Puncte de vedere

Analistul Dan Diaconu, prognoză de coșmar

  Când Plăvanul a incendiat Colectivul a făcut-o pentru a acapara justiţia. Aceea era miza care-i permitea să conducă după […]

 

Când Plăvanul a incendiat Colectivul a făcut-o pentru a acapara justiţia. Aceea era miza care-i permitea să conducă după bunul plac. Miza guvernului Cioloş a fost strict atacul punctual asupra justiţiei, acapararea totală a sistemului şi instaurarea terorii. Suplimentar acum pentru Orban ar mai fi un mizilic, anume desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie. După ce reuşeşte această operaţiune de commando, guvernul beţivului poate chiar să moară.

Nu am nici cea mai mică îndoială că absolut toată operaţiunea de numire a şefilor Parchetelor se va face pe repede-înainte şi că desfiinţarea SIIJ se va face prin ordonanţă de urgenţă. La fel cum se vor face şi restul ticăloşiilor. N-am nici cea mai mică îndoială că se va institui în forţă un regim de teroare absolută. Ceea ce urmează e mai negru decât tot ceea ce vă imaginaţi.

N-o spun pentru a vă speria, ci pentru a vă face conştienţi că ceea ce urmează vă obligă să aveţi un plan de backup. Se vizează nu doar loviturile economico-juridice la adresa noastră, ci chiar schimbarea de regim prin votarea unei alte Constituţii. Ştiu că acum totul pare exagerat, dar gândiţi-vă doar de ce involuţie am avut parte începând cu fatidicul an 2004.

Planul e unul de-a dreptul ticălos. După noile numiri în Parchete şi desfiinţarea SIIJ, urmează eliminarea „dușmanilor poporului” prin procese după şablonul DNA. Motivul e unul simplu: destructurarea întregii clase politice, astfel încât să nu mai existe nicio iniţiativă care-ar putea deranja stăpânirea. Nu vă mai spun decât că până în vară Ponta va intra la puşcărie cu un dosar de râsul curcilor. Şi ca el o groază de alţi politicieni mai mici sau mai mari.

Alegerile îi vor întroniza pe liberali cu o majoritate absolută care le va permite modificări majore ale Constituţiei. Iar după această mişcare poate veni orice deoarece nu mai contează.

Miza schimbării Constituţiei este aceea de a transforma România dintr-o democraţie, chiar şi-aşa şchioapă cum este acum, într-un regim absolut nedemocratic, în care puterea nu se mai regăseşte nici măcar teoretic în mâna cetăţenilor, ci în zona instituţiilor de forţă. Absolut tot ceea ce va urma va fi doar circ. Degeaba vei alege pe cineva deoarece va fi castrat din start. Spre exemplu, o propunere a noii Constituţii constă în cenzurarea oricărei iniţiative votate de Parlament de către un „Consiliu Juridic” specializat în coerenţă legislativă care va avea inclusiv puterea de a întoarce în Parlament o lege deja votată. Asta înainte ca iniţiativa respectivă să ajungă la preşedinte. Doar ca să vă „liniştesc” vă spun că e vorba de una dintre iniţiativele minore ale noii Constituţii!

În ceea ce priveşte omul de rând şi viaţa în general o rezum cât se poate de simplu: va fi teroare! Venituri mici, impozite şi taxe cocoşătoare şi privatizări în masă ale absolut tuturor serviciilor publice. Sănătatea va deveni un mega-lux. De altfel se vede încă de-acum, din programul de guvernare făcut pe genunchi, că se vizează închideri masive de spitale. E-adevărat, nu se spune transparent, ci se vorbeşte de comasare. V-aţi liniştit? Dar dacă vă întreb cum ar arăta însă o operaţiune de comasare a tuturor spitalelor din Moldova, ați fi la fel de liniştiţi? V-o spun aşa, ca să înţelegeţi cam ce se ascunde în spatele unor formulări ambigue.

În final nu vă mai spun decât un singur lucru: ceea ce ar fi trebuit să înţelegeţi după toată experienţa comunistă era că unei naţiuni trebuie să-i fie mai frică de prostie decât de moarte. Noi, nu doar c-am ignorat acest avertisment, ne-am adâncit în prostie şi priviţi numai ce spectacol grotesc avem pus în scenă. Râdeaţi că Plăvanul e prost? Staţi numai să vedeţi de ce e capabil prostul! Şi să vedeţi atunci dacă o să vă mai priască râsul.

                                                                                                           Dan DIACONU

2 Comments

 1. R. Daneel Olivaw

  Ne indreptam cu pasi mari spre razboiul civil devastator, pe care l-a prevazut, pentru romani, Baba Vanga candva! Istoria demonstreaza ca oricat ar fi de docil poporul roman, odata si odata tot pune mana pe ghioaga si face prapad!

 2. Si care-i problema? Am ajuns la concluzia lui Petre Tutea, romanul e prost gramada; pana nu-i umple de sange ochiul maro nu pricepe :))
  Daca nu le-au placut cresterile PSDului si-au fost in stare sa voteze iar jigodiile astea flamande “da dreapta” isi merita soarta.
  Aceasi prostie o obeserv si la “cuvernantii” psdului (inclinam si spre tradare dar pe vremea aia era Dragnea la butoane, care stia ce-l asteapta daca pierde)
  Ce a oprit PSDul sa actualizeze listele electorale si sa ia astfel securitatii cele 4 milioane de fantome pe care le jongleaza din mouse? Lacomia dupa scaune!
  De ce a renuntat la numaratoarea paralela de au iesit unguri prin Olt? Bine aici sesizari cu inadvertente flagrante in procesele verbale au fost strigate dar vaca veo s-a facut ca ploua in loc sa ancheteze.
  In ce “tara ca afara” controlul si numararea votului este facut de securitatea militarizata?
  Tara asta numai cu pusca se mai face bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *