Observator

Adrian Onciu: „Facebook aduce în România programul de combatere a răspândirii informaţiilor false (adevărul)”

  „Este deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv.” (Klaus Iohannis, […]

 

„Este deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv.” (Klaus Iohannis, declarative despre campania de vaccinare care va urma.)

                           Gata, a înțărcat bălaia!

Facebook aduce în România programul de combatere a răspândirii informaţiilor false (adevărul)

Facebook împreună cu Agence France Presse lansează în România programul de verificare independentă a informaţiei, menit să combată răspândirea ştirilor şi informaţiilor false.

Reţeaua socială a anunţat că va face asta prin trei moduri diferite: eliminarea postărilor ce conţin dezinformări, reducerea vizibilităţii lor sau „etichetarea” lor.

Facebook apelează la parteneri de fact-checking certificaţi de către Reţeaua Internaţională de Fact Checking (IFCN). La momentul actual există 80 de astfel de parteneri la nivel global, care verifică conţinutul în peste 60 de limbi.

                                                                *

OK, totul normal. Până când vom constata că printre „partenerii de fact-checking” agreați de Facebook s-ar putea număra Gigi24, Ziarecom, G4media și alte instituții de presă care s-au dat în stambă de când cu pandemia.

Apoi sunt foarte curios cum vor reacționa băieții lui Zucky la postările publicațiilor de satiră, la fotografiile retușate în Photoshop și la glumele care abundă pe net. Le vor trece tot la categoria fake-news? Vor angaja jurnaliști de la Cațavencii, ca să distingă între știrea propriu-zisă și ironie?

                                                                                                         Adrian ONCIU

4 Comments

 1. un gand ca oricare altul

  sunt amuzanti baietii astia. si dovedeste ca sunt foarte slabi (de asta vor sa sperie lumea ca sa-si croiasca o imagine de putere) si speriati (de adevar). de asta vor si pierde. vor fi invinsi de propria micime.

 2. marcus

  Au ajuns hotii si mincinosii sa hotarasca ce este adevar si ce este minciuna.
  Rau a ajuns lumea!

 3. prreame

  Dupa modelul american vor interzice distribuirea link-urilor apartiand surselor care spun adevarul…vor bloca accesul pe twitter, youtube, facebook a oricaror persoane si publicatii care contrazic ideologia extremist-progresista.
  Daca astazi cauti “justitiarul” pe Google…rezultatul “justitiarul.ro” apare pe prima pozitie.
  Peste 6 luni cine va cauta pe Google “justitiarul” va avea urmatoarele rezultate:

  1. Revista Justitiarul blocata de Twitter pentru raspandirea de stiri false
  2. Revista Justititiarul criticata de France Press
  3. Justitiarul acuzata de homofobie
  5. Rubika.ro Date despre site-ul Justitiarul
  6. emag.ro/justitiarul / The Punisher Blu-Ray[Blu-Ray][2004]
  7. netflix.com/Marvel: Justițiarul. 201716+ 2 sezoane
  8. justitiarul.ro

  Deci cine va cauta un site cenzurat urmeaza initial sa primeasca stiri despre cat de ncoiv si fake este site-ul cautat…dupa care link-ul spre site este “ingropat” printre alte rezultate.
  Asta au facut in America ultimilor 4 ani…au dat putininapoi dupa ce Zuck si Jack au fost audiati de Senat,,,dar daca Trump pierde nu le mai sta nimeni in cale.

 4. gigimutu

  oameni buni,

  stergeti-va conturile de fake book, acesta este un program de spionaj!!!
  va dati toata viata voastra si informatiile despre voi lu tukerberg si ala e agent, spion, al cia!!! unde credeti ca ajung toate informatiile si like-urile si share-urile ce le dati pa facebuc? la nenorocitii de speoni, care va stiu toata viata, fara sa mai fie nevoiti sa plateasca oameni sa va urmareasca pas cu pas!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.