Observator

Amnezica doamnă Viorica Dăncilă și noul PSD cu parfum reavăn de stat subteran

                        Ochelari de eclipsă Motto: „Întrebată dacă s-a schimbat […]

 

                      Ochelari de eclipsă

Motto: „Întrebată dacă s-a schimbat ceva în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu a discutat acest subiect și nu vrea să vină cu o părere personală, o decizie urmând să fie luată în forurile statutare ale partidului. «Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare (…) Vreau să vin cu părerea forumului statutar», a răspuns Dăncilă.” (Fragment din declarația Vioricăi Dăncilă , Galați, 5 iulie 2019, conform DIGI 24)

Sunt convinsă că executând această echilibristică oribilă, al cărei sens pare să-l fi descoperit de curând, PESEDEUL nu-și va pierde, totuși, mare parte din electoratul care i-a mai rămas. Simpatizanții lui vor considera că și cu această „schimbare…” sau, mai curând, „schimonosire la față”, neavând ei o altă opțiune mai bună, partidul merită să i se mai dea o șansă.

Deci cantitativ, spun, pierderea nu va fi probabil prea importantă. Bine, să recunoaștem că și procentul de la care plecăm e diferit; și de aceea mai jos de … în fine, mai jos DE-ATÂT e greu să cazi când ai așa de mulți membri de partid.

Ceea ce nu ia în calcul, însă, PESEDEUL acesta reconvertit este CALITATEA celor pe care îi pierde. Deoarece există un segment de populație, cu gândire liberă și cu memoria trează, pentru care nu este indiferent faptul că în prezent conducerea social-democraților are pe nas niște „ochelari de eclipsă totală” prin care „statul paralel” nu se mai vede pur și simplu deloc, mai ales dacă doamna Dăncilă a prins „eclipsa” după ce a lipsit vreo nouă ani din țară. Mie scena când premierul cu fustă al României dădea din colț în colț, încercând o fentă la întrebarea despre „statul paralel”, pe 23 iunie 2019, și răspundea așa: „Eu nu vreau să fac referire la acest aspect, eu nu am vorbit de statul paralel. Vreau să luați afirmația nu că nu ar exista, nu știu eu despre acest lucru. Eu, gândiți-vă că am fost nouă ani plecată din România. Poate sunt oameni care s-au confruntat cu multe situații.”, mi-a amintit perfect , dar perfect, o altă scenă cu o femeie celebră care, fiind întrebată dacă ea a fost „admiratoarea” Elenei Udrea care a intrat în direct la emisiunea lui Robert Turcescu, a scos următorul porumbel din gurița rujată: „Mmmm…Nu știu… nu știu ce se spune… eu am fost plecată în weekend…”

Cum doamna Dăncilă și-a continuat turneul prin filialele din sud-estul țării, ajunsă la Tulcea a încercat să-și nuanțeze poziția cu privire la susținerea Codruței, spunând așa: „Vreau în primul rând să clarific, nu am afirmat așa ceva, la Galați m-au întrebat dacă o susținem pe doamna Kovesi și am spus că nu pot să dau un răspuns, dacă e nevoie trebuie să discutăm în forurile statutare, o ședință a Comitetului executiv al partidului. Nu am spus că o susțin, nu am spus că n-o susțin. Am mai spus că nu este corect să iau o decizie singură, am văzut că a apărut această știre, dacă reluați conferința de presă pe care am avut-o la Galați veți vedea că nu am exprimat susținerea sau nesusținerea pentru doamna Kovesi.

Păi tocmai aste este îngrijorător, doamnă premier… cum de nu știți care este poziția partidului, din moment ce poziția partidului a fost exprimată clar de reprezentanții social-democrației în Parlamentul European, cam acum vreo patru luni? S-a schimbat ceva de atunci? S-a „îndreptat” Kovesi? E mai bună, mai frecventabilă, mai „reevaluabilă”? Trebuie să vă lămurească CEX-ul cine e fosta șefă a DNA? Claudia Țapardel de unde știe, că doar și dânsa era cu dumneavoastră la Bruxelles…sau are vederea mai ageră?

„Claudia Țapardel afirmă că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să înțeleagă că nu poate candida pentru o asemenea funcție, cu atât mai mult cu cât nu a fost propunerea României. Europarlamentarul PSD amintește de evaluarea făcută de către Ministerul Justiției, ce a dus la revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, care dovedește că «din punct de vedere managerial, doamna Kovesi a eșuat». Claudia Țapardel mai subliniază că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să facă «un pas înapoi», ceea ce nu a înțeles.” ( DC NEWS, 25 februarie 2019)

Acel segment de populație pe care îl pierde azi PESEDEUL cel debusolat știe cine este doamna Kovesi. Componenții lui -mulți sau puțini, câți vor fi- sunt prea puțin interesați dacă aceasta le face sau nu „concurență” strălucitorilor combatanți -căci strălucitori se arată a fi !!!- în cursa pentru președinția României, așa cum crede Ion Cristoiu, cel care de atâtea ori a crezut eronat, însă lansând „greșelile” astea pe piață a ridicat, ca din întâmplare, mingea la fileu multor Codruțe. Ei nu au nevoie de argumente suplimentare. Ei deja știu. Iar știind cine este doamna Kovesi, ei înțeleg bine și cum arată justiția din România.

Acel segment de populație nu prea șterge abjecția cu buretele, suspinând: „ei, ce-a fost, a fost !” și nu se înghesuie la amplul festival de „pupat toți Piața Endependenți”.

Acel segment de populație despre care vorbesc, aflat astăzi într-o ironică expectativă, nu e legat de disciplina de partid și de aceea nu prea are de gând să accepte orice. El nu e format, așa cum ar fi poate convenabil, din „cetățeni tăcuți”, ci dimpotrivă din cetățeni a căror conștiință dorește să se exprime liber și vocal. Cred că la acești oameni ar trebui să fiți atentă, doamna Dăncilă. Căci hemoragia, în acea zonă de simpatizanți, e posibil să pară neglijabilă în ziua votului, dar, credeți-mă, ar putea deveni un pericol greu de ignorat imediat după aceea.

                                                                                                                   Luminița ARHIRE

8 Comments

 1. IQ100

  “Sunt convinsă că executând această echilibristică oribilă, al cărei sens pare să-l fi descoperit de curând, PESEDEUL nu-și va pierde, totuși, mare parte din electoratul care i-a mai rămas.”
  Aiurea .Am fost pesedist.
  i-am abandonat cand l-au abandonat pe Dragnea.
  Dac o susin pe agenta maghioro -muricano-sorosista voi deveni ANTI-pesedist.Probabil asta se si urmareste, de aia i s-au dat aceste ordine.
  Asta e culmea umilintei la care e supus cineva. Dar probabil pe respectiva pesoana NU o deranjeaza. neposedand bun simt.. (ce forum statutar??ala pus de ea, la comanda scarbiciilor??/aruncati un ochi pe aici antenaplay..descoperiti emisiunea din 29 iunie min 33 ca sa vedeti cine o consiliaza) Nu stiam ca mancatul de magiun de prune ingrasa atat.Acum imi explic silueta ne-domnei blonde.
  Si,nu nu il cred pe Dragnea, ca madoamna a virat recent.sa poti sa o sustii pe ex-sotia agentului maghiar inseamna ca supunerae la ordin de scarbiciiface deja parte din formarea ta profesionala.RESTUL functiilor sunt de acoperire.
  mai Dragnea, cum ai putut sa ne-o pui pe asta??

  • Luminița Arhire

   Vedeți că sunteți la altă categorie… nu la „PESEDEUL nu-și va pierde, totuși, mare parte din electoratul care i-a mai rămas.” ci la „Acel segment de populație despre care vorbesc, aflat astăzi într-o ironică expectativă, nu e legat de disciplina de partid și de aceea nu prea are de gând să accepte orice. El nu e format, așa cum ar fi poate convenabil, din „cetățeni tăcuți”, ci dimpotrivă din cetățeni a căror conștiință dorește să se exprime liber și vocal. ” Acolo sunteți.Ca și mine, de altfel…

 2. IQ100

  ‘ntrebată dacă s-a schimbat ceva în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european,”
  ce kkt de exprimare muricanweasca este asta?/: “veți vedea că nu am exprimat susținerea sau nesusținerea pentru doamna Kovesi.””blabla bla
  sa traducem in limbaj colocvial
  ‘Stim ca nu va place Kovesi.dar ne place noua, care suntem stapanii vostrui.Am devenitr pe 26 mai stapanii vostri totali.vae victis. Oricum ati dat tot, acu dati si liberatea.Ca semn de pupat papucul vi-o dam pe ANTIROMANCA submediocra profesional, razbunatoarea, frustrata uman si femini, papusa noastra zombie, neromanca genetic, fata de procuror comunist, nevasta de agent maghiar dovedit, preferata sorosistilor si a deep shit ului murican,sa o luati si sa ziceti ca o iubiti excat aia care ziceati ca nu, peseditilor !!”
  Culmea perversitatii!! Curat “2+2 =5 sau 4 sau cat vrei tu!!” (una din cele mai dure scene din “1984’)
  In camera 101 este bagat PSD care , pt a se “salva” in ce are mai urat (ceva resturi de ciolan si baronime locala) a TRADAT si a aruncat la SOBOLANI din cutie Romania.
  Dupa Basescu nu credeam ca exista un “caracter” mai frumos si bun.Ala ne mistocarae si ‘facea”, dar macar ne baga in seama.
  A veni ala inalt de acum.Asta ne distretuieste si ne “face” prin intermediari.Ne fura pt straini “numai” bogatia , voturile, viata, copii, trecutul (prin rescriere), viitorul.
  Dupa el nu credeam ca urmeaza altcineva care sa imi inspire mai multe contractii involuntare ale stomacului.
  Iata ca noua blonda o face.Dupa ce precedentii (inclusiv din PSD , incepand cu Nascase) ne-au vandut /furat/ excrocat tot, vopsita aceasta in culori de om ne VINDE acum in PREZENT, si SUFLETUL, inteligenata, demnitatea.
  Ii doresc ca si madamei K, sa traiasca cel putin 300 de ani si sa fie constienta!
  WTF urmeaza dupa asta???

 3. IQ100

  “El nu e format, așa cum ar fi poate convenabil, din „cetățeni tăcuți”, ci dimpotrivă din cetățeni a căror conștiință dorește să se exprime liber și vocal. Cred că la acești oameni ar trebui să fiți atentă, doamna Dăncilă’
  Dna/dra Arhire, dvs aveti intuitie si spirit de analiza, dar cred ca gresiti subintelegand premise false.
  Poate Dna Dancila NU DORESTE sa aibe votanti…poate obiectivul dansei este sa bulibaseasca PSD pana la anihilare.
  Si de fapt, nici nu e nevoie de votanti reali la nici un partid.Daca am inghitit galusca 26 mai 2019 (dupa alte pastile de proba in ‘alegerile” precedente) de acum incolo ‘alegerile” vor fi la fel ca in Korea de Nord, Belarus, Azerbaidjan.Cu rezultatul hotarat la sutime de procent dinainte.Doar ca aici trebuie mimata democratia asa cu acolo se mimeaza unanimitatea.

  • Luminița Arhire

   Ce să spun… mai e cineva care să creadă în DEMOCRAȚIE? Să fim serioși. DEMOCRAȚIA a devenit un slogan cu nimic mai interesant decât M**E PSD , dar utilizat cu frecvență mai redusă decât cel din urmă.

   • un mizantrop

    N-am avut asteptari de la tantica asta, doar m-a enervat cand s-a lepadat de binefacatorul ei, intr-un stil lai jegos decat Ponta si asta e greu…Ca-i penibila si vine din vremea Comitetului de femei al Coanei Leana e treaba ei si a cui o sustine, dar, ca-mi intoarce mie portofelul, lingand azi ce-a scuipat ieri, chiar ca ma enerveaza…dar cel mai tare ma enerveaza ca vrea sa inlocuiasca programul de guvernare cu rezultatul referendumului (despre care nici initiatorul n-ar sti sa spuna care e..:) si cu revendicarile pucistilor din CSM, pe motiv ca asta vrea lumea, ca asa a votat in 26 mai…Pai, mai toata lumea care a contestat-o a vrut mu__e psd, asa ca Dancila ar face bine sa se conformeze, ce-o mai lungim atat?!
    P.S. Pe bune, mie imi pare ca in PSD s-a produs o insurectie (poate chiar armata) si au intors unii armele, din disperarea de a se sui si ei in copacul adevaratei puteri, l-au arestat pe Dragnea si s-au predat ocupantului binomist (era sa spun sovietic, dar nu prea greseam ca sustinerea rusa vine, totusi, spre Iohanis si loazele useriste, toate de sorginte marxista), exact pe modelul 23 august… De-aia nu contesta ei alegerile, ca le-au vandut, adica si-au vandut electoratul, fapt impardonabil…idiotii utili n-au invatat nimic din istorie – nici lui Dragnea nu-i e bine, dar le pregateste un pat la el in celula…

   • un mizantrop

    Exact! Asta vrea partea aia de electorat care crede ca a castigat alegerile si Viorica le sufla-n …glezne, ca ea respecta rezultatul referendumului, ca asa a votat lumea, ca boul baltii…ce s-o mai lungim, lumea aia s-a exprimat clar de vreo doi ani incoace, vrea m__e PSD si Dancila, ca bulibasa legitima trebuie sa se conformeze, cu asta trebuia inceput! Baletul asta dizgratios executat, parca, de Comitetul de femei al Coanei Leana (ca nici ala nu era cine stie ce sexos…) nu face decat sa confirme insurectia (poate chiar armata) de la 26 mai, cu toate ingredientele tradarii jegoase, prea mult si pentru PSD…De-aia nu contesta ei nimic, nu renumara si fac referiri la rezultat mai dihai ca invingatorii, ca ei au vandut meciul odata cu Dragnea, din dorinta de a-si mai pastra niste privilegii, de fapt si-au vandut inca o data electoratul (prima data a fost si Dragnea complice, la referendumul pentru familie…). idiotii utili au uitat ce s-a intamplat cu lidderii politici tradatori dupa 23 august….sper doar sa le pastreze Dragnea un loc in celula…
    P.S. Stii care-i culmea absurdului? Ca electoratul pesedist nu-i mai voteaza, dar se vor trezi studentii si electoratul opozitiei, aia care beneficiaza de pomenile si sinecurile statului si realizeaza ce-i paste daca vin ai lor la putere…Ca-n bancuri…

    • Malus Dacus

     Interesant de remarcat: Pana pe 26 mai 2019 Facebookul si Whatsupul ereau pline de meme si poante cu Veorica proasta s(t)atului toate venite de la propaganda securista si #rezist adica tot de la baietii cu M..E Dragnea, M..E PSD…
     Din 27 mai, ca prin minune, n-a mai aparut nici un meme cu Veorica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *