Abuzuri

ALDE Sibiu: Guvernul Orban lucrează pentru România sau pentru Germania?

  Am citit în presa germană că ministrul federal de Interne, Horst Seehofer (CSU) și ministrul Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), […]

 

Am citit în presa germană că ministrul federal de Interne, Horst Seehofer (CSU) și ministrul Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), au convenit joi (02.04, iar ordonanta s-a dat in 04.04) să transfere 80.000 de lucrători sezonieri străini în Germania în condiții stricte. Doar pentru lucrări în agricultură. Apoi am remarcat că tot în 4 aprilie, noaptea, ministrul Vela a introdus în Ordonanţa Militară nr. 7 articolul 10 „Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.”

Apoi din 9 aprilie am văzut cum mii de români pleacă la munci agricole în Germania din Cluj şi Sibiu, cu curse charter. Ce să înţelegem?!

Datele de mai sus ne demonstrează că decizia miniştrilor germani s-a făcut la comanda magnaţilor agriculturii din această ţară. Pentru că nu poţi decide în 4 aprilie că vrei muncitori şi în 9 să îi şi ai deja la muncă, doar dacă nu i-ai recrutat în prealabil. Mai înţelegem că Guvernul Orban primeşte ordine directe de la Guvernul German, pentru că nu credem în coincidenţe ca Ordonanţa 7.

Mai grav este altceva. Majoritatea celor care zilele acestea pleacă la munci agricole în Germania, sunt români veniţi în ultima lună în ţară din Italia şi Spania. Guvernul României s-a ocupat de carantinarea lor pe banii statului în hotelurile membrilor şi simpatizanţilor PNL din ţară la costuri de 300 de lei pe noapte pe carantinat. După ce s-a făcut triajul celor pozitivi, rămaşi în ţară, la restul acum li se dă drumul la muncă în Germania. Astfel România a devenit un fel de furnizoare a forţei de muncă pentru plantațiile mai marilor Europei.

De ce nu a preluat Germania aceşti oameni direct din Italia sau Spania? De ce a fost nevoie ca ei să vină în România, să treacă testul carantinei, ca apoi să plece în Germania?

Şi se mai ridică o întrebare. Chiar suntem luaţi de proşti ca naţie să credem că Guvernul nu a ştiut de migraţia la muncă a mii de oameni cu zeci de curse charter care pleacă din 9 aprilie zi de zi spre Germania? Declaraţiile premierului Orban despre libertatea de mişcare a forţei de muncă de ce nu se aplică şi la românii rămaşi în ţară? Noi să stăm în casă, iar alţii pot pleca la muncă în Germania pe plantaţii? Nu vi se pare că totul seamănă cu o perioadă pe care o credeam apusă de cel puţin 100 de ani?

                                                                              Ovidiu Gheorghe Tocaciu,
                                                                               preşedintele ALDE Sibiu

1 Comment

  1. parere

    aici e nevoie de creier, nu de muschi. problema nu va avea rezolvare pana nu ii hackuim si noi. sunt foarte mandru de tiganii care fura cat pot din vest. e dovada minimei rezistente. ideal ar fi sa i furam cu cravata si costum, un zambet larg intr o germana perfecta si nu doar capsuni. sa le furam mercedes, sa le furam planurile economice, sa i lasam
    in curul gol. asa ar trebui facut. cu niste jegosi ca nemtii nu e cazul sa fim civilizati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *