Atitudini

Am ajuns străini în propria noastră țară!

    Nu aveți sentimentul că sunteți tratați ca străini în propria dumneavoastră țară? Că ni se impun valori și […]

 

 

Nu aveți sentimentul că sunteți tratați ca străini în propria dumneavoastră țară? Că ni se impun valori și percepte străine de noi?

SRI ne tratează ca pe niște teroriști și ne ascultă pe toți.

Justiția acționează împotriva cetățeanului.

Drepturile Omului nu mai există.

Partidele politice se ocupă de orice, mai ales când ajung la putere, mai puțin de cetățean.

Administrația, fie ea centrală sau locală te tratează ca pe un dușman și un sclav.

Politicienii ne tratează ca electorat din patru în patru ani. Atât.

Statul Mafiot Român ne tratează ca pe niște dușmani în propria noastră țară, care nu mai este a noastră.

O mare parte din pământ, energia, apa, gazele, petrolul, resursele, toate sunt ale străinilor, cei care fac regula.

Fructele, legumele, pâinea congelată, carnea, mașinile, jucăriile, hainele, mașina de spălat, frigiderul, televizorul, etc., toate le cumpărăm de la străini. Noi nu mai producem nimic.

Ratele la bancă le plătim străinilor, care au avut grijă să ne lase fără bănci românești.

Nouă ce ne-a mai rămas? Spitalele, Școlile și Justiția care bagă în pușcărie românii, pentru ca străinii să preia totul.

Românii au devenit străini în țara lor, conduși de străinii care au devenit clasa conducătoare a României.

Partidele românești lucrează tot pentru străini. Singurul partid conștiincios care lucrează pentru români este UDMR, doar că ei lucrează pentru cetățenii români de etnie maghiară.

Mai avem totuși ceva al nostru? Surprinzător, da!

Incă ne-a rămas ceea ce este cel mai important, pe care au încercat și încearcă să-l fure:

Sufletul de român, Credința strămoșească și Tradițiile. Vor să ni le fure și pe acestea. Nu ai cum să furi sufletul unui popor care a inventat scrierea și care este de peste 7.000 de ani pe aceste locuri. Gena, sângele este atât de puternic încât Poporului Român nu-i poți fura sufletul!

Sufletul nu este de vânzare, nici nu ni-l pot fura.

De aici trebuie să începem să ne recâștigăm țara, să ne-o luăm înapoi de la străinii care ne-au făcut străini în țara noastră.

De la Suflet, Credința ortodoxă și Tradiții! De la istoria noastră, de la cultura și civilizația milenară.

Trebuie să ieșim din amnezie și să ne aducem aminte cine suntem.

Cine suntem?

Suntem valahi, suntem români, urmașii tracilor și ai dacilor lui Burebista și Decebal!

Asta este cert!

                                                                                                                                                Gelu VIȘAN

4 Comments

 1. Cum, ce ne-a ramas?! Ne-a mai ramas cate ceva de distrus, pe langa sufletul de roman, tot mai complice cu ocupantul de oriunde ar fi el. Ne-au ramas de distrus scolile, dar, se ocupa “dascalii” si sindicalistii, pentru care orice dezvoltare a sistemului de invatamant se traduce prin salarii mari pentru profesori – n-am vazut, nicaieri, preocupare pentru cealalta componenta, binele elevului. Si ne-au mai ramas de distrus medicii., cu complicitatea vinovata a “justitiarilor” denuntatori, DNA si DIICOT se ocupa, la ordin extern de eradicarea medicinei romanesti. Cand se va trezi romanul ca nu mai are medici nici cat sa le semneze certificate de deces, “granturile norvegiene” vor fi pus, deja, stapanire pe sistemul nostru de sanatate (deja, prin ONG-uri acapareaza o halca tot mai mare din banii Casei), DNA si DIICOT vor fi premiate de ambasadele straine pentru incarcerarea elitei medicale, alaturi de politicieni. Noul sistem va parafa “selectia” (acum practicata de ONG-uri) nazista a beneficiarilor de tratament.
  P.S. De la impuscatul cailor, in urma promisiunii ca-i doteaza “partenerul strategic” cu tractoare, nu s-a pomenit o ticalosie mai mare in istoria poporului asta, decat “decaparea” si alungarea doctorilor!
  P.P.S. Poate gaseste cineva explicatia constitutionala in baza careia un “magistrat”, cu salariu de mii de euro are “caderea” morala sa judece si sa condamne la ani grei de puscarie un om platit cu salariu mediu pe economie sa salveze vieti, nu sa paradeasca destine si care a primit “foloase necuvenite, constand in ciocolata , etc”, de multe ori “primirea” insemnand provocare

 2. Sara

  Pot sa ne ia chiar si sufletul daca continuam sa le permitem sa faca ce vor cu noi,pot sa ne faca sa disparem pur si simplu la cat de indiferenti am devent.Efectiv nu ne meritam tara pt care inaintasii nostrii s-au jertfit…Vedem ca totul se naruie in fata noastra dar asteptam sa se intample o minune….care nu se va intampla.Treziti-va!!

 3. Petrea

  Bravo Vişane! Cu chestia asta ţi-ai spălat din păcatele acumulate sub dictatura băsească .

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *