Observator

Alt cal mascat dă să necheze

  O nouă operațiune patriotică, democratică și europeană, pornește de la Cluj. Nu a fost destul că de la Cluj […]

 

O nouă operațiune patriotică, democratică și europeană, pornește de la Cluj. Nu a fost destul că de la Cluj a pornit celebrul grup politic, de afaceri și de gîndire strategică numit și „Grupul de la Cluj”. Nu ne-a ajuns că din orașul de pe malul Someșului au plecat spre miliție și poliție cei mai de seamă polițai ai neamului! Tot de la Cluj s-a ridicat conducerea modernă a SRI, prin Geoge Maior și Eduard Helvilg, fiind puse în funcțiune creierele dar și balamalele președinților României (Maior fiind și o discretă curea ce transmite peste Atlantic, dar mai ales viceversa). Că gînditorul SRI, Vasile Dancu, s-a afirmat și încoțopenit pe străzile aceluiaș oraș nu mai este o surpriză! E chiar un merit. Că orașul de pe malurile Someșului a dat țării primul model de primar zăltat este un merit pentru contribuția la dicționare și enciclopedii, la fel cum merit este că același oraș l-a dat politicii pe Rareș Bogdan ca motopompă a PNL.

Nu se simțea nevoia unui centru neuronal pentru democrație? Sigur că da! De aceea, a fost înființată Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (prescurtare probabilă ICDE)

Dacă nu era anunțată de trompeții SRI și ai lui Klaus Iohannis, nici n-am fi aflat de această spectaculoasă naștere politică. Ne-a atras atenția imediat prezența ciudatului personaj și judecător Cristi Vasilică Dănileț, prezent ca membru sau ca fondator prin tot feul de asociații agitate. Ba la SO JUST, ba la Vedem Just (de multe ori și strîmb!), și prin alte asociații care ne ajută întotdeauna să aflăm care este punctul de vedere al organelor și al taberei pe care o reprezintă constant. Dacă vrei să afli care este filosofia SRI sau poziția acestuia în cutare caz sau față de cutare prsonaj, citești producția coanei Ene Dogioiu. Dacă ești curios să afli că toată tabară așa-zisei partide a străinătății se poziționează identic, atunci aștepti să auzi la TV și la radio vocea pițigată a lui Cristi Danileț. Afli sigur și repede ce gîndește și Monica Macovei, și toate amplificatoarele cu butoanele dincolo de Curtici. Și, după aceea, aștepți să se agite #Rezist și #Declic și experții în anticorupție Mimi și Mima și să completeze valul cu Raluca Prună, Siegfried Mureșan, Cristina Guseth și tot felul de etc.

Ei bine, de acum avem parte si de ICDE, condusă, tot de la Cluj-Napoca, de universitarul Valentin Naumescu despre care nu putem spune mare lucru. Articolele sale despre politica europeană merită toată atenția. Toată opera întregii grupări, cu prieteni cu tot, nu se apropie de două-trei articole semnate de Valentin Naumescu. Probabil că universitarul a fost măgulit și păcălit să devină umbrelă și pentru culții în cap Danileț și Prună, fostă secretară și apoi traducătoare la Bruxelles, faimoasă mai ales prin tatăl său, tot Prună, după cum spunea generalul Vlad,„cel mai bun interpret de arabă pe care l-am avut la SIE“.

Din acest „grup de intelectuali”, cum i-a definit presa tembelă, mai face parte si Siegfried Mureșan. Ca să nu-mi murdăresc mîinile și pixul, reproduc un articol din cotidianul Evenimentul Zilei. Citiți si dumnavoastră pînă unde rezistați și apoi treceti la concluzii. Articolul, scris de Andrei Arvinte și publicat în 2018,  vorbește despre europarlamentarul Siegfried Mureșan ca despre „Un personaj foarte interesant care trage sforile la Bruxelles ca să audă Bucureștiul”.

Numit, anul trecut, purtător de cuvânt al Partidului Popular European, Mureșan, merge pe urmele Monicăi Macovei și sabotează interesele statului român. Acum, trece din barca PMP, în cea a PNL, pentru a fi sigur să obține un nou mandat de europarlamentar, la alegerile din PE, de anul viitor”, scrie Ancheteonline.

Siegfrid Mureșan nu este un reprezentat al României la Bruxelles, ci este purtătorul intereselor PPE în România. Mureșan s-a făcut remarcat, de curând, în contextul mitingurilor din Piața Victoriei, ca o pion important în ecuația presiunilor enorme exercitate de UE pe subiectul Ordonanței 13. Și nu de unul singur, ci la comanda unei filiere extrem de influente, care pornește de la Berlin, din mediul politic al cancelarului Angelei Merkel.

El a călcat pe „cadavrele” unor intelectuali de marcă din jurul lui Traian Băsescu, pe care i-a trecut pe bară, fără nicio jenă, pentru a ocupa un loc în PE, finanțat fiind de unul dintre cele mai controvesate personaje din politica românească: Elena Udrea. Dar ordinul nu a venit din România, ci din afară: Berlin-Bruxelles-București.

Din prietenia impusă cu Elena Băsescu și cu ordine pe unitate(Bruxelles), Mureșan a fost parașutat pe un loc eligibil pentru europarlamentarele din 2014, pe listele PMP. Dar nu fără un scandal imens, provocat chiar de Mureșan, special instrumentat, pentru a-i elimina pe Teodor Baconschi și Adrian Papahagi. Cum a ajuns în această poziție un tânăr de 36 de ani? Cine a tras sforile pentru el? Este o poveste destul de încâlcită, dar care merită relatată.

Sigfrid Mureșan este un tânăr hunedorean, care provine dintr-o familie de profesori, mama fiind de origine germană, iar tatăl, român, un fost membru de vază al PCR, care a predat Economie Socialistă, pe vremea lui Ceaușescu, la un liceu din municipiul Hunedoara. A urmat cursurile liceale la ”Colegiul Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, apoi Academia de Studii Economice din București și un master la Universitatea d Humboldt in Berlin”.

Cam acesta este grupul de intelectuali fără operă, condus de un universitar stimabil care nu și-a dat seama la ce va fi folosit. Sau ne înșelăm noi, din lipsa de informații suficiente.

Oricum dacă ICDE propune, susține sau protestează într-o cauză, nu vă rămîne decît să gîndiți mai departe. Prezența lui Cristi Danileț, Prună, Siegfried Mureșan și a unei alte intelectuale de la Iași, Ramona Strugariu, membră USR, precum și a profesorului Vasile Popovici din Timișoara, fost și el trimis al statului român prin străinătate, ba consul, ba nu știu ce, (observați că reprezintă toate regiunile țării) spune cu siguranță ceva!

                                                                                                               Cornel NISTORESCU

Post scriptum: Nu vă faceți nici o grijă că asociația de mai sus va duce lipsă de fonduri, proiecte, sponsorizări și invitații pe la toate întîlnirile simandicoase!

Citiți și:

Hienele germane și coioții români

M-am săturat de Germania, dar și de nemții falși, așa ca Siegfried Mureșan

Aleșii noului SRI german, roboții Klaus și Mureșan!

 

1 Comment

  1. Alt Naum?

    Naumescu – Naumovici – Naum – Noah – Noe. Originea numelui pare evreiasca. Aceeasi radacina ca si Naum Viorel Victor (Ponta pe numele bunicii materne dar Naum pe cel al mamei)
    De altfel si de Siegfried Muresan Marius Albin Marinescu zicea ca este de aceeasi origine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.