Observator

Am aflat unde e Condrea: la loc cu verdeață!

  Decupată parcă dintr-un scenariu prost de film cu mafioți, adaptat la realitățile din România – cu singura excepție că […]

 

Decupată parcă dintr-un scenariu prost de film cu mafioți, adaptat la realitățile din România – cu singura excepție că niciun actor nu mănâncă ciorbă – presupusa moarte a patronului Hexi-Pharma pornește de la premisa greșită că avem toți pene pe spate, ciungă-n păr și ulei de la PSD/PNL în sacoșe. Atâta amatorism n-am văzut nici la brigada artistică a Căminului Cultural din Corocăiești!

Nu e neapărat nevoie să fii adept al teoriei conspirației, nici să porți cască de staniol, să nu-ți audă șerpilienii gândurile, ca să îți dai seama că suntem în fața unei înscenări colosale. De la procesul lui Ceaușescu n-am văzut ceva mai prost pe micul ecran. Bine, băi, mogulilor, chiar nu puteați să ne dați și nouă un film mai mișto, duminică seara? A trebuit să ne dați o comedie de râsul curcilor, cu moartea lui Condrea care nu știm dacă e Condrea, dar s-ar putea să fie Condrea, pentru că era îmbrăcat cu niște haine ca ale lui Condrea, deși la fel de bine s-ar putea să nu fie Condrea, pentru că hainele nu erau unicat, ci luate din magazine, și mai există sute, poate chiar mii de haine identice?

De ce a dispărut Condrea din peisaj tocmai acum e simplu de spus: pentru că foarte probabil ar fi ciripit la DNA tot ce știa. Și băieții din sistem apreciază trilurile artistice, dar nu și când ”păsărelele” cântă despre ei. Problema care se pune e însă unde a dispărut Condrea? Probabil că la ora asta milioane de români se gândesc deja la următorul scenariu: cineva a tăiat frânele de la mașină lui Condrea, iar patronul Hexi-Pharma a intrat în primul copac întâlnit în cale. La fața locului nu sunt urme de frânare, mașina e muci, daună totală, prinde orbul, scoate-i ochii, găsește lichidul de frână! Asta în timp ce alte milioane se gândesc  la alt scenariu: cineva a luat un cadavru de la IML, a avut grijă să-i dea cămașă curată, pantaloni la dungă și geacă perfect ca a lui Condrea, s-a îngrijit, de asemenea, să-i pună și actele la vedere, să le găsească mai ușor poliția și pe urmă l-a izbit de un copac, cu mașina lui Condrea. Și la ora asta Condrea ori se uită la știri, mâncând floricele, ori e deja în cursa de Tahiti sau Mauritius. Evident, pe cadavru va fi ”plantat” ADN-ul lui Condrea, ca să nu existe discuții. Deci toate sunt la locul lor: cadavru desfigurat, cum zice la filmele cu mafioți avem? Avem. Hăinuțele lui Condrea avem? Avem. Mașinuța lui Condrea făcută armonică avem? Avem. Actele lui Condrea la vedere avem? Avem. Case closed, cum ar zice milițianul Șoric.

Vi se pare absurd un asemenea scenariu? N-aveți idee câți români vor jura că așa s-a întâmplat!

Oricum ar fi, lucrurile sunt clare: și într-un caz, și în celălalt, Condrea se află la loc cu verdeață – fie în Rai, fie pe vreo insulă exotică, iar verzișorii pe care Hexi-Pharma i-a produs sunt și ei puși la loc sigur, de băieții deștepți din sistem. Numai noi, cetățenii cinstiți din țara asta, câți om mai fi rămas, stăm ca proștii și căscăm gura la televizor, fără să ne dăm seama că mafioții ăștia ne sinucid pe banii noștri.

                                                                Spartakus (http://www.academiacatavencu.info/)

3 Comments

  1. johnneil

    Si ce daca o parte a populatiei refuza sa mai fie prostita? Majoritatea exact ca va crede ce li se spune. Si vorbesc doar de cei care stiu cate ceva. Oricum 50% si chiar peste habar nu au despre ce caz este vorba

  2. ION SEREA

    VENEZUELA

  3. Țiți Șelaru

    Stimați domni, vă solicit în mod cât se poate de serios ca să interveniți rapid iar astfel, prin autoritatea Dumneavoastră să stopați circul de prost gust care are loc seară de seară la Antena 3 și ROMANIA TV care se tot agită ca să descopere criminalului lui Condrea. In această seară (29.05.a.c. ore 22,30) în cadrul rubricii EXCLUSIV de la România TV, pentru a-și asigura prin fals trandul, penibilul moderator a anunțat în mod pompos că ar avea ca invitați ”trei avocați renumiți și un mare comisar șef de poliție” care o vor ancheta pe martora de la accidentul lui Condrea. Eu sunt pensionar militar, am gradul de colonel în retragere și am lucrat numai în judiciar. In primul rând, privitor la acel colonel Untaru care nu știu pe ce linie de muncă a lucrat și ce tangență a avut cu cercetările penale și criminalistice, după prima lui intervenție am tras imediat concluzia că este total străin de cauza pe care acum o anchetează televiziunea și aceasta deoarece, pe când martora răspundea la întrebările puse, domnia sa s-a precipitat ca să o întrerupă motivându-se că ar resimți nevoia ca ”să o completeze?!” ori așa ceva este inadmisibil fiind același lucru cu fapta de a sugera martorului ce răspuns să dea. In altă ordine de idei, întrebările avocaților au fost formulate de ei ca să se dea deștepți însă au dovedit că sunt tare departe de subiect și nici n-au înțeles mare lucru privitor la motivul pentru care se află acolo și ce ar dori să afle privitor la cauză prin întrebările puse foarte prețios de altfel. Pe fond, vă sugerez ca să acceptați declanșarea unei campanii extrem de necesare pentru potolirea posturilor de televiziune și în special Antena 3 și Romania TV ca să-și facă meseria de jurnaliști pentru informarea corectă și promptă a cetățenilor cu ceea ce trebuie să afle iar anchetele polițienești să le lase în sarcina celor calificați pentru efectuarea lor. Domnilor, știți foarte bine că profesia de JURNALIȘT INVESTIGATOR nu există, pentru o asemenea specialitate nici un jurnalist nu a urmat cursurile Academiei de Poliție ca să știe ce este aceea o investigație și cum trebuie ea efectuată ori anchetele pe care le organizează zilnic în studioul lor nu are absolut nici o legătură cu munca de investigație, fără să mai amintesc și de stupiditatea comentariilor făcute de Gâdea & Co ori de cei de la România TV. Intervenția mea este numai și numai spre corecta informare a Națiunii și nicidecum pentru inducerea ei în eroare fără să mai amintesc și de inevitabila bagatelizare a jurnalisticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.