Puncte de vedere

Asimptomaticii: cine sunt ei, de ce, și ce vor

  Cum sunteți manipulați          Episodul de astăzi: ASIMPTOMATICII. Cine sunt ei, de ce, și ce vor […]

 

Cum sunteți manipulați

         Episodul de astăzi: ASIMPTOMATICII. Cine sunt ei, de ce, și ce vor

[Avertisment: text destul de lung, așa că, dacă n-ai răbdare, du-te înapoi la televizor și lasă-te panicat în continuare]

                                 CE SUNT ASIMPOMATICII

– sunt persoane depistate pozitiv la testele de laborator, dar care nu manifestă simptome ale infectării, adică: nu tușeșc, nu fac febră, nu dezvoltă tulburări gastrointestinale, nu-și pierd simțul mirosului sau al gustului, etc. Simplificând, dacă nu ar fi fost testați, oamenii ăștia habar n-ar fi avut că sunt / au fost „bolnavi”. Ah, și, esențial: ca regulă, băieții ăștia, neștiindu-se ”bolnavi”, evident că nu se duc la spital ca să fie testați.

(N.B. Se cuvine precizat: o persoană depistată la un anumit moment ca „asimptomatică” poate fi de fapt „pre-simptomatică”, în sensul în care nu a dezvoltat ÎNCĂ simptome. În această privință, ultimul raport situațional al OMS – nr. 90 recomandă încadrarea definitivă a unui caz ca fiind asimptomatic după scurgerea a 12 zile de la momentul confirmării.)

                      CÂT DE MULȚI SUNT ASIMPTOMATICII?

Bună întrebare. Răspunsul sincer: bre, habar n-avem. De ce? În principal, pentru că nu testăm suficient. Știm că sunt considerabil de mulți, dar câți exact, habar n-avem. Putem doar estima, mai mult sau mai puțin grosier.

Ce știm însă: în țările civilizate (adică alea care, în loc să doboare recordul mondial la amenzi milițienești, cum se întâmplă în România, preferă să testeze populația), procentul de asimptomatici din totalul celor infectați variază între 33% și 90%, valoarea cea mai probabilă plasându-se în jumătatea superioară a intervalului (găsiți câteva exemple în comentariile la postare). Iar ca tendință, cei mai mulți asimptomatici sunt identificați, deloc întâmplător, în state care testează la scară largă (ex. Islanda, SUA, Germania – ăștia din urmă, dragă Grupule de Panicare Strategică, sunt de pildă atât de fraieri încât comunică zilnic, transparent, numărul asimptomaticilor).

                         DE CE SUNT IMPORTANȚI ASIMPTOMATICII

Din două motive:

1. Unul medical: deși nu prezintă simptome, pot transmite infecția altor persoane cu care intră în contact, motiv pentru care e indicat să rămână izolați pe perioada în care pot contagia alte persoane alte persoane. Mă rog, așa suțin unii, deși chestiuna e mai degrabă controversată.

2. Unul care ține de manipulare, într-un dublu sens:

2.a. Când vi se vorbește de totalul „cazurilor active” dintr-o țară, în loc să vă panicați, poate mai bine rețineți faptul că: i) o bună parte din respectivii sunt asimptomatici (ăstora, repet, nu aveți de ce să le plângeți de milă, oamenii sunt bine-mersi, perfect sănătoși din punct de vedere funcțional, și probabil că destui dintre voi, cei care citiți rândurile astea, vă regăsiți în această categorie); ii) o altă parte prezintă forme ușoare (adică duc viroza pe picioare, cum facem, an de an, mulți dintre noi), și iii) doar o părticică minusculă sunt cazuri grave, care necesită spitalizare. În România de pildă, conform cifrelor oficiale actualizate, doar 261 din totalul celor 6.468 cazuri active confirmate, adică 4%, au necesitat spitalizare în secții ATI (comparativ cu o pondere la nivel global chiar mai redusă, de 3%);

2.b. Asimptomaticii afectează direct calculul ratei letalității, așa cum vă este ea comunicată.

Cum se calculează letalitatea e explicat în prima imagine: se împarte numărul de decedați cu Covid-19 la purtător (numărătorul) la numărul total de persoane depistate pozitiv (numitorul). De unde și importanța capturării în bazinul de testare a asimptomaticilor (ăia pe care, repet, nu prea îi găsești în spitale), asta în cazul în care îți propui o reprezentare corectă a situației și o informare corectă a cetățenilor.

Click pe imagini pentru mărire!

 

Din păcate, se pare însă că nu ăsta e scopul decidenților noștri și al trompetelor lor utile din mass media. Mai degrabă, părerea autorităților despre voi, infidelilor, pare a fi că în general nu prea vă duce capul și că nici nu înțelegeți de vorbă bună, astfel încât singura metodă care funcționa cu voi e manipularea panicardă (ca să nu zic direct „terorizare”):

– panicarea cu morți (care reprezintă totuși, să nu uităm, doar 0,002% din populație, și ăia adunați pe o perioadă de 30 zile, adică mai mult decât derizoriu în termeni de mortalitate),
– panicarea cu pseudoindicatori precum „număr total cazuri” (fără a vi se spune câți s-au vindecat deja, câți au decedat, sau care sunt tendințele),
– panicarea cu amenzi milițienești (în număr de peste trei ori mai mare decât cel al persoanele testate), etc.

Cam ăsta e respectul de care beneficiați din partea Stăpânirii.

Atât s-a putut. Sau, vorba filosofului bulgar: „Ce este, este, ce nu este, nu este, asta este!”

                                                                                            Ionuț APAHIDEANU

 

 

2 Comments

 1. marin

  avand in vedere ca aceste “teste” nu sunt sigure si avem exemplul bebelusilor testati pozitiv iar apoi la testul genetic sa se vada ca de fapt erau negativi, precum si scandalul din UK, cum ca toate testele sunt infectate deja cu “ceva”, de aici nu putem sa ne gandim decat ca “pandemia” este DOAR o fabricatie OMS, iar “asimptomaticii” sunt pur si simplu oameni sanatosi testati gresit ! Mai mult decat atat “asimpromaticii” sunt folositi masiv ca pretex pentru a obliga oamenii sa poarte masti si manusi ceea ce va duce cu adevarat la imbolnavirea plamanilor si pielii ! Este o mare minciuna exact asa cum au fost TOATE MINCIUNILE MONDIALE cad au fost INSTAURATE DICTATURI. Romania trezeste-te !

 2. gheorghe

  Mi-a placut … cu exceptia unei parti de la final…
  In situatia de fata,
  – contaminarea se face pe mai multe cai,
  – cu un agent care pastreaza capacitatea de contaminare chiar si o luna, in aer…
  – cu reactii ale persoanei contaminate foarte diferite – diaree, tuse, cu sau fara temperatura, .. si altele,
  – fara raspuns medical de anulare a efectelor si nici de oprire a infectari… fara tratament…
  ———————–
  In acest caz
  – cand nu se poate prevedea in mod rational cand si cum va inceta,
  – nici nu se poate estima in ce fel ar putea medicina sa opreasca imprastierea -c u mai multi sau mai putini morti…
  este ilogic sa fie desconsiderate masurile de limitare, de bun simt pentru individ dar socante cand sint elevate la intreaga societate.
  =============
  Nu este prioritara numararea – cati mor de coronovirus ci faptul ca nu poate fi oprita de catre “om”.
  Masurile au in vedere aplicarea de principii, este gandire “calitativa”.
  Opiniile bazate pe statistici si contabilizare sint produsul procesarii “cantitative”, aparent gandire, “cantitativa”. Acestea nu dau solutii ci genereaza emotii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *