Investigatii

AFACEREA „MAIDANEZUL” : „Daria” Apolţan, escroaca de pe Facebook

Motto: Asteaptă-te la orice, de la oricine. Până şi diavolul a fost cândva un înger! În data de 25 septembrie […]

Motto: Asteaptă-te la orice, de la oricine. Până şi diavolul a fost cândva un înger!

În data de 25 septembrie Curte Constituţională a României a decis că legea privind eutanasierea câinilor maidanezi este constituțională. Din acea zi a început disperarea noastră, a celor care iubim nu doar câinii, ci toate fiinţele de pe Pământ, inclusiv oamenii, chiar dacă unii dintre aceştia nu merită dragostea cuiva. Dar, din păcate, cu ocazia declanşării acestei acţiuni criminale împotriva celor mai buni prieteni ai omului, au apărut şi neoamenii, escrocii dornici să speculeze bunătatea şi generozitatea oamenilor buni! S-au ivit, parcă de nicăieri, şarlatani care să cerşească bani pentru câini inexistenţi şi pentru adăposturi canine imaginare! Dacă săracii maidanezi invocaţi de pungaşi nu există, iar adăposturile pentru care se solicită bani sunt fictive, în schimb banii trimişi de oamenii – oameni sunt cât se poate de adevăraţi şi palpabili!

O astfel de escroacă a intrat cu bocancii plini de scârnă şi pe pagina mea de Facebook, cerându-mi prietenia în data de 26 septembrie, deci chiar în ziua următoare deciziei dezamăgitoare a C.C.R., când toţi susţinătorii maidanezilor ne dădeam de ceasul morţii ca să întreprindem ceva! A mai aşteptat câteva zile, urmărind atentă activitatea mea febrilă pentru salvarea amărâţilor de căţei vagabonzi în respectiva reţea socială, ca să mă abordeze luni, 30 septembrie. În acea zi, la ora 12 şi 12 minute  toate aceste date sunt foarte precise, deoarece există în arhiva paginii mele de Facebook! – m-a contactat pe mesageria privată escroaca respectivă sub numele de Daria Apolţan din comuna Şugag, judeţul Alba. Aveam sa aflu mai târziu, de la o tânără româncă din Elveţia, care i-a şi trimis bani, că de fapt o cheamă Eva pe individă, Daria fiind fiică-sa. „Unsă” cu toate „alifiile”, escroaca a evitat să discutăm în mediul online ca să nu rămână probe scrise! Iată ce a scris imediat după schimbarea obişnuită a formulelor de salut: „te pup cu drag si respect de pe Transalpina. ..cu toata rusinea la anii mei,..am nevoie de un sfat ..ne putem auzi la tel. legat de animalute” (am păstrat exact grafia specifică internetului). Priviţi un mesaj adresat altei persoane, ca să vedeţi că individa lucra după nişte şabloane: „Viorica Valerica Dango Mesaj primit de la Daria Apoltan in 23.05.2013 la ora 09.20 Buna,Viorica! te rog cand intri online da-mi un semn sau un bip la 0757599128 ( sun eu inapoi)..as vrea sa-ti cer sfatul ref. la animalute.” Sau: „Diana Goldis 20.09.2013; Servus,Diana,cand ai timp da-mi ,te rog un bip,te sun eu inapoi,am nevoie de sfatul,eventual ajutorul tau.0757599128”. Revenind la discuţia dintre mine şi „Daria”, am vorbit la telefon şi – atenţie! –  mi-a spus că are grijă de 64 de maidanezi care au nevoie de pâine. Atenţie din nou nu a solicitat bani, ci pâine! Raţionamentul femeii viclene, dar şi „modus operandi” al acesteia sunt extrem de simple!

    Iată cum a procedat în absolut toate cazurile de înşelătorie. Îşi vâna victimele urmărind activitatea acestora in reţeaua de socializare Facebook şi dacă observa pe profilurile lor fotografii cu câini le solicita prietenia virtuala. Importante pentru impostoare erau şi profesiile afişate de persoanele vizate, de unde putea deduce posibilităţile materiale ale „ţintelor”. După obţinerea acestor informaţii minime, impostoarea trecea la abordarea victimelor cerându-le pentru cei 64 de câini imaginari doar… pâine! Ca să fie cât mai convingătoare şi să pară că doreşte să se revanșeze într-un fel, minţea cu neruşinare că poate să ofere betoane sau „pişcoturi” de ciment la preţuri ieftine, că are ea o firmă de profil sau lucrează la Hidroconstrucţia Sebeş. Minciuni ordinare, fiindcă nu lucrează nicăieri! Se oferea să trimită brânză „adevărată” sau invita oamenii să o viziteze la casa ei, deşi în realitate locuieşte în blocul unei colonii muncitoreşti, într-un apartament de două camere! Am aflat, chiar după prima mea convorbire telefonică cu escroaca, că o prietenă de-a mea din Bucureşti se oferise, în urmă cu câteva luni, să-i ducă un portbagaj plin cu hrană de câini, dar Apolţan s-a eschivat, tot prin minciuni, să primească vizita respectivă. Imediat am sunat-o pe escroacă şi am întrebat-o de ce nu a acceptat ajutorul respectiv? Nemernica a spus că respectiva doamnă dorea să vină cu întreaga familie,  să stea pe capul ei ca la pensiune, dar gratis! O minciună mai imbecilă nici că se putea născoci, fiindcă bucureşteanca respectivă, pe care o cunosc foarte bine  nu doar din spaţiul virtual al internetului!  este o persoană de o moralitate ireproşabilă şi are posibilităţi materiale care-i permit să stea luni întregi la pensiuni adevărate de cinci margarete, fără să aibă nevoie de „pomana” cuiva!

 Să vedem acum ce gândeau naivii… Ce-şi zicea omul în sinea lui? Dacă o să cumpăr un sac de pâine este complicat cu expedierea, fiindcă la poştă nu-l primeşte fiind prea voluminos, trebuie să caut o firmă de curierat şi ăia-s scumpi, dacă merg să duc pâinea personal pierd o zi pe drumuri şi benzina este scumpă şi ea, aşa că ia să-i trimit eu bani, că pâine găseşte oriunde să cumpere şi, gata, am rezolvat problema, am ajutat nişte căţei maidanezi flămânzi! Mai ales pentru românii din străinătate era imposibil de trimis pâine, aşa că toţi s-au oferit să-i trimită bani escroacei pentru nişte câini inexistenţi! M-am tot gândit de ce nu cerea hrană uscată, boabe, mai ales că aceasta se păstrează vreme îndelungată şi este mâncată de toţi câinii. Apropo, am văzut extrem de puţini câini, fie ei şi maidanezi, care să mănânce pâine goală! Nu a solicitat hrană specială pentru câini (conserve sau hrană uscată), deoarece aceasta se puteau expedia cu uşurinţă prin poştă! Când i-am spus „Dariei” că am găsit persoane care vor să trimită hrană specială pentru câini prin poştă, aceasta a spus că nu au oficiu poştal în comună! O minciună gogonată, fiindcă fiecare comună din România are oficiu poştal, doar pentru a determina oamenii cu suflet bun să trimită BANI!!!

  Înduioşat de tromboanele ei şi de fotografiile cu câini mulţi de pe pagina de Facebook a escroacei, imediat după ce am vorbit cu ea, în aceeaşi zi, luni, 30 septembrie, am postat în reţeaua socială o astfel de poză, luată de acolo, împreună cu următorul text:

ATENŢIE, IMPORTANT ŞI URGENT!
Am o prietenă pe Facebook care îngrijeşte peste 60 de câini maidanezi – fără să aparţină de un ONG! – şi doar din salariul ei asigură traiul acestor căţeluşi. Deoarece trece printr-un impas financiar are nevoie de pâine, chiar şi uscată, pentru hrana câinilor, pe care o prepară personal, nu-i hrăneşte cu boabe! Doamna se numeşte Daria Apolţan (https://www.facebook.com/daria.apoltan) si locuieşte în Şugag – jud. Alba (şoseaua Transalpina). Dacă găsim sponsori în judeţele limitrofe, eu mă ofer să asigur transportul cu maşina mea. Solicit ajutor concret, nu doar like-uri! Acuma să vedem cine chiar iubeşte cu adevărat câinii, că de luptători din tastatură sunt sătul!
Mai jos o fotografie cu câinii doamnei Apolţan:

Această fotografie, care a indus în eroare şi a înduioşat o grămadă de oameni este furată de pe internet, iar femeia cu câinii nu este impostoarea Apolţan.

