Puncte de vedere

Am avut cel mai performant sistem de educație…

  Elevii școliți în epoca Ceaușescu umileau profesorii din Occident cu nivelul ridicat de pregătire și IQ: Am avut cel […]

 

Elevii școliți în epoca Ceaușescu umileau profesorii din Occident cu nivelul ridicat de pregătire și IQ: Am avut cel mai performant sistem de educație

Eu la istorie am centura neagra. Motiv pentru care mie următoarea chestie mi se pare o performanța pe care numai forțele conjugate a doua imperii au putut să o facă: punerea la pământ în 30 de ani a ceea ce a făcut Ceaușescu Magnificul în 25!

Realizările lui Ceaușescu nu sunt egalate de nimeni în istorie. NIMENI, în 5000 de ani de istorie cunoscută nu a reușit asemenea performanțe, în toate domeniile timpului său. Nici Hitler, nici Ramses cel Mare, nici Alexandru Macedon sau Pericle. Și numai opera arhitectonică, hidrotehnică și de infrastructură a lui Ceaușescu este epopeică și megalitică: baraje, poduri, șosele, tuneluri, sute de km de diguri de zeci de metri înălțime de la fundul marii, metroul bucureștean, Transfăgărășanul, canalul Dunăre-Marea Neagră. Mii si mii de blocuri de locuințe și rețele de instituții de tot soiul! Dacă aș enumera tot ce a făcut Comandantul Suprem, m-ar apuca Revelionul! Pai băi, la o ieșire la mare de vreo 100 km, Ceaușescu a construit a patra flotă maritimă din lume, docuri pe locul trei ca mărime și macarale navale campioane mondiale ca forță de ridicare! Și asta numai pe plan de supra și infrastructură, urbanism și industrie. Dar! Cele mai mari realizări au fost pe plan uman! Dar nici asta nu pot înțelege românii contemporani, a căror capacitate de înțelegere este similară cu cea a câinilor si inferioară celei a pisicilor! În raport cu românii, pisica înțelege instant!

Când eram eu în școala generală, aveam colegi care plecau din țară, cu familia, definitiv. Asta era prin anii ’80. Mergeau în Germania, în Ungaria, în SUA, Israel, Franța, Grecia etc. Acolo, colegii mei dădeau niște examene ca sa fie evaluați și dați la școală în continuare. TOȚI erau înscriși cu una, două sau trei clase mai sus! Și ăștia erau „plevușca” – nu plecau cei eminenți! Dar am avut și un caz de olimpică la mate-fizica-chimie ( azi medic primar) care a mers exact o zi la scoală în Germania, la un liceu militar elitist. Pe profesor l-a mâncat în cur să o scoată la tablă…  grea umilința au mâncat nemții, exact în domeniul care doare cel mai mult: intelectul. La care, profesorul, în loc să zică „Mulțumim, bravo, ia loc în bancă!”, a zis „Dacă musafira noastră știe așa de bine matematică, să-i arătam că noi știm fizica!”. S-au făcut de căcat și mai rău, atât de rău încât i-au făcut scandal celui care o adusese pe fată la liceul lor.

Apoi au venit Mihai Șora, Andrei Marga si Ecaterina Andronescu – ultima fiind de o prostie multilateral dezvoltată. Francmasoni. Ei au introdus manualele alternative si au operat modificări în programa școlară „comunista” – au „targhetat normele instituțiilor de învățământ europene”! Ca urmare, media IQ- ului românilor s-a prăbușit: Ceaușescu Magnificul i-a lăsat la 110 (la Sănătate si Nutriție era dr. Iulian Mincu), iar în 2015 românii aveau media IQ 90 (la Sănătate fiind tot soiul de borfași, manageri, „privat”, rahat – masoni toți, oricum).

Cea mai mare realizare a lui Ceaușescu Magnificul asta a fost: i-a scos din noroaie si le-a dat formă, sens și performanță! I-a canalizat, i-a grupat, i-a folosit pe români, după un management al resurselor materiale și umane absolut genial! A dublat/ cazat/ spălat/ școlarizat ultraperformant populația orașelor, aducând țăranii la oraș. Cu ei a făcut o industrie, în două decenii, imposibil de egalat! De la ZERO. Dar! Deși a adus țăranii la oras, a făcut șsi cea mai performantă agricultură din toată istoria acestui teritoriu! Irigat, mecanizat, hibridizat și investiții în cercetare! Totul produs AICI – combine, batoze, tractoare, rețea de apa – TOT. Așa că a plătit datoriile, ceea ce este din nou UNIC!

Ei bine, după părerea mea, un neam care a mușcat mâna care l-a hrănit nu merită nici măcar o judecată sumară, ca și cea pe care a avut-o cuplul Ceaușescu! S-au bucurat! Astăzi, când majoritatea romanilor au capul plin de fecale nu se mai poate discuta așa ceva cu ei, darmite detalii care depășesc infinit puterea lor de pătrundere. Și, pe urmă, este o blasfemie să vorbești despre Ceaușescu cel Mare cu votacii asasinilor săi! Păi ce poate să știe cineva care a votat cu Iliescu si cu toți președinții de paie, până la Prostovanul Național, de natură a-l recomanda a vorbi despre El Lider Maximo?! Majoritatea confundă Epoca de Aur ( sintagma apartine lui Octavian Paler) cu perioada rezistenței din munți de pe vremea lui Pauker. Este ca si cum ai vrea să lucrezi la motoarele navetei spațiale, când tu nu știi nici tabla înmulțirii, dar vrei să reglezi tu parametri de funcționare a lansării pr orbita!

Oamenii inteligenți și curați să facă bine a se ruga lui Dumnezeu pentru doua lucruri: trecerea lui Ceaușescu cel Mare în rândul Sfinților Făuritori de Nație, lângă Sf. Andrei! Doi: ca Dumnezeu să scurteze agonia (tragi -comică) a poporului ăstuia de sclavi si șoptitori năuci, actualmente posedați masiv de către draci. Ce sa discuți cu ăștia despre performanțele unui geniu strategic care era Nicolae Ceaușescu?!

                                                                                                                 Gabriel LUPAN

De același autor:

Vremurile când până și alcoolul și alcoolici erau de calitate, timpurile când statul avea monopol pe băutură și bețivi

Ce-am avut și ce-am pierdut? România furată!

Fiecare cu sfinții și icoanele lui!

Manipularea oamenilor prin frică: Inducerea panicii – isteria pandemică mass-media

Mistificarea adevărului despre Finlanda în presa românească, mănăstirea „Sfântul Sava Cel Sfințit” din Pustiul Iudeei și finlandezul ortodox

Cât de guvernabili sunt românii?

Citiți și:

Anii tinereţii noastre, când ne durea în cur de comunism, pentru că eram prea ocupaţi să ne trăim tinereţea…

Jumătate din viață trăită pe vremea comunismului, jumătate în așa-zisa „democrație”, am dreptul să fac comparații!

A fost odată în București…

Cum am mers eu la școală singur și pe jos

 

 

29 Comments

 1. Gab

  WTF? O fi făcut românii ce ziseși matale însă sub constrângere. Nusce ani ai dar se pare că fie nu ai prins epoca de aur fie ai trăit în afara ei, că prințișorii securiști de azi.
  Nu Ceaușescu a făcut asta ci românii din România. Că învățământul era bun, da, excelent pe plan teoretic însă practic nul, indiferent de domeniu. Daia exista și cei trei ani de “stagiatură” să înveți să faci ceva, nu să reciți poezii.
  Pe urmă tot învățământul românesc era bazat pe memorie, nu pe învățat. Din această cauză niciun român nu a depășit anumite “limite”. Excepțiile sunt regula.
  Însă nu propovădui comunismul și nici dictatura. Și Stalin a făcut enorm pentru Rusia, Hitler pentru Germania, Napoleon pentru Franța, etc. Însă toți au fost și vor rămâne monștrii în istorie.

  • unLegionar

   @Gab , iară tu (probabil după nume)jidan-ovreiașule cultural? Confunzi termeni. Ești nesimțit și confunzi Socialismul național aplicat de tip Ceașcă cu Comunismul tău din Rusia bolșevică.. care la noi a fost la început adus forțat cu tancurile sovietice, după ce s-a “stabilizat”(prin spurcăciune, crime și pușcării pt “dizidenți” decimând elitele intelectuale adevărate legi antilegionare și preoții ortodoxi) atunci n-a mai avut opozitie, a urmat anii Ceaușescu (-patriotul analfabet) care fie că-ți place fie nu culmea a făcut ceva prin forța poporului român nobil, muncitor și deștept. Deci da, Mai încearcă, nemernic perfid.. Peste tot comentezi doar contra României și orice realizări… Ești iremediabil de prostănac. Și care “comuniști” înving pâna la urmă boule că poate tu ești unul.. Hoțul strigă hoțu, tipica propagandă inversă.. Ești rupt de realitate, tot ce e Naționalist și bun devine automat “comunisti” la tine? Asta e ca aia cu Mue Psd ciuma nush care, când defapt hotu striga hotii psihologie inversa…

   Și apropo, marele Petre Țuțea avea o vorbă: “Dumnezeu este român sau dacă nu sunt împotriva lui” sau “Uite domle Ceausescu era mai patriot decat mine ca l-au executat mai repede” ori “Am facut ani de puscarie pt un popor de idioti” referindu-se la nerecunostiinta si falsa Revolutie mască din ’89…
   În fine….
   suum cuique, Jedem das seine!

   • justinianus

    Aveti dreptate, ce s-a facut pe timpul lui Ceausescu( nu de el personal) nu mai facem in o mie de ani!

   • Gab

    Hahaha, păcat că ai rămas printre singurii pupincuriști ceaușiști. Așa e, sunt io evreu așa cum era Decebal hotentot.
    Ți-aș fi dorit să ieși să muncești obligatoriu la muncă patriotică la canalul cu care te mândrești și unde au murit sute de români iubitori de țară. Sau la nivelat pământ în orașe. Duminica, singura zi liberă. Însă se vede bine că nu ai cunoscut și datorită rudelor nici nu ai să cunoști vreodată. Cate stele pe umăr ai?
    Resquiat!

 2. Gab

  Și revin… Sistemul de învățământ a ajuns să fie bazat pe meditații. Nu conta ce înveți chipurile la școală, ca sã intri la liceu, la treaptă, la facultate, trebuia sute de ore de meditații. Cu aceiași profesori care nu-și dădeau interesul la școală ci la meditații.
  Și-mi ce s-a schimbat azi… Nu se mai fac meditații pentru a avea o notă cat mai bună pentru a prinde un loc la un liceu bun? La o facultate bună?
  Ce s-a schimbat azi? Teodorescu fost rector UPB după Zgură, un rusofil cu ale lui cunoștințe rămase în anii 1970?
  Cu note de zece la bacalaureat? Unde in lume se dau note de zece? Unde?
  Dacă sunt cei ce iau zece la bacalaureat sunt genii dle, genii! Dar nu în România unde zecele este ca nota patru. Fie știi pe dinafară fie nu spui cum vrea profesorul și atunci ai patru.
  Nu zero, ca in Franța. Începând din clasa pregătitoare… Note pe douăzeci, nu pe zece, nu pe cinci, sistemul rusesc.
  Oups, am uitat, azi nu se mai dau note ci calificative…. Sistemul rusesc, a,b,c,d si e.
  Iotete dle, tot comuniștii înving până la urmă?!

  • Maria

   Un articol excelent.In anii “60. , Romania era în Evul Mediu.S-a muncit foarte mult in acei ani.Iar cei care bâzâie pe delături nu trebuie luați în seamă.

  • adria

   În comparație cu situația de azi, acea epocă este chiar de aur. Şi articolul nu a amintit disciplina în clasă, drogurile ..

   Eu nu pot uita transmisiile TV in direct, săptămânale, de la Muzeul Tehnic din București unde un inginer (cred că îl chema Macovei) ne învăța fizica aplicată.

   Şi da, liceele erau teoretice. Pentru partea practică aveam școli profesionale. În clasă, profesorul lucra cu cei care vroiau să învețe și nu-și prea bătea capul cu Bulă din ultima bancă. Meditațiile erau pentru extreme: să-i ajute pe cei gen Bulă să ‘treacă’ clasa și să-i pregătească pe cei care mergeau la olimpiade. Ca și în sport.

   Realizările de atunci s-au făcut prin constrângere; dar se pare că este singurul fel de a-i face pe unii să muncească ! Nu cred că azi masele se duc la muncă de dragul patronului.

   P.S. Şi vă rog să observați greșelile elementare de gramatică din presa scrisă; ca să nu mai vorbim de cele de exprimare în discursurile oficiale ..

  • unLegionar

   @Gab , iară tu jidan-ovreiașule cultural? Confunzi termeni. Ești nesimțit și confunzi Socialismul național aplicat de tip Ceașcă cu Comunismul tău din Rusia bolșevică.. care la noi a fost la început adus forțat cu tancurile sovietice, după ce s-a “stabilizat”(prin spurcăciune, crime și pușcării pt “dizidenți” decimând elitele intelectuale adevărate legi antilegionare și preoții ortodoxi) atunci n-a mai avut opozitie, a urmat anii Ceaușescu (-patriotul analfabet) care fie că-ți place fie nu culmea a făcut ceva prin forța poporului român nobil, muncitor și deștept. Deci da, Mai încearcă, nemernic perfid.. Peste tot comentezi doar contra României și orice realizări… Ești iremediabil de prostănac. Și care “comuniști” înving pâna la urmă boule că poate tu ești unul.. Hoțul strigă hoțu, tipica propagandă inversă.. Ești rupt de realitate, tot ce e Naționalist și bun devine automat “comunisti” la tine? Asta e ca aia cu Mue Psd ciuma nush care, când defapt hotu striga hotii psihologie inversa…

   Și apropo, marele Petre Țuțea avea o vorbă: “Dumnezeu este român sau dacă nu sunt împotriva lui” sau “Uite domle Ceausescu era mai patriot decat mine ca l-au executat mai repede” ori “Am facut ani de puscarie pt un popor de idioti” referindu-se la nerecunostiinta si falsa Revolutie mască din ’89…
   În fine….
   suum cuique, Jedem das seine!

  • justinianus

   Hai dle, la-sa divagatiile si exceptiile! Mai bine te-ai uita ce e invatamantul de azi, care produce clasa muncitoare pentru munci nedorite in vest! Asa ca..

  • gheorghe

   Stii de unde “vine” notarea cu 10?
   De la Ю = IO, …
   Este o expresie de natura crestina care insemna numele lui Dumnezeu ,,IO” provine din grecesul ,,Ioannes” care inseamna ,,unsul lui Dumnezeu” sau cel ales de Dumnezeu, ceea ce justifica prezenta sa intr-un titlu domnesc.
   —-
   Notarea cu “10” sugereaza invatarea perfecta, pentru nivelul si domeniul in cauza.
   —————-
   Notarea cu “5” este legata de steaua in 5 colturi, simbol de “noroc” (demon) la crestinii culturali apuseni (ei ne[mai]fiind crestini duhovnicestri, adica de credinta.
   Si azi isi pun steaua pe peretele exterior, la intrare… se “inchina: la “noroc”…

 3. Anon

  Mda…Cu parere de rau constat ca nu putem avea un dialog civilizat cu puncte de vedere contrarii sustinute de argumente.

  Cand ati fost interzisi de guvern in timpul starii de urgenta v-am cautat si pus imediat la favorite in ideea ca daca insasi autoritatile va cenzureaza atunci chiar aveti ceva de spus.

  In realitate totul a fost o strategema pusa la cale de doua grupari comuniste una clasica autohtona si nostalgica si celalta neomarxista cosmopolita pseudoprogresista, ambele aflate in conflict una cu celalata dar care se unesc atunci cand vine vorba de ceea ce percep ca dusman comun : capitalismul nationalist universalist bazat pe realitate si ADEVAR!

  Spun asta intrucat mi-ati cenzurat in cel mai pur stil bolsevic postarile. Asta nu dovedeste decat un singur lucru acela ca va e teama de adevar si asta pentru ca nu aveti argumente pentr a-l combate, fiind ADEVAR.

  Prin urmare site-ul dvs si parerile exprimate pe el sunt nule atat de drept cat si de fapt si ca atare vor fi ignorate chiar daca printre ele se vor strecura si adevaruri, minciuna fiind maxim de eficienta atunci cand contine un sambure de adevar.

  Retineti insa ca,Indiferent cat de eficienta este, minciuna are intotdeauna picioare scurte iar dvs. tocmai ce ati calcat intr-o apa foarte linista.

  Pentru posteritate ceea ce s-a intamplat in Romania comunista a fost IN TOTALITATE extrem de rau si acest rau s-a perpetuat pana in prezent prin persoane ca dvs., colectivul acestei redactii si copii dvs., monstruosi pe care i-ati nascut : neomarxismul cosmopolit transnational plin de perversiuni torturi si crime de toate felurile.

  Eu si generatia mea respingem cu fermitate atat neomarxismul prezent cat si vechiul comunsim si luptam cu toata fiinta impotriva lor pana la victorie absoluta sau moarte!

  PS
  In Romania comunista se consumau droguri dar nu in scoala ci in vile de partid si nu de populatia de rand ci de nomenclatura sub paza strasnica a securitatii al caror principal era sa nu se afle ce fac “tovarasii” iar voi stit foarte bine lucrul acesta.

  Acum stim si noi!

  • unLegionar

   Replica pentru @Anon ,Neomarxistule(Hoțu strigă hoții?)perfidule confunzi grav conceptele și sistemele.. Care “capitalism national universalist?(paranteză pt tine și alți mancurtizați: acest termen înseamnă cosmopolitism denotă Comunism)” visezi? Apropo, Capitalism(inventia ovreiasilor tăi)=Comunism 2 fețe aceeași monedă… Ori ești naționalist ori comunisto-capitalist. Punct. Fascismul European este a treia poziție, răspunsul și forța antimarxistă… Dar se pare că nu înțelegi conceptele corect! Tipic…

   Capitalismul e mercantilism, materialism etc… și observație Comunismul n-a existat în Ro era un Socialism național ieftin de tip Ceașcă mai târziu… vezi Coreea de Nord. iar China a ajuns Capitalism de stat pozând în Comunism… totul e inversat pt mintea ta de *mancurt*.. Poate doar URSSovietic Rusia bolșevica sa fie considerata Comunismul spurcat… Unde e creștinism, valori de dreapta, conservatorism (implicit granite) nu poate fii Comunism pt că el este în sine Cosmopolit și transnațional…

   Se pare că n-ai aflat de Comintern-ul satanic spurcat… dar o dai înainte cu Globalismul tău Capitalismul închipuit cică național și mai adaugi “universalist” (faci o ciorbă cu de toate?) Vai de tine… Nu-ți place ADEVĂRUL văd și faptul că mișcările demne de dreapta ca Legionarismul, NatSoc sau orice derivație din Fascism a luptat de moarte contra CapitaloComuniștilor tăi? Tristule.. Publicația Justițiarul e ca o gură de aer Naționalistă și benefică.. Nu-ți convine, te irită articolele, pleacă…

   • Gab

    Bre da tu ai ce ai cu rușii. Că sunt singurii comuniști. Ha! Mai mare râsul dle, sunt socialiști. Comuniști au încercat ovreii prin khibuții și au dat-o in bară! Exploatarea maselor de către conducătorii de partid și de stat. Prin ce se deosebește socialismul științific de kkt a lu Ceaușescu de cea mai cruntă perioadă istorică stalinistă rusească? Hein?
    Si apropos, învârți cuvinte fără sens. Ce caută doctrina fascistă aici? Mă mir că nu bagi și anarhiștii, adevărata doctrină a MUE de azi. Cu plăcuță cu tot. Și o ultimă chestie: oricine are părerea lui. Dacă tu nu ești de acord cu una din ele nu ai niciun drept a impune tăcerea prin a nu mai afișa acea părere. Nu de alta dar devii… comunist.

  • gheorghe

   Daca nu te bucuri pentru ce ai, pentru ce a fost si ce este bun …. si consideri ca tot ce am facut noi si parintii nostri este rau inseamna ca esti departe si de realitate si de capacitatea de a purta un dialog.
   Defineste idealul politic si cel social pe care dai impresia ca le cunosti; desigur, marxismul nu e pentru romani dar stapanirile sint ingaduite si spre bucurie si spre pedeapsa.

  • unLegionarmistic

   băi @Anon ,Nu există “Capitalismul naționalist universalist” ! E contradicție gravă în termeni.. ori ești una ori alta, deci ești Globalist practic Cominternist dar etichetezi culmea faci pe alții ca “neomarxiști” (Hoțu strigă hoții faci propagandă inversă) și mai ai tupeul să te dai rănit în orgoliu.. Universalist=transnational=Comunism=Capitalism(sistem tranzitoriu) Punct.

   Singura formă și sistem natural corect este Aristocrația Europeană(“rule of the best”) sau Religia sângelui… deci nu a cuvintelor manipulatoare (gen francmasoneria, Comuniștii și neomarxiștii tăi)
   Aristocracy=best and natural order, cea mai bună formă de guvernare, pt că e dinastic… se trage din triburi, cu regi, demnitate nobilime…

   Și da sunt Eurocentric, eurocentrist.
   Las motto: suum cuique, Jedem das seine!

 4. justinianus

  Hai dle, la-sa divagatiile si exceptiile! Mai bine te-ai uita ce e invatamantul de azi, care produce clasa muncitoare pentru munci nedorite in vest! Asa ca..

 5. justinianus

  Apropos de ce era Romaniua inainte de 89: Imi spunea un diplomat turc, prin 88, ca noi suntem inaintea lor cu 30-50 de ani! Atunci construiam la ei sosele, rafinarii, alte fabrici, le dadeam tractoare, autoturisme, diferite produse chimice, prin Bosfor treceau, in principal, nave romanesti! Azi Turcia este inaintea nopastra cu 50 de ani, pentru ca noi am fost dati indarat, in anii 60! PS. In 1990 turcii au vrut sa cumpere avionul IAR pentru scoala antrenament, dar…

 6. sile

  Poate va mai veni vremea ca acest popor să mai aibă în fruntea lui un Mareşal Antonescu, sau un Capitan Corneliu Zelea Codreanu.

 7. Anon

  Daca tot ati postat ultimul comentariu fiti fair-play pana la capat si postati-l pe primul – ala cu scoala compusa din profesori burghezi capitalisti din necesitate ca comunistii (cacofonie deliberata erau prea prosti) pana la celebrele teze din ’71 si scoala de dupa cu absolventi facuti la norma prosti gramada rezultati ca urmare a interdictiei de a mai lasa repetenti care au devenit la randul lor profesori si au distrus prin imbecilitatea lor comunista generatiile Y si Z (1980-2000) si cu practica facuta in industria ciordita de la altii fara a fi pe deplin inteleasa ca mecansim de functionare si populata de scalvi explaotati in conditii mizere ptr care surpirza erau complet demotivati si care numai de studenti si calfe nu aveau chef de unde si expresia pastrata pana in prezent in batjocura si folosita in reclame capitaliste (ironia sortii) “Studente”!

  Ptr “un(fals)Legionar”:

  NatSoc inseamna corporatism de stat – citeste Mein Kampf

  Capitalism de stat este expresia shabos goy-lor neomarxisti care sustin ca tot ce s-a intamplat pana acum in lume nu fost comunism ci capitalism de stat si ca omenirea trebuie sa incerce permanent sa atinga comunismul pana cand acesta va fi atins peste tot in lume pe principiul “Lasa ca de data asta o sa iasa si sa vedeti ce bine o sa fie”.

  Tertip neomarxist – rastalmacirea – Nu la Revolutie (lovitura de stat a gruparilor comuniste reformatoare) se referea Tutea cu “poporul de idioti” ci la alegerile de dupa sau Duminica Orbului!

  Universalist – peste tot in lume , sistemul metric (descoperit de ? incepe cu Nap si termina cu leon , Nu, nu este nea pul* Ion ala cu care te luau la misto scalvii aia exploatati murdari flamanzi si deci in mod justificat frustrati care trebuiau sa te invete practic ce ai invatat teoretic in fabrici si uzine) – universal, drepturi si libertati fundamentale – universale, natiunea- Universala CRESTINISMUL – universal, DUMNEZEU – UNIVERSAL

  Daca tot te dai unLegioanr si il citezi pe Tutea, citeaza-l si cand a zis cu subiect si predicat :

  “Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza, ramane pustiu.”

  Mai gheorghe mai, ce e bun in cancer ma baiatu’ tatii? (crede-ma fara cea mai mica urma de ironie si sarcasm).

  Idealul meu politic cu atata minte cata am azi 02.08.2020 :

  Nationalism REGIONAL – Federativ – O natiune compusa din mai multe grupuri etnice SIMILARE dar NU IDENTICE – olteni , munteni , dobrogeni inclusiv caliacra si durostor, moldoveni de sus, moldoveni de jos, bugeacaneni, basarabeni, , bucovineni, maramureseni, transilvaneni, crisaneni pana la Tisa, banateni inclusiv cel sarbesc poate chiar si macedoneni si megleni si istrioti fiecare cu specificul lui si cu autonomia lui dar TOTI IN FEDERATIE poate chiar si mutlinationala bulgari slovaci cehi polonezi (fara ungurii din motive obiective ) pentru ca GRUPUL da puterea!

  CRESTINISM in spirit si esenta cu un cult (practica religioasa organiziata) REVIZUIT (NU REFORMAT deci a nu se confunda cu protestantii) deci se impune un nou conciliu.

  Toleranta pana la un punct fata de alte religii – cu cat mai simple cu atat mai bune gen samanism slav, turcic, mongol – Tengri Zeul Cerului , pe scurt si direct Cerul adica Divinitatea cu cod de conduita morala simplu gen Pashtunawali!

  Numar limitat si definit de culte

  Circumcizia religioasa strict interzisa la toate varstele din motive anatomo-patologico cerebrale evidente. Religiile care INTERZIC sau PROMOVEAZA intens alcoolul sau substantele psihotrope strict interzise.

  Toate imi sunt ingaduite dar nu toate imi sunt de folos! Cuvantul cheie : ECHILIBRU

  Libertate de Constiinta – esti liber sa crezi in ce vrei tu dar daca te apuci sa practici, practici doar ce este aprobat si daca se demonstreaza indubitabil ca ceea ce crezi este daunator Federatiei, esti indepartat sau omorat in functie de gravitate, EX iudeocomunistii mor direct, bulangii sunt internati in spitale si tratati ca niste bolnavi psihic ce sunt.

  PROPRIETATEA PRIVATA ESTE SFANTA!

  DREPTUL DE APURTA ARME DE FOC SAU DE LUMINA (LASER 😉 ESTE INALIENABIL

  Cine viseaza macar ca si-a imaginat sa confiste o arma sa se scaole imediat din somn, sa-si ceara scuze PUBLIC si sa goleasca 1 000 de cartuse de alama sau 10 baterii (ptr lasere) in poligon! iar apoi drept penitenta sa adune cartusele si sa le reincarce.

  Invatamant practic-intai practica pe urma teoria ! Intai fenomenul observat pe urma aplicat si la sfarsit teortetizat – marile descoperiri stiintifice nu s-au facut prin teoretizare ci prin observare – alchimia, Newton , etc.

  Invatare prin joaca, fara violenta cu psihologie. bataia in extremis daca totul a esuat si nimic nu se mai poate face dar chiar si atunci trebuie cercetat.

  Ca aici :

  https://oldmachinepress.com/2013/01/02/inside-the-cylinder-of-a-diesel-engine-by-harry-ricardo/

  Si mai ales REALISM
  Cine SUNTEM CU ADEVARAT fara minciuni comuniste cu dacoromani (ne lipsesc 1000 de ani de istorie)
  Ce PUTEM CU ADEVARAT fara minciuni cu popor binecuvantat si gradina Maicii Domnului (ala e Athosul), pana acum aici e gradina necuratului si se intinde.

  si bineinteles Quo Vadis nu filmul din ’51 mai aiuritilor ci INCOTRO???

  A si sa nu uitam FLEXIBILITATE – ne uitam peste gardul de vest ne uitam peste cel de est, ne uitam in dunga ne uitam in sus ne uitam in jos VEDEM , ANALIZAM , GANDIM cu creierasul din dotare si HOTARAM CALMI SI LINISTITI CU SUFLETUL IMPACAT oricat de absurd ori SCANDALOS ar parea si APLICAM SPECIFICUL NATIONAL LA RELIEFUL SI RESTRICTIILE NATIONALE (ex fara alpinism in ghetari ca n-avem).

  PS
  Tot ce este comunism ras pana panza freatica si preventiv inca vreo 13 metri cu filtrarea panzei!

  • unLegionar

   @Anon ,Încă ceva:
   1). CREȘTINISMUL -universal în acceptare și iubire, fiindcă s-au gândit unii la “evanghelizare” nu de alta… nu neapărat în specificul etnic-cultural al popoarelor(dacă acceptăm ideea de popoare unele cu religii băștinașe, sau nu mai contează pt tine? Și condamnarea Filetismului creștin dar culmea cu recunoașterea Iudaismului etnoreligios e cam aiurea și ipocrit rău, ca să nu mai zic de Marcionism, Maniheism).. + Creștinismul deși are Trinitatea(Treimea) e Abrahamic cică, nu dharmic.. Aa și ce alt Concilu ai zis că vrei tu?? În fine…
   2). Dumnezeu -nu doar “UNIVERSAL” ci poate transcende și Universul dacă vrea… sau nu poți concepe “omnipotent, omniscient, omniprezent” ce-o mai fi…
   Eu când am zis universal nu m-am referit la cutumele științifice (sistemul metric etc… Reducționistule! ci la sisteme socio-politice dar ghici ce tot din Franța ta francmasonică Revoluționară să fie și “Enlightment”ul ăsta atot-cuprinzător? de-aia SUA folosește milele… hm..) Dubios (sarcasm, ironie)… Hai lasă-ne Mr. gimnastică-mentală… și eu te acuz pe tine drept Comunist “capitalist”. Punct.

   Nu suporți naționaliștii suveraniști, am înțeles (pt că un Capitalism (comunism mascat)are nevoie de trade-uri, schimburi comerciale/Mercantilism continuu altfel cum vrei, e cam globalizator în esență; Eu sunt mai autarhic(autarchic) puțin dar nu foarte izolaționist ca să nu te ataci iară… și binele și propășirea +recunoașterea la merite a poporului român și DacoRomânia). Atât. Ce-i așa de greu și complicat?

   • unLegionar

    @Anon, ultimul mesaj: Măcar suntem de acord că nu ne plac neomarxiștii… Tu ești obsedat de “capitalism” (nu știu unde mai vezi tu unul autentic pe planeta Pământ, nu era glob? aa stai că farfurie plat nu e rotund logic.. duh 😂) și vrei federalizări, micșorări, microzone după modelul școlii neomarxiste Austriece de Leopold Kor “Tot ce e mic e minunat, state mici” care pot fii mulse de o elită suprastatală. Eu sunt mistic Ortodox naționalist român care vede ce-a făcut acest pseudo-Capitalism mult iubit de tine din țara mea și sunt mai “old-school” așa poate ușor nostalgic-visător la epoca Romantic medievală, nu progresist-retrograd ca unii.. Doar că tu etichetezi un Naționalist ca fiind “comunist” neapărat.. Greșit, nesimțit, Trist și perfid rău… Capitalismul e ca o fiară sălbatică dar are perioadă ciclică nu e liniar(nu evoluează, nu crește) până decade în descompunere(Babilonic) altfel va găsi profitabil depăsirea oamenilor cu roboți.. ceea ce este groaznic… dar nici o grijă, Adevărul se află în ordinea naturală și Divinitate, omul este ființă divină. Punct. Materialiștii sunt degenerați, voi nu puteți conștientiza, ori concepe degradare în jur, doar profit…

    Nu mă mir că ție greu să pricepi… nu ești prea spiritual din ce se vede… Visezi doar “comuniști” paradoxal

 8. Anon

  a si sa nu uit PROGRES TEHNOLOGIC in folosul omenirii fara sacrificarea oamenilor si bineinteles accelerarea saltului in era POST INDUSTRIALA dar aia facuta pe de noi pentru noi pe baze sanatoase nu tampeniile astea neomarxist transhumaniste!

  • unLegionar

   @Anon , “Qanonule” manipulator.. Când îmi vii cu fraze și aprecieri pentru “alchimie” (mai nou preluată Kabbalah) jidanilor tăi cabaliști (tipic) și francmasonul excroc esoteric “isaac”Newton (sprijinit de conspirația iezuitilor în jegul de Britania -refugiul British israelismului împuțit).. Fără să amintești de un NikolaTesla, Leibniz, Schopenhauer, Kant, Ghoete, Paulescu, Eminescu, Aristotel, Thales din Milet, Socrate, Alexandru cel Mare ori Stoici etc.. probabil ești pupincurist și de Ainștaini “geniali” capitaliști așkhenazi ori khazari (AlbertEinstein-excrocul)… Apoi mai înainte faci apologia “federalizării” România (care nu se va întâmpla că așa vrei tu nemernicule). Și mai numești/ etichetezi pe alții ca “shabbos-goy” sau cu tupeu “comuniști” e clar că poate ești un ovreiaș ipocrit și pro-fakecapitalist excroc… Dacă tu chiar ai fii citit MeinKampf (apropo- scrisă cu ajutorul unui preot catolic iezuit Schaemplfe, Hitler fiind el însuși catolic) cum pretinzi și ceri mie sau altora.. atunci AI FII AFLAT CĂ DUȘMANUL DE MOARTE AL NATIONAL SOCIALISMULUI german (NatSoc) este Marxismul(- Capitalismul materialist), Comunismul iudeo-bolșevic și eventual francmasoneria… Întreaga filosofie fiind Etnocentrică și pt un fundament Aristocratic european ulterior (în speță Arienii Nordici de rasă pură germanică)… Deci era și cu esență mistică și cât se poate de Anti-Materialistă, anti-capitalisto’comunistă (considerându-le 2 fețe aceeași monedă)… Practic avea scop imperial (Reich de 1000 ani) sau cel puțin monarhic restauratoare, iar curentele artistice fiind Neo-clasicismul și Romantismul de altă dată… Nu înțeleg de ce insiști să confunzi/mixezi termenii intenționat.. Probabil ești unul din ăia care crede că Americunii(Amerimuts) au mers pe Lună, așa-i? Și că Zioniști capitaliști ți-au inventat ție apa caldă… Apropo, USAmerica e noul Babilon și se cam zgâlțâie deja… Atenție…

   Ești plin de contradicții în afirmații.. Tu vrei să împaci și capra și varza, asta e modelul Federație (SUA-Rusia) cam masonic puțin în concept, Demiurgic reciclator (vezi Gnosticism) și cam atât…

   Legea natural-organică nu se împacă cu cuvintele falșilor “profeți”… Ia spune Republică sau Monarhie? Un stat unitar indivizibil nu are ce face cu autonomii zonale apropo pe criterii etimologice de regiuni(munteni, olteni, sarbi etc)… Tu ești comunistul autentic Babilonian, combini toate sub o autoritate “federală” și ameninți cu moarte nesupușii dizidenți.. apoi vorbești de un Creștinism “retușat” cum vrei tu.. Ei bine îmi sună a “rat”. Hai sictir!

 9. Nume

  Nu mai visa, Sile ! Se va gasi intotdeauna un jandarm român care sa-i sugrume sau sa le traga glontul de gratie in cap, la un zid, ca acelor eroi români pe care îi vrei reînviați.
  Tradarea a fost inventata in Romania, citeste atent istoria adevarata.
  Pare ca sangele Iscarioteanului a stropit din belsug coltul de rai numit Tara noastra….

 10. Realistul

  Nicolae Ceaușescu a fost un om din popor, pentru popor.

  • Anon

   D-aia ii considera pe romani “un popor de idioti”? Ca asa a zis cand a adus jegul ala de renault 8 in tara, ca ar fi prea buna pentru idioti! Ceasca a fost un gunoi de om un criminal analfabet ca toti comunistii care toat viata lui nu a facut decat sa fure si sa omoare de la taranii care au refuzat colectivizarea pana la ultimul roman impuscat la Revolutie.
   Comunismul atrage tot ce e mai rau in omenire – psihopati, prosti, hoti talhari, criminali, dezaxati sexual – beria, leana, lenin, stalin, ceausescu, pol pot etc.

 11. Păduraru Nicu-Andrei

  Eu nu am auzit in viata mea de un sfant care sa tortureze Sfinti si sa distruga Sfinte Biserici !
  Ca om nationalist ,da, Ceausescu a fost grandios dar ca om spiritual , “cam” de ce este nevoie pentru a deveni Sfant, am “vagile” mele dubii….si ….satanismul are multe fatete , domnu’ redactor !

  Doamne Ajuta !

 12. Malus Dacus

  Vad ca domnul Marinescu este expus unui adevarat linsaj pentru ca a publicat acest articol in favoarea lui Ceausescu. De asemenea vad ca au aparut nume noi in armata de lingai ai sistemului in linia intai a atacului. Dupa numarul de comentarii constat ca articolul despre Ceausescu a nascut un real interes si a suparat structurile antiromanesti.
  Dar ma bucura faptul ca justitiarul.ro castiga din ce in ce mai multa audienta!
  Sustin cele spuse de autorul articolului. Are perfecta dreptate!
  Nu vreau sa combat toate elucubratiile din comentarii.. Inca putin si citeam cum Soros a adus democratia in Romania!
  In ceea ce priveste bisericile, ii raspund domnului Păduraru Nicu-Andrei ca in vremea lui Ceausescu au fost salvate mai multe biserici care au trebuit mutate ca urmare a lucrarilor de reconstructie si modernizare a capitalei si a altor orase, spre exemplu:
  Schitul Maicilor, biserica Olari, biserica Sfântul Ilie, biserica Mihai Vodă, clopotniţa bisericii Mihai Vodă, Palatul Sinodal, Mănăstirea Antim, biserica Petru Iacob din Reşiţa, biserica Sfântul Ioan, biserica Sfântul Gheorghe, biserica Sfântul Ştefan „Cuibul cu barză”, ansamblul statuar de la biserica Domniţa Bălaşa, biserica Mănăstirii Râmeţ.
  Imi exprim regretul pentru daramarea Bisericii Sf. Vineri
  Mai multe detalii gasiti chiar intr-un articol din ianuarie chiar din justitiarul:
  https://www.justitiarul.ro/mass-media-principalul-mijloc-de-propaganda-al-alogenilor-care-conduc-romania/
  Si din cate imi aduc aminte pe vremea lui Ceasusescu bisericile erau pline, inclusiv cu tineri, oamenii serbau sfintele sarbatori fara probleme, nu era blamata Biserica sau persiflata preotimea ca in ziua de azi!

 13. Mani

  Daca Ceausescu n-ar fi prigonit Biserica , ar fi fost astazi sfant in calendarul ortodox romanesc. Ascultand insa de Izabella sa (Elena), s-a situat in tabara imparatilor pagani romani si si-a implinit destinul de comunist pana in maduva oaselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.