statelor Unite au distrus nu doar Siria ci si Iugoslavia, Iran, Irac si multe alte tari pt a le exploata bogatiile. Pt a va convinge, cei interesati de adevar cititi va rog “Noile confesiuni ale unui asasin economic” autor John Perkins. Restul sunt minciuni pt a dezinforma. Mai cautati si traducerea Talmudului si veti afla cum numesc evreii pe ne-evrei….”GOIMI” iar ei evreii se considera stapanii lumii. FMI si Banca Mondiala cititi cine sunt proprietarii si finantatorii. Pana si SUA au credite de la aceste entitati financiare. …SUA nu are Banca Nationala….dar mai bine informati-va pt ca doar asa veti afla adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *