Fără categorie

ASOCIATIA PENSIONARILOR PETROSANI… INCOTRO?

<p>Îmi fac o datorie civică prin a face cunoscut faptul că zilele trecute s-a petrecut un nou act care dovedeşte - dacă mai era nevoie - că membrii Asociaţiei Pensionarilor Petroşani sunt nemulţumiţi de managementul preşedintelui Pavel Gheorghe Iuliu.</p>
<p>Picătura care a umplut paharul a fost procentul de 4% al beneficiului anual, acordat membrilor cotizanţi ai asociaţiei, în condiţiile în care rata anuală a inflaţiei s-a situat în 2010, la 8%.

La filiala Aninoasa a Asociaţiei Pensionarilor un grup de membri au solicitat prezenţa lui Pavel Gheorghe Iuliu ca să aducă lămuririle necesare vizavi de acest aspect. Nu mai este un secret pentru nimeni că, la asociaţiile şi C.A.R.-urile din Valea Jiului valoarea beneficiului anual acordat membrilor a fost cuprinsă  între 11% şi 14%. La întrebarea logică şi firească în ce „gaură neagră” dispar banii membrilor Asociaţiei Pensionarilor Petroşani am să ofer câteva lămuriri.

1. Preşedintele asociaţiei a iniţiat, constituit, organizat şi coordonat –  încă din ianuarie 2005 – o grupare infracţională sub conducerea sa cu scopul obţinerii de foloase necuvenite.

2. Angajarea unui număr de peste 70 de persoane şi adoptarea unui nivel de salarizare superior celui practicat de unităţile bancare.

3. Investiţiile de zeci de miliarde lei vechi a căror unic scop este „scurgerea” banilor către S. C. Criss Design S.R.L. – Petroşani – unde este administrator.

Metodele folosite sunt: supraevaluarea costurilor manoperei, plata unor lucrări neefectuate, achiziţionarea de materiale la costuri mai mari decât preţul pieţei, reconstrucţii şi remodernizări, plata unor facturi care atestă doar scriptic achiziţionarea de bunuri materiale, etc.

4. Aplicarea la sistemul de salarizare a unor sporuri salariale, prime şi alte bonusuri băneşti.

5. „Decontările” de carburanţi şi diurne în sume ce depăşesc lunar suta de milioane lei vechi, acordată complicilor săi.

6. Acordarea a peste 100 credite neperformante, cu dobânda de 5% pe an unor persoane care nu sunt membre ale asociaţiei.

7. Plăţile unor materiale care nu au intrat efectiv în gestiunea asociaţiei, ci numai scriptic.

8. Întocmirea de documente fictive privind existenţa unor credite, în realitate fiind acoperită fraudarea asociaţiei, creditele existând doar scriptic.                                                                                         Nu resping nici „gura – târgului” cum că o parte din sumele estorcate de gruparea infracţională aflată sub conducerea preşedintelui Pavel Gheorghe Iuliu se „odihnesc” în buzunarele unor poliţişti, procurori şi judecători din judeţul Hunedoara.

În ceea ce priveşte întrunirea de zilele trecute ale membrilor asociaţiei la sediul filialei din Aninoasa, nemulţumiţi de managementul preşedintelui Pavel Iuliu, trebuie să remarcăm două aspecte.

1. Bănuit a fi „creierul operaţiunii” domnul Matei Petru a fost trecut din funcţia de conducător auto pe aceea de paznic cu program de 4 ore(!?) prin Decizia nr. 3 din 31. 01. 2011 parafată de către preşedintele Pavel Iuliu şi de pe care lipseşte viza juristului Cîndea Ioan Marcel.

2. Deciziile abuzive şi netemeinice ale lui PAVEL  IULIU  vor costa (într-un viitor apropiat) alte sute de milioane de lei vechi. Bani scoşi din buzunarele membrilor cotizanţi. Trag un semnal de alarmă celor care continuă să-i fie complici lui Pavel Gheorghe Iuliu în activitatea infracţională, că se supun aceloraşi sancţiuni penale cu ale autorului faptelor comise. Ţin să mulţumesc şi pe această cale acelor angajaţi ai Asociaţiei Pensionarilor Petroşani  care mi-au furnizat în ultimul timp dovezile indubitabile ale infracţiunilor comise de către Pavel Gheorghe Iuliu şi complicii lui.                                                                           Spolierea finanţelor Asociaţiei Pensionarilor Petroşani continuă în ritm susţinut, chiar şi dacă aceasta se află pe buza gropii unui faliment de răsunet naţional. În tot acest timp reprezentanţii  autorităţii statului cercetează … Până când şi până unde?