Această fotografie, care a indus în eroare şi a înduioşat o grămadă de oameni, este furată de pe internet, iar femeia cu câinii nu este impostoarea Apolţan.

Datorită unor fete nemaipomenite din Bucureşti, care s-au mobilizat extrem de rapid, vineri, 4 octombrie, la prânz, a fost colectată hrană uscată în saci şi doi saci de nailon cu pâine proaspătă. Tot atunci, mâncarea pentru câini a fost transbordată, atâta cât a încăput, în portbagaj şi pe bancheta din spate a maşinii unei doamne din Râmnicu Vâlcea care s-a oferit să facă transportul de la Bucureşti la Sibiu, unde locuiesc eu.

BUCn

Nu dau numele acestor femei cu suflete de aur –  deşi ar merita gravate aceste  nume cu litere tot de aur pe un monument dedicat solidarităţii umane! – deoarece există riscul ca ucigaşii de câini să le urmărească şi să le facă rău. Să fie clar: cine ucide astăzi un câine, mâine este capabil să omoare un om, cu acelaşi sânge rece!

SIB_n

Sâmbătă dimineaţa, transportul cu ajutoarea a sosit la Sibiu şi s-a făcut transferul dintr-o maşină în cealaltă. Întreaga acţiune a fost relatată pe internet, însoţită de fotografii, ca să fie un exemplu şi un stimulent pentru ceilalţi prieteni ai câinilor vagabonzi. Tocmai de aceea, pentru a nu spulbera minunatele „punţi” emoţionale create între oamenii cu adevărat umani, uniţi de prigoana împotriva sărmanilor maidanezi, am păstrat pentru mine suspiciunea care deja încolţise în sufletul meu. Sincer, din decembrie 1989 nu am mai văzut aşa o solidaritate între oamenii obişnuiţi, aşa cum văd zilele acestea! Numeroşi oameni, care nu s-au văzut niciodată, protestează împreună pentru stoparea exploatării aurului de la Roşia Montană şi pentru salvarea maidanezilor! Este copleşitor să vezi astfel de mişcări în stradă pentru nişte cauze drepte!

Dar, iată că există şi şarlatani care speculează sentimentele noastre! Chiar în data de  30 septembrie, la scurt timp după postarea apelului meu de ajutorare a celor peste 6o de câini de la Şugag, o adevărată prietenă de pe Facebook mă avertiza prin următorul mesaj: „Buna ziua Marius, ma vad nevoita sa intervin. Eu am ajutat-o pe aceasta Daria in mai multe randuri. In urma cu 3-4 luni au aparut pe fb niste mesaje din partea unor persoane care semnalau ca individa solicita sprijin material, ca posteaza foto cu acei catei, dar nu-i apartin. Mai grav: nu este ea cea din foto! Intr-una din zile m-am”trezit”cu un tel. disperat de la ea, cum ca are fiica internata in spital si nu o poate externa deoarece ii lipsesc 80 lei. I-am trimis si atunci bani, dar nici macar nu a confirmat primirea lor. Ceea ce e bizar: mie azi imi spunea ca i-au fost otraviti 5 caini, de catre un vecin rauvoitor. Daca dupa un interval scurt o suna o cunostinta comuna, ii spunea acelasi lucru , anume ca “azi” vecinul i-a omorat 5 caini. Chiar doream sa aflu daca aceasta persoana este cu adevarat ceea ce doreste sa para in fata noastra sau dimpotriva o impostoare.” Din acel moment am devenit suspicios, mai ales că încercând să o descos la telefon pe Eva Apolţan, aceasta se afunda tot mai tare în minciuni care se băteau cap în cap! Am spus şi mai sus că nu am vrut să-mi fac publică neîncredere tocmai pentru a nu descuraja oamenii bine intenţionaţi. Riscam să-i determin pe toţi prietenii maidanezilor să-şi piardă încrederea unii în alţii! Din aceste motive am lăsat să se desfăşoare acţiunea de colectare a hranei pentru câini, ştiind că oricum acea mâncare nu se va irosi, fiindcă există foarte mulţi câini sărmani şi năpăstuiţi.

Comportamentul aşa-zisei „Daria” nu făcea altceva decât să-mi sporească temerile că am dat de o escroacă, de o impostoare. Un om sincer, care ar fi avut cu adevărat grijă de 64 de maidanezi, informat fiind de derularea acţiunii, cu toate etapele ei, de pe Facebook, m-ar fi căutat în respectiva reţea socială sau telefonic ca să-mi mulţumească pentru iniţiativa mea şi ajutorul donatorilor sau măcar să mă întrebe când ajung cu hrana la Şugag! Nimic, tăcere totală, fiindcă pe ea o interesau BANII, nu mâncarea pentru câini!

Abia am reuşit să stopez mai multe persoane, în special români din străinătate, să nu-i trimită bani „Dariei” Apolţan, până nu verific personal existenţa câinilor invocaţi de aceasta. O doamnă din Anglia insista cu atâta îndârjire să-i trimită totuşi bani, deşi i-am spus că am dubii privind existenţa căţeilor, încât dădea impresia că eu – cel care stăruia să-şi ţină banii în buzunar! – aş fi escrocul, nu înşelătoarea care abia aştepta să o fraierească! Presupun că Eva Apolţan are şi complici, deoarece imediat după ce am postat apelul pentru colectarea de hrană a şi apărut o „binevoitoare”, din acelaşi judeţ cu impostoarea, care a şi postat sub mesajul meu un număr de cont bancar unde să fie viraţi bani, deşi eu solicitasem doar alimente! Iată contul, aparținând mamei escroacei, exact cum l-a scris „binevoitoarea”: „HERMAN IDA, RO79CECEC001946310010111, CNP-UL DOAMNEI 2440101013917”. Mai mult, iată ce mi-a scris E.D.C. din Alba Iulia – pe care o suspectez că-i pe o mână cu impostoarea! –  în mesageria personală, cu menţiunea că acel cont la care face referire l-a postat şi în spaţiul public pentru ca să fie văzut de toată lumea şi să se găsească mulţi naivi care „să muşte momeala”: „Buna seara domnule Marinescu, va trimit contul mamei lui Daria, eu zic ca 20 de lei acolo daca da fiecare ar fi ok”. Alte persoane, la fel de dubioase, insistau să mă întrebe, în spaţiul public, în ce zi o să duc ajutoarele la Şugag. Deşi eram decis să merg marţi, 8 octombrie, am spus pe Facebook că joi o să fac deplasarea, deoarece eram convins că escroaca ar fi născocit noi minciuni doar ca să nu dea ochii cu mine. Mai ales că, după ce aflasem că cerşea bani pe internet de mai multă vreme, i-am spus clar că doresc să văd cei 64 de câini ca să mă conving că există cu adevărat! Încă de atunci, din momentul în care mi-am manifestat neîncrederea, începuse „să o dea cotită” că a mutat câinii la o stână, fiindcă „au omorât vecinii cinci câini” şi drumul este impracticabil, se poate ajunge doar cu tractorul… şi alte „abureli” de felul acesta, care nu au făcut altceva decât să mă convingă că am dat peste o escroacă! Deoarece i-am transmis că o să suporte rigorile legii în caz de înşelăciune, impostoarea s-a panicat şi, din acel moment, a refuzat orice ajutor în bani! Oricum, din momentul postării mele de pe Facebook prin care o demascam pe escroacă, arătând că nu există acei câini în numele cărora cerea ajutor, mai mult de zece persoane m-au contactat ca să mă întrebe ce demersuri să facă pentru a-şi recupera sumele de bani trimise hoţomanei, dar presupun că sunt mult mai mulţi cei înşelaţi.

   Aşa că, în data de 8 octombrie am plecat înspre Şugag cu portbagajul maşinii mele ticsit cu hrană pentru cei peste 60 de câini ai aşa-zisei “Daria”, pe care de fapt o cheamă Eva Apolţan. Aşa cum intuisem, în urma informaţiilor primite, dar şi a minciunilor evidente debitate de individă, s-a dovedit că este o ESCROACĂ şi nu are câinii aceia mulţi din fotografiile de pe pagina ei de Facebook! În ancheta mea jurnalistică am fost însoţit permanent de primarul comunei Şugag, domnul Constantin Jinar. Eva Apolţan locuieşte la bloc, într-un apartament de două camere şi are un singur câine maidanez. Pe ea nu o interesa mâncarea pentru câini, ci BANII oamenilor buni şi generoşi! Mulţumesc pe această cale domnului primar Constantin Jinar, dar şi şefului postului de poliţie Şugag, domnului agent-şef principal Lucian Costea pentru sprijinul oferit în aflarea adevărului! Este păcat ca o comună frumoasă şi locuită de oameni harnici să fie pătată de o astfel de individă lipsită de scrupule.
Sunt jurnalist de investigaţii, de 14 ani mă ocup de tot felul de indivizi corupţi (politicieni, primari, magistraţi, notari, avocaţi, oameni de afaceri), delapidatori de bani publici, escroci imobiliari, evazionişti şi mulţi alţi puşcăriabili, dar nu mă aşteptam, sincer, să apară escroci şi pe acest segment afectiv, şarlatani care pur şi simplu să speculeze dragostea noastră pentru câini. Ca dovadă, iată că până şi eu, cu atâta experienţă privind infracţiunile de orice natură, “am pus botul” ca ultimul fraier!
Mâncarea pentru bieţii maidanezi am adus-o înapoi la Sibiu şi garantez că aceasta o să ajungă, în mod sigur, la căţeluşi flămânzi, iar efortul prietenilor noştri care au contribuit cu donaţiile lor generoase nu a fost zadarnic!

Aceasta este Eva Apolţan, impostoarea care înşeală iubitorii de câini pe Facebook, sub numele de Daria Apolţan. Fotografia a fost realizata în data de 8 octombrie 2013 în comuna Şugag, judeţul Alba. În spatele escroacei se află portbagajul maşinii care a transportat ajutoarele compuse din 100 de kg hrană uscată în saci şi doi saci de pâine pentru 64 de câini, care nu există, aşa cum s-a dovedit la faţa locului!

Aceasta este Eva Apolţan, impostoarea care înşeală iubitorii de câini pe Facebook, sub numele de Daria Apolţan. Fotografia a fost realizata în data de 8 octombrie 2013 în comuna Şugag, judeţul Alba. În spatele escroacei se află portbagajul maşinii care a transportat ajutoarele compuse din 100 de kg hrană uscată în saci şi doi saci de pâine pentru 64 de câini, care nu există, aşa cum s-a dovedit la faţa locului!

Iubesc enorm câinii, dar iubesc şi oamenii buni! Nu o sa accept niciodată ca oamenii buni să fie înşelaţi de oamenii răi, iar eu să privesc de pe margine cu mâinile încrucișate! În campania de colectare a hranei pentru câinii inexistenţi ai escroacei am întâlnit două cazuri care m-au impresionat puternic şi trebuie să le împărtăşesc cu dumneavoastră, cititorii. O doamnă în vârstă şi bolnavă, care nu se poate deplasa, dorea să-i trimită individei din Şugag 100 de lei din pensia ei mizerabilă, care abia îi ajunge pentru medicamente: „ca să nu sufere căţeii de foame, maică!”. Iar o tânără contabilă, din păcate fără loc de muncă în prezent, mi-a spus că nu are de unde să trimită bani, dar a croit şi cusut împreună cu mama ei nişte periniţe „ca să nu stea săracii căţeluşi pe pământul umed”. Deşi toată lumea care mă cunoaște personal mă consideră un bărbat dur, greu de impresionat cu ceva, mi-au dat lacrimile la cuvintele fetei… Spuneţi şi dumneavoastră, cum pot să las vreodată ca astfel de fiinţe minunate să fie înşelate de o individă lipsită de orice principii morale?

                                                                                                                  Marius Albin MARINESCU

P.S.: Solicitarea de bani pe internet (Facebook sau alte reţele sociale) pentru câini inexistenţi sau adăposturi de câini imaginare reprezintă o fraudă pe internet si se pedepsește conform legislaţiei în vigoare. Escrocheria respectivă se încadrează la INFRACŢIUNEA DE ÎNŞELĂCIUNE, Art. 215 Cod penal:

INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII

Art. 215

Înşelăciunea

Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.

Emiterea unui cec asupra unei instituţii de credit sau unei persoane, ştiind că pentru valorificarea lui nu există provizia sau acoperirea necesară, precum şi fapta de a retrage, după emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plăti înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul arătat în alin. 1, dacă s-a pricinuit o pagubă posesorului cecului, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. 2.

Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

29 Comments

 1. alina

  din pacate acesti oameni exista, si am suspiciunea ca este unul si in preajma mea,respectiv in constanta!profilul de fbk este Alina Alinab..dar nu a reusit nimeni sa o prinda!mai are inca vre-o 3 profiluri! vizeaza in special persoanele din strainatate!!si foloseste colaje de fotografii cu bietele animale pe care le fura de pe internet!!

 2. Simona Lascu

  felicitari! este pacat ca pentru astfel de oameni platesc altii, care ajuta zeci de caini, sute unii, si chiar au nevoie de ajutor… iar o minciuna din asta, ii descurajeaza si pe cei putini care donau….Rusine, Eva Apoltan si sa platesti, asa cum trebuie sa plateasca toti infractorii in tara asta

 3. Elena

  Bravo! daca inainte de dumneavoastra aveam vreo indoiala in privinta ei, cred ca ati reusit sa ne lamuriti in privinta tuturor neregulilor. De ce ne abordeaza doar la telefon, de ce nu lasa contul ei ci al mamei ei, de ce spune ca e intr-o comuna unde se ajunge greu, dar totusi invita pe toata lumea (in speranta ca nimanui n-o sa-i treaca prin cap sa mearga la ea), de ce cand am avut nevoie de ea in zona respectiva mereu a intervenit ceva. Desi multi nu au incredere in dvstra ca spun ca v-ati urmarit doar interesul de jurnalist, eu sunt convinsa ca nu, desi nu va cunosc. Nimeni nu se implica atat de mult si vorbeste cu oamenii si ii sfatuieste si bate drumul si strange donatii pentru un simplu anunt in ziar. Simplu, dar eficient, sper. Sa stie toti ca pe net exista tot felul de persoane si nu te poti increde in oricine. Bunatatea iubitorilor de animale trebuie sa se concretizeze asupra lor, a animalelor, nu asupra acestor hoti care profita de pe urma lor cu nesimtire si fara mila…

 4. Ce s-a intamplat pana la urma cu femeia? Este anchetata sau.. nu?

  • AAAA

   In romania nimic nu se face cu cap, femeia asta e in libertate, probabil pune la cale alta inselaciune :-J Trebuia sa fie inchisa si copilul ei dus la casa de copii, si-a pus mai de mult fiica pe net cum ca e oarba dar ea de fapt e sanatoasa, profita de orice sa faca bani

 5. maria

  ACEASTĂ ESCROACĂ TREBUIE DATĂ PE MANA POLIȚIEI, ȘI MIE MI-A CERUT PRIETENIA, ÎNSĂ AM ȘTERS-O REPEJOR, NEMERNICA SE FOLOSEȘTE DE ACESTE SUFLETE NEVINOVATE! MULȚUMIM DOMNULE MARIUS ALBIN MARINESCU!

 6. Adina Laura Harabagiu

  ma declar pagubita….si dezgustata si atat de nervoasa si de oripilata de cum se profita de pe bietele animale………am postat la mine pe pagina chitanta care demonstreaza ca am trimis banii pe numele Herman Ida ( mama impostoarei ). https://www.facebook.com/photo.php?fbid=598737830183826&set=a.152325804825033.40083.100001428434348&type=1&theater&notif_t=photo_comment

  • Lucian

   Nu poate fi judecata daca nu se depune plangere asupra ei , deci va trebui cineva sa faca o plangere si atunci o sa plateasca pentru tot ( daca oamenii aceea sunt asa prosti sa creada ca ea va trimite banii inapoi…. se insala )

   • A trimis deja banii inapoi la o parte din pagubiti!

    • Victoria

     Eu nu am primit banii inapoi desi am mesaje cum imi spune ca ai fost acolo si ca tu esti un escroc .Scuze dar daca nu sintem acolo noi de unde sa stim? Am vrut sa ajut catelusii .Cum pot sa procedez sa recuperez banii ? Se poate sa fie transferati la vier profen? I-am transferat pentru catei vreau sa ajunga la ei.
     Multumesc frumos .

     • Suferi de o boala psihica? Vad ca ne tragem de sireturi, desi nu am avut oroarea, pardon, onoarea sa ne cunoastem! Doar cineva care are probleme cu capul poate sa creada ca un ziarist, care demasca o escroca, poate sa fie el insusi un escroc in acelasi caz! Normal ca am fost acolo, din moment ce la Eva Apoltan acasa, in Sugag, am demonstrat ca nu exista cei 64 de caini pentru care se solicitau bani! Nici macar nu ma intereseaza problemele unei persoane care ma acuza de escrocherie taman pe mine, cel care am dovedit ca “Daria” / Eva Apoltan din Sugag insela iubitorii de caini! Puteam sa-ti blocam comentariul nesimtit, dar dupa aceea zbierai ca nu-i democratie. Nici macar nu cred ca esti vreo persoana pagubita, ci presupun ca esti o alta escroaca din cele multe care cersesc bani pe facebook pentru caini inexistenti si adaposturi fantoma! Ticaloasele acelea s-au panicat si ma ataca pe Facebook, fiindca le este frica de pierderea banilor obtinuti usor, fara munca, din cerseala pentru adaposturi imaginare. In timp ce bietii oameni isi iau efectiv de la gura ca sa ajute – asa cred ei! – cainii napastuiti, escroacele traiesc in lux, se plimba cu limuzine, isi etaleaza podoabele de aur si isi fac vacantele in strainatate pe banii trimisi de naivi pentru caini inchipuiti! Datorita mie si-au recuperat banii majoritatea victimelor, de fapt toate cele care m-au contactat pe Facebook, de aceea nu cred ca esti o pagubasa! Si mai pune si tu mana pe o carte de limba romana, ce-i aia: “am mesaje cum imi spune”? Vai de capul tau! Daca esti o escroaca, esti una analfabeta, iar daca esti cu adevarat o victima, atunci iti meriti soarta!

 7. Panaitescu Luciana

  Domnule Marinescu,sunteti cu adevarat un om extraordinar. Multa sanatate dv si familiei dv. Cu stima,Luciana Panaitescu,timisoara

 8. Mihaela Marg.

  Nenorocita asta a incercat sa ne ‘agate’pe toti care avem copii in strainatate,ea are mai multe conturi pe Facebook,sunt mai multe persoane care lucreaza cu ea.Sa fie anchetata de politie si sa ii spuna pe toti escrocii.Va rog sa urmariti dosarul,ca in provincie se cam musamalizeaza daca e la prima infractiune.Asta ar fi meritat si un bat pe spinare!Ce s-a intamplat cu cainele ei?Sper ca i-a fost luat,sa nu se razbune pe bietul suflet nevinovat sa-l omoare!

 9. De unde a fost furata poza cu femeia care este inconjurata de caini?

 10. Ildiko Badescu

  Multumim pentru info; asteapta la cotitura destui excroci, care stiu meserie si sunt mai mult decat convingatori; eu care sunt ce-i in gusha si in capusha, aproape ca nu am reusit sa conving pe nimeni de sinceritatea mea de salvatoare si militanta pentru drepturile animalelor, ba m-am confruntat cu reversul venit din partea retelelor de excroci care sunt peste tot, asa ca activitatea mea si a refugiului meu au devenit cvasisecrete ca sa nu mai am parte de betze in roate si denigrari, desi numai Dumnezeu stie cat imi este de greu sa fac fatza cu cheltuielile lunare la “haita” de caini pe care o am in grija, caini pe care ii am cazati si ocrotiti.

  • Monica

   Doresc sa gasesc o persoana care are animale in grija sa o ajut dar am conditia sa pot vedea si eu animalele cand vreau si asta din cauza faptului ca anumite persoane procedeaza ca in acest articol.

 11. claudia lozan

  Doamne, daca as prinde-o pe aceasta femeie urata si rea,sigur si inculta nu stiu ce m-ar retine sa nu o snopesc cu bataia.Sunt criminali pe fata, hoti si mincinosi aceasta tipologie de “hadre” de monstri care ar lua .pe degeaba fara sa faca nimic…. si de unde?De la gura altor suflete napastuite de soarta, peste care a venit si vine si mai grav frigul?? Stam cu frica omorarii lor ,nu ii este frica si rusine de nimic ?Scarbe de astfel de oameni ,nu au ce cauta printre noi.

 12. Escroaca respectiva m-a “acostat” si pe mine pe FB, iar textul folosit este identic cu cel din articolul d-lui Marinescu: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1380429_10202132356535213_709497251_n.jpg

 13. cONSTANTIN

  Sincere felicitari pentru JUSTITIARUL! Escrocii TREBUIE demascati. Autoritatile abilitate ar trebui sa se autosesizeze si sa ia masuri drastice impotriva acestor ticalosi!

 14. Paula Chirculescu

  Si eu am vazut acea fotografie cu o femeie si multi catei in jurul ei, mesajul postat spunea ca acea femeie se ocupa de 60 de caini, singura din salariul ei si ca are nevoie de paine. Doar la un calcul simplu 0,80 bani X 60 caini = 48 lei X 30 zile = 1440 lei / luna.
  Cum sa crezi asa ceva? Plus ca unui caine nu-i poti da doar paine, moare in scurt timp.
  Era clar ca este o minciuna nerusinata, iubitorii de animale fiind atat de afectati de cele intamplate in ultima perioada, si de nedreptatile facute, au reactionat imediat fara sa se gandeasca macar, ca individa este doar o ESCROACA. Sper domnule draga sa reusiti sa-i descoperiti pe toti cei care profita de bunatatea oamenilor si sa-i dati pe mana justitiei.
  Multumim pentru reusita dvs.
  Cu respect,
  P. C.

 15. Dana

  Nu-mi vine sa cred!!Marius, mi-a aratat o colega mesajul tau acum cateva zile (eu nu am facebook), am zis ca donez si eu o suma (rationamentul “nu pot sa trimit paine, dar bani pot”) si m-am tot luat cu altele. Azi am intrat pe facebook pe contul unei prietene, am incercat sa gasesc persoana respectiva, dar nu am reusit, dupa aia m-am gandit ca e mai bine google si am gasit acest articol. Cat rau pot face astfel de oameni, nu sunt cainii astia suficient de amarati! Se numeste inselaciune, sa faca puscarie!

 16. Elena

  Eu astazi mi-am recuperat banii. Bani de care am avut foarte mare nevoie si nu i-am avut, dar in acelasi timp bani de care eram linistita ca i-am dat, ca “macar am ajutat niste suflete”… de fapt nu era asa si eu o ajutam, sau… o intretineam pe aceasta femeie. Multumesc, domnule Marinescu si revistei “Justitiarul” pentru tot ajutorul oferit in acest caz!

 17. Revnic Ioana Cosmina

  Buna seara dl Marius, vreau sa va anunt ca datorita dvs. astazi ne-am recuperat banii si eu si Bettina Hutteman de la Eva Apoltan! Eu am recuperat cei 200 lei, iar Bettina 150 lei care ii daduse sub forma de donatie nu imprumut. Va multumim ca ne-ati ajutat sa ne recuperam banii si sa nu fim pagubite de aceasta mincinoasa, sper sa ramaneti la fel de corect si sa iubiti in continuare adevarul! Noi la randul nostru o sa ajutam animalutele dar o sa deschidem ochii inainte sa dam banii unor oameni care nu fac dovada ca acei bani ajung la animale! Inchei prin a va multumi si a va spune ca a fost o lectie pt mine si pentru multi! Respectele mele pt ceea ce faceti! Ma simt recunoscatoare fata de dvs. , sunteti singurul care a reusit sa descopere adevarul si sa o demascati pe profitoare, altfel si la ora asta inca mai cersea si profita de bunatatea oamenilor! Sfat: verificati bine persoana caruia ii dati bani, e pacat sa ajunga in buzunarele escrocilor, cu banii aia puteati ajuta intradevar un animal flamand, nu un parazit care cerseste!

 18. Liliana Morariu

  Da, Mariuse, tara e plina de escroci jegosi, de ultima speta…Sub masca iubirii de animae se dezvolta afaceri, viata de lux fara “grijania”zilei de miine…

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *