Cap limpede

Alegeri și iluzii

  Văd foarte mulți oameni entuziasmați de previzibila alegere a lui Trump. Acum, la cald, voi spune doar că încă […]

 

Văd foarte mulți oameni entuziasmați de previzibila alegere a lui Trump. Acum, la cald, voi spune doar că încă nu se știe rezultatul. Nu uitați „sacii” de scrisori cu voturi care trebuie contorizați și care, asemenea diasporei de la noi, s-ar putea să fie „rezerva strategică” pentru manipularea alegerilor.

Nu-i înțeleg, totuși, pe cei care se comportă de parcă Trump ar fi lumina divină. Într-adevăr, poate că „alternativa Biden” le-a dat temeri serioase. Un prostovan atât de mare, aflat într-o galopantă stare de senilitate, este în mod cât se poate de clar unealta unei grupări din umbră. La fel ca și ciudata aia trimisă pe post de „aghiotanta” a sa și care mănâncă rahat comunist mai ceva decât un înflăcărat propagandist PCR de pe vremuri.

Însă, legat de Trump, nu înțeleg câteva lucruri care efectiv mă nedumeresc. În primul rând voi aminti campania „underground” pe care am urmărit-o extrem de atent. M-aș fi așteptat la dezvăluiri fulminante legate de cazurile de pedofilie sugerate de campania Q. Absolut nimic. Niciun document, nicio probă. Mai mult, acuzele azvârlite în spațiul subteran au fost, în mare, aceleași cu cele din precedenta campanie electorală a lui Trump. Practic o ciorbă reîncălzită. De data aceasta însă Trump nu mai are nicio scuză. Dacă atunci susținătorii săi care fac propaganda din umbră puteau spune că n-au acces în zonele „sensibile”, acum treburile sunt cât se poate de clare: ori acele probe efectiv sunt invenții, ori, dacă există, rezultă clar că și Trump pactizează cu ticăloșii. Nu de alta, dar dacă ar exista dovezi chiar și pentru 5% din ceea ce sugerează „Q”, impactul asupra democraților ar fi fost devastator și-ar fi putut duce chiar la desființarea partidului respectiv. Având în vedere lipsa dovezilor oare nu ne putem gândi că toată campania Q n-a fost decât o capcană menită a compromite adversarii politici în ochii electoratului tradițional? Gândiți-vă bine la asta!

Știu luptele lui Trump cu statul subteran american. L-am observat rezistând în fața aberantului complot legat de acuzația penibilă cu „influența rusească”. Ceea ce n-am înțeles este de ce la ora actuală cei care s-au aflat în mijlocul acestui complot nu sunt în pușcărie. Totuși, respectivele personaje au reușit să-i facă praf mandatul lui Trump. Ținând cont că este vorba despre cea mai importantă funcție a planetei, consecințele unui complot de o asemenea anvergură trebuiau să se vadă instantaneu. OK, putem spune că ultimele probe a sosit târziu, însă, în acest caz, o să vă întreb retoric dacă peste câteva luni – să zicem șase, ca să dau un termen rezonabil – se va mai întreba cineva dacă respectivii sunt în pușcărie. Personal v-aș ruga să memorați acest „marker”: dacă cei care au manipulat(atenție, între ei se află și Obama) vor fi în pușcărie sau, cel puțin acuzați într-un proces penal, atunci înseamnă că toată tărășenia a fost o luptă reală. Altfel puteți considera că a fost o mascaradă ale cărei singure victime au fost oameni nevinovați din proximitatea lui Trump(de ex. Flynn), sacrificați exclusiv pentru intensificarea efectului dramatic.

Nu în ultimul rând, nu pot înțelege ce-i înflăcărează pe unii dintre concetățenii noștri în această luptă. Pentru noi variantele sunt cât se poate de transparente: Adrian Zuckerman vs Hans Klemm. Care dintre ei v-a plăcut mai mult? Știți, mi se pare penibil. E ca și cum ai avea preferințe în ceea ce privește măcelarul în condițiile în care tu ești vânatul.

                                                                             Dan DIACONU, Trenduri economice

3 Comments

 1. Ionela Ionescu

  Pentru că încă mai sunt unii care visează ca Romania “să fie primită la masa bogaților” (expresia lui Dragnea) fără să bage de seamă că România deja este la masa bogaților, respectiv PE EA, și bogății o hăcuiesc și se servesc cu ce poftesc.

 2. livia

  Pe mine nu m-a interesat campania din usa, pentru ca indiferent cine castiga, Romania ramane tot o colonie. Nu-l vedeti pe zaharisitul de ambasador? El este guvernatorul. Are obraznicia sa ne spuna ce sa facem, ce sa nu facem, ca un stapan. Restul- slugi care ii pupa clanta si poala.

 3. Daniel

  Alegeri în SUA. Centuristele române dau o declaraţie de presă:

  De-o fi Trump… de-o fi Bideu,
  Ce ne-i scris – n-avem scăpare.
  Când s-o apleca, uşor sau greu,
  Îl vom pupa în c… pe oricare!

  https://www.catavencii.ro/wp-content/uploads/2020/11/Catavencii-481_44-04-noiembrie-2020-mic_1_001.jpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.