Lichele

Aduceţi o vidanjă în Băneasa!

Când, cu ani în urmă, Huidu deversa o vidanjă în redacţia păstorită de Cristi Brancu, gestul mi s-a părut deplasat. Astăzi însă, consider că aducerea unei vidanje în curtea unei redacţii care, pe lângă Brancu, adăposteşte şi alţi gurnalişti asemenea lui, reprezintă un fapt necesar, o bine venită măsură de protejare a mediului. Doar că vidanja asta n-ar trebui să verse lăturile, cum făcuse Huidu, ci să le ia. Miasma stârnită de scârnăviile umane adunate în Băneasa a început să se răspândească în tot oraşul şi chiar nu ştiu cum de capetele luminate care locuiesc prin acest cartier de fiţe nu fac plângere la Chiliman, să le ia odată de la nas malahia Antenelor.

Gestul lui Capatos, de a difuza aseară, în emisiunea lui cu, despre şi pentru dejecţii umane, imagini cu fostul premier Boc dezbrăcat, la o sală de fitness din Capitală, depăşeşte orice mizerie făcută, în materie de televiziune, în România.  A fost, practic, apogeul unui stil de a face presă, practicat de ani de zile la trustul lui Dan Voiculescu. Căci, după atâtea lovituri sub centură, după atâtea înjurături, jigniri şi zoaie-n cap, ce-ar mai fi putut lipsi decât nişte imagini cu un fost premier hulit zilnic la Antene, prezentat pe când se dezbrăca, la o sală de sport. Bineînţeles că hienele de presă, în frunte cu Capatos, s-au prefăcut că nu fundul gol al premierului ar fi reprezentat preocuparea lor de căpătâi, ci faptul, îngrijorător, zic ele, că un demnitar poate fi surprins în asemenea ipostaze delicate. „Ce au păzit serviciile?”, a fost întrebarea pusă de vigilenţii de la Antene. O întrebare la care un întreg sobor de personalităţi şi-au dat cu părerea, de la Crin Antonescu la Vadim Tudor. În loc să le trântească telefonul şi să le bată obrazul pentru asemenea mizerii, politicienii au comentat, vârtos, pe temele devenite deja clasice: dictatură, servicii, bla-bla-bla. Pe Vadim Tudor l-am văzut la „Un show păcătos”, dar chiar nu-mi imaginam că domnul Antonescu, apostolul bunului-simţ, va ajunge să se pupe pe gingii, telefonic, evident, cu Cruduţa, Stoian şi eleva porno. Probabil însă că rămăsese puţin nevorbit, la ultima emisiune a lui Gâdea, şi nu se făcea să se culce cu venin în el, aşa că l-a vărsat la Capatos.
Acum, rămâne de văzut reacţia CNA faţă de o asemenea mârşăvie, care le întrece pe toate celelalte de până acum. Dacă OTV a fost închis, cu mulţi ani în urmă, pentru că Vadim l-a făcut „cârpă kaghebistă” pe Iliescu, oare ce merită un post de televiziune care difuzează imagini cu un fost prim-ministru, anume pentru a stârni, în rândurile publicului său retardat, reacţii de genul „ia uită-te la piticul de Boc ce cur gras are”? Pedeapsa CNA trebuie să fie aspră, trebuie să fie de aşa natură încât să-l usture curul nu doar pe Capatos, autorul fizic al mizeriei, ci şi pe Dan Voiculescu, autorul ei moral. Chiar şi cu riscul ca, usturându-l curul pe patron, papilele gustative ale lui Badea, Gâdea, Grecu, Ciuvică şi ceilalţi să ia foc de usturime.

Spartakus
(www.reportervirtual.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *