Atitudini

Analistul Dan Diaconu: „Nu-i întâmplătoare anti-cruciada pornită înaintea Paștilor”

  Mi-a trimis un prieten virtual un clip cu un interviu telefonic pe care Oana Zamfir i l-a luat lui […]

 

Mi-a trimis un prieten virtual un clip cu un interviu telefonic pe care Oana Zamfir i l-a luat lui Marcel Vela. Am observat astfel cu amărăciune că Oana, dintr-o ziaristă incisivă, cu replicile și dovezile la ea, s-a transformat într-o puitoare de întrebări cu răspunsul predefinit de tipul „nu-i așa că?” și că remarcile sale cele mai critice erau de genul „domnule ministru, era să aveți o scamă”. Jalnic și, în același timp, explicabil. Deh, s-a aliniat postului care, iată, descoperă apa caldă, anume că mult mai bine trăiești din propagandă, alimentat gras de la robinetele subterane decât să faci opoziție și să-ți menții o atitudine critică. Într-adevăr, asta duce la dizolvarea propriei coloane vertebrale, la înlocuirea sa cu un „schelet” de meduză. Însă astfel ți se asigură un loc călduț sub soare.

Uitați-vă la nulitatea Cristian Tudor Popescu: își încasează lunar solda babană pentru scălâmbăielile sale tragicomice, interpretate într-un ritm mereu previzibil. Cam așa merg lucrurile peste tot în lume. Costă să fii independent, critic. Pentru a spune lucrurilor pe nume trebuie să ai un anumit statut. Mă rog, nu-i o noutate întrucât atunci când ești slujbaș la patron trebuie să joci precum ursu’ țiganului, altfel nu-ți iei leafa.

Să revenim la interviu. Ceea ce am remarcat este ceea ce se vedea cu ochiul liber în conferințele de presă, anume că ministrul Vela are inteligența unei muște lovite cu bâta-n cap. E analfabet funcțional cu acte. În afară de „se fac cercetări”, „se va întocmi dosar penal” sau „o să cercetăm” nu spune absolut nimic. Era oarecum transparent că ăsta-i omul, însă acum l-am văzut liber, în prostia lui. Un yesman incapabil să gândească, căznindu-se să încropească răspunsuri la întrebări banale. Ăsta e șeful miliției, cel care a instaurat teroarea în toată țara.

Văzându-l, înțelegi că el e doar o carcasă analfabetă, pusă în față pentru a executa ordinele. Nu-l duce capul să facă nimic altceva decât să execute. Iar cei din spate, care dau ordinele, știu exact ce fac. Planul e cât se poate de transparent, e unul de anihilare atât materială, dar mai ales spirituală a omului. Nu-i întâmplătoare anti-cruciada pornită înaintea Paștilor. La fel cum nu-i întâmplătoare ștrangularea planificată, treptată, impersonală și rece, precum cea a unui piton care-și sugrumă victima. Inițial nu aveai voie la slujbă în spații închise.

După ce Biserica a decis să facă slujbe în aer liber, cu respectarea „distanțării sociale”, s-a interzis slujba cu totul. Preoții au răsuflat ușurați pentru că au fost lăsați să facă slujbele chiar și cu bisericile închise. Credeți-mă, din punctul de vedere al Bisericii asta e o victorie! Apoi s-au mărit amenzile la valori halucinant de mari. Nimeni n-a înțeles de ce pentru că oamenii speriați respectau recomandările. Ceva mai târziu, când s-au transmis „directivele” legate de slujba de Înviere, a devenit limpede: „dacă te aventurezi te va costa scump, vreo 20 000 lei ca să-ți treacă pofta de Dumnezeu”.

Acum au mers mai departe, închizând cimitirele de Florii. N-o să găsiți niciun decret, nicio reglementare, doar lanțul pus la intrările secundare ale cimitirelor mai mari și milițianul păzind cu „procestu’ verbal și pulanu’” intrarea. Dacă încerci să intri, te-ai fript întrucât declarația pe proprie răspundere nu acoperă această situație. Nu trebuie să te ducă prea mult mintea ca să înțelegi că totul e o acțiune de subordonare și schingiuire a omului.

Asta e fața urâtă a realității. Mă gândesc în ce mod aberant l-au dat afară pe fostul șef al Companiei de Apă din Suceava. Doar pentru că, din disperare, omul a îngenuncheat în fața instituției și a adresat o rugăciune divinității. A încălcat legea nescrisă a diavolilor cățărați la putere, anume „totul împotriva lui Dumnezeu”. Vremurile sunt urâte și se vor urâți și mai mult pe măsură ce târlele de marxiști și neomarxiștii își arată adevărata față.

Trăim vremuri aprige, un adevărat an al șobolanului în care, pentru a te menține om, va trebui să pândești mereu din gaura ta momentul propice în care cerberii nu-s atenți. Doar atunci, dacă te mai scârbește situația ta, te vei putea strecura în afară pentru a-ți clama dreptul tău spiritual, acela de a fi om, nu șobolan. Nu-i deloc optimist ceea ce vedem, dar asta e realitatea. În scurt timp ni se va da de ales: om sau șobolan. Va fi o decizie de o simplitate crudă pe care va trebui s-o luăm pentru eternitate.

                                                                                                            Dan DIACONU

Citiți și:

Demis pentru că s-a rugat lui Dumnezeu în genunchi: Delictul de credinţă ortodoxă!

Eșecul de Înviere sau sociologia renunțării

6 Comments

 1. Laura

  https://www.youtube.com/watch?v=KJ5Xo3NAUE0

  Traduceti acest video si luptati impotriva vaccinului, toata lumea trebuie sa stie cat de CORUPTI SUNT CEI CARE IL APARA PE GATES CARE VREA SA NE OMOARE CU VACCINURI

 2. Florin

  Pe primele locuri la conducerea tarii sunt doi indivizi care nu sunt ortodocsi ,restul vine de la sine,fiind ajutati de slugi,asa ca restul vine de la sine.
  A3 a cam schimbat macazul dupa alegerile pt.presedintele RO ,traiasca banu!

 3. dumdum

  de vazut acest film, un calugar simplu, fara multa scoala, se exprima cum crede el ca e mai bine…dar mesajul e clar pentru oricine:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=rgg5dZa6x8k&feature=emb_logo

 4. April 11, 2020 at 10:20 pm

  Corona, Cops & Quarantäne. Wann wird Befehlsverweigerung zur Pflicht?
  KenFM
  KenFM
  276,276 views
  •Apr 10, 2020

  in Saxonia se cantareste posibilitatea de a baga in psihiatrie pe cei ce nu respecta carantina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!si probabil cand va apare vaccinul vei fi si vaccinat obligatoriu !!!
  in Bayern au bagat drone ca sa te supravegheze daca-ti parasesti domiciliul . Urmeaza si inarmarea dronelor ? Inca nu se stie !
  au inceput sa incerce sa extinda suspendarea banilor lichizi pe motiv ca banii cara microbi
  nici macar 1% din cei infectati n-au murit si despre niciunul nu se poate spune ca vreunul a avut doar corona
  n-ai voie sa citesti o carte in parc fara sa vina politia sa te ia
  de luni de zile televiziunile nu ne prezinta decat opinia unui singur doctor, pe Drosten asta, de la Robert Koch Institut
  Streek – a cercetat un segment de populatie in Heinzberg spune ca rata mortalitatii se afla doar la 0,37 %. El este cel care l-a inlocuit pe Drosten cand acesta a parasit Berlinul, el este contrapartea lui Drosten prin concluziile sale ca virusul nu este atat de frecvent, fapt pentru care ziarele il murdaresc deja cu noroi E interesant ca nu este intrebat in ziare Prof Streek, cel ce a condus studiul respectiv ci Drosten care a plecat si care este un alarmist
  Prof Kuhnlein care a scris deja cartea Wirus Wahn in 2009 care a ridiculizat “Dementa virusului” e scos de pe you tube
  Bodo Schiffmann “Schwindelambulanz”( escrocheria salvarii), caruia i-au sters deja 4 videouri de pe you tube (deci lucratura e clara)
  Deci se sterg doctorii cu alta opinie decat Drosten asta
  Artikel 8 – verboten auf die Strasse ddin constitutie impiedica adunarea si orice protest legal contra acestor directive
  Beate Banna als Anwalt fur Arzte und Burgerlichen Grundrechte hat Protestiert sa a cerut permisiunea sa se adune lumea sambata asta de Paste pentru a protesta contra dronelor si legilor absolut inimaginabil de revoltatoare – ce a patit aceasta avocata specializata in drept medical ? Statul a dat-o in judecata ! Vor s-o pedepseasca ! Ca medic cu alta parere , te scoate de pe you tube .pe ea vor s-o pedepseasca – cum ?
  Intre timp Germania a devenit un stat al denuntatorilor . Pentru ca Pharma e asa de puternica actualmente in Germania incat s-a ajuns la timpurile lui Hitler : “noi facem numai ce ne dicteaza conducerea “.
  statul nu are voie sa faca ce face: blocheaza opiniile medicilor, introduc psihiatria pentru oponenti si interzic consultarea medicilor cu exceptia unuia singur – Drosten, “medicul guvernului”, cum ii zic nemtii in bataie de joc !
  Nu uitati ca forta scoate ce-i mai urat din oa meni, dar si incapacitatea de a te apara Trebuie sa ma intreb cese intampla cu democratia? E data peste cap!

  • Moro

   Au mai folosit comunistii psihiatria ca arma politica; nu-i nimic nou sub soare…

 5. IQ100

  da,m fff nasol, vi-o spun ca APOSTAT care nu cred din crestinism** decat “iotele” preluate din religiile extrem asiatice umaniste.
  Ii DISCRIMINEAZA pe crestin.Eu sunt libersa nu cred,Dar daca, Doamne fereste ( !sic) CREDEAM??

  Tot legatde ne credinta.Urmatoarele randuri sunt opinia mea.In 1989, la’Lovilutie” si in primele miscari sociale ce au culminat cu P.U. se faceau rugaciuni publice la greu, manipulate cu portavoce, mai rau ca la Cenaclul Flacara.Atunci, ca sa lupte imporiva”comunismului” crestinismul era BUN.Acum nu mai e, ca nu mai e nevoie.Adica nu e nevoie de un crstinism “independent”
  mutatis mutandis, cam ca in povestea cu ortoxia schismatica fata de catolicismul controlat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *