Fără categorie

Ambasadorul Germaniei, trafic de influență în guvernul liberal Orban-Iohannis: „Pas cu pas” Germania va lua întreg aeroportul Otopeni (II)

„Luni, 16 Decembrie 2019: Premierul Ludovic Orban a participat la recepția organizată de Ambasada Germaniei în România, împreună cu reprezentanți […]

„Luni, 16 Decembrie 2019: Premierul Ludovic Orban a participat la recepția organizată de Ambasada Germaniei în România, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri german.” (Sursa: Site Guvernul României

Premierul României Ludovic Orban împreună cu cu ambasadorul german traficant de influență Cord Meier-Klod la recepția organizată de Ambasada Germaniei în România special pentru întâlnirea prim-ministrului cu afaceriștii germani în data de 16 decembrie 2019. Începuseră demersurile ambasadorului pentru promovarea intereselor companiilor germane care vizează obiectivul Aeroport Otopeni, așa cum s-a demonstrat în primul articol al acestui material de presă.

Fotografii realizate de Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România) la întâlnirea de la Ambasada Germaniei din 16 decembrie 2019. „AHK România reprezintă oficial economia germană în România. A fost înfiinţată în septembrie 2002 şi la ora actuală numără peste 600 de membri. ” (Sursa: AHK Facebook)  https://www.facebook.com/pg/ahkromaniaofficial/about/  Click pe fiecare poză de mai jos pentru mărire!

Sursă fotografii, AHK România Facebook: „AHK-Vorstandsmitglieder beim Treffen mit dem Premierminister Ludovic Orban.”  („Membrii Consiliului Director AHK au participat la o întâlnire cu Premierul Ludovic Orban.”)

                         HIENELE MORALISTE

       Episodul 2: CE NE ESTE NOUA INTERZIS, LOR LE ESTE PERMIS


În articolul anterior v-am prezentat cum ambasadorul ipocrit al Germaniei la București ne dă nouă lecții de anticorupție, el făcând puternic trafic de influența la cel mai înalt nivel. Dacă oricare dintre dumneavoastră ar fi cutezat doar să vorbească de o asemenea intenție, ar fi fost săltat imediat cu mascații și încătușat pe loc. Așa mi s-a întâmplat și mie! Doar am afirmat că doresc să-mi angajez fiica la o firmă privată, fără să fac un demers ulterior în acest sens și mi s-a și deschis imediat un dosar penal pentru „trafic de influență”. Mi s-a făcut percheziție domiciliară, am fost adus cu mandat la DNA, dar, neavând nicio probă, mi-au dat drumul. Vă dați seamă ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi avut cea mai mică probă împotrivă mea? Aș fi zăcut și acum în pușcarie. Oricum, mi-au ținut deschis dosarul penal cinci ani, că să fiu etichetat„penal” și să îmi diminueze credibilitatea. Apoi mi-au comunicat că nu am săvârșit nici o infracțiune și că nu au probe. De ce această dublă măsură?

Noi suntem acuzați și când nu comitem nici o faptă penală, iar ei încalcă flagrant normele legale și structurile noastre statale abilitate să îi tragă la răspundere se fac că nu văd și nu aud. Cum de-i lovește orbul găinilor doar când privesc spre ei, spre firmele și afacerile lor?

Pe cine protejează și pe cine ar fi normal să o facă? Ale cui interese le apăra? De ce pe ale lor, când noi îi plătim lunar cu sume colosale de bani pentru un serviciu public pe care îl pun în slujba celor din exterior? Dacă ei nu văd și nu aud, atunci am să le pun eu la dispoziție informațiile necesare.

 La începutul lunii ianuarie 2020, urmare a unei discuții avute anterior cu ambasadorul german traficant de influență Cord Meier-Klod, ministrul nostru de Externe solicita ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor actualizarea Notei de relații cu Germania, mai exact a ultimei Note, datată Mai 2019, privind colaborarea dintre Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) și firma Lufthansa Technik

Cu adresa nr. 219 din 07.01.2020, prin intermediul Direcției Transport Aerian, ministrul Lucian Nicolae Bode, transmite Nota primită de la Ministerul Afacerilor Externe, către Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) – cea care administrează cele două aeroporturi principale ale României: Aeroportul Internațional Henri Coandă și Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu –, cu dispoziția ca aceasta să trimită în regim de urgență răspunsul cel târziu până pe data de 09.01.2020, ora 10, solicitîndu-le să lucreze direct pe nota transmisă și să o retrimită la expeditor. De ce atâta grabă?

Presiune foarte mare din partea ambasadorului traficant de influența, dar și mai mare din partea Palatului Cotroceni și a Palatului Victoria. Să ardă atât de puternic arginții aflați în joc? În aceeași zi de 7 ianuarie, prin adresa cu nr. 6/07.01.2020, Biroul Contracte de Operare Non-Aeronautice din cadrul Direcției Comerciale a CNAB, transmite răspunsul către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, răspuns în care precizează că o parte din suprafața de teren pe care o dorește firma Lufthansa Technik, va fi afectată de amplasarea unui echipament pentru stocarea apelor pluviale uzate, care conțin substanțe de degivrare, conform proiectului avizat de către Administrația Națională „Apele Române” (aviz nr.276-IF/19.11.2019).

Această grabă, demnă de invidiat, a fost generată de faptul că ambasadorul german solicitase imperativ o nouă întâlnire cu ministru nostru de Externe și trebuia să i se dea un răspuns pe măsură așteptărilor, chiar dacă punctul de vedere trimis de CNAB l-a înfuriat rău pe ministrul Bode.

Ce s-a întâmplat, d-le ministru? Nu este normal că o structură care are profit și care susține puternic financiar compania din care face parte, să-și propună un plan de dezvoltare a afacerii? De ce să nu construiască ei un nou hangar pe terenul pe care îl revendică firmă germană și să își dubleze activitatea și profitul? Același lucru se întâmplă și în Germania? Cedează spațiul lor pentru a se instală acolo concurență? Eu nu cred că se mai întâmplă așa ceva într-o țara civilizată, suverană!

Ambasadorul traficant de influență al Germaniei intră când vrea și la ce miniștri vrea, chiar la Președintele României și la Prim-ministrul Guvernului, să impună interese firmelor și buzunarelor sale. Așa procedează și ambasadorii noștri la Berlin, la Paris, Amsterdam, Viena etc.? Marea majoritate dintre ei văd șeful statului din țara respectivă doar la sosire și plecare de la post, iar pe unii miniștri niciodată. De ce la noi este altfel decât la ei?

La pușcărie cu ăștia doi: Lucian Nicolae Bode, ministrul Transporturilor și Virgil Daniel Popescu, ministrul Economiei, pentru trafic de influență, infracțiune încadrată ca act de corupție. „Traficul de influență reprezintă practica ilegală de a folosi influența unui oficial guvernamental sau a unei persoane cu autoritate pentru a obține favoruri.” Aveți aici și dovada traficului de influență. („Justițiarul”) Click pe document pentru mărire!

După întâlnirea cu ministrul de externe, ambasadorul traficant de influență i-a convocat în ședința și pe cei doi miniștri: Lucian Nicolae Bode și Virgil Daniel Popescu, care i-au promis că vor determinaresponsabilii CNAB să aprobe solicitările sale.

Din datele pe care le am, acest ambasador impertinent a contactat încă doi miniștri ai Cabinetului Orban pe care i-a rugat să facă presiune asupra celor de la transporturi să fie de acord cu propunerea să, iar aceștia l-au asigurat de tot sprijinul.

Nu înțeleg dacă domnul Cord Meier-Klod este ambasadorul Germaniei la București, sau ambasadorul firmelor germane. De ce le permitem să procedeze în acest mod și să ne trateze fără pic de respect? Poate ne răspund domnii Iohannis și Orban, amândoi români pur sânge, care gândesc și simt doar românește și care „nu cred” că pun mai presus de interesele românilor pe cele ale firmelor germane, austriece, olandeze, franceze sau americane, așa cum susțin unii cârcotași…

Români, stați linistiți,  SRI și DNA dorm pentru voi!

                                                                       (va urma)

                                                                                                              General Dumitru ILIESCU

Citiți și prima parte a materialului jurnalistic  Ambasadorul Germaniei, trafic de influență în guvernul liberal Orban-Iohannis: „Pas cu pas” Germania va lua întreg aeroportul Otopeni (I)

 

1 Comment

  1. Vlad Tepes

    Nazistii au crezut ca Trump ii va lasa sa faca ce vor ei, la ordinele comunistei merkel, in tara pe care americanii o vor cap de pod in Europa de Est.
    Niste cretini !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.