Colimator

Ambasadorul SUA Zuckerman, indicații pentru jefuirea coloniei: „România are nevoie de lideri vizionari precum Iohannis și Orban”

  Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, în vizită tovărășească prin fabrici dă indicații prețioase pentru jefuirea în continuare a coloniei cu […]

 

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, în vizită tovărășească prin fabrici dă indicații prețioase pentru jefuirea în continuare a coloniei cu complicitatea marionetelor: „România are nevoie de lideri vizionari precum Iohannis și Orban”

                         Adevărul despre stat

Nu știu dacă ați auzit, dar ambasadorul SUA – ăla de la care mulți așteptau „eliberarea” – tocmai ce-a spus la Craiova că România are nevoie de lideri vizionari precum Iohannis și Orban. Înțelegeți așadar ce înseamnă vizionarism în gândirea individului proaspăt înscăunat jupân în colonie: supraîndatorarea țării pentru cadorisirea grasă a companiilor din sfera de influență a licuriciului. În țări normale, asemenea „vizionarism” se rezolvă în fața plutonului de execuție.

Nu ne mai miră astfel de comportamente deoarece, din păcate, nu ne aflăm în fața primei trădări naționale prezentate pe post de mare trăsătură de caracter. Mai țineți minte vremurile în care hienele istorice PNȚ-PNL, alături de securiștii de rit nou din PD (ajuns PDL și acum PNL) au pus țara pe butuci în perioada 1996-2000? Când vindeau ei „pă un euro” absolut toată industria autohtonă ajunsă, în final, subiect de tranzacționare la bursele de fier vechi? Mai țineți minte cum proiecta băsescu încă din 1998 vânzarea întregii țări unor dubioși? Puțină lume știe că vânzarea Petrom – care atunci era categorisit ca „gaură neagă a economiei” – a fost inițial asumată de către băsescu și guvernul de dinainte de anul 2000. Practic atunci s-a pus la cale cea mai mare tâlhărire a României care nu s-a încheiat nici azi.

Se vorbea în acele vremuri de „companii energofage”, care nu-și mai au rostul în economia modernă de azi. Mai țineți minte separarea producției de distribuție la companiile energetice, de scindarea în trei a CFR-ului și alte asemenea ghidușii economice care n-au făcut nimic altceva decât să mărească numărul directorilor numiți politic și să crească jaful la cote exponențiale? Asemenea „companii energofage” sunt campioane în țările estice care au știut să le păstreze. CEZ-ul cehesc a ajuns jupân peste aproximativ 30% din distribuția românească de energie. PKN Orlen – echivalentul Petromului din Polonia – e în continuare o companie integrată și a reușit practic să acapareze state întregi sau hălci semnificative din piețe importante. Ei fac legea în Polonia, Slovacia și Statele Baltice, au cote semnificative în Cehia și au intrat puternic în Germania. MOL-ul unguresc a cucerit Balcanii, iar în România e jucător important. Cele două companii nu beneficiază de niciun gram de resursă naturală, dar asta nu le-a împiedicat să aibă o dezvoltare excepțională, în timp ce Petromul se diluează într-un OMV care, la așa-zisa privatizare, era un jucător minor.

Probabil numele KGHM Polska Miedź nu vă spune nimic. Este o multinațională poloneză dezvoltată pe structura fostei companii de nimerit din comunism. La ora actuală KGHM Polska Miedź are operațiuni majore în Polonia, Canada, SUA și Chile, dar și pe alte piețe mai puțin semnificative ca importanță. Mai țineți minte când vă spuneau că mineritul autohton e o gaură neagră, că minerii trebuie să dispară și alte asemenea aberații? Iată că acum, cu tehnologia distrusă, nu mai suntem capabili să ne exploatăm bogățiile subterane în timp ce pe la noi au ajuns să se perinde toți golanii și aventurierii planetei dornici de tunuri facile. Așa ajungem să cedăm pe o nimica toată bogății inestimabile. O performanță demnă de un stat african, de o colonie bananieră.

V-am dat exemplele de mai sus ca să înțelegeți de ce polonezii, ungurii,cehii și ceilalți care caută să stea cât mai bine pe picioarele proprii, sunt relevanți la nivel politic, în timp ce noi suntem gunoiul Europei pe care urinează orice terchea-berchea. Fiți siguri că niciun ambasador american nu l-a făcut pe președintele Cehiei „vizionar”. Evident că nu. Ba, unul dintre ambasadorii mai nesimțiți ai SUA s-a aflat aproape de a-și luat zborul din Cehia în momentul în care a făcut comentarii aberante referitoare la participarea președintelui la comemorarea victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial. Și, dacă n-a fost dat afară din țară, oricum nu i-a mai călcat piciorușul prin cabinetul președintelui, exact așa cum i se transmisese public.

Păi cine de la noi ar avea curaj să-i spună licuriciului că bate câmpii? Evident nimeni deoarece imediat ar fi anihilat de desantul gurnalistic pentru ca apoi să intre în scenă „profesioniștii” din servicii alături de ăia din justiție pentru a-l face perdaf pe bietul cetățean care ar îndrăzni să spună adevărul.

Din păcate asta e realitatea statului român prost construit încă de la înființarea sa. Treburi care în alte țări ar fi de neimaginat, aici au parte de un firesc care te scoate din minți. Cum e aia ca șefii serviciilor secrete să fie medaliați de ambasade străine sau ca oficiali din justiție să beneficieze de același tratament? Cum e aia ca ambasadorii unor țări străine să vină și să bată cu pumnu-n masă în Parlament împotriva unor legi? Cum e aia ca niște multinaționale scăpătate – ca să nu spun că devenite multinaționale pe baza achizițiilor cu cântec de aici – să șantajeze statul că „nu știu ce nu fac” dacă nu-s scutite de impozit? Totul, absolut totul e cu fundu-n sus.

De-aceea repet mereu că nu se poate rezolva absolut nimic până nu dărâmăm statul actual. Statul român nu e român, așa cum nu e națională nici Banca Națională a României. Ambele construcții își arogă statul național servind însă cu totul alte interese. Știu că-mi veți spune că e imposibil, dar decât să vă lamentați explicați-le logic tuturor celor cu care interacționați că frauda numită „statul român” ne suge sângele de mai bine de 100 de ani. Și că dacă vrem să facem un stat cu adevărat românesc atunct trebuie să abandonăm instituțiile metisate ale actualului stat și să le înlocuim cu unele puse cu adevărat în slujba cetățeanului.

Dacă vă întrebați de ce se fură, iată că aveți și răspunsul: în condițiile în care statul român e un organism de jefuire a țării în favoarea puterilor străine care-l manipulează, de ce n-ar participa la jaf cei care fac parte din el și care-s plătiți pentru asta? Mai ales în condițiile în care, cu cât jefuiești mai mult de la ai tăi (e un fel de-a spune întrucât ăștia n-au fost niciodată de-ai noștri!), cu atât îți rămâne mai mult și ești considerat mai vizionar. Iată, în sfârșit, dezolantul tablou complet!

                                                                                                                      Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

5 Comments

 1. Malus Dacus

  Excelent articol, asa cum ne-a obisnuit Dan Diaconu! Mai sunt romani care nu si-au pierdut luciditatea, care-si iubesc tara. Mai sunt romani care vad dincolo de propria farfuria de mancare si sticla de bere! Inca mai am speranta ca putem salva tara. Ma refer in special la generatia anilor 70, 80. Tinerii, majoritatea fara nicio carte citita, fara cultura, superficiali, cu gandul la placeri trecatoare si glume vulgare, devin chiar irascibili la cuvinte cum ar fi patrie, jerfa, onoare, eroism, Dumnezeu. Dar multi dintre ei inca mai pot fi recuperati!
  Atmosfera din tara a devenit irespirabila, stam si asteptam sa inceapa cineva o miscare de independenta nationala ca sa ne alaturam si noi!

 2. adria

  Mă întreb CÂT, dar mai ales CE ne costă omagiul grețos adus de noul ambasador american maleficului de la Cotroceni si slugii lui.

 3. Alexandru Balcu

  Adrian Zuckerman…doar este jidan, de ce ne miram?

 4. Ionela Ionescu

  Un om devine ambasador al țării lui după un proces de selecție din care să rezulte că va reprezenta cu succes interesele țării lui.
  A lui.
  Iar în cazul de față , în țara lui se bagă naționalismul în capul cetățenilor proprii încă de la vârsta de 3 anișori.
  La noi se scoate.
  Oare când o să înțelegem și noi că suntem singuri pe lume și să nu mai așteptăm câte un tătuc , cu gura căscată ca puii de rândunică așteptând “să li se dea” păpica ?
  Paternalismul a murit în 25 decembrie 1989, acum suntem pe cont propriu , nu doar că nimeni “nu ne dă” dar vin toți în cârduri ca să ne ia (în timp ce unii mai visează sau strigă “să ni se dea”).
  Ni se ia in fiecare zi câte ceva iar de dat ni se dă numai expresia suiedeză.

 5. alex

  Felicitari pentru articol, d-le DIACONU! Asa este, statul roman nu e roman, ci este o colonie in care primeaza ideologiile si comportamentele jidanesti! Daca vrem sa traim sanatos, sa avem cu adevarat un stat roman, trebuie inlaturat acest stat jidanesc. Dar pentru ca acest acest lucru sa se intample, TREBUIE SA TRECEM LA ACTIUNE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.