În nenumărate rânduri am făcut cunoscut faptul că nivelul fondurilor băneşti ale membrilor cotizanţi de la Asociaţia Pensionarilor Petroşani sunt tot mai reduse de la an la an. Dovada elocventă o constitue însăşi faptul că solicitanţii de credite sunt planificaţi să-şi ridice banii după doua trei luni de la înregistrarea cererii de împrumut.

În pofida Hotărârii Comitetului Asociaţiei de sistare a crediteloracordate cu dobandă de 5% (secţia 500) preşedintele Pavel Gheorghe Iuliu continuă să aprobe eliberarea acestora chiar şi persoanelor care nu sunt angajate. Grav este că aceste credite neperformante, blochează pentru 2-3 ani lichidităţile Asociaţiei contribuind în mod determinant la perturbarea gravă a activităţii şi a înfăptuirii scopului infiinţării acestei asociaţii.

Cine sunt cei care beneficiează de aceste împrumuturi, în condiţiile în care nu deţin fond social, la C.A.R.-ul asociaţiei? În prima linie se află persoanele care acceptă să le fie executate lucrări prin S.C. Criss Design S.R.L. ( prin achiziţionarea de bunuri şi servicii).

Urmeză într-o ordine aleatorie prietenele lui Risipitu Ionela Anişoara şi nu face excepţie nici iubitul acesteia, bineînţeles altul decât preşedintele Pavel Gheorghe Iuliu. Astfel numita Balan Maria fără a fii angajata asociaţiei a beneficiat cu multă bunăvoinţă în regim de urgenţă, de un credit în suma de 250 milioane lei vechi. Membrii cotizanţi stau la rând să aştepte 2-3 luni pentru un împrumut de 8-9 milioane lei în limita fondului social pe care îl deţin la C.A.R.-ul asociaţiei.

Numitul Danciu Marius (iubitul Anişoarei Ionela Risipitu) a beneficiat şi el de un împrumut de 250  milioane lei vechi cu toate că obiectul lui de activitate pendulează între iubirea vieţii lui Anişoara Risipitu şi tăiatul frunzelor la câini. Cunoaşteţi faptul că acesta a mai beneficiat şi beneficiează în continuare de favorile şi cadourile oferite de Risipitu Anişoara pe spezele finanţelor asociaţiei? O lăsăm pe directorul economic, Muntean Claudia, să ne povestească cum s-a distrat cuplul Danciu – Risipitu la un hotel din Ungaria, unde costurile cazării pentru 3 camere au fost achitate din banii asociaţiei. Sau să ne povestească directorul economic, Muntean Claudia, cu ce scop şi-a scos abonament pe relaţia asociaţia pensionarilor – oficiul poştal nr. 1 Petroşani unde completează de zor mandate poştale „grase” destinate iubitului Anişoarei. Are balta peşte dar şi junele Marius Danciu un laptop de toată isprava, primit drept cadou de la juna Anişoara Risipitu.

Noi nu respingem nici varianta că toate aceste cheltuieli neprevăzute (pentru protocol ?!) sunt decontate „din dragoste” din banii Asociaţiei Pensionarilor Petroşani.

Ardem de nerăbdare să află scopul vizitelor trio-ului Risipitu – Danciu – Muntean la o locaţie din Deva unde găzduirea are un cost cam piperat. Căci scopul deplasării trio-ului Pavel – Risipitu – Muntean din ziua de 29.12.2011 la unităţile Real şi Metro din Deva l-am aflat de la o păsărică albă în cioc.                                                                                                                                              A fost o chestiune de shopping.  Aţi ghicit! Sponsorul a fost că şi în alte nenumărate dăţi Asociaţia Pensionarilor Petroşani. Ce importanţă mai are faptul că lichidităţile asociaţiei sunt anemice şi cu zilele numărate?

Cu grijă şi departe, să ţineţi gândurile de crâcnire pe motive de beneficiu nevolnic şi preşedinte despotic. La o adică aveţi toate şansele ca preşedintele Pavel să cheme poliţia şi în locul lămuririlor să primiţi niscaiva amenzi. Cât despre poziţia domnului Svichiu Viorel faţă de cererile a tot mai multor nemulţumiţi care s-au adunat zilele trecute în curtea filialei din Aninoasa, nu putem decât să ne întrebăm:  este rezultatul  primelor consistente cu care „vă îndoapă” preşedintele Pavel în ultima vreme? Este lesne de înţeles, pentru orice om cu logică normală, că Pavel Gheorghe Iuliu  îşi cumpără loialitatea şi fidelitatea supuşilor cu banii pensionarilor membrii ai Asociaţiei. Inimaginabil şi incredibil ce poate ticlui acest aşa-zis preşedinte… iată ce se poate întâmpla când paznic la oi a fost pus lupul!

Constantin RUSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *