Atitudini

ADUNAREA CONSTITUANTĂ – 2018

                  ADUNAREA CONSTITUANTĂ – 2018   În mesajul pe care l-am transmis românilor […]

 

                ADUNAREA CONSTITUANTĂ – 2018

 

În mesajul pe care l-am transmis românilor cu ocazia noului an, 2018, am făcut propunerea de a ne folosi de ocazia pe care ne-o oferă sărbătorirea Centenarului Marii Uniri pentru a ne UNI într-o mare mişcare de eliberare naţională, capabilă ca, până la sfârşitul anului 2018, să convoace o Adunare Constituantă, la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, la care să participe cel puţin 100.000 de români, fiecare fiind împuternicit să voteze de către cel puţin 100 de români cu drept de vot, Adunare Constituantă care să aprobe Constituţia Cetăţenilor, cu textul publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.523/2016, cu eventuale modificări aduse până la momentul aprobării, Constituţie prin care ne-am recâştiga suveranitatea naţională şi drepturile de proprietate asupra capitalului naţional, asupra teritoriului naţional, asupra ţării.

În decembrie 1989, mafia financiară transnaţională ne-a furat statul, pe care l-a recroit, prin Constituţie, a pus la conducerea lui politicieni corupţi şi trădători şi l-a folosit pentru a ne fura capitalul şi teritoriul naţional, avuţia creată prin munca noastră în ultimii 28 de ani, pentru a ne fura ţara.

Acum, trebuie să facem drumul invers. Să ne luăm înapoi statul, să-l reconstruim, printr-o nouă Constituţie, să punem la conducerea lui patrioţi integri, competenţi şi responsabili, şi să-l folosim pentru recuperarea capitalului şi teritoriului naţional, a avuţiei pe care o creem, să ne recuperăm ţara.

Mafia nu ne va da înapoi nimic, nici statul, nici ţara. Trebuie să ni le luăm noi, pe cale paşnică, prin forţa numărului nostru, prin cei 10 MILIOANE, care am putea fi prezenţi, direct, sau prin procură, la Adunarea Constituantă.

Dacă în anul 2018 vom reuşi o astfel de Adunare Constituantă, vom câştiga toate alegerile din anii 2019 şi 2020, europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Pentru ca cei 10 milioane să se strângă într-o Adunarea Constituantă este nevoie ca ei să creadă într-un PROIECT DE ŢARĂ care să-i facă stăpâni pe statul şi pe ţara lor, să-i scoată din sărăcie şi umilinţă.

Constituţia Cetăţenilor este PROIECTUL DE ŢARĂ de care au nevoie românii în acest mement al istoriei lor. De aceea am hotărât să public aici un serial de articole, unele din ele extrase din cartea publicată în anul 2016, altele noi, în care voi prezenta şi comenta prevederile acestui proiect constituţional.

Pornim cu începutul.

 

      De ce este nevoie de o nouă Constituţie a României?

 

Constituţia, sau Legea Fundamentală, a unui stat, a unui popor, cuprinde un ansamblu de norme, care definesc drepturile şi obligaţiile persoanelor care intră în componenţa statului, respectiv a poporului în cauză, pe de o parte, şi instituţiile statului, create, chiar prin Constituţie, pentru a garanta exercitarea drepturilor, ca şi îndeplinirea obligaţiilor asumate de cetăţeni, prin Constituţie, pe de altă parte.

Cetăţenii îşi exercită, în deplină libertate, drepturile definite în Constituţie. Statul nu poate adopta legi prin care să limiteze exercitarea drepturilor şi libertăţile definite în Constituţie. Cetăţenii nu au alte obligaţii faţă de stat, în afara celor definite în Constituţie. Statul nu poate adopta legi prin care să impună cetăţenilor alte obligaţii decât cele stabilite în Constituţie. Numai poporul poate, prin referendum, să modifice Constituţia, să îngrădească exercitarea drepturilor şi libertăţilor, sau să impună obligaţii suplimentare cetăţenilor.

Statul nu poate avea alte instituţii, alte componente, în afara celor stabilite în Constituţie. Instituţiile statului nu au alte drepturi şi nu pot exercita alte atribuţii în afara celor stabilite în Constituţie. Numai poporul poate, prin referendum, să creeze noi instituţii ale statului, să desfiinţeze instituţii existente, sau să modifice atribuţiile încredinţate instituţiilor statului.

Aşa ar trebui să fie. Într-un stat normal, natural, în care valoarea supremă este OMUL.

În România este altfel.

Constituţia României, adoptată în anul 1991 şi revizuită în anul 2003, s-a dovedit total necorespunzătoare, atât în ceea ce priveşte definirea drepturilor şi obligaţiilor cetăţenilor, cât şi, mai ales, în ceea ce priveşte construcţia instituţiilor statului, în definirea atribuţiilor instituţiilor acestui stat.

Constituţia României este una care a lăsat statului puterea de a-şi crea el, statul, instituţii, altele decât cele stabilite prin Constituţie, ca şi puterea de a da legi şi alte acte normative, prin care au fost şi sunt încălcate drepturile şi libertăţile cetăţenilor, prin care cetăţenii sunt supuşi la multe obligaţii neprevăzute în Constituţie.

Cei care s-au instalat la conducerea statului român prin lovitura de stat din decembrie 1989, prin manipularea voinţei electoratului, cu ajutorul mijloacelor de comunicare în masă, au reuşit să obţină aprobarea de către poporul român a unei Constituţii ale cărei prevederi le-au permis să construiască un stat controlat de ei şi subordonat intereselor lor, pe care l-au folosit pentru a se îmbogăţi, prin jefuirea cetăţenilor ţării. Au uzurpat suveranitatea poporului român, au uzurpat drepturile de proprietate ale poporului român asupra capitalului acumulat de acesta de-a lungul istoriei sale, au distrus o bună parte din acest capital, au distrus 4 milioane de locuri de muncă, au adus ţara în stare de colonie şi poporul român în stare de sclavie. Au săvârşit aceste crime „cu legea în mână,” cu legi adoptate în baza unei Constituţii cu prevederi antidemocratice şi antinaţionale, contrare intereselor poporului român.

România are nevoie de o nouă Constituţie, una fundamental diferită de cea actuală, una care să redefinească drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să conţină norme care să garanteze exercitarea acestor drepturi şi libertăţi, să redefinească şi obligaţiile cetăţenilor, astfel încât acestea să nu mai poată fi mărite prin legi şi alte acte normative emise de instituţiile statului, să construiască un stat nou, controlat de popor, cu instituţii şi atribuţii precis definite în Constituţie, care să nu mai poată fi subordonat intereselor politicienilor. Este exact ceea ce ne propunem prin proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, lansat de Comitetul de Iniţiativă al Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC).

Ştiind bine ce fac, „părinţii” actualei Constituţii a României au inclus în textul acesteia clauze care nu numai că fac imposibilă abolirea ei şi adoptarea, de către popor, a unei noi Constituţii, dar fac foarte dificilă şi modificarea, revizuirea celei existente. Au dreptul de a iniţia revizuirea Preşedintele României, un sfert din numărul parlamentarilor, sau 500.000 de cetăţeni. Numai că iniţiativa celor 500.000 de cetăţeni trebuie aprobată de Parlament, adică de cei care au votat actuala Constituţie, de cei care au adoptat legile prin care poporul român a fost deposedat de capital, de locurile de muncă, de resursele naturale ale ţării şi care urmează să fie deposedat şi de teritoriul naţional, prin cumpărarea acestuia de către mafia imobiliară din ţară şi din afara acesteia. Este greu de presupus că actualul Parlament al României va aproba proiectul nostru de revizuire a Constituţiei.

Mai rămâne şansa ca actualul Preşedinte al României să iniţieze un referendum pentru a da posibilitate poporului român să-şi adopte Constituţia care să-l scoată din sărăcie şi umilinţă. Are acest drept. Să vedem dacă şi-l va exercita.

Dacă actualul Preşedinte al României refuză această şansă românilor, tot nu am pierdut războiul. Ne mai rămâne şansa să alegem un Preşedinte al României care să primească mandat din partea poporului pentru a organiza referendumul prin care să fie adoptată noua Constituţie a României şi, după aceea, să o şi pună în practică, adică să înceapă construcţia noilor instituţii ale statului, conform prevederilor proiectului propus de MCC, pe care le voi prezenta în capitolele următoare.

În cele din urmă, poporul român îşi poate exercita dreptul de a organiza o Adunare Constituantă, în care să adopte Constituţia de care are nevoie, pentru a trăi în libertate şi prosperitate.

                                                                                                                            Constantin COJOCARU

                                                                                                                                 1 februarie 2018

4 Comments

  1. florin

    o idee foarte buna si bine prezentata aici…

  2. alex

    D-le Cojocaru, faceti foarte bine! Trebuie sa intre o data si pentru totdeauna in constiinta romanilor, ca fara un PROIECT DE TARA, nu vom putea fi stapani in tara noastra, nu vom putea sa traim liberi si independenti! INDEPENDENTA, acesta trebuie sa fie cuvantul cheie care trebuie sa ne calauzeasca pe drumul catre libertate. Acestea nu sunt cuvinte mari! Cine nu scrasneste din dinti, la tot ce se intampla acum in tara noastra, cine nu simte ca nu mai poate rabda jaful de proportii la care se dedau tradatorii si mafiotii, acela nu merita sa traiasca liber si prosper.

  3. Domnule Cojocaru, ati explicat foarte clar ce e de facut. Preseditele tarii trebuie sa declamseze aceasta procedura de revizuire a Constitutiei cat si a Proiectului de Tara. Trebuie sa ne luam tara inapoi!

  4. Cand va incepe actiunea pentru Adinarea Contituanta, contati si pe ajutorul meu.Voi gasi cel putin 100 de oameni in mod sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.