Colimator

Ah, moțiunea mea… Fabuloasa apariție a gigelului cu ochelari galbeni

  În sala de plen, era o liniște care l-ar fi îmbiat la un binemeritat somn post-meridian pe bravul Mihai […]

 

În sala de plen, era o liniște care l-ar fi îmbiat la un binemeritat somn post-meridian pe bravul Mihai Goțiu, în caz că, din întâmplare, dânsul ar fi fost acolo. Dar nu era. Și, de fapt, nu era mai nimeni. În afară de Gigel… cum care Gigel? Ăla care a fost ministrul Culturii și căruia i s-a cerut să recite o strofă din Luceafărul, pe 15 ianuarie 2014, de ziua lui Eminescu și a Culturii Naționale … Acum, spuneți: dacă vă trezește cineva din somn și vă cere acest lucru, nu puteți trece „proba”? Eu cred că da! închideți ochii și-i dați drumul: „A fost odată ca-n povești/ A fost ca niciodată…” sau „Porni Luceafărul. Creșteau / În cer a lui aripe…”etc. Gigel însă, ministru al Culturii în România, în loc să recite, legănându-se frumos de pe un picior pe altul, a răspuns așa:

Sigur că vă pot recita, chiar prima strofă, ultima strofă, cea de-a 63-a strofă, dar chiar credeţi că ministrul Culturii trebuie să apuce să recite aşa, pe holurile Parlamentului, poezii? După ce închideţi camerele vă garantez că vă recit o poezie… Nu ştiu tot «Luceafărul», îl ştiam odată în tinereţe. Vă aduc aminte că am o anumită pregătire, nu ştiu dacă îl mai ştiu pe tot, dar îl ştiam da capo al fine.

Provocat de această întâmplare simplă, Andrei Pleșu a comentat: „La noi e plin de Gigei. Un Gigel în plus nu mai contează.” Și a trebuit să-i dau dreptate lui Andrei Pleșu – lucru care m-a intrigat!

Poate n-o să credeți, dar Partidul Național Liberal, după o matură chibzuință, l-a ales taman pe acest Gigel pentru citirea MOȚIUNII DE CENZURĂ… ca dovadă de ce mult preț pune Opoziția pe documentul numit: „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!

După cum au remarcat toți observatorii prezenți la eveniment, singurul lucru care a lăsat asistența cu gura căscată ședea țanțoș pe nasul lui Gigel: o pereche de ochelari cu rame de culoare galbenă, foarte șic și în ton cu textul devastator al Moțiunii. Cu toate că Veorica nu era prezentă, oratorul nostru dezlănțuit a făcut-o de ocară de nu s-a văzut:

Doamnă Prim-ministru,
Rolul dumneavoastră s-a încheiat! Nu mai aveţi niciun motiv şi niciun rost să mai rămâneţi prim-ministru. Puteţi pleca liniştită acasă, pentru că cetăţenii români v-au luat un bilet doar dus. Plecaţi, dar nu înainte să răspundeţi politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, l-aţi condus împotriva a milioane de români din diaspora. Acţiunile dumneavoastră din ziua votului nu trebuie să atragă doar răspunderea politică, adică demiterea din funcţia de prim-ministru, ci şi răspunderea legală! V-am avertizat de mai multe ori că, indiferent cine vă presează şi vă împinge la acţiuni ilegale şi anti-naţionale, cea care va răspunde legal sunteţi dumneavoastră.

Adică: „du-te-n colo, vino-ncoace” – pleacă liniștită acasă, dragă, dar mergi întâi oleacă la pușcărie. Semn că autorul moțiunii are o opinie, da! Dar nu e întrutotul de acord cu ea.

Temele moțiunii au fost diverse: votul din diaspora, ordonanțele de urgență, justiția, Valea Uzului, și, evident, „gazarea” de pe 10 august 2018. Shaorma cu de toate, zic! Gigel a citit ca și cum ar fi mitraliat asistența – noroc că era sala goală și au fost puține victime, că altfel ar fi ieșit măcel – în timp ce ochelarii galbeni făceau eforturi disperate să nu fie azvârliți de pe nas de atâta înfierbântare.

Cel mai mult mi-a plăcut sfârșitul: „Votaţi pentru această moţiune, pentru că votul românilor nu poate fi ignorat de niciun politician din România! Haideţi ca de mâine să începem schimbarea în bine, să începem să construim, pentru că ţara are nevoie de un guvern competent şi de multă muncă în interesul tuturor!

De mâine, Gigel, dragă… dar cum să fie de mâine dacă se votează după binemeritata vacanță de Rusalii, adică după 17 iunie ? Și-apoi cred că aveți o tragere de inimă să începeți „schimbarea în bine”, de mi se frânge logica! Oare cu cine să puneți de-o schimbare, băieți? Că Barna nu vrea… Cioloș abia așteaptă s-o taie cu Clotilde, care e prietenă cu Valerie, la Bruxelles. Ponta zice că ar vrea, da’ să-l puneți prim-ministru… sau să-l puneți pe Tudose…da’ de ce să nu-l puneți pe Băsescu? Că și el s-ar sacrifica pentru patrie, cum s-a sacrificat de atâtea ori! Kelemen e cam supărat pe PESEDEU că i-au spus ăia din PPE că așa trebuie să se prefacă… dar ce, credeți că pe voi vă iubește? Nu-s minunate premisele viitoarei guvernări?

Așadar, singura voastră speranță reală e SĂ PICE MOȚIUNEA! Sunteți ca nenea Spirache din TITANIC VALS , când rostea, la tribună : „NU MĂ ALEGEȚI! VĂ IMPLOR, NU MĂ ALEGEȚI” . Numai că Gigel Știrbu, deși în subtext, se roagă: „NU VOTAȚI MOȚIUNEA! VĂ IMPLOR, NU VOTAȚI MOȚIUNEA !” nu este nici pe departe la fel de simpatic precum nenea Spirache. El ne-a explicat, în schimb, că ochelarii galbeni îi dau un aer de hipster și că intenționează să dea un atac și mai aplicat la electoratul cuplului Barna-Cioloș: „Îmi pun cercel și îmi iau și trotinetă.

Deoarece ei sunt niște oameni serioși și capabili în mâinile  ochelarii, cerceii și trotinetele) cărora România își poate încredința, liniștită, soarta!

                                                                                                     Luminița ARHIRE

4 Comments

 1. Malus Dacus

  Dancila serveste cel mai bine interesele lui Timmermans, Merkel, Juncker si Johannis. De ce s-o schimbe? Ca sa vina Barna – habarna, Yoghinul, Puie Monta sau Sica Mandolina? Dancila este expresia supuseniei, a loialitatii fara remuscari fata de oricine se da puternic. Dancila l-a tradat pe Dragnea fara remuscari, dar ne-a tradat si pe noi romanii acceptand sa se fure alegerile dupa cum au vrut cei de la Bruxelles, care vor sa ne dea stat de drepti si multa UE sau EU ca asa-i mai globalist – gen. Hai cu EUtanasierea!

 2. IQ100

  Den cosmar motiunea.
  Trebuie depusa pt raul posibil din viitor….vor da ei , ciumatii rosii, Ordonante deci sa plece, ca sa nu dea…
  Dragnea e raul absolut si e la puscarie, dar ‘stim noi” lupat de clasa trebuie intetita… mai sunt in PSD chiaburi mosieri si burgheji dusmani ai poporului sovietic eliberator..aaaah, pardon, comunisti anti europeni care vor sa rupa Romania…
  cat despre ochelarii cu rame galbene, ce sa spun??de gustibus non cacibus, spunea un vechi proverb latin…nu stiu daca e cazul, dar mie imi amintesc de culorile cur cubeului…nici eu nu mai stiu versurile..cred , dar nu garantez, ca erau ceva gen “traind cu cercul meu largit , “norocul” ma petrece, iar eu in lumea lor vomit, neomarxist si lege”

 3. Malus Dacus

  De pe Facebookul lui Mirel Palada:

  Cea mai mare și enormă și pe față și fără perdea fraudă electorală comisă vreodată în România!

  De ceva zile incoace, Ionut Apahideanu se incapatineaza sa ne arate zeci, sute, mii de procese verbale de la sectiile de votare unde saracia aia de cheie de verificare nu se inchide, semn ca a fost o oaresce minareala la mijloc.

  Cind le citesti, iti dai seama ca unele din mermelelile identificate ar fi de-a dreptul haioase, daca n-ar fi mai intii triste si penale si degraba ucigatoare de democratie.

  Problemele, ce sa vezi, apar din cauza acelor pirdalnice de voturi pe listele suplimentare. Doar 1,5 milioane de voturi pe listele suplimentare. Doar decit.

  Repet, ca poate n-ati inteles ordinul de magnitudine: un milion jumatate. Cea mai mare si enorma si pe fata si fara perdea frauda electorala comisa vreodata in Romania.

  Nimeni nu zice nimic. Cum sa spui ceva impotriva democratiei pe baza de soft prost pus la punct de niste civili mediocri, care n-au inteles cum trebuie minarite procesele verbale?

  Te ia duba. Te calca tramvaiul in sufragerie cind mergi sa-ti iei compot din biblioteca, din spatele cartilor de filosofie marxista.

  Nu se face asa ceva. Nu e mai simplu sa tacem cu totii din gura, ca vitele cele blege si ascultatoare, ca cetatenii cei patrunsi de constiinta civica?

  Autor: Mirel Palada

 4. IQ100

  exact ;”Nimeni nu zice nimic. Cum sa spui ceva impotriva democratiei pe baza de soft prost pus la punct de niste civili mediocri, care n-au inteles cum trebuie minarite procesele verbale?”
  astia nici sa fure nu stiu
  dupa cum n-au stiut nici sa regizeze un incendiu, le iese prea rau
  rasu plansu; imi doresc sa mor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *