Observator

Alegerile parlamentare: Marea surpriză numită AUR și un vot în bot dictatorului Iohannis

  SENAT după numărarea a 91,54% din voturi – date provizorii: PSD 30,19% PNL 25,55% ALIANȚA USR PLUS 15,09% AUR […]

 

SENAT după numărarea a 91,54% din voturi – date provizorii:
PSD 30,19%
PNL 25,55%
ALIANȚA USR PLUS 15,09%
AUR – 8,8%
UDMR – 6,18%
Pro România – 4,21%
PMP – 4,82%
CAMERA DEPUTAȚILOR după numărarea a 91,49% din voturi – date provizorii:
PSD 29,75%
PNL 25,14%
ALIANȚA USR PLUS 14,62%
AUR – 8,7%
UDMR – 6,02%
Pro România – 4,17%
PMP – 4,69%

 

                           Alegerile la cald

O să încep prin ale mulțumi celor care au mers la vot și au votat așa cum le-a dictat conștiința. Sunt ferm convins că, prin implicarea celor care au decis că nu e cazul să facă revoluții din fotoliu cu telecomanda într-o mână și berea în cealaltă, România a evitat un scenariu crâncen în care idiotul de la Cotroceni ne-ar fi aruncat fără nicio remușcare. Pe moment pericolul pare a fi fost respins, iar pentru asta vă mulțumesc din tot sufletul.

S-a întâmplat exact ceea ce am spus: în ciuda intenției vădite de a frauda alegerile, în ciuda aranjamentelor făcute, realitatea din teren a arătat că fraudarea este imposibilă atunci când anumite tendințe sunt clare. Iar respingerea Plăvanului și a găștii sale infecte a fost mai mult decât evidentă. Realitatea e că efectiv n-au putut să fraudeze. Exact cum v-am spus, au fost lăsați din mână de servanții lor care, de data aceasta, n-au mai riscat.

Trecând peste considerațiile preliminare trebuie să observăm de departe că avem un câștigător categoric. E cât se poate de limpede că el există și, mult mai surprinzător e că acesta nu se numește nici PSD, nici PNL și nici USR ci … AUR. Personal n-am crezut că va lua nici 1%. M-am înșelat groaznic. De asemenea, trebuie să recunosc că n-am știut unde să mă uit pentru a le putea vedea corect evoluția.

AUR n-a existat pe TV și în presă. N-a existat mult nici pe online (o să înțelegeți puțin mai jos această afirmație). Au existat în schimb la bază. Au dat în judecată primarii UDMR care, mult prea obișnuiți cu protecția politică, începuseră să se comporte ca pe tarlaua lor. AUR a luat la pas toată țara, din om în om și cu o energie debordantă.

Ei nu sunt niște bătrânei decrepiți care repetă slogane prăfuite, ci sunt tineri, dinamici și orientați către rezultat. Nu-i cunosc. Am avut în trecut doar un scurt dialog cu George Simion și cam atât. N-am crezut că va reuși să organizeze AUR, cu toate că audiența pe care o avea încă de atunci ar fi trebuit să-mi sugereze limpede asta. Personal mi s-a părut (și mi se pare în continuare) dubioasă preferința pentru Călin Georgescu, motiv pentru care am ignorat aproape total evoluția formațiunii.

Ce este AUR? Pe moment a fost votat deoarece răspunde unor cerințe esențiale ale societății. Românul s-a săturat să mai fie venetic în propria țară, să i se fure portofelul după ce în campania electorală i se vând slogane frumoase. Românul s-a săturat să vadă cum la el în țară e călcat în picioare de către străini. S-a săturat de cotropitori! Românului i s-a luat să fie umilit. Și de-aici, din această umilință, vin voturile din diaspora pe care le primește AUR. Vă spun sincer că mesajul AUR încă n-a ajuns suficient în comunitățile românești din străinătate. Veți vedea, în cazul în care partidul nu se va compromite, că segmentul de votanți de-acolo va crește mult la viitoarele alegeri.

USR nu e partidul reprezentativ pentru diaspora, ci AUR. Oamenii aflați aiurea, în marea lor majoritate vor să se întoarcă acasă! USR le-a vândut doar slogane cu „cinstea” și „anticorupția”. AUR în schimb le spune cât se poate de simplu un adevăr pe care nu are curajul să-l rostească nimeni: PENTRU A VĂ ÎNTOARCE ACASĂ, ROMÂNIA TREBUIE SĂ REDEVINĂ ȚARA ROMÂNILOR, NU A OCUPANȚILOR.

AUR a folosit internetul ca platformă logistică. Într-adevăr, și-au transmis mesajele și în formă electronică, au o bază solidă de urmăritori, dar strategia formațiunii s-a concentrat pe lupta în teren. AUR n-a apărut la TV și nici în media oficială. A lucrat pe nișe bine definite și, mai ales, mesajul pe care l-au spus, l-au spus cu sinceritate. Iar asta a contat enorm.

Apreciez refuzul AUR de a se alia cu oricare dintre forțele politice care acum caută cu disperare aliați pentru a ajunge la guvernare. Aceasta e calea corectă indiferent de sfaturile pe care se grăbesc să le dea binevoitorii care apar ca ciupercile după ploaie! Sper ca acest prim mandat pe care-l primesc să fie unul de acomodare și în care să nu se compromită. Adevărul e că, în mizeria Parlamentului dâmbovițean, acest lucru e o încercare teribilă pe care trebuie să o treacă. Altfel vor rata obiectivul istoric pe care-l au și sunt convins că știu bine la ce mă refer.

Mă opresc aici în ceea ce privește adevăratul câștigător al alegerilor. O să trec acum la baronii voturilor. PSD are 30%, PNL 25%, USR 15%, AUR 9%, iar UDMR 6%. Putem privi limpede că e o situație imposibilă întrucât niciuna dintre forțele politice nu poat face guvernul. PSD+UDMR ar avea 36%, iar PNL+USR+UDMR 46%. Desigur, adăugând la așa-zisa „coaliție de dreapta” și procentele minorităților, dar și pe cele rezultate din redistribuiri, se va putea obține o majoritate, dar una de circumstanță, care ar avea ca efect împărțirea perversă a cașcavalului românesc. Probabil aceasta va fi majoritatea pe care o va forța Plăvanul.

Există însă, din fericire, suficiente voturi în Parlament pentru o opoziție solidă care să nu-i mai permită Plăvanului să transforme Parlamentul în propriul grajd. În final voi mai spune atât: sper ca fiecare să fi înțeles că, până la urmă, votul contează. Le mulțumesc încă odată celor care s-au implicat!

                                                                                                   Dan DIACONU

12 Comments

 1. Praf in ochi! PSD nu mai este de mult in opozitie cu PNL iar UDMR USR sunt si ei ca si primele două dușmănoase romanilor asa ca orice guvern am avea si orice opozitie treaba merge mai departe ca si pana acum!

 2. Malus Dacus

  Domnule Diaconu
  Este evidenta frauda! S-au umflat procentele la PNL, USR si PSD! Generalii STS ai lui Iohannis au avut de lucru..
  Nu mai faceti calcule caraghioase! PNL+USR+PSD vor face un guvern de “Uniune Nationala” pro-Covid, pro-pandemuie, pro-restrictii, pro-vaccinare obligatorie…Bineinteles in aceasta formula vor avea “legitimitate” sa impuna legea vaccinarii obligatorii, adica legea genocidului! Pai ce, degeaba s-au comandat 13 milioane de doze de vaccin?
  AUR si UDMR for fi transformate in partide de decor fara nicio putere politica. Si beneinteles fara mesaj, fara atitudine, prin cenzura ticaloasa a mass-mediei.. Iar multi se vor complace in cloaca asta, atat timp cat leafa si privilegiile de parlamentar vor curge fara ca ei sa faca nimic!

 3. sodiu

  Ciuma rosie se va opune ciumei brun-portocalii, asa cum au facut concret “ceva” cand aveau majoritatea absoluta. De cand cu noua garnitura de securisti la conducere, ciuma rosie i-a facut jocul plavanului fara perdea. Circul “opozitiei” va continua.
  Despre noua creatie mult laudata, viitorul va arata de cine a fost construita: patrioti adevarati sau doar un bolid care arde in atmosfera pentru scurt timp, ales de o parte a electoratului care s-a saturat de ciumele de pana acum. (cu exceptia celei brune, care n-a apucat sa se compromita suficient)

 4. Tudor

  Toți cei care-ați semnat de vot sînteți vinovați de nenorocirea ce nu numai se va prelungii ci va fi mai mare.

  • walahia

   e simplu de demonstrat asta, a spus-o chiar Hristos ce vremuri ne asteapta, toate planurile partidelor sunt fara Hristos in centru.

 5. Marian75

  Felicitări AUR ,Pnl are prea mult, au furat la greu cred că scorul Corect ar fi pe la 10%…bine că a dispărut Băsescu,Ponta,Tăriceanu. La pușcărie cu ei…+Iohannis -Orban -Arahat…

 6. Malagamba

  Uluitor cita prostie poate fi la poporul asta daca s-au mai gasit dobitoci care sa voteze 25 la suta la penelepra si 15% la useriiosi….

 7. Ionela Ionescu

  Cred că o să avem o altfel de surpriză cu AUR , dare-ar Domnul să mă înșel :
  1. va dinamita încrederea și speranța stabilă a votacilor pesediști fără dinți , căci ne-au explicat zilele astea și CTP și alți comentaci cât de dureros este faptul că de 30 de ani PSD iese constant primul în alegerile parlamentare…. Această dinamitare se va realiza cu comentarii acide (naționaliste și instantaneu corecte) la fiecare greșeală , prostie, slăbiciune a PSD…. Statistic vorbind vom sesiza câte un comentariu anti USR , câte 1 un comentariu anti UDMR, câte 2-3 comentarii anti PNL și câte 5-6 anti PSD.
  2. așa cum USR s-a ridicat ca Afrodita din apa mării până a dat cu capul de a și depășit pragul electoral, așa și AUR, așa s-a procedat și în Grecia când nu se lăsau îndatorați extern cu forța… După părerea mea AUR este perechea omoloagă a lui USR (ne vom convinge de asta când vor evita să se critice între ei) și misiunea ambelor este spulberarea partidelor tradiționale , ridiculizarea lor și înlocuirea lor din conștiința colectivă a maselor de votaci stabili și dedicați.

  Mai rău decât atât, încă din prima zi pe plan extern AUR este promovat ca un fel de mai-ceva-decât România Mare (extremism, alea-alea…) deci implicit, în ziua în care votacii PSD se vor reorienta către AUR întreaga Românie va fi promovată extern ca extremistă, alea-alea și bombardată, arată în lung și în lat pentru revenirea Dămocrației…
  PS: nu aș crede cele de mai sus dacă nu aș observa hărnicia serverelor de a colora noua hartă politică a României în roșu/galben pe arii COMPACTE exact corespunzător cu zonele care se doresc a fi rupte de Țară : Portul Constanța și Transilvania.
  Deci serverele nu s-au hodinit și au funcționat conform ordinelor.
  Externe.
  Americanii au o vorbă : aurul păcălește numai proștii (superficialii)…. (Only foolish are fooled by gold) . Poate că și AUR-ul tot așa.

  Să dea Dumnezeu să mă înșel.

  • adria

   Sunt întru-totul de acord. De la USR (extrema stângă) s-a sărit (din pix sau butoane) la AUR (extrema dreaptă — vorba vine). Cu acest partid dubios au confiscat sau au dat o mare lovitură oricărei mișcări naționaliste. Dacă nu intrau în jocul acestor alegeri ilegale și neconstituționale le-aș mai fi dat un dram de încredere.

   Dan Diaconu, nu te-ai înșelat “groaznic” când, cu logica și cu bunul simț care te caracterizează, ai prezis cam 1% pentru acest partid AUR pompat cu steroizi.

   Poate că într-o viitoare analiză explici cum a fost posibil ca, în numai două luni, acest partid AUR să crească de aproape 10 ori. La alegerile locale din 27 septembrie 2020 au obtinut sub 1%.

 8. Ion

  As vrea sa trimit pe whatsapp aceste articole.Este posibil?
  Cum?
  Multumesc!

 9. aur numai promisiuni a zis in campanie electorala da fate nu vorbe sunt curios daca il va suspenda partidul aur pe iohannis

 10. Maia

  Daca tot au inchis teatrele si cinematografele, sa vedeti ce spectacole ne vor da ei in noul guvern, ce certuri vor fi in guvern intre ei si USR, iar in parlament CIRCUL pe care ni-l vor oferi certurile intre AUR pe de o parte si USR plus UDMR pe de alta parte vor face deliciul. De pe acum trebuie sa ne facem provizii de popcorn ca vom avea la televoizor un specatcol continuu…Saraca tara, pe mana cui ai cazut – impostori, farisei, circari si, nu in ultimul rand, niste hoti lacomi cu Werner in frunte. Nu o sa treaca anul si o sa-i scoata romanii din Palatiul Victoria mai ceva decat l-au scos pe Ceausescu din CC. Nunai ca ei nu au helicopter..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.