Observator

Alegerile prezidențiale și pastila stoicismului

              Rezultatele Alegerilor Prezidențiale 2019 (Primul tur) Autoritatea Electorală Permanentă a reuşit numărarea a […]

 

            Rezultatele Alegerilor Prezidențiale 2019 (Primul tur)

Autoritatea Electorală Permanentă a reuşit numărarea a 99% din voturi. Acestea sunt rezultatele:

Klaus Iohannis – 36,65%
Viorica Dăncilă – 23,80% ,
Dan Barna – 13,99%,
Mircea Diaconu – 9,25%,
Theodor Paleologu – 5,6%,

Rezultatele erau previzibile.

Cine controlează percepția, controlează realitatea. Mass media îl supraevaluează pe Iohannis de 5 ani încoace, RISE Project a distrus șansele lui Barna să intre în turul 2 și Dăncilă are noroc că beneficiază de uriașul aparat PSDist, cu oameni în teritoriu și o infrastructură de partid bine pusă la punct.

                              Discursurile Candidaților

Pe lângă clișeele vagi (calea europeanăRomânia normală), Iohannis a ieșit cu un discurs violent, anti-PSDist, de război total și permanent. Chiar dacă repetă aceeași placă cu Pesedeul, retorica agresivă îi angajează emoțional pe susținătorii lui, le mentine interesul și implicarea.

Dăncilă a ieșit cu un discurs de mamă, pentru pacifiști, vrând a fi un „președinte al tuturor românilor” și repetând cuvintele echilibru și consens.

Acest tip de discurs pozitiv e slab și nu prinde. Românii vor sânge, confruntare, duel! Vor să privească doi gladiatori care se bat pe viață și pe moarte.

Nu poți câștiga doar cu bun simț și speranță, trebuie să te bați și să-ți dobori adversarul.

                              Totuși. Atâta agitație pentru ce?

Bogdan Iacob a iscălit ieri faptul că am avut prima campanie post-decembristă fără dezbateri electorale,  fără măcar un interviu din partea președintelui în exercițiu, fără minima posibilitatea de a-i adresa vreo întrebare…

La butoanele electorale continuă să se afle un serviciu secret militarizat, caz unic în Europa, dacă nu în lume

Pe lista alegătorilor continuă să figureze numărul sfidător de 19 milioane de persoane, ceea ce corespunde întregii populații a României, cu diaspora și copii cu tot. Numărul real al alegătorilor se plasează pe la 14-15 milioane, dintre care doar vreo 10 în interiorul granițelor. Ceea ce înseamnă din capul locul vreo 5-7 procente fictive de alegători, adică suficient cît să încline balanța după placul unora.

În vara lui 2009, Adrian Năstase declara public că „În Romania, serviciile sunt cele care decid castigatorii campaniilor electorale (in special cele prezidentiale). Sunt teorii solide, destul de credibile si foarte greu de combatut de cei care au acces la informatii despre cum se implica oamenii puternici din servicii in campaniile electorale”.

Mulți autori au scris de-a lungul anilor despre alterările electorale săvârșite de serviciile speciale, acțiuni coordonate ale acoperiților din diverse domenii (presă, administrație, justiție), sau manipularea softurilor electorale (furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale). Suntem singura țară zis democratică în care un serviciu militarizat controlează procesul de votare.

Având în vedere toate aceste fapte, discuțiile în contradictoriu cu privire la ce candidat ar trebui să susținem nu îsi au rostul. Eforturile făcute pentru a convinge oamenii să voteze un anumit oportunist, care se prezintă tradiționalist, sunt irosite. Ar trebui dirijate în altă parte.

Când vine vorba de alegeri și de etapa istorică în care ne aflăm ca popor, lucrurile se vor înrăutăți înainte să se îmbunătățească, așa că înarmează-te cu voință, răbdare și ia pastila stoicismului.

                    Alegerile prezidențiale și pastila stoicismului

(Notă „Justițiarul”: Stoicismul este un curent filozofic conform căruia omul trebuie să se conducă după rațiune și să înfrunte cu fermitate și curaj toate vicisitudinile vieții.)

Am văzut mult interes și tot felul de luări de poziții prin presa independentă, în special de la naționaliștii vârstnici. Nu trebuie să ne lăsăm surprinși sau angajați emoțional în această luptă electorală, întrucât nici un candidat nu reprezintă interesele poporului român.

Singurul candidat autentic naționalist ce ar fi urmărit sincer interesele românești a fost Cătălin Berenghi, care a strâns insuficiente semnături și nu a ajuns pe liste.

Firește, cred că înțeleg de ce sunt unii atât de atenți la alegeri. În cazul prietenilor mei boomeri, s-ar putea să nu trăiască până apare schimbarea de direcție a României, pe care o așteptăm și care va veni negreșit, ca un pendul.

Pe termen scurt situația e sumbră. Dar așa cum cel mai întunecat este înainte de răsărit, privind din perspectivă, viitorul este luminos la orizont.

Direcția progresistă în care merge țara românească („calea european㔄modernizare”,) este aceeași pe care a mers Occidentul în urmă cu câteva decenii. Însă atăzi, în Occident, balanța forțelor este pe cale să se încline.

Țările apusene, îmbolnăvite de virusul unui progres suicidal de tolerant, intră într-o nouă etapă. Regimurile liberale se află în plin proces de disoluție, iar apariția unor forțe conservatoare tinere va fi o punte pentru ascensiunea naționalismului suveranist.

Acesta este mersul firesc al lucrurilor, istoria se repetă.

Noi mintenaș intrăm în Republica Weimar, apusul iese și se îndreaptă spre anii ’30.

Având în vedere că suntem „în urmă” față de Occident, la noi vor trece încă 5 ani cu Iohannis, probabil urmând alți zece cu următorul politruc globalist până vom vedea o schimbare de direcție.  Ceea ce nu-i un lucru rău.

Înseamnă că avem destul timp să ne mărim rețelele, să clădim organizații pentru activism militant și să creștem vizibilitatea presei alternative (independente).

În acest timp, situația din România se va înrăutăți, deci vom avea la dispoziție suficientă muniție pentru a asedia panteonul de zei falși ai idolatriei iudeo-democratice, de a desacraliza conceptele de „toleranță”, „egalitate” și  „diversitate”, pavând calea pentru o cultură suveranistă și național-autoritară.

Acest proces nu poate fi oprit, așa cum un râu nu poate fi oprit din cursul său.

Dacă se ivește un obstacol, râul îsi va găsi drum și va curge în continuare.

La fel stă situația cu etapa de tranziție spre sfârșitul progresismului liberal, pseudo-democrației reprezentative și a lor „opium pentru popor”, drepturile omului.

                                                                                                          Sterie CIUMETTI

Sursa: Incorect politic

 

5 Comments

 1. alex

  Interesant articol, dadator de speranta! Tarile apusene intra intr-o noua etapa deoarece masele au reactie, probabil mai multa educatie, nu rabda orice! Totusi, am putea scurta durata tranzitiei de care spune maestrul Ciumetti, prin implicare mai multa a celulelor nationaliste! Liderii trebuie sa iasa in fata, la vedere! Sper sa mai traiesc , sa apuc si eu ” sfarsitul progresismului liberal”!

 2. Ionela Ionescu

  Am observat in discursul penelisto-userist dadriapta ca pesedeul a facut rau Romaniei , foarte rau Romaniei , deoarece a marit puterea de cumparare si veniturile romanilor care locuiesc in ea.
  Deci binele romanilor egal raul Romaniei.

  Intelegem ca urmeaza sa invers , sub guwernaria luminata care abia a inceput , urmeaza binele Romaniei egal raul romanilor.

 3. Alexandru Balcu

  In orice rau e samburele binelui care va veni (bineinteles, asta nu ne scuteste de veghe si de lupta). Dupa data de 24 noiembrie e foarte posibil de a avea Raul in fata, in cvasi-totalitatea lui: Sasul netrebnic si guvernul lui. Care nu se vor mai putea ascunde dupa “Draknea” si “ciuma rosie”. Pana la urma, e un avantaj sa ai dusmanul cat mai la vedere, nu? Tavalugul neo-marxist va incerca furibund si rapid sa termine ce-a mai ramas sanatos din România si poporul român. Vrand-nevrand, M…e PSD nu va mai putea fi folosit fara sa cada in ridicol, chiar si in randurile celor mai aprigi sustinatori ai lor. Vor trebui sa atace cat mai deschis segmentul nationalist crestin. Proiectele de legi care vor ingradi pana la pedepse cu inchisoarea dreptul la libera exprimare vor fi elaborate si promulgate la foc automat. De atacul asupra Constitutiei (in special asupra articolelor care fac referire la suveranitatea si integritatea tarii) deja se vorbeste cu ingrijorare. In spirit crestin – ortodox, sa ne bucuram, caci “fericiti vor fi cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor”. Bineinteles, misiunea noastra nu este deloc usoara: sa ne imbarbatam pe noi insine si reciproc, sa stam fara teama in fata raului si mai ales sa incercam sa Marturisim in fata incercarilor. Nadejdea in Dumnezeu ar insemna sa ne intareasca in incercare si nu sa ne ia incercarea de pe cap. Asa cred si simt eu ca va fi. Doamne-ajuta!

 4. gelu

  Conferinta presa sediul PNL!!Rep. dig24: D-le Presednte, veti avea o confruntare cu Dancila?? Mauss Klauss Johannis: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/Rep. Antena3: D-le presedinte, nu credeti ca totusi electoratul doreste aceasta confruntare??? MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/Rep. Realitateatv: D-le Presedinte, credeti ca Veorica poate sa castige, totusi???? MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/Rep RomaniaFM: Ce le trasmiteti membrilor PNL? MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/Rep. LB1TV: D-le Presedinte, veti obtine un scor categric in turul 2 cu 9 in fata?/MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac/MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac! Rep. In cor: Si noi va…./MKJ: Cotcodac, cotcodac, cotcodac. Rep. in cor: O zi…

 5. gelu

  Presedintele se numeste de azi: Werner Galinaceeus Johannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *