Puncte de vedere

Anti interviu cu Codrin Ștefănescu (fost secretar general PSD): „România nu e izolată, senzația pe care o avem cu toții e că aparținem cuiva. Suntem o Colonie”

  Reporter: Ce e mic, începe cu M mare, are 13 litere și se termină într-un leșin? Codrin Ștefănescu: Mare […]

 

Reporter: Ce e mic, începe cu M mare, are 13 litere și se termină într-un leșin?

Codrin Ștefănescu: Mare grădina ta!

Reporter: Marcel Ciolacu!

Codrin Ștefănescu: Nu merită niciun comentariu.

Reporter: Avem aici întrebări cu versuri din Adrian Păunescu. Nu dăm din Eminescu, că s-ar putea supăra dl. prim-ministru Klaus Iohannis.

Codrin Ștefănescu: Ați anticipat corect.

Reporter: „Actorul a ieșit în stradă să-și cumpere ceva salam, era în haine de paradă”. Ca mic despot peste un neam. Cât e actor și cât e președinte Klaus Iohannis?

Codrin Ștefănescu: Nu este nici una, nici alta. Senzația tuturor este aceea că e doar un tonomat care exprimă în public niște idei după un punctaj.

Reporter: „Ce părinţi? Nişte oameni şi ei, care ştiu dureros, ce e suta de lei”. Cum vedeți dvs PSD-ul de azi și cât din el mai aparține electoratului care l-a votat?

Codrin Ștefănescu: PSD de astăzi e acaparat. Și cei care l-au acaparat încearcă să-l predea pe de-a-ntregul. Și eu, și alții luptăm cu acest grup, în speranța că nu vor reuși.

Reporter: „Umiliţi de nevoi şi cu capul plecat, într-un biet orăşel, într-o zare de sat”, tot așteaptă oamenii să le mai ziceți din ce-ați promis: că impozitați pensiile speciale, că faceți Opoziție. Lucruri simple.

Codrin Ștefănescu: Lucrurile simple devin complicate atunci când cei care decid, răspund strict la ordine. Civilii se țin de cuvânt, restul nu.

Reporter: „Te salut tinerețe-n adidași, te salut generație-n blugi”. Și te trimit la sparanghel, în Germania.

Codrin Ștefănescu: Horor! Ideea e că toți știu că suntem parte dintr-un experiment, dar toți tac dintr-un motiv simplu: instinct de conservare.

Reporter: „Și simt la mine-n creier, o tranzitivă jale, să vină Ministerul să-nceapă-a repara, tot ce-a făcut cu mâna incompețentei sale”. Scuzați-ne, asta-i curiozitatea câtorva milioane bune de români: erau legea educației sexuale în școli, sau vaccinarea obligatorie, priorități absolute pentru PSD?

Codrin Ștefănescu: Evident că nu! Astea sunt teme impuse, iar cei care au pus mâna pe partid au ordin să le soluționeze. Cu totul altele sunt prioritățile românilor. Ca și așteptările lor.

Reporter: „Nu știu prea bine mâine pe unde-am să mă duc. Cred că la mine-n leagăn, avea cuibar un cuc”. Cât e de izolată România lui Iohannis azi? Aurescu se-nfoaie la Moldova și Ungaria, dar lustruiește pantofii unor „elite” de la Bruxelles.

Codrin Ștefănescu: Nu suntem izolați. Senzația pe care o avem cu toții este că aparținem cuiva. Că suntem colonia unui imperiu. Și nici măcar nu știm al cărui imperiu. Iar lustruitul pantofilor este nu un obicei, ci o condiție esențială pentru a fi promovat în funcții importante. Lașitatea și trădarea intereselor României au devenit „calități” primordiale pentru a putea promova.

Reporter: În marele bazar cu amănunte, românii mei, v-am dăruit un munte: ce-i drept, cam defrișat de austrieci. Mai vedem sub Iohannis, pădurea din cauza copacilor? Tăiați!

Codrin Ștefănescu: Vor veni și vremuri bune! Cu siguranță, asta.

Reporter: „Fără Putna și fără Alba Iulia, România ar fi ca o pasăre împușcată”. Cum e România fără Opoziție politică?

Codrin Ștefănescu: E gri. E tristă. Nu avem nici o poziție, dar nici putere. E doar un talmeș-balmeș din care electoratul nu mai înțelege nimic.

Reporter: Am învățat ceva din ceea ce ei au numit „criza Coronavirus”?

Codrin Ștefănescu: Am învățat că putem fi speriați. Și din acel moment renunțăm de bunăvoie la toate drepturile și libertățile câștigate cu sânge în decembrie `89.

Reporter: „Speranța-i logodită cețos cu disperarea”. Ce informații aveți? Tot la subsolul Europei stăm?

Codrin Ștefănescu: Probabil. Când ai europarlamentari care își înjură propria țară și votează cu două mâini împotriva națiunii, da. Respectul se câștigă, iar cei curajoși și demni sunt respectați. Mai avem de lucru la acest capitol.

Reporter: „Într-un veac cu noapte mare, noi aprindem felinare”. A zis Vântu că face șase partide. Nu luați unul din ele?

Codrin Ștefănescu: Nu. Oricum, cine dorește, găsește suficiente de vânzare. Se vând și cele mici, și cele mari. În general cu tot cu conduceri.

Reporter: „Cine are părinţi, pe pământ nu în gând, mai aude şi-n somn, ochii lumii plângând”. Părinții și pensionarii României trebuie ajutați. Cred liderii PSD că promisiunile lui Ludovic Orban sunt suficiente?

Codrin Ștefănescu: Promisiunile celor de la guvernare nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Reporter: Când îl dați jos pe dl. Ciolacu? Va fi vara, să iasă lumea la bere, la terase?

Codrin Ștefănescu: Când vor dori șefii lui de la academia aia secretă, pe motiv că nu le mai folosește. Așa cum s-a întâmplat și cu Zgonea (Valeriu- n.n., fost șef Executiv PSD). Sau când șefii de organizații și sutele de primari vor hotărî că e momentul să se rupă de lanțurile securicilor și să-i reprezinte cu demnitate pe românii care i-au votat și le-au încredințat toate speranțele lor.

Reporter: „Nici nu pot nimic să-ți spun, pe curând sau rămas bun”. Mulțumim pentru interviu. Aveți un mesaj pentru români?

Codrin Ștefănescu: Este suficient ca toți să creadă și să înțeleagă primele versuri din Imnul Național: „Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte”.

                                                                                  Traian HORIA, cristoiublog.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.