Abuzuri

Ai 37,4 grade temperatură? La izolare, în lagărul spitalului de carton cu tine!

  Acum pe bune, faza cu măsurarea temperaturii corporale la intrarea în magazine e cea mai horror, pentru că, dacă […]

 

Acum pe bune, faza cu măsurarea temperaturii corporale la intrarea în magazine e cea mai horror, pentru că, dacă ai, din diferite ale cauze 37,4 grade, ai dat de naiba. Vine izoleta și direct la lagăr cu tine. Păi băi, inteligenților, vine canicula îndată, când omul e la limita insolației. Ce dracu’, v-ați gândit ce temperatură are un om care umblă toată ziua prin caniculă până îi fierbe sângele in vene?

Sau apar tot felul de viroze și răceli din cauza aerului condiționat, un abces dentar sau atâtea alte cauze pentru care temperatura corpului uman sare de 37,3 grade cât ați pus voi pragul între libertate condiționată dată cu porția și internarea în lagăre. Voi chiar ați înnebunit de tot?

Păi, fratele meu, ne împărțiți acum între „puri” și „contaminați”, ca în filmele postapocaliptice? Asta e segregare de-a dreptul!

Care e diferența între legile care interzic accesul în anumite zone sau orice incintă pe criterii de rasă, naționalitate sau origine socială să zicem și cele care îți interzic să-ți cumperi alimente sau să mergi la serviciu, pentru că te-a bătut soarele în cap sau te-a luat de sinusuri aerul condiționat și ți-a crescut puțin temperatura? Băăă, e discriminare, la dracu’! Sau ăsta e planul? Vine vara, bine-mi pare, mergem toți la izolare!

Așa ăștia vor avea tot timpul ce raporta „forurilor superioare” de la OMS și un perpetuu pretext să prelungească și să-și consoliddeze dictatura.

                                                                                                            Petre CĂLUIAN

7 Comments

 1. 4Kan

  Eu nu va inteleg fratilor unde erai acum 1 saptamana cand s-au anuntat recomandarile astea ??? Inca de acum o saptamana se spunea ca se va lua temperatura si ca nu ne vor lasa fara masti in incinte.
  Care jurnalisti aratati-mi si mie unul a sarit de cur in sus ca ars sa ne avertizeze ca se incalca drepturile si libertatile ??? (nici macar Radu Banciu nu a pomenit lucrul asta decat cu jumate de gura)

  • MN

   4Kan, tu probabil esti unul dintre cei care “ati ales ” acest guvern antinational, si alegerea voastra trebuie respectata..Intrebarea mea pentru tine , in cazul de fata, este ,tu consideri normala scanarea temperaturii si eventual “tratament” impotriva vointei tale ?

   • 4Kan

    MN, eu nu votez in principiu (doar asa din an in paste pe la referendumuri); l-am votat o singura data pe Baselu la 18 ani si mi-a fost de-ajuns cand am vzt ce tzeapa am luat :P.

    Sigur ca nu sunt de acord cu obligativitatea purtarii mastilor in spatiile inchise si nici a termoscanarii (ca doar nu suntem animale sa ni se ia temperatura). Eu doar am fost putin contrariat ptr faptul ca informatia asta a aparut abia acum la o saptamana dupa ce fusese publicata in studiul organizatiei de sanatate care a propus aceste masuri, si doream sa stiu pe undeva de ce s-a intamplat acest fapt intreband jurnalistii

    Am fost putin iritat si inflamat cand am postat fapt ptr care imi cer scuze si poate de aceea mesajul meu nu s-a inteles cum trebuie.

 2. 4Kan

  Domnilor jurnalisti,

  Niciunul dintre dvs. nu a sesizat aceasta problema pana astazi (daca ma insel aratati-mi contrariul) iar documentul cu masurile a fost facut public inca de sambata trecuta (deci a trecut aproape o saptamana). Cum va explicati acest fapt ? De ce nu ati prevenit populatia cu privire la ilegalitatea incalcarii drepturilor si libertatilor constitutionale din timp ?

  • Și, dacă spuneam acum o săptămână ce se întâmpla, se schimba ceva? Aiurea!

   • 4Kan

    Nu stiu, poate asa se mai trezeau si altii. Dar asa mi se parea normal 🙂 Cand se intampla alte chestii de genul asta deobicei apareau imediat informatiile pe site-urile independente si de-asta am fost putin contrariat,mirat.

    Cer scuze ptr comentariul putin inflamat dar eram putin agitat si am postat si de 2x crezand ca a fost cenzurat :).

 3. Cetățean responsabil

  Sincer mă bucur că vi s-a ridicat suspendarea. Aparatul acesta de scanare termică (pe internet are diferite denumiri pistol termometru, termoscaner, termometru cu infraroșu etc.) ce clasă de precizie are? De exemplu: „Termoscaner GuideT120H – echipament de măsurare și alertare în caz de febră. Tip pistol, cu acuratețe de +/-0.5℃;” ne spune internetul. Dacă abaterea este cu -0,5℃ este bine (37,3-0,5=36,8℃), dar dacă abaterea este cu +0,5℃ (37,3+0,5=37,8℃). Chiar nu se găsește nimeni să-i spună lui Raed Arafat că s-au dus vremurile când spuneam „noi muncim nu gândim”! Nimeni nu-i de neînlocuit, nimeni nu le știe pe toate, și niciodată nu le vom ști pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *