Cap limpede

Antena 3: Cântarea președintelui, la aniversarea celor doi ani de Cotroceni!

    Recunosc că nu mi-a păsat de titlurile care anunțau doi ani de domnie Iohannis, până când nu am […]

 

 

Recunosc că nu mi-a păsat de titlurile care anunțau doi ani de domnie Iohannis, până când nu am văzut aseară hidoșenia de emisiune a lui Gâdea.  Am înjurat, am butonat telecomanda, am revenit și tot așa…  Apoi m-am gândit: chiar măi, ce a făcut ăsta în doi ani ? Și am încercat să rememorez…

A venit după cei  „10 ani răi”, groaznici, oribili ai celui mai sinistru dintre pământeni, Băsescu Traian. Și-au pus speranța în el și cei care l-au votat și cei care nu l-au votat și trebuie să recunosc că primul discurs, cel în care spunea despre justiție că nu trebuie să se transforme într-o supraputere, a părut de bun augur. Dar a venit rapid replica Liviei Stanciu ca o smetie peste scăfârlie, și care l-a pus la locul lui pe don’ președinte. Aceasta nu-i dăduse încă soluția în dosarul de incompatibilitate și-i atrăgea fără menajamente atenția că justiția nu este treaba lui si că există o linie roșie peste care, dacă trece, s-ar putea s-o pățească. Au mai venit și soluțiile de la Brașov cu nevasta si soacra pe post de hoațe de case și atunci am înțeles că vom avea un președinte captiv Sistemului.

De atunci, intervențiile lui în viața publică au fost sporadice și, cel puțin la început, s-au limitat la câteva consultări cu partidele pe tema celor 2% din PIB pentru armată și tema din cauza căreia nu mai puteam mânca și dormi, cea a votului prin corespondență. În timpul ăsta puterea în România era exercitată de Sistem, Binom sau Trinom după caz. Și acesta, ca să-i dea satisfacție președintelui, a început să-i dea la gioale premierului Ponta care (și ăsta, al dracu’ tocmai acum!) a început să ia niște măsuri în guvernare aplaudate de toată lumea. Lucrul ăsta îl enerva vizibil peHerr Iohannis, așa că prin iunie Luluța îi meșterește premierului un dosar penal în care (adevărat să fie) ar fi vorba despre un mizilic de zece mii de euro, sumă pentru care Udrea (de exemplu) nu s-ar deranja nici până la colțul străzii.

Chestia asta are totuși anumite efecte politice, în sensul că Ponta speriat, după o operație în Turcia, își dă demisia de la șefia PSD. Apoi a venit concediul prezidențial, după concediu a urmat vacanta și după vacanță, alt concediu… Și așa, din Florida la Neptun, de la Neptun în Tenerife, pe nesimțite a venit toamna și Sistemul i-a mai făcut o surpriză plăcută, i-a dat guvernul lui. Și, ca să nu tacă, a ieșit și a spus nu o prostie, ci o grozăvie: „A trebuit să moară oameni pentru ca această demisie să se producă!” Uaaaaaau!!! Grav, grav de tot! Cuvinte care au dat naștere la tot felul de speculații care (întemeiate sau nu) vor avea pe viitor consecințe.

Dar să revenim la Guvernul lui. Acu’ dacă i-a pus Guvern, Sistemul trebuia să-i găsească și miniștrii. Și i-a găsit dintre acoperiți (de unde altundeva), dintre funcționari de mâna a cinșpea de la Bruxelles și dintre oengiștii lui Soros, ca să recompenseze agitatorii care scoseseră lumea în stradă. Și cu ăștia, care n-au făcut absolut nimic, ne-am petrecut ultimul an. Că din primăvară relația lui cu sistemul pare că s-a deteriorat, că a încercat să-l debarce pe nea Florian și că acum (părerea mea)  este într-un război pe viață și pe moarte cu Luluța, este deja un subiect prea vast pentru a fi tratat în două cuvinte.

Concluzia pentru acești doi ani este că pălăria de președinte îi joacă serios pe cap, iar, din partea mea,  deși nu se califică totuși la ura pe care i-o port lui Băsescu, are disprețul acordat unui prostănac care face eforturi să demonstreze tot timpul că-i așa. Cât despre Gâdea și a lui ceată de pupincuriști de la Antena 3, ce ar merge cu salamalecurile lingușitoare? Siktir, bre!

                                                                                                                                     Dorel BĂLAȘA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *