Puncte de vedere

Aș vrea ca domnul academician Ioan Aurel Pop să citească aceste rînduri

    În ultimii ani am ascultat la radio mai multe interviuri luate d-lui Ioan Aurel Pop, iar alte cuvîntări […]

 

 

În ultimii ani am ascultat la radio mai multe interviuri luate d-lui Ioan Aurel Pop, iar alte cuvîntări ale sale le-am citit pe internet.

M-am bucurat cînd a fost ales președintele Academiei.

Cineva, îl propunea chiar candidat la președenția României.

Vorbele sale întruchipează patriotismul perfect – dar eu de vorbe sînt sătul de foarte mult timp, vreau să văd fapte. Și atunci îi pun următoarele întrebări.

Voi primi oare de la domnia sa vreun răspuns la scrisoarea recomandată trimisă Academiei Române pe data de 25 aprilie 2014 cu privire la Elie Wiesel? Prin această scrisoare, întrebam în baza căror merite Elie Wiesel a fost primit în rîndul membrilor Academiei Române.

După 1945, mulți academicieni au fost excluși de colegii lor (printre care se înmulțiseră evreii) fiindcă fuseseră legionari sau simpatizanți legionari. Deci, un academician poate fi exclus din Academie. Elie Wiesel a fost un mincinos (nici măcar nu a fost într-un lagăr nazist), un terorist (a fost membru al organizației teroriste Irgun), un dușman al României. I-am adus prin scrisoarea mea multe alte acuzații comentate și dezvoltate. Repet d-lui Ioan Aurel Pop aceeași întrebare, pentru care merite a fost primit Elie Wiesel în cadrul Academiei Române? Și dacă nu are nici un merit, de ce nu este exclus (chiar post-mortem)? Dl. Ioan Aurel Pop a intrat în academie în același an cu Elie Wiesel – și l-aș întreba dacă a fost prezent și l-a aplaudat și el pe nemernic cînd răcnea “Ați ucis! Ați ucis! Ați ucis!”, aruncînd în spatele românilor crimele săvîrșite de horthiști.

Va avea dl. Ioan Aurel Pop curajul sa il primească pe George Manu (fost membru corespondent al Academiei de Stiințe) ca membru de onoare post-mortem al Academiei, așa cum hotărîse pe 19 oct. 2011 Prezidiul Academiei, dar s-a opus institutul Elie Wiesel întrucît marele savant George Manu a fost legionar? Sluga cui este această academie, care îl primește pe un evreu mincinos și fără nici un merit, dar nu și pe un mare savant patriot?


Institutul Elie Wiesel a blocat numirea votata a savantului George Manu ca membru post mortem al Academiei Romane. DOCUMENTE. Soviet Communization of Romania from 1944 until present day – Ziaristi Online

L-aș mai întreba pe dl. Ioan Aurel Pop de ce a primit la Universitatea Babes-Bolyai evrei sioniști, care deja aveau vîrsta de pensie, veniți din depărtări ca să imbecilizeze tinerele generații de studenți români. Nu este vorba numai de nemernicul Michael Shafir ci și de încă unul al cărui nume, din păcate (vîrsta începe să îmi joace feste) nu mi-l reamintesc.

L-am ascultat stupefiat pe dl. Ioan Aurel Pop, invitat la o emisiune radiofonică nocturnă (era deja ales președinte) cum mulțumește academicienilor evrei care au sprijinit studiul și dezvoltarea limbii române. Într-adevăr, au fost cîțiva academicieni lingviști evrei. Dar în cadrul Academiei Române, în domeniul lingvistic, partea leului au avut-o încă de la înființarea acesteia, aromânii. Vrea dl. Pop să îi trimit lista zecilor de academicieni lingviști aromâni pe care se pare că nu o cunoaște?

Oare academicienii români vor avea curajul să redacteze un document (academic!) în care să expună președenției și parlamentului toate aberațiile legii Wexler? Derapajele de la respectarea drepturilor omului, textele interpretabile, anomaliile legislative? Dacă ar dori, i-aș putea ajuta.

Dar nu cred că îmi vor cere sprijinul.

Și nu cred nici că dl. Ioan Aurel Pop va răspunde întrebărilor mele, eu, care nu sînt nici academician, și nici doctor în drept (nici măcar făcut de Gabi Oprea!).

                                                                                                     Dan Cristian IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *