Abuzuri

Are balta pește, sunt români de export… Realizări ale guvernului PNL în vremuri de pandemie

  În plină criză de coronavirus, Italia, Spania, Germania își cer „drepturile”, capete de români care să le muncească pământurile. […]

 

În plină criză de coronavirus, Italia, Spania, Germania își cer „drepturile”, capete de români care să le muncească pământurile. Se fac culoare de trecere speciale, ambasadele și premierii lor bat din picioare la cererea fermierilor, iar Vela și alți potentați români se bucură foarte, zicând că e de bine.

Nu vedem vreo preocupare să se muncească și pământurile noastre, ceva încurajări, facilități, chemări, deși milioane de hectare cu pământ mai bun decât al italienilor, spaniolilor, germanilor stau nemuncite de decenii și lumea rurală suferă de sărăcie, foame, îmbătrânire, umilință și moarte. Deși unii din așa-zisii diasporezi, după ani și ani de muncă, au venit în țară mai săraci decât au plecat, cerând să fie protejați de statul român, deși n-au plătit nici taxe, nici asigurări de sănătate pentru că, vezi, Doamne, erau stranieri…, dar au votat cu cine-a trebuit.

Voi, PNL-ul și Iohannis, ați știut, însă, să-i instigați împotriva celor de-acasă ani și ani, spunându-le că sunt corupți și proști, că ei reprezintă democrația și statul de drept, iar, când au venit acasă, așa s-a-ntâmplat, au intrat direct la izolare și carantină, aducând, fără vina lor, nenorocirea în țară. Și, pentru că nu era de ajuns, din cauza urii implantate prin propaganda „de dreapta”, „europeană”, acum s-a-ntors roata, românii de-acasă în loc să-i primească cu brațele deschise și creștinește, le întorc ura înmiit, privindu-i mai rău decât pe străini, absolut apocaliptic.

Dar ei nu au drepturi în România, care, zice Constituția, este „patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi”? Și-au lăsat părinții și bunicii să moară singuri, prin satele devastate, fără să poată, de multe ori, să-i ducă la groapă, cu grădinile și casele în paragină. Azi, când România ar avea nevoie mai mult ca oricând de ei, sunt din nou izgoniți, ca o marfă stricată pentru noi. Este constituțional să se întămple asta? Cum e cu statul de drept și drepturile cetățenilor, stimată UE? Aici nu se mai pune? Las` că are balta pește, sunt capete de români pe gratis, și la bucată, și la cireadă!

                                                                                             Aurelian PAVELESCU

 

 

1 Comment

  1. gigimutu

    dragi romani,

    nu mai plecati pe capete la hamalit in strainatate, lasati-i pe nemernici sa li se strice recoltele pe cimp, sau, sa-si puna la munca putorile de refugiati, care numai stau cu mina intinsa dupa bani fara munca!!!
    statul roman este OBLIGAT prin lege sa asigure locuri de munca decente si prin care toti romanii sa poata trai in tara lor!!!

    insa de treizeci de ani, toti parlamentarii si presedintii Romaniei au facut tot posibilul ca sa faca cit mai multi romani sa plece slugi in strainatate, la munci umilitoare, sa va fie rusine gangsterilor, in timp ce voi huzuriti aici pe munca multor milioane de romani pe care ii stoarceti de ultima vlaga, se va intoarce roata, gunoaielor!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *