Atitudini

Anticoruptul Liiceanu si Cruella de la Bruxelles

      Daca actualul ministru al Culturii (un zevzec, de altfel) i-ar da celui mai bun prieten un muzeu, […]

 

 

 

Daca actualul ministru al Culturii (un zevzec, de altfel) i-ar da celui mai bun prieten un muzeu, iar prietenarul ar privatiza muzeul, zevzecul ar fi plimbat in catuse.

In ’90, ministru al Culturii era Plesu. Sau Liiceanu, ca pe astia ii confund intre ei si pe amandoi cu Arsinel. Sa ne concentram, totusi. Plesu i-a oferit lui Liiceanu editura cu patrimoniul cel mai dolofan (Editura Politica), iar Liiceanu a devenit, hocus-pocus, proprietarul ei.

editura politicaGabriel-Liiceanu-si-Andrei-Plesu-la-GDS

Astazi, ambii provocatori care il iscodeau (cultural, desigur) pe Noica sunt anticoruptii de elita ai patriei. Plesu – mai relaxat si mai talentat. Liiceanu – ca un ardei iute care s-a uscat pe unde a fost introdus si a explodat pe chipul pamantiu, desi anticoruptul foloseste crema Molton Brown, dupa cum a marturisit in capodoperele sale. Domnule Liiceanu, nu tine nici cu alifie! N-are cum sa apara lumina de sub vineteala decat daca esti pictorul renascentist Filippo Lippi, care punea un strat de ocru sub orice vopsea. Intreaba-l pe Plesu, care e istoric al artei! Si estetician. Daca se supara, isi scoate singur silicoanele.

In calitatea sa de filozof, de proprietar de editura, asadar de umanist, Liiceanu s-a dus la Bruxelles alaturi de Malin Bot, colegul sau de idealuri. Dar nu pentru a vorbi despre regimul de exterminare din penitenciarele romanesti. Liiceanu a imbratisat, in Parlamentul European, generoasele teze despre represiune ale Monicai Macovei. N-ar face ei mai bine sa se imbratiseze intre ei? Ca iubirea dintre Cruella si ucenicul-povestitor al lui Noica e devoratoare. Sa-si uneasca singuratatile si rautatile intr-un partid si sa lase restul Romaniei in pace! Nunta la Vama Veche, domiciliul porumbeilor in Piata Victoriei. Alaturi de alaiul din partid. Maximum 100.000 de petrecareti rezistenti. Tot atatea voturi ar strange.

Constipatule, vrajitoareo, nu pot sa va mai suport! Din cauza voastra, uneori imi e scarba de mine, pentru ca am ajuns sa gandesc ca un pesedist! Dar sa nu dramatizam! Va fi frumos cand va incepe scandalul, ca in USR. Liiceanule, sa nu te plangi de violenta conjugala!

                                                                                                                                     Razvan Ioan Boanchis
Sursa:  http://www.national.ro/razvan-ioan-boanchis/anticoruptul-liiceanu-si-cruella-de-la-bruxelles-577123.html/#ixzz4cE4Sk3wW

Trackbacks / Pings

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *