Cadran international

Alo, Herr Klaus, domnul Trump nu-i globalist ca tine! Înseamnă că dumneata ești pe invers?

Donald Trump, mesaj la ONU: „Respingem ideologia GLOBALISMULUI și îmbrățișăm doctrina patriotismului” Președintele Donald Trump a îndemnat națiunile să respingă […]

Donald Trump, mesaj la ONU: „Respingem ideologia GLOBALISMULUI și îmbrățișăm doctrina patriotismului”

Președintele Donald Trump a îndemnat națiunile să respingă globalizarea și să îmbrățișeze patriotismul, în discursul rostit  de la tribuna Organizației Națiunilor Unite.

El a criticat „ideologia globalismului”, spunând că Statele Unite trebuie să se îndrepte spre patriotism și respectarea suveranității naționale.

Respingem ideologia globalismului și îmbrățișăm doctrina patriotismului”, a spus Trump. „Statele Unite vor alege mereu independența în fața guvernanței globale, controlului și dominației. Statele Unite nu vă vor spune cum trebuie să trăiți, ori să munciți sau să vă rugați. Vă cerem în schimb doar să ne respectați suveranitatea”, a mai spus Trump.

Președintele american a anunțat  de asemenea că SUA vor să-și limiteze contribuția la 25% din bugetul operațiunilor ONU de menținere a păcii.

„Ca parte a eforturile noastre de reformă (a ONU), le-am spus negociatorilor noștri că SUA nu vor mai plăti mai mult de 25% din bugetul operațiunilor de menținere a păcii, (6,689 de miliarde de dolari, dintre care 28,5% plătite de Washington până acum), cu scopul de a încuraja alte țări să împartă această grea povară”, a spus Donald Trump.

El a anunțat de asemenea o revizuire a ajutorului acordat de SUA altor țări. „Statele Unite sunt cel mai mare donator de ajutor din lume. În viitor, vom oferi ajutor internațional numai celor care ne respectă și, sincer, prietenilor noștri”, a adăugat Trump.

                                                                                                     Ștefania BRÂNDUȘĂ

 

1 Comment

  1. Marian

    Trump a mai spus și că:” până la urmă, singura soluția pe termen lung pentru criza imigranților este să-i ajutăm pe oameni să-și contruiască un viitor plin de speranță in țările lor de origine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.