Colimator

Armata celor 12 maimuțe

  Motto: „Bărbatul care a sustras din laborator virusul care avea să omoare în scurt timp 99% dintre oameni își […]

 

Motto: „Bărbatul care a sustras din laborator virusul care avea să omoare în scurt timp 99% dintre oameni își croiește drum către locul său, în avion. Se așază lângă o femeie între două vârste.
-Scuzați-mă… spune el, trăgându-și sufletul.
-Este obscen… răspunde ea, privind în gol. Toată violența și nebunia asta… se trage și pe aeroport acum… S-ar zice că următoarea specie pe cale de dispariție sunt oamenii!
-Cred că aveți dreptate, doamnă…Cred că ați pus punctul pe «i»! îi răspunde el zâmbind și întinzându-i mâna, cu prietenie.”
(secvență din finalul filmului ARMATA CELOR 12 MAIMUȚE, regia Terry Gilliam, GLOBUL DE AUR, 1996)

                                                 TALERUL…

În câteva zile, mașinăria de propagandă a transformat-o pe Sorina Pintea dintr-o șpăgară ordinară, care fura banii bolnavilor, în victimă. Bineînțeles, propaganda asta a funcționat și cu ajutorul UNOR CRETINI care au uitat că ei sunt cu statul de drept, cu lupta împotriva corupției...” (Mircea Marian, jurnalist și deontolog de profesie, 5 martie 2020, FACEBOOK)

Te întrebi unde e pericolul social? Fmm, că mor de nervi!
Pericolul social e când bagi gheara și exclami «super tare» când auzi ce sumă vei fura. Bucură-te că trăiești în România, țara în care, în arest fiind, la fiecare văicăreală ești dus urgent cu alai la spital. Că dacă erai în altă țară, pentru astfel de furturi aveai șansa să zâmbești frumos ÎN FAȚA VREUNEI GURI DE TUN!
” (Marian Godină, polițist și reputat scriitor, la ale cărui lansări de carte a venit și premierul României, Cioloș Dacian Julien, 5 martie 2020, FACEBOOK)

Hehehe. Fost ministru PSD în cătușe și trening. ȘAMPANIE(…) Vai vai vai madam Pintea a fost arătată la public în cătușe! Ce Șocant! Drepturile omului! Prezumpția de nevinovație!! Băi ticăloșilor!…” (Andrei Caramitru, intelectual și ideolog de dreapta, formator de opinie pentru gură-cască, 4 martie 2020, FACEBOOK)

Cum era foarte vioaie până să intre DNA în birou și se pregătea de campanie electorală, cred că acum va candida și va fi aleasă în triumf primăriță. Mi se pare de bun simț. După tot cartușul ăsta de propulsie mediatică ce i-a fost montat acum mi se pare firesc să fie folosit în campanie și să fie aleasă primar. Dacă ea a ajuns în spatele gratiilor, înseamnă că a suferit. Ea este martir, este Ioana d’Arc a Maramureșului.(…) Această boală nu s-a declanșat în arest sau în birou, când i s-a pus șpaga pe masă. ESTE O BOALĂ BOIEREASCĂ.”( Cristian Tudor Popescu, crucișător, răcnetul Carpaților, DIGI TV, 6 martie 2020)

                                 …CEALALTĂ FAȚĂ A TALERULUI

În urmă cu 19 ani eram arestată preventiv și custodiată în nu mai putin celebrul arest al Capitalei din strada Eforie. Nu știu cine din lumea dreptului penal își mai amintește de sinistrul loc despre care vă vorbesc. Un fel de sub-subsol lugubru greu de zugrăvit în cuvinte, unde și moartea era în pericol, darămite viața!

Ei, și în aceste condiții, am fost introdusă în arest, operată fiind de o perioadă scurtă de un complex de povești medicale constând într-o extirpare de colecist grație unei malformații congenitale și o tumoră la stomac. Dublate de o pancreatită acută.

Teancul de acte medicale, pansamentul încă sângerând pe tăietură n-au impresionat pe nimeni. Nici măcar pe doctorul arestului care mi-a zis într-un acces de sinceritate că oamenii mai și mor pe planetă. Și nu din cauza arestului, ci a bolii.

După două săptămâni și jumătate de dureri cumplite, în lipsa oricărei medicații sau regim alimentar s-a întâmplat ceea ce era firesc. Am început să mă umflu.

Credeți ca a luat cineva vreo măsură? Aș…nici vorbă. Medicul mi-a dat PIAFEN. Abia după o lună au catadicsit să ma ducă la un spital penitenciar. Unde m-au internat în secția de Chirurgie și m-au așezat la „patul 3”. Știți ce înseamnă „patul 3”? Trei paturi supraetajate…E ca și când ai escalada Everestul cu pietre de moară legate de gât…

Acolo am zăcut 2 zile. Aproape în agonie. Până când m-au dus într-o încăpere ce putea fi numită pretențios dispensar sătesc.Și unde un domn, cel mai probabil medic, m-a întins pe un pat, a luat o foarfecă de pe masa de lângă, s-a îndreptat spre mine și a zis: „Drenăm!!!”

De aici povestea devine horror. Și greu de redat. Nici dacă mi-ar fi tăiat picioarele cu o drujbă nu cred că aș fi urlat așa. Atunci am crezut că s-a sfârșit tot. Și că mai mult nu poate să existe. Și că singura scăpare este moartea.

M-am înșelat! După ce mi-am revenit din leșin domnul cu foarfeca mă înjura de mama focului. Cu un limbaj pe care din respect pentru voi n-am să-l reproduc. Toată infecția acumulată în burta mea izbucnise, cu toată furia, pe el. Își murdărise hainele….și fața…

Și pentru că pansament nu avea, m-a împachetat cu un cearceaf pe care l-a înmuiat în apa de la chiuvetă. Doua femei gardian m-au luat mai mult târâș și m-au dus în cameră. Unde ce să vezi, a început să îmi fie din ce în ce mai rău….

După o noapte apocaliptică, la insistența colegelor din cameră m-au dus într-un final la Spitalul Colentina. Cu duba. Cu cătușele pe mâini. Mergând în unghi de 90 de grade. Și pentru că uneori răutatea nu are margini, pentru că nu puteam merge, și nu puteam ține pasul cu unul din gardieni, din când în când îmi dădea câte un brânci din spate…

Același lucru s-a întâmplat și în curtea Spitalului Colentina. Împinsă să pot merge, cu catușele pe mâini, aplecată, vedeam pe sub ochi cum mă priveau oamenii. Cu ură…”(Daniela Tarău, „beneficiară” a justiției române, 6 martie 2020, pe FACEBOOK)

Daniela Tarău a făcut pușcărie, NEVINOVATĂ, ca urmare a unui lanț de erori judiciare deschis în 2000 de o anchetă a procurorului Cristian Panait. După 15 ani de procese, la CEDO și în țară, a obținut recunoașterea erorii judiciare.” (APADOR. org, 13 iulie 2015)

                                                  …ȘI TALERUL PE CANT

Acum câțiva ani am scris despre Daniela Tarău, fără să știu toate acestea. De fapt, textul meu se referea la procurorul Panait, acel procuror despre care s-a făcut un film artistic de lung metraj, „DE CE EU?”, în regia lui Tudor Giurgiu. La premiera de gală din 23 februarie 2015 a fost prezentă lume bună, pe care n-o prea vezi la cinematograf: familia Băsescu, Augustin Zegrean, președinte al CCR, Sever Voinescu Cotoi, fost deputat, făcând parte dintre „intelectualii lui Băsescu” dar și Oana Pellea, pe care o mai prinzi și la cinematograf, când nu e la „flash-mob”-uri anticorupționale și la propagandă iohannistă. În film, procurorul este un idealist și un luptător cu corupția endemică.

Dar despre procurorul Panait, Daniela Tarău povestește așa:

D.T.:„A doua zi am avut întâlnirea cu procurorul Panait. Niște ore bune m-am străduit să dau o declarație. În primă fază îmi solicita să scriu ceva anume. I-am zis că nu pot să scriu ce nu știu. Îmi cerea să scriu că ăla a făcut și a dres, că știam că firma e fantomă, că știam că e o înșelătorie… nu știam, de unde să știu?! Și că dacă scriu asta mâine sunt acasă. Declarația o scria Panait. Se enerva, rupea foaia de câte ori nu voiam să zic ce voia el. Se tot ridica de pe scaun. Percepția mea despre un reprezentant al statului era că trebuie să fie un om liniștit, care să stea pe scaun și să mă asculte. Dar el nu era așa.

R: „Poate era o tactică?”

D.T.: „Și când îmi spui că mă arunci pe geam tot tactică era? Panait a cedat, a scris declarația în maniera în care trebuia, din punctul meu de vedere, nemulțumit, și a plecat la procurorul șef de secție (era Chiujdea pe vremea aia), cu declarația mea. A plecat și a durat o veșnicie până s-a întors cu mandatul de arestare. Mi-a spus: ți-am dat doar 5 zile, adică un mandat scurt, și-ți dau posibilitatea să te gândești la ce ți-am spus. Și mi-a urat la mulți ani, că era chiar ziua mea. Nu uit tonul ăla, pentru că suna cumva «la mulți ani petrecuți pe aici»…” (APADOR.org, 13 iulie 2015)

Mă gândesc că dacă ar fi ascultat-o cineva atunci pe Daniela Tarău – femeie inteligentă și atentă la nuanțe – și ar fi primit acest portret CA UN DIAGNOSTIC al procurorului Panait, poate că ar fi înțeles că acel om avea nevoie de ajutor. Nu s-a întâmplat însă – iar procurorul Panait s-a sinucis.

Printr-o minune, Daniela Tarău, deși a trecut prin iad, trăiește.

Aceste lucruri nu s-au petrecut într-un lagăr de concentrare nazist… nu, nu… ci aceste lucruri s-au petrecut în vreme de pace și au fost posibile într-o Românie democratică și-ntr-un tip de „stat de drept” căruia Mircea Marian, CTP-ul, Andrei Caramitru și Marian Godină, plus nenumărații lor simpatizanți îi înalță ode. Ei așa vor să fie.

Ei așa o Românie își doresc. Și, exact cum a spus premierul (!!!) Câțu Vasile, dacă-i vom lăsa, dacă nu ne vom împotrivi, armata lor, a celor 12 maimuțe, NU VA LUA PRIZONIERI!

                                                                                                             Luminița ARHIRE

9 Comments

 1. Da armata celor 12 maimute: iohanus si statul paralel. Dar sunt mai mult de 12

 2. Cetățean responsabil

  Doamna Arhire, l-ați omis pe cel cu bot, Mălin Bot, care a făcut febră musculară în căutarea domeniilor Sorinei Pintea, potrivit Podul.ro/. Și parte din „știrile” despre Sorina Pintea, promovate de Podul.ro au fost preluate și de propagandiștii de la Revista 22 (GDS). Imbecilii, după cum ne spune Cipolla, sunt un „grup de indivizi ce fac, la rândul lor, parte din neamul omenesc. Acest grup este mai influent decât Mafia, decât complexul militar-industrial, decât comunismul – este vorba de un grup neorganizat, neconsfințit, care nu are nici conducător, nici președinte, nici reguli, și care reușește totuși să opereze în perfectă armonie, ghidat parcă de o mână nevăzută, de așa natură încât activitatea fiecărui membru consolidează eficacitatea activităților celorlalți membri.”

  • Luminița Arhire

   Ah, nu i-am omis… îi citesc cu mare atenție… dar a trebuit să aleg… Am renunțat, din pricina economiei, chiar și la „filosoful” Berbeceanu. La „ghidajul” imbecililor despre care vorbiți mâna nu este chiar nevăzută.

   • Cetățean responsabil

    Cipolla se referă la tot „neamul omenesc”. Particularizând, când vă referiți la această „armată” aveți dreptate, însă eu mă refeream la masa „neamului omenesc român”. Linșajul te mănâncă dacă ai opinie diferită de a lor. Nu contează argumentele. Fum fără foc nu se poate, spune un pițigoi din presa fără diacritice!

 3. mototol

  Prima dată când l-am auzit pe Astor Piazzola

 4. gigimutu

  sunteti sigura ca procurorul Panait s-a sinucis? poate o fi fost ajutat omul sa se sinucida?
  mai, sa fie!

 5. Luminița Arhire

  Nu, din păcate omul s-a sinucis în 2002, fiind pradă unei agitații care nu putea avea alt final. Dar care avea o denumire în psihiatrie. În casă erau mama și mătușa lui care încercau să-l liniștească. O tragedie care s-ar fi putut evita. „Surse judiciare au subliniat ca, de cateva saptamani, procurorul Cristian Panait avea dese schimbari de comportament, osciland momentele de euforie si jovialitate cu cele de tristete si recluziune. Surse M.I. au aratat ca nu este exclus ca magistratul sa fi cedat psihic, din cauza constientizarii posibilitatii de a fi fost manipulat.” Deci, se cam știa. Însă doamna Daniela Tarău a fost anchetată de acesta în 2000 și a observat ciudățeniile lui de comportament încă de atunci. În doi ani situația tânărului procuror nu putea decât să se înrăutățească.

 6. Florins

  ‘Armata celor 12 maimuțe’
  Numai 12?
  “Numarul indivizilor imbecili in viata este mereu si in mod inevitabil subestimat de toata lumea”- Prima Lege Fundamentala a Imbecilitatii Umane (Legile fundamentale ale imbecilitatii umane, de C.M. Cipolla).

 7. Cetățean responsabil

  „I-as sfatui pe nationalistii romani sa se potoleasca!” Să înțeleg că naționaliștii sunt vânzători de gogoși? Ori că naționaliști sunt cei care vând gogoși? Susții că suntem un popor lipsit de conștiință, needucat.
  „naționalist – a. și m. partizan al unității neamului (românesc). sursa: Șăineanu, ed. VI (1929)”
  „naționalism n. caracter propriu unei națiuni. sursa: Șăineanu, ed. VI (1929)”
  „ NAȚIONALÍST, -Ă, naționaliști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care propagă naționalismul, care are la bază sau susține naționalismul, referitor la naționalism. 2. S. m. și f. Adept al naționalismului. [Pr.: -ți-o-] – Din lat. nationalista, fr. nationaliste, it. nazionalista, germ. Nationalist. sursa: DEX ’09 (2009)”
  „ NAȚIONALÍSM s. n. Ideologie și politică derivate din conceptul de națiune, care a contribuit în sec. XVIII-XX la cristalizarea conștiinței naționale și la formarea națiunilor și statelor naționale. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. nationalisme. sursa: DEX ’09 (2009)”
  „naționalism sn [At: CR (1830), 303 1/10 / P: ~ți-o~ / Pl: (rar) ~e / E: fr naționalisme] 1 (Înv) Sentiment de dragoste față de specificul și tradițiile propriei națiuni (1). 2 Doctrină politică bazată pe apărarea uneori exagerată a drepturilor și aspirațiilor naționale. 3 Tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni (4). sursa: MDA2 (2010)”
  Nu văd motivul pentru care naționaliștii români trebuie să se potolească. Le recomanzi să devină globaliști, lipsiți de conștiință națională?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.