Investigatii

Afacerea maidanezul – escroacele de pe internet

Motto: „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!” (filmul „Filantropica”)             Când am început să militez pentru […]

Motto: „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!” (filmul „Filantropica”)

            Când am început să militez pentru cauza câinilor fără stăpân total dezinteresat şi punând revista „Justiţiarul”, pe care o conduc, „la bătaie”! , credeam sincer că toată lumea care se agita pe reţelele de socializare împotriva eutanasierii o făcea din aceleași motive ca şi mine. Dar, pe parcurs, când am văzut câţi ticăloși s-au îmbogăţit speculând tragedia unor biete animale nevinovate şi cum unele astfel de persoane, care-şi „smulgeau parul din cap” de mila maidanezilor, în paralel îi trimiteau premeditat la masacru şi moarte sigură, ca sa scoată bani, cât mai mulţi bani, m-am îngrozit! Vorbesc foarte serios. Am dat de mulţi ticăloși si bandiţi la viaţa mea, fiindcă m-am ocupat de ei ca ziarist de investigaţii, dar numai la afaceri cu câini vagabonzi nu mă gândisem. Femei cu studii superioare şi-au întrerupt orice activitate, deoarece au descoperit că se pot îmbogăţi ușor din cerşitul banilor pe internet sau din exterminarea şi suferinţa bieţilor câini ai nimănui. Da, ştiam de lupte cu câini, ştiam de zoofili, dar să faci afaceri internaţionale cu câini fără stăpân, asta nu-mi trecuse vreodată prin cap!

Iniţial scrisesem despre cazul „Daria / Eva Apolţan”, o escroacă ordinară din comuna Şugag, judeţul Alba, pe care o descoperisem personal, demonstrând incontestabil că nu are cei peste 60 de maidanezi pentru care cerşea pe Facebook. După apariţia articolului intitulat „Afacerea maidanezul: Daria Apolţan, escroaca de pe Facebook” (http://www.justitiarul.ro/afacerea-maidanezul-daria-apoltan-escroaca-de-pe-facebook/ ) puţine au fost persoanele care mi-au mulţumit pentru dezvăluirile făcute. Până şi o parte dintre victimele escroacei au preferat tăcerea – bănuiesc că le-a fost ruşine de propria naivitate! – deşi datorită demersurilor mele jurnalistice şi-au recuperat banii oferiţi cu atâta uşurinţă unei impostoare.

O recipisă reprezentând banii înapoiaţi de Eva Apolţan unei dintre persoanele inselate.

O recipisă reprezentând banii înapoiaţi de Eva Apolţan uneia dintre persoanele inselate.

apoltan recuperare1

    În schimb, s-au declanşat atacurile împotriva mea pe aceeaşi reţea de socializare, Facebook! O şleahtă de escroace, mult mai versate decât novicea din Şugag, şi-au concentrat tirul invectivelor împotriva mea, văzându-şi ameninţate sursele de venituri necinstite. Foarte solidare, cerşetoarele de bani pentru câini inexistenţi şi adăposturi canine imaginare m-au agresat cu un limbaj josnic, plin de obscenităţi. Au excelat în trivialitate două femei abjecte: Alexandra Sarău şi Cristina Sandu, fiind susţinute de restul găştii de cerşetoare şi complice. Este demn de menţionat că membrele acestui „club select” al escroacelor de pe internet şi-au creat şi conturi false (clone) pe Facebook pentru ca să pară că sunt mai multe şi să creeze iluzia unei mulţimi de persoane revoltate că a îndrăznit un neavenit să devoaleze afacerile lor lipsite de scrupule! Culmea nerușinării şi a tupeului, aceste persoane dubioase, unite între ele prin activitatea lor infracţională, şi-au creat un grup pe Facebook, intitulat „Black List Romania”, destinat  chipurile! depistării escrocilor. Grupul respectiv având însă două obiective foarte clare: 1) atragerea persoanelor bine intenționate, care chiar doresc sa contribuie la demascarea infractorilor, doar pentru anihilarea si compromiterea „indiscreţilor” interesaţi de afacerile lor necurate; 2) înlăturarea concurenţei, adică a cerşetorilor apăruţi recent în ramura escrocilor din Mafia câinilor! Recent au mai creat un grup, numit „Cutia Pandorei”, unde celor care pun întrebări incomode le sunt fabricate povesti compromiţătoare şi sunt puşi la zidul infamiei într-un „grup al corupţilor”, tot ei!  – de către nişte tanti foarte spurcate la gură.

    Traficanţii de câini fac parte dintr-o organizaţie criminală internaţională (Dog Mafia), care este parte din „Zoomafia”, cum o numesc italienii – deocamdată cei mai porniţi din UE împotriva traficanţilor de animale – şi care are în vedere „exportul” ilegal de animale în general. Dar, totuşi căţeii sunt, de departe, cei mai profitabili în tot comerţul ilegal din Europa, devansând caii pentru curse sau carne şi animalele exotice de companie. Despre traficanţii de câini o să scriu detaliat într-un articol viitor, dar o să vedeţi că o parte dintre cerşetorii de pe internet se regăsesc şi printre traficanţii de câini fără stăpâni, care ajung pe mâinile zoofililor, pe mesele de operaţii pentru vivisecţii, în laboratoare clandestine pentru testări farmaceutice, ca hrană pentru carnivorele din grădinile zoologice sau aflate la persoane particulare, ca parteneri de antrenament pentru câinii de luptă, în tăbăcării pentru pielea lor sau pur şi simplu în farfuriile unor popoare care consumă carne de câine! Probabil că pentru unii cititori o să constituie un şoc aflarea informaţiei că unii fermieri din Elveţia – da, ţara pe care toată lumea o vede ca pe o culme a civilizaţiei! – consideră carnea de câine o delicatesă. Dar, aşa cum am spus, Mafia traficanţilor de câini o să constituie subiectul unui alt episod din serialul „Afacerea maidanezul”!

   Deşi germanii nu sunt aşa de porniţi ca italienii împotriva traficanţilor de animale şi chiar se pare că sunt destul de toleranţi faţă de invazia câinilor maidanezi din alte ţări, „importaţi” în landurile lor, iată-i însă foarte porniţi împotriva escrocilor îmbogăţiţi pe spinarea câinilor! A fenta fiscul în Germania este la fel de periculos ca şi în Statele Unite, unde un criminal precum Al Capone nu a putut să fie închis pentru asasinatele comise, în schimb agenţii fiscali l-au întemniţat!

die_spendenmafia

  „Die Spendenmafia“, cartea lui Stefan Loipfinger, tratează Mafia donaţiilor cu lux de amănunte. Fenomenul este sintetizat într-un articol recent din „Der Spiegel” (http://www.spiegel.de/panorama/justiz/spendengelder-geschaefte-mit-dem-tierschutz-a-936696.html) care relatează despre nişte nemţi „salvatori de animale” care şi-au asigurat un lux de nababi prin cerşetorie, invocaţi fiind câinii oropsiţi! Astfel, din materialul jurnalistic intitulat „Spendengelder: Geschäfte mit dem Tierschutz” („Donaţii: Afaceri cu protecţiaanimalelor”), scris de Barbara Schmid şi publicat în 09.12.2013, aflăm încă din primele rânduri: „Cu jalea câinilor şi pisicilor se câştigă mulţi bani, mai ales înainte de Crăciun (…) Nemţii donează mai mult de 200 de milioane de euro pe an pentru animale invocate de impostori, mai ales în perioada Crăciunului.”.

spiegel1

Sunt trecute în revistă două cazuri: unul investigat de aproape 5 ani de Procuratura din Kleve şi altul cercetat de Procuratura Bonn din 2010. Se fac dezvăluiri despre evaziuni fiscale colosale şi despre folosirea donaţiilor pentru animale, solicitate de asociaţii, în scopul îmbogăţirii şefilor ONG-urilor respective. Astfel, aflăm că în anii ’90, la asociaţia „Europäischer Tierhilfswerk” au dispărut echivalentul a 25 de milioane de euro (la vremea respectivă marca fiind moneda naţională a Germaniei). Directorul general din acele vremuri trăia o viaţă de lux: din donaţii şi-a cumpărat mai multe maşini sport şi autoturisme de epocă, precum si un iaht în Tailanda. Infractorul a fost condamnat, în 2003, la 12 ani de închisoare! Acum, în zilele acestea, este cercetat de către Procuratura din Bonn înlocuitorul preşedintelui condamnat. Este vorba de inginerul Heinz Wiescher (în vârstă de 71 de ani) care a fost preşedinte, un timp îndelungat, iar acum este „doar” preşedinte de onoare. Acesta cheltuia bani pentru adăposturi inexistente sau a reamenajat o fermă din Austria pe banii asociaţiei ETN (succesoarea asociaţiei Europäischer Tierhilfswerk).

Celălalt inculpat, anchetat de Procuratura din Kleve tot pentru escrocherii cu donaţii pentru câini, se numeşte Sigurd Tenbierg (70 de ani) şi a fost arestat în această vară la domiciliul său francez de vacanţă. Este acuzat de evaziune fiscală de 700 de mii de euro (asigurări sociale) precum şi folosirea donaţiilor în scopuri personale. Tenbierg şi-a implicat întreaga familie în jefuirea banilor solicitaţi pentru adăposturile de câini inexistente. Înşelătoria în ceea ce priveşte donaţiile se află încă în cercetare şi ar putea fi tratată într-un alt proces. Procurorul Hendrik Timmer a controlat mai multe duzini de conturi, cu puţin timp in urma s-au sechestrat mai multe cutii pline cu documente. Asociaţia lui Tenbieg se pare că are mai multe surse de venituri ilicite: cutii pentru donaţii, adopţii plătite în adăposturi, precum şi plăţi lunare din partea membrilor. Pe deasupra se mai adaugă şi SUBVENŢII, cum ar fi din partea Asociaţiei BdT (Bund deutscher Tierfreunde = Asociatia Germană a Prietenilor de Animale), al cărui vicepreşedinte este… tot Tenbieg! Banii curg spre asociaţiile din „împărăţia sa”, cum ar fi Südeuropäische Tierhilfe (Asociatia Sudeuropeana pentru Ajutorul Animalelor), Tierheim-Tierhilfe (Asociaţia de Ajutor pentru Adăposturi) şi Tierschutzförderverein (Asociaţia de Promovare a Protecţiei Animalelor). Se pare ca o mare parte din bani circula într-un cerc vicios, încolo şi încoace – o practică îndrăgită pentru a masca scurgerea banilor în alte direcţii decât cele legale. Procurorul de caz, Timmer, descrie: „Am găsit multe transferuri bancare dintr-o parte în alta, care nu au o explicaţie plauzibilă”. Aproape 2 milioane de euro au intrat la firma Dialog Direkt Marketing în anii 2008 si 2009. Şefi precum şi angajaţi ai acestei firme sunt sau au fost membrii ai BdT-ului. Direcţia Serviciilor din Renania-Palatinat – autoritatea centrală a landului – controlează finanţele asociaţiilor de protecţie a animalelor de mai mulţi ani. În 2008 a stopat toate donaţiile pentru BdT în Renania-Palatinat şi din cauza faptului că mai mult de o treime se scursese în anul precedent către o firma de marketing! „Familia Tenbieg se pare ca a profitat de 300 de mii de euro în anii 2008 si 2009. Acesti bani au fost furati de la animale.”

 

Vă daţi seama, dacă s-au găsit până şi nemţi care să fure bani din donaţii pentru adăposturi şi animale inexistente, ce se întâmplă în România? Aici escrocii nici măcar nu s-au mai chinuit să înfiinţeze asociaţii, ci cerşesc bani pe internet ca persoane fizice, fără teamă de fiscul autohton!

Care sunt „abilităţile” şi însuşirile pe care trebuie să le posede un escroc care se foloseşte de suferinţa căţeilor fără stăpân? În primul rând trebuie să posede o imaginaţie debordantă, fiindcă mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!”, iar concurenţa în domeniu este acerbă. Obligatoriu trebuie să cunoască limbi străine, engleza, germana şi franceza fiind prioritare, având în vedere că majoritatea fraierilor vizaţi în cerşetoria internaţională fac parte din ţări în care se vorbesc limbile respective. Cerşetorii de donaţii, la fel ca şi traficanţii, sunt împărţiţi pe ţări, pe categorii sociale, dar sunt strâns legaţi între ei de scopul lor comun: ESCROCAREA NAIVILOR! Între ei mai apar şi rivalităţi, stârnite de sumele mari de bani realizate de unii în detrimentul altora, existând concurenţă, ca în orice afaceri legale sau ilegale. Aşa cum gangsterii americani se furau reciproc în timpul prohibiţiei, jefuind transporturile şi depozitele clandestine de alcool ale rivalilor, aşa vor ajunge şi aceştia, să-şi fure câinii între ei! Datorită acestei concurenţe au început să apară şi primele informaţii din interiorul mafiei canine, bandiţii dându-se în vileag reciproc. Aşa am aflat „reţeta” debutului în cerşetorie pe bază de câini fără stăpâni: se ia una bucată  câine surprinsă pe stradă sau la un adăpost al statului, se fotografiază, se pune pe Facebook şi se inventează o poveste sfâşietoare. Acuma, în preajma Crăciunului, intensitatea milogelilor  lacrimogene s-a multiplicat şi în România, nu doar în Germania, aşa cum aţi văzut că scrie „Der Spiegel”!

sarau cerseala craciun1murgu craciun1sandu cristina craciun1

Cei cu vechime în cerşetorie pe internet (ciber – cerşetorie) şi versaţi, aşa cum este „Anda” Murgu, aleg în mod expres câini bolnavi, accidentaţi sau cu malformaţii pentru ca impactul emoţional la vederea unor imagini cumplite să fie cât mai mare şi victimele – a se citi: fraierii – să fie cât mai generoşi. Escrocii sunt fie solitari, cei noi intraţi în afacere, ca un anume „Cose Romeo” (Coşeraru Romică pe numele său real) sau grupaţi, aşa cum sunt cei cu experienţă, care preferă să lucreze în tandem internaţional, aşa  ca Maria Tudor (România) şi Bagdat Ozz (Anglia), unde apelul la mila publică se face în paralel, atât pe pagina celei de aici, cât şi pe cea a complicei din străinătate. Se cerşesc bani pentru  mâncare, vaccinuri, deparazitarea câinilor, sterilizare (care de multe ori e gratuită), se mai cerşesc bani de transport, chiar dacă este plătit şi de adoptator! Se mai cer bani pentru foster – adăpost tranzitoriu – , chit că şi adoptatorul trebuie să plătească această cheltuială din nou, când câinele este expediat. Dacă ajunge tot în foster, peste hotare, se mai cerşesc bani pentru găzduirea şi  întreţinerea lui acolo,  tranzitul respectiv fiind  mai costisitor decât în România. Pentru acelaşi câine se plăteşte de mai multe ori, atât de către donatori, cât şi de adoptator fiindcă adopţia nu este gratuită în străinătate! De exemplu, în Germania, „preţul de strigare” pentru adopţia unui maidanez din România porneşte de la 250 de euro, dar se pot achiziţiona maidanezi şi la 280 sau 300 de euro sau chiar 390 de euro, dacă este o „pufoşenie” de rasă, conform „bursei” de pe acest site: http://www.local24.de/tiere/hunde/zu-verkaufen/?stichwort=rumänien

pret caine germania1

  Atenţie! Există posibilitatea ca asociaţiile şi fundaţiile să solicite donaţii, aspect reglementat de Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000, dar aceasta se referă strict la asociații si fundații, ori escroacele despre care scriem noi cerşesc bani pe internet în calitate de persoane fizice!!!  Deşi toate aceste cerşetoare se cunosc între ele şi ar putea să se asocieze, intrând astfel în legalitate, ele preferă „să lucreze” pe cont propriu din două motive: LĂCOMIA  (nu trebuie să împartă roadele cerşetoriei cu nimeni!) şi LIPSA CONTROLULUI (ong-urile sunt obligate să depună periodic situaţia financiară la Fisc şi trebuiesc justificate cheltuielile!). Iată de ce aceste persoane, unele cu studii superioare, au preferat să renunţe la slujbele lor respectabile şi să cerşească bani din faţa calculatorului, pozând în mari „iubitoare de animale”, cu toate că unele dintre bietele necuvântătoare sunt trimise la moarte premeditată de către o parte din aceste „salvatoare”. Dar, să-i cunoaştem pe „salvatorii” de profesie, pe cei care fac apel la mila publică, invocând căţei imaginari şi adăposturi fictive sau ilegale! Ordinea în care o să fie prezentaţi ciber-cerşetorii este aleatorie, singurul criteriu de selecţie fiind notorietatea de pe Facebook.

Maria Tudor

Se pare că prenumele real al acestei „salvatoare” este Marinela, dar Maria sună mai sobru şi dă o notă mistică imaginii artificiale pe care şi-a creat-o femeia respectivă. Totul este contrafăcut la această persoană! Deşi nu excelează în studii absolvite, cu o tenacitate ieşită din comun şi-a lărgit sfera educaţională prin metode autodidacte. La fel, şi-a însuşit de una singură şi limba engleză, indispensabilă în ciber – cerşetoria internaţională. O parvenită perfectă, un Dinu Păturică actualizat şi după o operaţie de schimbare a sexului! Ascensiunea în societate, clădită pe suferinţa unor biete animale, a făcut-o să-şi piardă simţul măsurii şi să se supraestimeze, crezându-se  o mare manipulatoare fiindcă a reuşit să înşele câteva occidentale cu mintea uşoară, pe care le-a uşurat şi la pungă! Astfel, această arivistă confundă inteligenţa reală cu viclenia de tarabă şi aristocraţia autentică cu flatularea în surdină prin restaurante luxoase. Maria Tudor vrea să pară o victimă permanentă a unei societăţi care nu vrea să-i recunoască meritele şi întârzie cu construirea statuii. Oamenii trebuie musai să o perceapă ca pe o rebelă romantică şi neînţeleasă, aşa că diafana făptură, cu forme rubensiene, şi-a tras şi un blog pe măsură, care geme de frustrări personale şi versuri cu tentă bacoviană: http://agarttha.wordpress.com/  Dar, ca să aibă timp de poezii şi gânguriri de turturea singuratică, trebuie şi suport financiar, aşa că şi-a creat, recent, un site special pentru cerşetorie electronică: http://mariatudordogs.wordpress.com/ , asta pe lângă pagina ei de Facebook plină şi ea de milogeli zilnice pentru câini aflaţi aiurea, în nici un caz la ea acasă, deoarece locuieşte la bloc. Ţine acolo doar un căţel mic pentru imagine şi  ochii naivilor!

maria tudor cere1mariatudor cere pt. adapost2

Fără serviciu, fără soţ şi cu un copil minor în întreţinere, Maria Tudor trăieşte pe picior mare pe seama căţeilor, bietele necuvântătoare nevinovate scoţând-o din sărăcia în care trăia cu câţiva ani în urmă şi deschizându-i perspective la care nici nu visa în vremurile de restrişte. În urmă cu aproape un an a existat un scandal între această persoană şi o altă „iubitoare de animale”, Alina Petrovici – şi ea implicată în afaceri ticăloase cu câini! care iată ce spunea în 25 ianuarie 2013:

As vrea sa fac tuturor cunoscut un impostor in rindurile iubitorilor si salvatorilor de animale, numele este Maria Tudor, o femeie care a avut “grija” de Stefanel, un biet catel paralizat gasit si ingrijit original de Silivia de la Asociatia MaxDog.
In conturile acestei femei s-au adunat 5000 de dolari, dar niciodata, pe parcursul a 4 luni, si in pofida tuturor insistentelor nu a publicat pe pagina lui nici o chitanta, invoice, facutura, sau chiar poze ale tratamentului respectiv, nici o poza de la MRI, operatia pe sirea spinarii, etc..
Mai mult, desi Stefanel a primit zeci de cosuri cu cadouri, creme speciale, jucarii, chiloti si suspensori speciali de caini paralizati, saracutul nu a beneficiat de nimic, a fost trimis in State in niste pampersi, iar restul, TOTUL “uitat” de Maria Tudor la ea acasa.
Pana si carutul lui de catel handicapat a fost uitat la Posta pentru LUNI de zile, perioada in care micutul se tara prin cabinete medicale…
Maria Tudor este ca un vultur care adulmeca cazurile speciale de catei bolnavi sau posibil handicapati in speranta de a fura ceva bani…
O ultima intrebare adresata retoric acestei “doamne” Maria Tudor..
Ce ai facut cu chilotii lui Stefanel? Sunt masura ta si cum iti vin??
Va rog sa dati share acestui mesaj astfel incat aceasta femeie sa fie demascata..

alina petrovici - maria tudor

Câştigul din cerşeala pe internet i s-a părut totuşi prea mic bunei noastre „samaritene” pentru „posibilităţile” ei, aşa că s-a implicat şi în traficul de animale împreună cu turcoaica stabilită în Anglia, Bagdat Ozz (Oz). Aceasta din urmă i-a pus la dispoziţie şi o dubă pentru transportul animalelor, singurul inconvenient fiind volanul pe partea dreaptă, dar Mary a noastră este obişnuită cu mersul pe lângă lege, nu neapărat cea rutieră!

Maria Tudor şi Bagdat Ozz.

Maria Tudor şi Bagdat Ozz (Oz).

Duba, cu volanul pe dreapta, folosită la transportul câinilor de Maria Tudor.

Duba, cu volanul pe dreapta, folosită la transportul câinilor de către Maria Tudor.

În luna noiembrie a acestui an, Tudor şi Ozz au adunat foarte mulţi câini, toţi fără acte, din Buzău (peste 200 au fost luaţi din cele două adăposturi de aici) şi Galaţi, aceştia fiind transportaţi în alte 4 – 5 adăposturi.

Maria Tudor a încheiat un contract  – ca persoană fizică! cu Vili Veneciuc din Cornetu pentru îngrijirea a 180 de câini aşa cum reiese din relatarea doamnei Julie Marlene Simal. Iată ce afirmă această doamnă:

Am ezitat si tacut mult timp daca sa vorbesc public sau nu. Este vorba de «adapostul 180», cum ii spune Maria Tudor, in realitate adapostul Cornetu, in afara Bucurestiului, unde am fost pe 12 decembrie, impreuna cu Maria.

Din pacate am observat cum multi germani doneaza pur si simplu, ajunge doar sa le arati poze cu caini bolnavi, slabi si banii curg. Si cred ca acest lucru se aplica si la alte nationalitati, dar nu vad ce fac alte grupuri care ii sprijina. Am vrut sa astept pana am o dovada negru pe alb, pe hartie, dar nu mi s-a permis sa fac poze in adapost. Si, ca sa nu se ajunga la neintelegeri, nu am probleme personale cu Maria, chiar a fost foarte draguta cu mine. Si totusi, ce se intampla acolo, nu e in interesul cainilor, iar afacerea de acolo nu mai trebuie sa fie sprijinita. Ce nu va spune Maria, doar din simplu fapt ca «nu e bun de vanzare», da, primeste cativa caini si are grija de ei, dar e un numar marunt. Alti 200 de caini vegeteaza in padocuri, peste 20 de caini intr-un padoc, podeaua e plina de animale, iar ei nici nu reactioneaza si nici nu le mai pasa. Maria lucreaza mana in mana cu propietarul adapostului, care e hingher. Cand am fost acolo, n-am avut voie sa ma misc libera, am fost acompaniata mereu de lucratori sau am stat in birou uitandu-ma cum cei doi vorbeau pe romana. Maria face un contract cu el, pentru caini, cand am intrebat daca era in interesul vreunui ONG (multe stiu de Cornetu), Maria a raspuns: «Nu, contractul e cu mine». Nimic nu e in scopul animalelor, pentru protectia lor, e doar vorba de afacere. Si cine crede ca vor fi salvati cu bani, poate doar putini dintre ei au sansa aceasta. Dar daca trimiteti bani la Cornetu, problema nu se va sfarsi niciodata, pentru ca exista un interes financiar foarte mare. Si oricum, nu e vorba ca propietarul nu are bani pentru caini, deoarece adapostul este doar pe jumatate privat, pe cealalta jumatate, de stat, primeste bani pentru «eforturile» sale. In fiecare luna, pentru fiecare caine. Daca intr-adevar vreti sa ajutati cainii, trimiteti pe cineva acolo, care sa scoata un caine din acele padocuri aflate in spate (e destul de ciudat ca sunt cate 8 caini in padocurile din fata, dar cu cat inaintezi mai mult, de-abia mai poti sa-i numeri, pentru ca nu mai poti sa discerni trup de trup, aproape imobile), nu unul din cei frumosi care sunt prezentati donatorilor si duceti cainele altundeva, unde are sanse de viata.

Si daca cineva vine si imi spune ca e mult mai costisitor sa trimiti bani pentru a-ti calma constiinta, e mult mai rau decat sa nu donezi deloc. Intr-un sfarsit, singura solutie este inchiderea acelui adapost, pentru ca pentru orice caine care iese de acolo, intra cel putin altul.

Si nu, pentru binele animalelor n-ar trebui sa ne atacam unii pe altii etc. Dar cand e vorba de asa un circ, unde banii curg si cainii platesc, atunci nu voi fi doar un simplu spectator.” (Traducere din limba germana). Sursa: https://www.facebook.com/juliemarlene.simal

Mărturia doamnei Julie Marlene Simal privind afacerea lui maria Tudor de la Cornetu şi condiţiile mizere în care trăiesc câinii aflaţi acolo.

Mărturia doamnei Julie Marlene Simal privind afacerea lui Maria Tudor de la Cornetu şi condiţiile mizere în care trăiesc câinii aflaţi acolo.

Cine-i Vili Veneciuc care – culmea! – a fost atacat pe Facebook exact de prietenele şi tovarăşele de afaceri cu câini ale celor două „salvatoare” (Maria Tudor şi Bagdat Ozz) pentru că-i hingher? Câinii fără stăpân din Chiajna, Bragadiru, Pantelimon şi Giurgiu sunt prinşi şi duşi la Cornetu de către firma de hingheri particulari „Best Solution & Consulting Team” (BSCT) condusă de Vili Veneciuc. Primăriile respectivelor localităţi „cotizează” la greu în conturile acestui hingher privat. Valoarea contractelor pare a fi undeva in jurul sumei de 130 lei / câine prins. Surprinzător, acest Veneciuc fusese atacat pe Facebook, în data de 2 noiembrie a. c., de către Zane Ioan  Răzvan, unul dintre transportatorii lui Ozz: https://www.facebook.com/zane.ioanrazvan/posts/10152314490469838 şi de Anca Mandi, o individă cu multiple chipuri, identităţi (Anca Reis, Anca Ristici) şi afaceri dubioase, printre care şi cele cu câini!

Adăpostul de la Cornetu funcţioneză fără autorizaţie sanitar veterinară.

Adăpostul de la Cornetu funcţioneză fără autorizaţie sanitar veterinară.

Căţeii adunaţi de tandemul Ozz – Tudor de pe la Buzău, Galaţi şi din alte părţi stau doar în tranzit în alte adăposturi – fiind deja vorba de sute de animale! – ei fiind pregătiţi pentru transportul în Marea Britanie, organizat de către Bagdad Ozz. Ciudată „salvare”, având în vedere că în Anglia, unde-i duce, adăposturile sunt pline şi câini fără stăpân sunt eutanasiaţi mai repede decât în România: http://www.ziare.com/social/caini-vagabonzi/eutanasierea-maidanezilor-o-solutie-adoptata-de-mult-timp-in-alte-tari-1256948 Dar, am spus că o să tratăm cu lux de amănunte traficul internaţional de câini în alt articol!

bagdat ozz donatii1cerseala ozz_o

Deocamdată, legat de cerşeala pe internet, trebuie să menţionăm că şi această Bagdat Ozz (Oz) – dacă acesta este numele real – cere bani la greu pentru câinii din ţara noastră, dar jignind într-un mod inacceptabil pe toţi românii. Toţi suntem ţigani, în viziunea acestei traficante de animale!

ozz - rommies1

Ca o culme a ironiei, „ţiganii” au mai şi invitat-o pe postul naţional de televiziune, împreună cu partenera ei de coţcării, Maria Tudor, amândouă fiind prezentate ca nişte veritabile salvatoare de către doi moderatori bine intenţionaţi, dar total paraleli cu cruda realitate despre afacerile canine ale acestor două traficante: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5Tuev3FiAtQ

Tudor şi-a creat o adevărată „pânză de păianjen”, cu ramificaţii în toată Europa, în urma apelurilor din reţeaua de socializare Facebook: Maria Tudor (8 decembrie): „Hi, friends, i need some volunteers from Germany, Holland, France and UK who can mannage a home-check group. On the to-do list is: to be one of the admins of the group; to add in the group people who can do homechecks for the potential adopters; to request the homechecks when needed; get the feedback from the homechecker and keep the contact with the members of the group”.

mariatudor caracatita1

Mai nou cerşesc şi alţii pentru ea, culmea pentru câini aflaţi în adăposturile statului, nu în grija personală a impostoarei: https://www.facebook.com/events/222184671269829/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&source=1

mariatudor heinke adapost1

 Complici sau doar naivi, iată că s-au găsit oameni din străinătate care să organizeze „evenimente” prin care se colecteză bani pentru câinii  Mariei Tudor. Dacă aceştia erau iniţial 180, fiindcă aşa numise contractul său de la Cornetu: „Adăpostul 180″, cifrat, de parcă era vorba de o unitate militară, iată că datorită lăcomiei numărul căţeilor s-a dublat!  Cei 180 de câini, despre care scria doamna Julie Marlene Simal în urma vizitei sale la Cornetu, s-au înmulţit şi au devenit peste 300!

Deşi în titlu este vorba de "Adăpostul 180", cerşetoria este pentru peste 300 de cîini!

Deşi în titlu este vorba de Adăpostul 180″, cerşetoria este pentru peste 300 de cîini!

Maria Tudor, în cupiditatea ei, nu se bazeză doar pe intermediari, ci se aruncă şi ea la cerşit tot pentru un număr de peste 300 de câini, de care cică se îngrijeşte! Pe lîngă tupeu este nevoie şi de o doză de nesimţire crasă ca să te autointitulezi înger” salvator! Iată unde cerşeşte îngerul”: http://www.youcaring.com/nonprofits/be-the-change-for-maria-s-dogs/116057

maria tudor 300 de caini1

Mai pot exista dubii că o astfel de femeie este o escroacă, care înşală credulii şi organele fiscale, o afaceristă pe spinarea câinilor suferinzi? Doar un om” ticălos poate să tortureze câinii chinuiţi în lagărul de exterminare de la Cornetu! pentru  ca el să câştige bani! Colac peste pupăză, mai are şi impertinenţa de a se autoproclama înger”! La un astfel de tupeu jegos nu poţi decât să reacţionezi pe limba maternă a partenerei de afaceri, Bagdad Ozz, turcoaica din Anglia: siktir!

Anda Murgu alias Murgu Florinela Julieta

Anda Murgu, pe numele ei de „salvatoare”, dar Murgu Julieta Florinela ca titulară a conturilor bancare pe care le scoate la umplut prin cerşetorie pe internet (euro: RO13 BRDE441SV5238326 4410 SWIFT – BRDEROBU BRD – sucursala Popeşti Leordeni şi în lei: RO34BRDE441SV37837694410 BRD, aceeaşi sucursală din Popeşti Leordeni). Devenită şi aceasta vedetă de televiziune, după ce a stropit cu apă şi a aruncat cu pietre în echipa unui post de televiziune.

anda murgu

Televiziunea fusese solicitată de locuitorii comunei Frumuşani din judeţul Călăraşi care reclamaseră femeia pentru faptul că ţine ilegal zeci de câini şi le poluează olfactiv şi sonor localitatea. Până şi oamenii simpli de la ţară s-au prins că vecina face afaceri cu câinii pe care-i ţine, nu „iubirea de animale” fiind motivul principal pentru care femeia  şi-a oploşit peste o sută de câini în bătătură! „Pe de altă parte, sunt localnici care o acuză pe Murgu că face afaceri cu patrupedele pe care le creşte. «Face bişniţă cu câinii. Face mulţi bani», declară un vecin care spune că a văzut mai mulţi domni care opreau maşinile la poarta femeii şi îi dădeau bani pentru câini.”  (http://www.libertatea.ro/detalii/articol/femeie-100-de-caini-vecini-344957.html#ixzz2nc66OzyU)

Cu studii medii şi fără veleităţi autodidacte, aşa ca Maria Tudor, însă cu un marketing internaţional mult mai evoluat, Anda Murgu şi-a extins tentaculele în toată Europa. Pe spinarea câinilor a ajuns până în îndepărtata Finlanda, cerşeala ei apare şi pe site-uri franţuzeşti: https://www.leetchi.com/c/cagnotte-de-refuge-de-anda-murgu-en-roumanie—asso-mukitza-746613?fb_comment_id=fbc_412674398857952_10759405_418984184893640#f3c437dd37118de

Site-urile din Finlanda o prezintă ca fiind un avocat care a renunțat la carieră din pasiune pentru câini! După cum vedeţi, se trăieşte bine din cerşetoria internaţională, din moment ce Murgu are două case, una probabil pentru prenumele Florinela şi alta pentru Julieta. În plus, se laudă că i-a cumpărat şi fiicei o garsonieră. Ea o spune, nu altcineva, fiindcă noi lucrăm cu materialul „clientului”!

anda murgu case3

Ca să fie cât mai impresionantă povestea de după mâna întinsă care cere pomană, Anda Murgu alege „să îngrijească” în special câini bolnavi. Pe YouTube există adevărate filmuleţe horror cu câinii din adăpostul ilegal al femeii mâncând, de foame, prune sau animale bolnave şi efectiv chinuite prin aşa-zise „masaje terapeutice” efectuate de însăşi murga „specialistă”. 

Anda Murgu închisoare pentru câini: https://www.youtube.com/watch?v=0k617BR3nEo

Câini chinuiţi, care mănâncă prune de foame:https://www.youtube.com/watch?v=gLBEQDKnEog

https://www.youtube.com/watch?v=SOoec3uOQXY E tare şi ce spune agramata Anda Murgu: „e bune prunele alea”… Da tanti, şi voi „e” şmecheri!

A transformat îndeletnicirea sa ilegală, deoarece nu reprezintă un ONG şi nici nu are un adăpost de câini autorizat, într-o AFACERE DE FAMILIE, angrenând-o şi pe fiica ei, Alina Murgu, în „profesia” de „salvatoare”! Alungată de la Frumuşani, Murgu a închiriat un spaţiu în Jilava, unde construieşte un adăpost pentru câini. Nu, nu pe bani personali, ci tot pe bani cerşiţi pe internet ca persoană fizică!

Se trăieşte bine din cerşit!

Se trăieşte bine din cerşit!

Cerşetoria a atins la această femeie cote inimaginabile, la fel şi veniturile realizate din această activitate ilegală, doar pe site-ul franţuzesc pomenit anterior a adunat peste 1600 de euro în câteva zile, că vorba romancierului Camil Petrescu: „Dacă nu ar fi proştii, deştepţii ar muri de foame”.

murgu mukitza1

Conform „reţetei”, patentate şi în Germania, perioada ideală pentru cerşit sub pretexte lacrimogene este Crăciunul: „POUR NOEL, IL FAUT L’AIDER POUR FINIR SON REFUGE!! Le temps presse pour le Refuge de Anda Murgu et il faut faire vite, tres vite. La police roumaine à obligé Anda à fermer son refuge sous menace de tuer tous les chiens, elle ouvre donc un nouveau refuge pour les y mettre en sécurité , loin de voisins qui détestaient les chiens, les empoissonnaient, et se plaignaient à la police. Notre cagnotte a pour but de l’aider financièrement afin qu’elle puisse construire son nouveau refuge loin de ceux qui sont un veritable danger pour ses proteges, construction d’enclos et autres matériaux qui lui seront forts utiles pour ce nouveau départ et d’y accueillir de nouveaux chiens errants. Il faut faire vite car l’hiver arrive et il faut pouvoir les loger et les abriter contre la pluie, la neige et le grand froid qui promet d’être dur cet hiver… Il lui manque 2 grands enclos (200 euros l’enclos) et 6 petits enclos (120 euros l’enclos) à construire, plus l’achat d’un grand poele (300 euros) et un petit poele (160 euros) et une chaudière pour avoir de l’eau chaude (135 euros) pour les pièces au chaud pour mettre à l’abris les chiens malades et trop fragiles.. Il lui faut payer le loyer du refuge (400 euros), le salaire des 2 gardiens (300+200) et la nourriture pour les chiens…. Tout petit don à son importance. Merci à Toutes et à Tous de votre soutien.  (https://www.leetchi.com/c/cagnotte-de-refuge-de-anda-murgu-en-roumanie—asso-mukitza-746613?fb_comment_id=fbc_412674398857952_10759405_418984184893640#f3c437dd37118de)

Cerşeala este şi în limba engleză pe pagina de Facebook a impostoarei, fiindcă „Suflete dragicare apare la contul PayPal este doar o invenţie ca să dea bine la milogeală, nefiind vorba de o asociaţie reală cu numele respectiv:Today the first 5 padocs will be ready ! Thank you, only with yor help did this and i hope to support dogs in the future because monday i intend to put cement for another 15 padocs ! Thank you friends, thank you people !Paypal- [email protected]”.

anda murgu cerseala engleza1anda murgu cerseala_n

Şi în româneşte: „Un singur padoc costa mana de lucru plus materialele 500 de euro ! Poate va intrebati de ce ! Un padoc are 7,5 m adancime pe 4 m latime, in fiecare padoc se pune baza de plasa de buzau, strat de pietric cu nisip, apoi se toarna cimentul. La primul tarc s-au utilizat 8 plase de gard (la urmatoarele doar 5), stalpi de metal, pt acoperis se folosesc stalpi de metal, cusaci scandura si 8 bucati de tabla ondulata, pe lateralele padoacelor se toarna brau inalt de ciment, in fiecare padoc se va construi cate o mica cabana unde vor sta custile cateilor si cateii – nu vreau ca la iarna sa fie ingropati in zapada, cum s-a intamplat de multe ori in adaposturi. Plasele vor fi sudate, in fata padoacelor se vor monta jgheaburi de colectare a apei murdare – deoarece in primavara voi face sistem de scurgere la fosa septica ! Trebuie urgent cumparat un hidrofor, cel existent este foarte slab si nu trage apa la cismelele montate in fata padoacelor. Trebuie construit urgent o fosa septica, costa 1000 de euro, fosa va colecta apa uzata si din casa si de la padoace. o fosa ecologica mica, costa 500 de euro, plus manopera, plus masina de excavat – aduce tot la 1000 de euro si ea nu poate colecta decat apa murdara din casa ! Mai trebuiesc cumparate 3 usi de interior si 2 usi de exterior ! Trebuie sa mai platesc inca o parte din manopera (adica 1000 de euro) muncitorilor de la tarcuri si celor de la casa. O noua luna incepe si trebuie platita chiria pe teren – 400 de euro ! Avem nevoie in continuare de sprijim financiar sau material !Paypal – [email protected];Murgu Julieta Florinela – euro RO13 BRDE441SV5238326 4410 SWIFT – BRDEROBU BRD – sucursala Popesti Leordeni”. Am lăsat intenţionat scrisul agramat al autoarei Murgu (de exemplu: „poadoace”, în loc de padocuri!) şi grafia tipică internetului. Ea nu uită să şi „MULŢUMEASCĂ” donatorilor, care fac şi ei parte din „poporul criminal” român!

anda murgu injuraturi1

Şi banii curg, conform celor scrise de cerşetoare: „Astazi am fost foarte placut surprinsa, cand prima sociatate comerciala a donat pentru constructia noului adapost suma de 2000 ron ! Multumesc tare mult S.C. ZOOM SOFT SRL , va asteptam sa ne vizitati si sa va aratam recunostinta noastra, niste ochisori de catei plini de recunostinta!”(8 noiembrie) sau A very lovely lady from Germany who wants to remain anonymus, donated again today 1000 euro for my new shelter ! Last week donated also 1000 euro and 2 years ago adopted from me 2 lovely dogs !” (28 octombrie). O grămadă de pagini doar pentru cerşetorie: https://www.facebook.com/pages/Anda-Murgu-Romanian-Rescue/137519386348517, https://www.facebook.com/events/613218745363649/, https://www.facebook.com/pages/Suflete-Dragi-Kind-Souls-Association-Anda-Murgus-animals-rescue/488989471161471 şi mai sunt! Nu poţi să dai căutare pe internet cu termeni ca „Anda Murgu suflete dragi” fără să nu-ţi apară obsedantul text: Anda Murgu Romanian Rescue is caring for 128 Dog’s Rescued off the Streets of Romania. We need to raise funding for Food & Vet Care. We’re also looking for Wonderful Forever Homes for these Rescued Romanian Dog’s! Our Donation Info: Anda Murgu’s Romanian Rescue’s Pay Pal Address:
[email protected]
Anda Murgu Rescue’s Email Address (for questions or concerns):
[email protected]
Anda Murgu Romanian Rescue’s Address (for Parcel Donations):
Murgu Julieta Florinela
c/o Anda Murgu Romanian Rescue
Street Izvorul Crisului, no 4, bl. A 15, sc B, et. 3, ap 27, sector 4, Bucuresti, Romania

Mulţi câini invocaţi de Anda Murgu dispar, iar când este întrebată de soarta lor sau unde au ajuns începe să jignească „indiscreţii” care-şi permit astfel de interogaţii. La fel şi când este întrebată despre sumele colectate din donaţii începe să jignească oamenii!  La ea pornografia verbală este ceva obişnuit, după cum puteţi costata mai jos.

anda murgu injurii1

Fiind blocată o perioadă pe Facebook, datorită injuriilor adresate „curioşilor” Murgu a mulţumit astfel pentru faptul că nu mai primea donaţii: „datorită vouă câinii mei suferă, nu au ce sa mănânce, lor le-aţi făcut rău, nu mie, burta mea e însa plină!”. Şi de aici se poate observa „marea dragoste” a acestei individe pentru animale. Orice om sufletist îşi rupe bucata de pâine de la gură sau o dă căţeilor cu totul, numai ca să nu-i audă scâncind de foame! Anda Murgu se ocupă şi de traficul de animale şi a reuşit să atragă în jocurile ei murdare asociaţii pentru protecţia animalelor din străinătate, dar şi persoane fizice credule, aşa că o să discutăm despre dânsa şi în articolul următor.

Alexandra Sarău

Deşi are studii superioare, această individă este cea mai agresivă şi vulgară în exprimare, atunci când cineva „îndrăzneşte” să conteste „voluntariatul” ei ca „salvatoare de câini”. S-a mutat şi ea la ţară, la fel ca Anda Murgu şi la fel pozează într-o victimă care-şi sacrifică viaţa ca să salveze câinii.

sarau site1

Se plânge că nu are condiţii, trăieşte în mizerie, dar mai ales trebuie să adune „tone de rahat”. Aspectul acesta cu strânsul rahatului de câine a devenit un laitmotiv obsesiv pentru toate „salvatoarele” care trăiesc pe spinarea câinilor. Păi dacă sunteţi aşa devotate cauzei şi pozaţi în mari iubitoare de animale, atunci de ce vă plângeţi, fiindcă nu v-a obligat nimeni să vă alegeţi ocupaţia asta clandestină?! Faptul că strâng „tone de căcat” – aşa cum se exprimă „plastic” domnişoara Alexandra – le îndreptăţeşte să cerşească bani şi să comită infracţiunile de înşelăciune, evaziune fiscală şi evaziune fiscală? După mintea lor odihnită: da!

Inconfundabilul stil al "salvatoarei".

Inconfundabilul stil al „salvatoarei”.

O mostră din limbajul "elevat" al domnişoarei Sarău, pigmentat cu expresii care l-ar face să roşească chiar şi pe un puşcăriaş bătrân.

O altă mostră din limbajul „elevat” al domnişoarei Sarău, pigmentat cu expresii care l-ar face să roşească chiar şi pe un puşcăriaş bătrân.

Iată aici grămada de site-uri pe care cerşeşte mahalagioaica Sarău, care dă clasă şi unui hamal sau birjar când este vorba de expresii triviale:

https://www.facebook.com/AlexandrasAnimals

http://pickafight.in/SRD/portfolio/alex/

sarau save dogs1

http://www.agilitynet.co.uk/news/charity_news.html

sarau donate pet1

http://www.youcaring.com/pet-expenses/help-for-animals-in-need/49640

sarau help1

http://www.sanctuaryangels.co.uk/calendar.html

Imaginaţia şi lăcomia acestei persoane sunt nelimitate, aşa i-a venit  ideea şi a unei tombole pentru strângere de fonduri: „This Raffle is to raise money for the Cesspit and/or other needs needed at Alexandra Sarau’s new shelter!10 Raffle Prizes Up for grabs with our top prize being a genuine Sterling Silver PANDORA Bangle worth £55!” ( https://www.facebook.com/events/226750687478651/)

sarau loterie1

Ca să mute 28 de câini din punctul A în punctul B al Bucureştiului cere 1800 de euro! Cităm din Alexandra Sarău: „As most of you already know I have 28 dogs in a private shelter (they were 30 but 2 have left to UK last week). I have just moved them in December from an idiot. I was quite happy with this shelter as it has really large kennels and they can play, they seem happier here, they receive also some cooked meals and I was paying only 23-25 euro/dog/month and sometimes I was bringing them some dry food.
But they have just let me know that starting with 1st March I will have to pay double, this means almost 50 euro/dog, around 1400 euro instead of 700 euro as before and I cannot afford it, I was barely raising 700 euro for them on time and always being threaten to put them on the streets for being late 🙁
Now I will have to move them again 🙁 and I need to raise the funds to create them the kennels and the wooden cages to sleep in and to pay the accomodation for the month of March 🙁 when I move them, and this means around 800 euro for the kennels and 700 euro for their accomodation plus food other 200-300 euro. A total of 1800 euro.” https://pinvents.com/event/202607409881680/please-help-me-raise-the-funds-to-move-28-dogs-18

Alexandra Sarău şi Mihai Grigorie, fost hingher, actualmente cerşetor pe Facebook pentru câinii aflaţi în adăpostul Pallady, unde a activat ca hingher. Suplimentar mai face un ban ca şofer pe o dubă de transportat animale în Europa. Este şi student la medicină veterinară.

Alexandra Sarău şi Mihai Grigorie, fost lucrător la ecarisaj, actualmente cerşetor pe Facebook pentru câinii aflaţi în adăpostul Pallady, unde a activat ca hingher. Suplimentar mai face un ban ca şofer pe o dubă de transportat animale în Europa. Este şi student la medicină veterinară.

Alexandra Sarău ţine în tranzit, într-un adăpost improvizat şi neautorizat sanitar, animale, câini şi pisici, după care le dă la export, pe bani, nu gratis!

Aşa-zisul adăpost improvizat de Alexandra Sarău.

Aşa-zisul adăpost improvizat de Alexandra Sarău.

Transportul în Europa îl face prin Andra Sandu, care-l are ca şofer pe Mihai Grigorie, alt ciber-cerşetor chinologic, fost hingher.

Cristina Sandu

Câinii şi pisicile au devenit o afacere de familie şi pentru surorile Sandu, la fel ca la Anda Murgu. Cristina Emilia Sandu s-a specializat în pisici, chiar dacă sună caraghios. Exportă zeci de pisici lunar, în special în Anglia şi ţările nordice. Ce fac englezii cu pisici de rasă comună, cunoscuţi pentru snobismul lor conservator – la ei totul trebuie să fie autentic şi „de rasă veritabilă”! – , doar destinatarii şi Cristina Sandu ştiu…

Sandu Cristina Emilia

Sandu Cristina Emilia

Absolventă a unei facultăţi tehnice, aceasta a renunţat la o carieră ca ingineră, doar pentru a se dedica profesiei de „salvator”, nutrind ambiţii ascunse să devină o adevărată Maica Tereza a pisicilor. Şi-a aciuat şi câţiva câini pe lângă casă fiindcă este cere mare la export.

sandu cristina cere euro1sandu cristina cere 22

Observ că nimeni nu se întrebă din ce trăiesc aceste „salvatore”, mai ales că ele susţin că toţi banii obţinuţi din donaţii – la care nu au dreptul, deoarece ele nu reprezintă asociaţii sau fundaţii abilitate prin lege să obţină astfel de venituri! – se folosesc strict în folosul animalelor: hrană, tratamente medicale, sterilizări, cipuri, etc… Atunci „salvatorii” de profesie din ce mai trăiesc, din moment ce nu au altă ocupaţie şi nici alte venituri?

sandu cristina pay pal1

Ei nu justifică nimănui sumele încasate din cerşetoria pe internet, iar eventualele chitanţe şi facturi, prezentate în particular donatorilor – aşa cum susţine, de exemplu, Maria Tudor – , pot să fie unele şi aceleaşi, din moment ce nu sunt prezentate public, în mod transparent! Aceste sume, încasate toate de către persoane particulare, fără eliberarea de facturi sau chitanţe, reprezintă INFRACŢIUNEA DE EVAZIUNE FISCALĂ!!!

Au ajuns să mă ameninţe tot felul de neica nimeni din străinătate că o să mă acţioneze în judecată pentru dezvăluirile făcute, fiindcă ei fac ce vor cu banii lor! Pot să facă, cu adevărat, ce le trece prin cap cu propriile finanţe, dar asta nu înseamnă că şi destinatarii acestor bani pot să eludeze, prin evaziune fiscală, legile ţării în care trăiesc! Evaziunea fiscală este pedepsită în toate ţările membre ale Uniunii Europene! Ajunge, ne-am săturat să ne dicteze alţii, de aiurea, ce să facem. Ne-am săturat să fim umiliţi în propria noastră ţară şi să fim jefuiţi de bogăţiile noastre naturale de către toţi străinii puşi pe căpătuială, chiar cu riscul otrăvirii apelor noastre sau al declanşării de catastrofe seismice! La fel, ne-am săturat să stăm sluj, că tot vorbim despre căţei, în faţa unora care nu şi-au rezolvat în mod onorabil propriile lor probleme legate de animalele. În Anglia câinii fără stăpân sunt eutanasiaţi după doar o săptămână de tranzit în adăposturi dacă nu sunt adoptaţi, în Danemarca şi  Norvegia zoofilia este legală şi există chiar bordeluri pentru astfel de dezaxaţi! „În insulele Feroe (care aparţin de Danemarca) există un ritual anual în care tinerii trebuie să demonstreze că sunt pregătiţi să devină adulţi. Pt asta trebuie să treacă acest  test de maturitate.  În secolul 21, în Danemarca, o ţară MEMBRĂ UE, ce se pretinde cu un nivel de civilizaţie ridicat, îşi îndeamnă copii să ucidă cu sânge rece una din cele mai inofensive specii de pe pământul ăsta.” Este vorba despre delfinul Risso  „cea mai jucăuşă specie de mamifere”. Articol complet despre acest act barbar şi imagini cutremurătoare aici: http://www.neuronu.ro/shock/traditie-barbara-si-delfini-ucisi-muie-danemarca/ În Germania zoofilia a fost scoasă în afara legii doar de anul acesta, iar în Suedia acest lucru se va întâmpla de anul viitor (http://ampress.ro/fapt-divers/dupa-ce-germania-a-interzis-zoofilia-din-cauza-inmultirii-gradinilor-zoologic-erotice-cu-miei-si-lame-suedia-face-la-fel/)! Aşa că, indivizi din aceste ţări şi alţii ca ei au dreptul „să ridice piatra” şi să-şi îndrepte degetul acuzator înspre noi?

  Faptul că sunt ameninţat cu atâta îndârjire de persoane din străinătate mă determină să suspectez, pe bună dreptate, că şi aceste persoane sunt interesate financiar şi sunt neliniştite că le tulbur afacerile profitabile pe spinarea animalelor! Am tot dreptul să raţionez că nu există decât două variante: ori aceste persoane spală bani negri prin donaţii sau sunt direct implicate în traficul de animale european!

sandu cristina pisici adoptie1

Iată şi răspunsul meu public adresat acestor persoane care mă ameninţă: „Sunt jurnalist, membru în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România şi am dreptul la opinie şi în UE există dreptul la libera exprimare al presei. Protejatele dumneavoastră au comis mai multe infracţiuni: evaziune fiscal, înşelăciune şi cerşetorie, conform Codului penal românesc! Ele nu au organizaţii nonguvernamentale (ONG-uri) care să le dea dreptul să solicite şi să primească donaţii. Vă rog să nu mă mai hărţuiţi cu mesaje fiindcă nu mă tem de voi. Nu mă interesează afacerile voastre, mă interesează doar că ticăloșii se îmbogăţesc pe spinarea câinilor!

Revenind la inginera Cristina Sandu devenită „salvatoare” şi ingineriile ei financiare, priviţi cum cere bani cu tot tupeul de care este capabilă: „Sandu Cristina shared a status. October 11 help… Asadar, dupa cum spuneam, speranta inca mai exista. Daca exista oameni care ma pot ajuta sa platesc fosterul pentru 12 catei mici, acum e momentul… Am de dat 300 de euro, asa ca si 5 lei ma ajuta teribil… Contul in care se poate primi ajutor este RO85INGB0000999902859523 Sandu Cristina Emilia, deschis la ING.”  Iată ce „frumos” vorbeşte despre voi una care va cerşeşte bani: „Sandu Cristina: Minunatele adoptii in romania. Imi pare rau ca am in lista oameni care nu suporta limbajul meu colorat, dar o voi spune. Sa ma p*s pe voi de lesinati, romani inculti, indobitociti si scarbosi. Ah, de v-as vedea cu lantul de gat! (https://www.facebook.com/cristinasandu.eu/posts/659897454043445) Sau ce spuneţi de urarea aceasta, adresată de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României: «Sandu Cristina: Mor cand ii aud p-astia cu „la multi ani Romania”. Urarea corecta e „piei de pe fata pamantului, tara de pagani si de ucigasi”. Mi-e sila de cacatul asta de tara si de oamenii ei. Praful si pulberea s-a ales de frumusetea ei, iar rautatea si faptul ca suntem limitati nu ne ajuta cu nimic. Deci, du-te la dracu’ tara imputita cu romanii tai cu tot!» ? Vă plac mizeriile astea difuzate pe o reţea de socializare, în spaţiul public ? S-au mai găsit şi 70 de imbecili care să o aprobe!

sandu cristina injura romanii1

Probabil că parte din aceiaşi imbecili sunt şi cei care o aplaudă pentru FURT! Da, această femeie este şi hoaţă! Nu erau suficiente infracţiunile de evaziune fiscală, înşelăciune şi cerşetorie, aşa că Sandu Cristina recunoaşte şi furtul unui căţel din magazinul Animax”, fiind ridicată în slăvi de gaşca ei de admiratoare (a se vedea capturile print screen de mai jos)! Interesantă este justificarea furtului, cică l-a furat ca să-l dea pentru adopţie… Adică cineva care adoptă gratis un căţel poate să fie mai grijuliu cu acesta decât o persoană care-l cumpără din magazin? În mod sigur un om este mult mai atent cu un animal de companie pentru care a plătit, decât cu unul primit  cadou. Aşa că nu vedem logica acestui furt inutil. Dacă însă s-a urmărit un câştig financiar prin vânzarea ulterioară a câinelui furat, atunci hoţia devine premeditată, adică este conformă cu raţiunea!

sandu cristina furt caine 2_nsandu cristina furt caine 3_n

Aceasta-i Sandu Cristina, femeia care mă ameninţă şi mă înjură prin intermediul corespondenţei electronice. O hoaţă agresivă şi vulgară care îşi permite să jignească un popor întreg de ziua lui naţională. Bravo, o escroacă ciorditoare acuză românii că sunt păgâni şi ucigaşi! Da’ ca donatori” în conturile tale de salvatoare” sunt buni românii?

În ceea ce o priveşte pe soră-sa, Andra” Sandu, care este specializată în câini, plus transport animale în regim internaţional şi mă ameninţă cu „cremenalul”, prenumele ei real este Andreia  scris aşa, nu este greşeală de dactilografiere! – şi ea are contul bancar scos pe taraba donaţiilor. Iată ce afirmă aceasta: „Andra Sandu: Eu nu am cerut un ban toata viata mea…o sg data am acceptat o donatie pentru o pisica Illa, bolnava de cancer. Dar i-am inapoiat cand mi s-a cerut pentru banii aia sa fac poze zilnic pisicii…ajunsese saraca sa se ascunda doar cand scoteam aparatul foto si nu am fost de acord pentru niste bani care nu acopereau decat 10 zile de tratament sa o supun unui asemenea stres. Dar eu sunt un alt gen, eu imi permit anumite chestii pentru ca si castig destul de mult. Am incercat sa ma pun in locul celor care au posibilitatea sa ajute – fizic vorbind si nu are resursele necesare. Nu mi se pare iesit din comun sa o faca si sa ceara donatii pentru asta – ca doar nu le baga mana in buzunar. Ce-i drept, nu sunt de acord sa foloseasca banii in uz personal. Eu una cand nu am mai putut face fata am inceput transportul si banii castigati de acolo mi-am intretinut cainii”.

andra sandu bani pisi1

Ea susţine că nu şi-a scos contul la cerşit, aşa este, l-a scos sora-sa! Alăturat aveţi dovada şi prenumele ei real.

sandu cristina cere alex tanasescu1

Nu-i singura care se foloseşte de prenume fals, după cum aţi observat şi din prezentările anterioare. În ceea ce o priveşte pe invocata pisică Illa, iată ce afirma o persoană care i-a trimis bani: „D. P. C.: Pai lui Andra Sandu eu i-am donat bani pt pisica afectata de cancer pe nume Illa, eu si multi altii si ba chiar sotul meu i-a cumparat tratamentul pentru cancer si i l-a trimis si pisicul a murit si ea nici nu m-a anuntat am aflat peste un timp din alta parte!! Vai ce nenorociti!”

Cine are răbdare să parcurgă pagina de Facebook a lui Sandu Cristina poate constata ori o abilitate ieşită din comun în manipulare sau o labilitate psihică. Depinde de percepţia fiecăruia în aprecierea mesajelor succesive. Lamentările despre rahatul animalelor care trebuie strâns, viaţa grea alături de animale şi înjurăturile la adresa românilor alternează cu mulţumiri înfocate şi exaltare, la fel cum stările depresive sunt schimbate brusc în abordări optimiste. Trecerile acestea bruşte de la o extremă la cealaltă seamănă ciudat de mult cu stările pacienţilor din spitalele de psihiatrie. Femeia aceasta s-ar putea să aibă ceva la „bibilică” după modul vulgar în care se exprimă în public, fiindcă Facebook este o reţea de socializare accesibilă tuturor.

sandu cristina cere pentru pricop1

      Cristina Sandu, în generozitatea ei – pe banii altora! – cerşeşte bani şi pentru buna ei prietenă Irina Pricop, juristă şi exportatoare de animale şi ea. Nu o spun eu, ci chiar dânsa în lungul mesaj pe care l-a trimis pe mesageria Facebook în 17 octombrie! Nu are rost să reproduc întreaga flecăreală fiindcă risc să plictisesc cititorii. După o introducere în care îmi reproşează că o „bălăcăresc” şi îşi laudă arborele genealogic începând cu bunicii, după care se elogiază pe sine însăşi, iată ce spune despre problema animalelor date spre adopţie şi donaţiile pe care le încasează:adoptiile sunt perfect legale, concretizandu-se prin semnarea unui proces verbal de predare-primire a animalului care, in dr. romanesc reprezinta un bun ce poate fi instrainat doar in conditiile legii, sunt gratuite si singurii bani care ajung in mainile mele sunt, uneori dar nu in toate cazurile, sume cuprinse intre 60 si 120 de euro reprezentand plata transportului in afara tarii; din Romania, de la romani nu am primit niciodata nici un ban pentru adoptie. Banii primiti pentru transport sunt inmanati transportatorului la momentul incredintarii animalului spre paza si transport. De-a lungul timpului, persoane pe care le cunosc sau nu personal, si-au exprimat dorinta de a ma ajuta financiar; pe majoritatea i-am refuzat indreptandu-i catre alte persoane care chiar aveau nevoie; foarte putini dintre acestia au dorit sa doneze pentru cate un caz anume (animale bolnave sau care aveau nevoie sa fie cazate in cabinete veterinar) si asa au si facut; extrasul de paypal va sta la dispozitie oricand doriti. Nu detin o ONG si nici nu fac parte din vreo ONG de nici un fel.”

Andra (Andreia) Sandu, a doua de la stânga la dreapta şi Irina Pricop, ultima din dreapta.

Andra (Andreia) Sandu, a doua de la stânga la dreapta şi Irina Pricop, ultima din dreapta.

Domnişoara Pricop, în calitate de juristă, trebuie să ştie că legislaţia nu permite persoanelor fizice să solicite donaţii şi nici să beneficieze de acestea. Singurele persoane fizice care primesc „donaţii” sunt cerşetorii de la colţul străzii, aflaţi şi ei în ilegalitate! Dacă domnişoara în cauză făcea parte dintr-un ONG şi ar fi cerut bani, în numele acestuia, alta era situaţia! După cum se poate vedea, chiar dumneaei afirmă că nu face parte dintr-o astfel de organizaţie. Primind bani fără să elibereze facturi sau chitanţe, deci realizând venituri nesupuse impozitării, Irina Pricop şi prietenele ei comit infracţiunea de evaziune fiscală! Şi ce preţuri sunt acelea, 120 de euro pentru un câine sau o pisică pentru transport, doar dus? Acuma am căutat pe internet tarifele la avion de Sărbători şi un bilet dus-întors București Paris cu Air France, plecare din 24 decembrie (Ajunul Crăciunului!), costă 160 de euro! Oare cu ce transportă animalele, cu limuzine Rolls-Royce?

Irina Pricop, o "activistă" pentru drepturile animalelor îmbrăcată în blana lor.

Irina Pricop, o „activistă” pentru drepturile animalelor îmbrăcată în blana lor.

Iată cum îşi încheia Irina Pricop misiva: „Va rog sa aveti amabilitatea de a va cere public scuze pentru afirmatiile facute la adresa mea, in caz contrar rezervandu-mi dreptul de a face toate demersurile legale care se cuvin impotriva unor persoane ce imi manjesc numele si reputatia.” Domnişoară, dumneavoastră hotărâţi ce aveţi de făcut, dar reputaţia cred că-i cam şifonată în urma cerşetoriei în public. Chiar dacă sunt invocate animalele, tot cerşetorie se cheamă, mai ales că nu există un cadru legal care să permită strângerea de pomeni de către oricine!

                                                                                                                       (Va urma)


                                                                                            Marius Albin MARINESCU

 

46 Comments

 1. RACOVITA

  cersetoriile pe FB pe seama bietelor animale,si exportul cainilor pe bani ,sub denumirea de ,,adoptie,,trebuie pedepsit cu amenzi usturatoare,confiscarea tuturor bunurilor materiale si ani grei de puscarie.Crime organizate.Va multumim ,din inima ptr acest articol si asteptam drumul spre instanta,

 2. Ruxandra

  Si probele ???? Fiti atent ca se reintroduce calomnia in codul penal ?Mai bine spuneti de sharpei care ii impuiati pentru bani ,SA va fie rusine ,Cine stie ce interese aveti ale animalelor in nici un caz dar ce sa te astepti de la un fost turnator ,

  • Stim cine sunteti, chiar daca va ascundeti, rusinos, dupa un pseudonim pentru a calomnia autorul articolului, care s-a semnat. Acele print screen-uri din interiorul articolului sunt dovezi ca prietenele dumneavoastra cersesc cu nerusinare donatii, fara a avea acest drept! Lor si dumneavoastra, complicea unor escroace, sa va fie rusine, nu noua! Domnul Marinescu nu are canisa de shar-pei, ci doar o singura catea pe care a dat-o la monta doar o data in cinci ani, la recomandarea medicului veterinar. Nu exista nici o decizie judecatoreasca referitoare la Marinescu Marius Albin ca ar fi fost informator („turnator”) al Securitatii. O sa va luam datele de pe Facebook si ne rezervam dreptul sa va actionam in judecata fiindca aduceti atingere, prin calomniile dumneavoastra si revistei „Justitiarul”.

 3. Pseudonim

  buna ziua,
  absolut remarcabil articolul dumneavoastra! Eu…recunosc ca pe FB am urmarit activitatea celor care se ocupa de cateii amarat si am observat cu varf si indesat toate aspectele pe care le-ati cuprins in articol. De asemenea, as vrea sa va pot transmite si date despre alte persoane care acum incearcasa „intre in afacere”. Daca doriti, v-as putea trimite intr-un mesaj (e-mail) privat toate evidentele pe care le-am strans pana acum, precum si descrierea conjuncturii prin care am ajuns sa depistez aceasta activitate infractionala.

 4. danan

  Felicitari pentru crearea acestei baze de date
  Din pacate cainii sufera din cauza unor astfel de persoane
  ONGurile de protectie a animalelor si-au pierdut credibilitatea acum cand aveau nevoie mai mult ca oricand
  Cine intr-adevar doreste bunastarea animalelor trebuie sa se delimiteze de aceste persoane si sa le expuna public faptele reprobabile

 5. Vlad Craioveanu

  Daca vrem sa terminam cu mizeria, oroarea si chiar cu suspiciunile, trebuie eradicat fenomenul cainilor si pisicilor abandonate/abuzate (abandonul e tot un abuz…).

  Si asta numai la nivel de stat se poate face. Iar „statul” inseamna birocratia…

 6. monica chirnoaga

  In lista dvs nu este si un anume Tiberiu Popescu care mi-a „pierdut” un caine metis de labrador dat pt dresaj?Este casatorit cu dr Georgiana Badea si tine o canisa de dobermani(Canisa Ghe Badea Kennel)
  si castiga concursuri cu ei dar se ocupa si cu adoptii de catei maidanezi spre Germania.Poate aflati cu ce se mai ocupa dumnealui care este samsar de caini de tot felul si aduce din strainatate tot felul de caini.
  Va multumesc ca faceti aceste investigatii.Tot respectul!

 7. Ileana

  Felicitari pentru articol. Ar trebui ca organele in drept sa se autosesizeze in cazul unor asemenea excrocherii. Pacat de animalele care sufera in acest mod si de oamenii care vor sa faca o fapta buna si sunt inselati de specimene fara scrupule.

 8. madalina

  Felicitari, nu banuiam niciodata ca in spatele acestor individe s-ar ascunde atata falsitate. De acum inainte voi fi mai atenta in ceea ce priveste donatiile.

 9. doinitag

  Felicitari, era si timpul pentru asemenea dezvaluiri. Avem si noi in judet asemenea persoane. Hadeti sa le demascam si sa le oprim !
  E timpul ca romanii sa inteleaga ca nu toate adoptiile sunt Ok. Trimitem caini la dezaxati si cateva escroace si escroci de pe la noi si din afara se imbogatesc. Asta nu este protectie a animalelor, e crima si hotie.

 10. Liliana Morariu

  Excelent material informativ. Pacat ca acesti „facatori de bine” ai animalelor sint niste lepre ale societati! Ceea ce nu inteleg este: cum pica de fraieri oamenii care fac donatii? Cum poti trimite bani unor persoane necunoscute, cind stim cu totii ca Internetul este bintuit de dezaxati mintali si jigodii de ultima speta? E suficient sa aruncam o privire asupra damelor care apar in articol si sa ne facem o prima impresie asupra caracterului lor! Fete de descreierate, lacome, tirfe si tot ce vrei…mi-a rusine ca sint romance!

 11. otilia

  Groaznic..:(..multumim pentru articol

 12. O balacarita

  D-le Marinescu,in ciuda multor comentarii odioase de pe Fb la adresa dvs. mi-ati confirmat banuielile mele asupra unor persoane care m-au balacarit intr-un mod demn de mahalagioacele suburbane,am si eu o lista neagra…eu sunt una din persoanele de buna credinta care ingrijesc catva catei amarati,fac voluntariat,ajut atunci cand pot la salvarea cateilor si incerc sa le gasesc adoptator…Nu vreau sa dau prea multe amanunte…dar aveti deplina dreptate…daca apare o persoana care se ofera pro bono in aceasta mocirla sangeroasa este inlaturata prin discreditare si injurii…astept cu nerabdare urmatoarele dezvaluiri…si sa stiti ca exista si oameni sufletisti,bine intentionati, care chiar se zbat pentru sufletele chinuite si omorate in chinuri….

 13. Laura Gouzecky

  Felicitari pentru articol. Marius Albin Marinescu nu te lasa intimidat de nimeni. Suntem multi care apreciem efortul tau.

 14. mirela sargent

  Am citit si m-am crucit ! Locuiesc in UK , iubesc animalele si , in tampenia mea , am urmarit activitatea unora dintre cele enumerate de dvs in articol ( printre care si Bagdad ) , crezand sincer ca pot ajuta . Argumentele de aici m-au convins ca nu mai trebuie sa fiu atat de credula . Multumesc frumos .

 15. Lumina Westermann

  SINCERE FELICITARI ptr articolul scris–si eu am facut parte , din pacate , din categoria „fraierilor”, in urma cu citiva ani…..am fost sistematic inselata de Anda Murgu, Furata de Andra Sandu ( mi-a furat o catelusa pechineza , salvata de mama mea de la Sinaia , mi-a furat o masina plina de Donatii –destinate cateilor amariti din Braila, Giurgiu, etc…. , apoi amenintata chiar „Cu moartea ” , cu „aprinderea luminarilor invers”, etc–de catre „Marea Maestra ” Cristina & Andreia Sandu ….. Intotdeauna, Toti cei care INDRAZNESC sa Spuna CEVA despre aceste infractoare notorii, cunosc pe pielea lor o razbunare cumplita –un limbaj extrem de vulgar, care te face sa rosesti numai citind–limbaj , banuiesc eu, folosit doar in corturile rromilor nomazi. , sau in puscarie…., si tocmai de aceea , anumite persoane care la rindul lor au fost inselate de aceste individe fara scrupule, evita sa aduca dovezi exact ptr a nu fii nevoite sa „indure” aceste insulte extrem de grosolane, vulgare, etc. , insa exact aici este Marea Greseala–Ptr ca , cu cit mai multe dovezi vor fi adunate-cu atit se va reusii, sper–trimiterea in fata instantei de Judecata a acestor impostoare mizerabile ! De aceea va rog si fac si EU apel la D-voastra–NU VA MAI FIE TEAMA –Spuneti Adevarul –ajutati la Pedepsirea acestor Mizerii Umane din Romania–Din cauza LOR , Nimeni aproape ca NU mai are curajul de a da o mina de ajutor celor care intradevar AJUTA animalele fara stapin din Romania !!! Aveti Incredere in D-nul Marius Albin Marinescu !! Eu ii multumesc din suflet ptr curajul cu care infrunta aceasta „masa de infractori periculosi” ….. Sint convinsa ca in Romania INCA exista Oameni de bine–Dovada–M.A. Marinescu !!!

  • david

   Buna ziua. Alexandra Sarau imi este datoare pt animalele pe care i le-am tratat de vreo 2 ani.Este o persoana extrem de obraznica si isi permite indirect sa comenteze diagnostice puse de medici veterinari.Sunt sigur ca profita de pe urma cainior pe care ii strange de pe strada

 16. irina

  Felicitari pentru articol, este nevoie de cat mai multa informatie pentru a elimina mitul „uciderii” cainilor. In toate tarile civilate cainii nedoriti sunt eutanasiati, este ceva perfect normal. Numai in Romania a fost posibil sa moara un copil de 4 ani din cauza coruptiei din sistem sustinuta de manipularea fara scrupule practicata de asociatii precum Cutu-Cutu sau GIA.

 17. Loly

  Am avut si eu neplacerea sa am de-a face cu aceasta Andra Sandu care are impresia ca e Dumnezeu si o prietena de-a mea a avut aceeasi soarta , ameninta injura ca la usa cortului , am depus plangere la politie si eu si prietena mea , asteptam investigatile pentru a fi starpite asemenea specimene periculoase si pentru animale si pentru oameni !

 18. Mia

  Dl Marius Albin Marinescu…felicitari pt investigatiile amanuntite…..DORESC sa contribui si eu la ancheta dvs,cu ceva nume, referitor la asa intitulatii „aparatori ai animalelor” ….Simona Butaru, Elle Laquelle, Alina Lupu, Nica Gabriela,Irina Iordache, si mai ales Alina Bulciu……daca pe parcurs mai descopar ceva va anunt….Multumesc

 19. liv

  Uite cum zic eu: sa se faca adoptii internationale, dar cu adoptator/catel, nu cu zecile la un transport, ca asta miroase deja a trafic-sa se ia adresa adoptatorului si se se tina legatura cu adoptatorul si video sa se vada in timp cum traieste cainele/ pisica la noul camin.
  Nu pot sa cred ca exista oameni care vor doar sa-i dea ca sa scape de ei si sa nu aiba constiinta incarcata, ca acele animale pot face obectul vivisectiei, zoofiliei chiar si a eutanasiei
  Daca aveti probe, dati-le si pe site si pe facebook, sa cunoasca lumea acesta speta marsava.
  Vina pentru toate astea este a statului, pentru ca a permis ca fenomenul cainilor fara stapan sa ia amploare nationala, iar unele strigate de disperare sunt chiar reale, pentru ca nu putem dovedi- adaposturile publice sunt lagare de exterminare, iar legea vine si aproba crima institutionalizata.

 20. mihai

  Ma scuzați dar domnul Cose Romeo ce caută in toată lalaiala asta? Eu nu l-am văzut sa ceară bani…dimpotrivă pune mereu filmulete din adăpostul dumnealui si niciodată nu cere.

  • Iată aici o mostră de cerşetorie bilingvă, în romană şi spaniolă, lansată de Cose Romeo (Coşeraru Romică pe numele său adevărat!) de unde reproducem finalul, în care apare contul şi adresa escrocului: „Eu nu am cerut niciodata nimic, nimanui, niciodata. Acum va cer sa faceti absolut tot ce puteti sa ma ajutati sa salvam macar cativa. Doneaza bani, daca nu poti, trimite mancare, medicamente, paturi, orice crezi ca ar avea nevoie un catel, daca nu poti, da o mana de ajutor, da o zi din viata ta muncind la constructia adapostului. Daca nici asta nu poti, invita toti prietenii tai, poate exista vreunul care poate sa ajute in vreun fel. Daca poti, ajuta-ma traducand asta in alta limba si trimite-mi mesajul sa-l postez, ne faci o mare favoare. Ajutati-ne sa terminam, mai este putin si vine iarna, avem nevoie sa facem cumva sa terminam cat mai repede. Daca dai like nu ne ajuta cu nimic, da SHARE si invita.
   Asociatia Comunitarà de Sprijin si Integrare Europeanà –ACSIE
   Asociación Comunitaria de Apoyo e Integración Europea
   Persoana care conduce proiectul:
   Persona que se encarga del proyecto:
   Coseraru Romicà
   Adresa unde puteti trimite ajutoare: Dirección del centro (donde se pueden mandar las cosas, materiales de construcción, pienso, medicinas, mantas, toallas, hay que pensar que lo están construyendo desde cero):
   Com. Sarata, Nr 675, Jud. Bacau, CP: 607361, Romania https://www.facebook.com/cose.romeo?fref=ts Aici puteti face donatii, oricat de putin, pentru un catel conteaza, gandeste-te ca un caine cu un euro poate manca o saptamana, daca donezi un euro sigur nu ii simti lipsa.
   Aquí nos podéis ayudar con dinero.
   Cont: Coseraru Romica
   EURO: SWIFT :BRDEROBU
   RO37BRDE040SV40118140400
   RON: RO24BRDE040SV65438310400
   PayPal: [email protected]
   Sau direct aici, dupa cum vedeti, suma stransa spune tot ce avem.
   También podeis donar aquí: http://www.gofundme.com/4ji38w” I-am modificat noi textul fiindcă Coşeraru Romică este agramat rău de tot.
   Mulţumit?

 21. Alin

  Totusi trebuie si probe ca altfel e conspiratie ceea ce spuneti si chiar calomnie, cu probe altcumva sta treaba. In legatura cu ceea ce spuneti dvs, cu exporturi de caini, la ce va referiti mai exact, unde credeti ca ajung acei caini?, cand vine vorba de cerseala sau in mod civilizat cererea de donatii, nu vad o problema atata timp cat banii donati intra in animale si in adaposturi de animale. Intradevar nici eu nu sustin pe cei ce fac afaceri pe spatelelor animalelor fara stapan, dar fara probe nu cred nimic ca nici altii nu ma cred pe mine fara probe.

  • Ce alte probe mai relevante decât propriile cerşetorii ale escrocilor, împreună cu conturile lor bancare, doriţi? Adică, dacă îl vezi pe unul cu mâna întinsă la cerşit în poarta bisericii, mai ai nevoie şi de alte dovezi că-i ceşetor? Aşa şi cu ăştia! Nu sunt admise, conform legislaţiei donaţiile către persoane fizice, deoarece aceste încasări ilegale de bani nu se contabilizează şi astfel se comite infracţiunea de evaziune fiscală!!! Sunt sigur că şi dumneata te ocupi de astfel de pungăşii „civilizate” fiindcă prea le sari în apărarea escrocilor! Şi cu asta basta, nu oferim consultaţii juridice online!

 22. Gabriela Rusu

  Problema este ca sunt si persoane fizice, care primesc donatii/ sponsorizari, „sub umbrela” unor ONG-uri, dar banii intra in conturile lor personale!!! Trebuie fiscul sa intervina!
  Aceste persoane sunt sefii sau voluntarele de la unele ONG-uri.

 23. cineva

  Anda Murgu nu doar strange caini de pe strada…ii si fura pe cei care au stapan si eventual potential pt vanzare in strainatate. Iar aici nu lucreaza singura…are complici destui.

  Nu mi-am inchipuit ca exista astfel de oameni..Sa va fie rusine.

 24. Simona Mihaiu

  CATĂ DREPTATE AVEȚI ! ! !

 25. Acum inteleg dece se agita asa tare acesti „iubitori de maidanezi ” cind e vorba de curatirea strazilor de haitele de maidanezi .

  • nina

   Iubitorii de animale doresc sterilizarea cainilor strazii dar si a celor cu stapam de la sate si orase ,doresc legi adecvate impotriva celor care ii abuza ,doresc adaposturi adecvate cu un personal calificat si educat ,doresc legi ptr a putea controla adaposturile private de stat si canisele

 26. Maria

  INCREDIBIL!!!!!
  Felicitari pt articol!

 27. Ioana

  Mai e una in Ploiesti! Iubeste asa mult cainii maidanezi, incat isi renoveaza casa din afacerea asta. Alexandra Ionescu o cheama, poate ati auzit de ea 🙂

 28. suflet trist

  Nu contest articolul, contine mult adevar, dar am o singura intrebare: despre Kola Kariola, care este mama si tata lor, nici macar un cuvant? Sau nu poti sa musti mana care te hraneste? (am vrut sa scriu mana care te plateste pentru articolele astea).

  • justitiarul

   Nu stim cine este cel cu nume caraghios, Kola Kariola. Carici asta va fi unul dintre miile de escroci aparuti ulterior publicarii articolului. Nu ne-a platit nimeni ca sa scriem. Este lipsit de logica, chiar daca voi escrocii – suntem convinsi ca faci parte din „concurenta” lui cariciola asta! – va luptati intre voi fiindca s-au imputinat fraierii, niciunul din haita voastra de paraziti ticalosi nu are interesul sa iasa la lumina dezvalurile facute aici! Chiar daca nu sunteti toti nominalizati (este imposibil fiindca sunteti foarte multi!), oricum afacerea se duce dracului dupa ce oamenii normali citesc materialul acesta. Trebuie sa fii un prost irecuperabil ca sa mai marșezi in continuare la cersetoria asta online, dupa ce ai citit articolul!

   • cineva

    Numele complet este acesta: CHIRCĂ MARIUS AURELIAN. E suficient sa il cautati in dosare ca sa va dati seama cine este.

 29. Anon

  Acum o zi am dat de un anunt listat de Anda Murgu si fiica ei Alina pe un site francez: https://www.animalwebaction.com/collectes/3162/croquettes-roumanie-famine-refuge-alina-anda/?rd=1 si mi-am amintit de articolul dumneavoastra.
  Ma intrebam daca mi-ati putea sugera ce actiuni as putea intreprinde in aceasta situatie, avand in vedere ca in general autoritatile nu actioneaza fara a avea dovezi clare.
  Imi cer scuze pentru deranj si va multumesc anticipat.

  • justitiarul

   Infracțiunile, fiindcă sunt mai multe, le-am descris în articol. Dovezile constau în modul de colectare a banilor, fără emitere de factură sau chitanță (aceasta se eliberează chiar și la donație pentru un ONG!), deci este evaziune fiscală, indiferent de țara în care se desfășoară escrocheria, Franța în cazul acesta. De asemenea, nu se face dovada destinației fondurilor colectate, din moment ce nu există documente financiare legale pentru încasare, dar nici de cheltuire a banilor pentru scopul invocat, adică facturi pe numele ONG-ului sau al persoanei fizice pentru hrană canină, tratamente medicale veterinare, etc.. Fraierii cred că au donat fonduri pentru bieții cățeluși, dar banii ajung în buzunarele fără fund ale celor două escroace!

 30. Asociatia noastra, Readc, lupta de ani de zile impotriva abuzurilor din sistemul sanitar- veterinar din Romania, realizate de unii alesi care au interese personale sau de grup.
  Maidanezul este un brand național, al iresponsabilității și delăsării. Națiunea suntem noi toți, de la hingher la primar, la veterinar, la CMV, la ANSVSA, DSVSA, la ministrul agriculturii și cel al sănătății, și chiar pâna la președinte, ales de națiune.
  Este un cerc vicios și puțini sunt cei care într-adevăr se implică.
  Doar cei care se implică în teren pot fi criticați de către cei care privesc și sunt veșnic nemulțumiți și frustrați.
  READC organizeaza periodic campanii gratuite de castrare/ sterilizare a cainilor cu sau fara stapan in diferite localitati cu care colaboram, tocmai pentru a reduce riscul inmultirii necontrolate a acestora.
  De asemenea, asociatia noastra a dovedit la Curtea Constitutionala atacul premeditat al ANSVSA asupra sanatatii publice. Noi am inaintat un proces cu privire la Ordinul 1/2014 al A.N.S.V.S.A., conform caruia vaccinul antirabic al carnasierelor domestice (caini si pisici) era conditionat de plata in prealabil a microciparii si inscrierii in RECS-CMV, fiind astfel folosit ca metota abuziva de imbogatire. Aceasta era o schemă de furt național, aplicându-se o formă de șantaj în care, dacă cetățenii voiau să obțină un drept gratuit, erau nevoiti să plătească fie sumele amintite, fie amenzi enorme.
  In urma luptei pe care am dus-o de mai multi ani, santajul vaccinului antirabic a luat sfarsit prin decizia Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial, referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.133 alin. (5) și a sintagmei „numai după identificarea acestora”, cuprinsă în art.134 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 155/2001.
  (http://readc.ro/activitati/santajul-vaccinului-antirabic-a-luat-sfarsit-o-asociatie-a-invins-abuzul-sistemului )
  Un alt abuz asupra proprietarilor de carnasiere domestice impotriva caruia luptam si care este inca dezbatut la Curtea de Apel Cluj, reprezinta structura gresita a codului de microcip (transponder).
  In prezent, conform Ordinului A.N.S.V.S.A. 1/2014, structura codului transponderului este stabilita in contradictoriu cu normele internationale (ISO 11784, care se refera la unicitatea codului si trasabilitate – urmarirea traseului parcurs de la producator la exportator sau la viitorul proprietar al animalului).
  Actuala structura a codului de transponder ingradeste siguranta inregistrarii si evidenta corecta a animalelor la nivel national si international, crescand sansa ca ele sa ramana fara numar de identitate legal sau acesta sa fie produs in serie dubla.
  Fiind o asociatie de protectie a animalelor conceputa pentru a veni atat in sprijinul acestora cat si a proprietarilor lor, consideram ca este de datoria noastra sa atragem atentia ori de cate ori autoritătile nationale nu respecta legislatia sau cand aceasta este contrara normelor internationale, motiv pentru care vor urma si alte procese pentru abuz in functie si neglijenta in serviciu!

 31. Mihai Postolache

  Andra(Andreia) Sandu si Cristina Sandu .Cele 2 excroace inca cersesc si fac bani din inselarea oamenilor atat in tara cat si in strainatate. Cum inca pot face asta ? Va rog sa mai face o ancheta sa vedeti nivelul la care sa ajuns. RESPECTUL MEU PT CURAJ SI DREPTATE

 32. Florin I.

  Buna ziua!
  Interesant articolul dvs, nu contest informatiile, dar doresc sa mentionez faptul ca unele dintre persoanele descrise de dvs desfasoara activitati care sunt reale beneficii pentru societatea noastra, ma refer la campaniile in cadrul carora zeci, poate sute de animale sunt sterilizate. Mai mult, au fost zile cand, dupa campaniile de sterilizare, au ridicat de pe strazile din localitate destul de multe animale abandonate, animale care cel mai probabil sfarseau agresate, accidentate samd……..animale pentru care primaria ar fi platit bani grei hingherilor.
  Personal consider ca ar trebui sa existe mai multi oameni implicati in salvarea animalelor si cred ca este absolut necesar sa constientizam societatea.
  „Nivelul de educatie al unui popor este dat de modul in care isi trateaza animalele”.
  Cu stima!

 33. Elena Maria Maghear

  In constanta se afla o retea de traficanti de caini sub numele CanisaPremiumDelux sau CainiDeRasaDeVanzare , inregistrate sub numele de Gina Vrincianu 0723740144 , dar fizic se ocupa fica ei Ioana Camelia Vrincianu la adresa din Valul lui Traian Constanta Str. Nicolae Labis Nr.4 (un castel construit de Puiu Vrincianu din evaziuni sotul Ginei si tatal Ioanei actual in puscarie) in capitala se ocupa Elena Maria Maghear 0763340011 are si anunturi pe OLX si toate siteurile sub numele de Ovidiu 0773930277 au multe telefoane si cand se aduna prea multi oameni inselati mai inchid din ele , au numeroase reclamatii la politie dsp si anaf , aparent se pare ca spagangesc peste tot , iar caninii cresc in conditii mizere si sunt bolanavi acestia murind la cateva zile de la vanzare , sunt vanduti cu carnete false cu vaccinari scrise pe genunchi , caini cumparati cu 1-200 lei de la ferme ilegale si vanduti cu preturi de la 500euro in sus va rog faceti demersurile necesare pentru a opri acest macel pentru niste animale nevinovate infometate si crescute in conditii mizere !!!!

Trackbacks / Pings

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *