Colimator

Alexandru Florian – Generatorul național de antisemitism

  Pe la începutul anilor 1980, când a izbucnit scandalul provocat de rabinul „roșu”, cum era poreclit Moses Rozen de […]

 

Pe la începutul anilor 1980, când a izbucnit scandalul provocat de rabinul „roșu”, cum era poreclit Moses Rozen de ai săi, scandal iscat de protestul rabinului față de publicarea operei gazetărești a lui Mihai Eminescu, am scris un text intitulat Cine provoacă anti-semitism în România?, text în care îl acuzam pe rabin că incită lumea la resentimente anti-semite! Că provoacă antisemitism prin pretențiile sale stupide și nejustificate. Am scris textul și l-am lăsat să zacă în sertar, nu era nicio șansă să apară în presa noastră liberă și democratică un atac la persoana marelui rabin.

În acest context l-am cunoscut la restaurantul scriitorilor pe ziaristul evreu interbelic, numit BOLDUR, revenit în Țară după zeci de ani, îl însoțea Nicu Carandino, vechi prieten din tinerețe. Boldur s-a prezentat ca fiind „unicul evreu anti-semit”!! Ins jovial, simpatic și cu o minte brici. Discuția care s-a înfiripat a ajuns inevitabil și la subiectul care agita lumea literară în acele zile: protestul stupid al rabinului Moses Rozen. Am aflat de la Boldur – Dumnezeu să-l odihnească!, că în Israel rabinul cu pricina are o presă foarte proastă. Atunci am pomenit și eu de textul meu, întrebând dacă nu cumva ar putea fi publicat în Israel. Ba bine că nu!… A doua zi am venit la „scriitori” cu textul meu, a fost citit la masă și aprobat cu entuziasm. I l-am dat lui Boldur și am aflat ulterior că s-a ținut de cuvînt și articolul a apărut într-o publicație în limba română din Israel! Cum am aflat? Printr-un cunoscut de la „Comunitate”, care mi-a povestit și despre supărarea pe care i-am provocat-o rabinului. Mi-a împărtășit și un pronostic: după un asemenea afront e lucru sigur că voi fi trecut pe lista neagră a rabinului roșu! Ce era lista aceasta? O listă cu indezirabilii care erau declarați „cherem” de rabin, adică supuși unui regim de marginalizare din partea persoanelor, evrei și neevrei, supuși rabinului. Despre lista neagră a rabinului mi-au mai vorbit Mihai Pelin, Victor Bârlădeanu și alții. Am simțit destul de mult existența și acțiunea acestei liste în viața publică. Prezența pe lista respectivă era un soi de certificat de antisemit!… Un atestat! O condamnare la boicot mediatic și nu numai!

Nu știu dacă mai funcționează asemenea liste, dar sunt sigur că acum sunt mai multe și sunt menționat pe câteva cel puțin…

Dar nu despre mine este vorba, ci despre existența unui nou „generator de anti-semitism”, mai activ și mai performant decât rabinul de tristă amintire. Îl am în vedere pe odiosul personaj care poartă numele de Alexandru Florian, directorul impostor al institutului Elie Wiesel. (…Alt impostor, de talie internațională și acest patron spiritual al institutului dedicat unui subiect inexistent, inventat: holocaustul din România…)

Numitul Alexandru Florian a avut o sumedenie de inițiative și intervenții publice prin care a scandalizat opinia publică din România. Ultima, legată de proiectul organizării unui Muzeu al istoriei evreilor din România și al Holocaustului… Mai întâi a păcălit-o pe primărița Firea care le-a cedat clădirea palatului Dacia de pe Lipscani, clădire cumpărată de Primărie cu ani în urmă pentru a organiza în incinta respectivă Pinacoteca Bucureștiului. La intervenția societății civile, decizia Primăriei a fost anulată prin sentință judecătorească, iar ulterior, patru încercări de a relua procesul de atribuire a palatului Dacia au fost respinse de consilierii din Primărie! Victorie a bunului simț civic! Cinstea acestor consilieri și rușine greu de șters pentru sluga numită Gabriela Firea. Și înfrângere dureroasă pentru gașca de mafioți ce s-au adunat în jurul lui Alexandru Florian. Împreună, beneficiarii râvnitului muzeu vor să pună „laba puturoasă” pe o clădire supradimensionată în raport cu necesitățile unui muzeu al istoriei evreilor din România, urmând ca spațiul excedentar să fie folosit pentru închiriat la sume mari, dată fiind locația ultracentrală a muzeului: pe Lipscani sau în Piața Victoriei.

Căci, confruntat cu refuzul primit de la Primărie, obraznicul neobrăzat care este acest Alexandru Florian, s-a prezentat la guvern cu o cerere și mai nerușinată: să li se atribuie pentru construirea unei clădiri dedicată muzeului holocaustului un spațiu de 5000 de metri în parcul din curtea Muzeului Antipa, zonă istorică protejată, dar acest detaliu nu poate fi un impediment, spațiul verde  sacrificat astfel poate fi refăcut în alte locuri din Capitală și totul este în ordine, pentru acest gangster imobiliar! Dintre escrocheriile imobiliare post-decembriste aceasta ar fi cea mai mare, cea mai bănoasă și mai sfidătoare!

Căci despre asta este vorba, la urma urmelor, despre sfidarea noastră, a tuturor românilor, de către un escroc care își arogă preocupări academice, iar gândul său nu este decât la obținerea unor pofituri cât mai mari de pe urma unor suferințe inventate sub titlul de holocaust. Holocaustul din România, imaginatul genocid anti-evreiesc din anii 1940-44!…

De data aceast presa n-a mai tăcut și a reacționat destul de prompt, prezentând informația crucială că direcțiunea Muzeului Antipa nu acceptă cererea cu care s-au prezentat liderii evreimii din România. Reacțiile pe internet au fost mult mai numeoase și se poate spune că opinia publică din România reacționează, în sfârșit! Sperăm să nu se limiteze la atât! Nu ne-ar prinde rău un miting de protest, mă ofer să le sugerez câteva texte pentru benerele mitingului! Ce părere au tinerii „frumoși” care s-au specializat în mitinguri anti-sistem din Piața Victoriei?

Nu avem nimic împotriva unui muzeu al istoriei oricărei minorități etnice din România! Dar, mai ales dacă se face pe banii contribuabilului român, avem pretenția ca acel muzeu să nu ocolească adevărul! Un muzeu al istoriei evreilor din România va trebui să expună neapărat documentele și arhiva pe care știm că evreii le țin ascunse de ochii publicului! Avem dreptul la reciprocitate: așa cum istoricilor evrei li s-a permis accesul la toate arhivele din România la fel și istoricii români să aibă acces la arhivele din Israel, de la Yad Vashem!

Am în vedere în primul rând documentele pregătite de mareșalul Ion Antonescu pentru conferința de pace care urma să se țină la sfârșitul războiului! Aceste documente au ajuns în posesia Israelului și sunt dosite într-un mod rușinos, inacceptabil între oameni de onoare! Sunt documente prin care mareșalul se pregătea să se apere de orice acuzație de anti-semitism, de genocid anti-evreiesc!

Am în vedere arhiva Federației Comunităților Evreiești din România care, în loc să fie la dispoziția publicului interesat din România, a fost transferată în mod cu totul ilegal în Israel!

Am în vedere presa evreiască din România anilor 1940-1944, în care se poate vedea cum era perceput „holocaustul” din Transnistria. A existat o asemenea percepție sau, așa cum știm noi, subiectul nu a existat pentru presa evreiască din România?!

Am în vedere prezența în acel muzeu a documentelor legate de beneficiile pentru români de pe urma imigrației de evrei, dar și pagubele aduse de unii evrei societății românești! Va exista în acest muzeu un capitol dedicat arendașilor evrei și rolului acestora în declanșarea răscoalei de la 1907? Sau despre activitatea liderilor mondiali ai evreilor la Conferința de la Berlin, în 1880?

Am în vedere capitolul vast și dureros al rolului jucat de (unii) evrei, nu puțini, în activitatea criminală, anti-românească a Partidului Comunist. Ce loc i se rezervă în viitorul muzeu?

Am în vedere documente importante despre care știm că au fost publicate numai după ce la Yad Vashem s-a intervenit asupra textului. Vezi Jurnalul lui Mihail Sebastian sau Raportul lui Siegfried Jagendorf.

Și mai ales am în vedere arhiva rămasă de la Wilhelm Filderman, „cel mai important evreu din Europa”… Arhivă care fusese sortită de Filderman să ajungă în posesia Academiei Române, iar nu în depozitul Mossadului, care și-a însușit-o prin furt, gangsterește!

O ultimă frază pentru evreii normali, cinstiți: cât îl mai răbdați pe impostorul de Alexandru Florian? Cât îi mai acordați încrederea voastră?! Nu vă dați seama că individul ăsta produce anti-semitism și ajunge să justifice orice resentimente anti-semite? Că nu vă reprezintă?! Că este un iresponsabil măcinat de frustrări și de porniri anti-românești pe care nu și le poate stăpâni?! Că nu este om?!

                                                                                                                       Ion COJA

 Citiți și:

Parlamentul a votat înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului în România: Vor avea curajul să prezinte și autorii, adică bolșevicii evrei veniți pe tancurile sovietice?

Guvernul filosionist Dăncilă oferă acum parcul Antipa pentru construirea muzeului holocaustului, după ce gheșeftul cu palatul „Dacia” a căzut

Defăimarea poporului român prin acuzaţia iresponsabilă de holocaust!

HoloKLAUSUL lui Iohannis!

Domnule Iohannis, ce faceți cu holocaustul pe care vreți să-l băgați pe gâtul românilor? Germania și-a asumat pogromul de la Iași!

Domnule Iohannis, ce faceți cu holocaustul pe care vreți să-l băgați pe gâtul românilor? Germania și-a asumat pogromul de la Iași! (II)

Două articole care devoalează intențiile alogenului Klaus Werner Iohannis de culpabilzare a neamului românesc pentru crimele făptuite de alții:

 Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor?

Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor? (II)

Campania furibundă de învinovățire a neamului românesc pentru un genocid inventat:

România a ajuns kibbutz-ul Israelului și pisoarul ambasadorului sionist al SUA, Hans Klemm!

Este o infamie fără seamăn ca în locul recunoștinței cu care dumneavoastră evreii le sunteți datori românilor, să-i acuzați de crima cea mai inumană, cea mai abjectă: genocidul!…

Solidaritate între oamenii sistemului: Alexandru Florian (Institutul „Elie Wiesel”) îl apără pe Klaus Iohannis (fost președinte FDGR)

Noi atacuri „artistice” împotriva Neamului Românesc în Anul Centenarului Marii Uniri

În teritoriile controlate de guvernul român n-a fost holocaust!

Săpunul fabricat „din evrei”, minciuna dintre toate cea mai ticăloasă

„ŻYDOKOMUNA” („IUDEO-BOLȘEVISMUL”, în limba poloneză) – Cazul României (1944-1965)

Bolșevicii evrei sau urmașii lor fac din nou legea în România!

După 27 de ani de spălarea creierilor, românilor li se fură țara și ei aplaudă!

 Am avut cândva o țară…

Iudaismul este un proiect politic!

Istoricul cazului așa-zisului „Muzeu național de istorie a evreilor și al holocaustului din România” băgat pe gâtul românilor pe banii lor și – culmea! – într-un palat numit „Dacia”,  de unde să fim acuzați că suntem un neam de asasini participanți la un genocid etnic pentru care nu există dovezi concrete:

Cronologia demersurilor pentru înființarea  pe banii românilor a unui așa-zis „muzeu al holocaustului din România”, de unde să fim acuzați cu minciuna că suntem ucigași de evrei

Slugărnicia Gabrielei Firea în fața sioniștilor a depășit orice limită: Insistă ca Palatul Dacia să fie muzeu al holocaustului, deși chiar și solicitantul a renunțat!

De ce vrea Gabriela Firea musai muzeu al holocaustului în locul pinacotecii de la Palatul Dacia?

Comunicat de Presă privind situația Palatului Dacia și propaganda sionistă din România

 

 

1 Comment

  1. gigimutu

    Excelent articol!!!

    Bravo, domnule Ion Coja!
    Se pare ca evreii fug de adevar, ca necuratul de tamaie! de fapt, o parte dintre ei au fugit de adevar si acum 2000 de ani, si l-au rastignit pe Hristos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.