Atitudini

Asociația Românilor din Italia (ARI) dă de pământ cu instigatorul Rareș Bogdan, jurnalistul-politruc expert în ale șantajului

              Opriți genocidul de conștiință din străinătate Roma, 26 martie 2019 – Asociația Românilor […]

 

            Opriți genocidul de conștiință din străinătate

Roma, 26 martie 2019 – Asociația Românilor din Italia (ARI) ia act de începerea campaniei electorale în vederea alegerilor europarlamentare. Scrutinul de peste două luni va fi un nou prilej pentru românii din străinătate de a-și manifesta opțiunile politice menite să selecteze europarlamentarii chemați să reprezinte o voce românească la Bruxelles, să promoveze interesul național în concertul european – și nu să-l torpileze cu voturi care reverberează împotriva României, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în mandatul trecut.

În consecință, sperăm într-o competiție electorală deschisă, corectă, bazată pe promovări de programe, idei, soluții și nu pe atacuri, amenințări sau inducerea de psihoze diversioniste. În context, suntem preocupați și respingem apariția oricărei tentative de dezinformare, manipulare sau instigare a mentalului conaționalilor noștri, de natură să le afecteze grav discernământul la urne.

Deunăzi, la Milano, invitat de către o organizație care se declară apolitică, domnul Rareș Bogdan, candidat la europarlamentare din partea unui partid, și-a permis să-i instige pe românii prezenți la întâlnire, îndemnându-i să-și șantajeze – prin telefon sau prin alte mijloace, inclusiv prin viu grai, de Paști –  aparținătorii (părinți, frați, rude) sub amenințarea că nu vor mai primi bani sau nu-i vor mai vedea pe cei dragi dacă nu votează într-un anumit fel, mai precis împotriva unui alt partid.

Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu în campanie electorală PNL la Milano, 26 martie 2019. Click pe fotografie pentru mărire!

Denunțăm cu toată forța asemenea practici samavolnice, care depășesc cu mult limitele unei campanii electorale europene a secolului XXI, situându-se dacă nu la limita patologicului atunci, cu siguranță, în zona diversiunii practicate de politrucii comuniști care făceau colectivizarea pe vremea stalinismului.  Chemăm pe toți actanții politici care vin din România să nu exploateze sensibilitățile și vulnerabilitățile românilor aflați în străinătate, cauzate  – pe de o parte – de depărtarea de țară și de cei dragi și  – pe de alta – de lipsa de informare cu care se confruntă din lipsă de timp și posibilități.

Dezavuăm în totalitate orice tentativă de a-i transforma pe românii din străinătate într-o masă de manevră, la remorca diverselor interese electorale personale sau ale  partidelor – indiferent de culoare politică. ARI cheamă pe toți românii să se informeze din mai multe surse și să trateze cu precauție chemările oricăror  propovăduitori de ocazie, care încearcă să le exploateze fără niciun scrupul buna-credință și sentimentele patriotice.

                                                                                        Biroul de comunicare

                                                                                    Asociația Românilor din Italia

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=7WZv88ClvZ8

5 Comments

 1. IQ100

  Sorosisme in actiune..dar , ‘samavolnic’???

 2. Cata

  Lasă bre Terteleac, nu te mai agita că faci spumă…
  Cu sau fără Bogdan, se termină cu cei pe care i-ai pupat in fund in ultimii 30 de ani…

 3. Shadow

  lasa bre cata cu sau fara bogdan o sa ramana tot aia pe care ii pupi tu in fund de vreo 50 de ani. Respectiv SECU. Hai sterge-ti cu servetelul din dotare obrajorii(daca ai ca tine de cei 7 ani de acasa) si nu mai plange in spume. Sau “progesismul” sorosist cere spumele la vedere? Ura, “mareata” tara umana, folosita de neomarxistii lui soros and comp.
  Fugiti mai “bajeti” cu cercul ca nu ati reusit sa-i fraieriti pe toti.

 4. Dan Cristian Ionescu

  Draga “Shadow”, ce ar fi daca te-ai rezuma doar la comentariile pe care le postezi (cu sutele!) pe site-ul d-lui Coja, si in care de nenumarate ori ne-ai povestit despre ilustrul tata pe care l-ai avut (Dumnezeu sa-l ierte!) si care de foarte tinar a ajuns unul dintre sefii securitatii, raspunzind de securitatea din Banat. Daca nu ma insel, ai scris ca a fost eliminat abuziv din securitate in anul 1952 – este anul in care Gheorghiu Dej i-a inlaturat din fruntea partidului pe Ana Paucker (Hannah Rabinsohn), Teohari Georgescu (Burah Tescovici) si Vasile Luca (Luka Laszlo). Cred ca intrebarea mea ce origine ai este justificata. Prea v-ati extins cu comentariile la aproape toate site-urile patriotice care mai sint inca “nevirusate”.

 5. MosNae

  Dan Cristian Ionescu, zi ce vrei, votează cu cine vrei că e tot una, fă pe romanul (poate ești), sau antiromanul ( că se poarta) numai de Rareș Bogdan și de Oreste sa nu te lipești că te înjură lumea, ăștia au buba la cap, nu te da cu ei. La noi in politica colcăie urmașii nomenclaturiștilor PCR, securiștilor ceaușiști și a securiștilor lui Iulian Vlad (care l-au trădat pe Ceaușescu dar odată cu el au trădat și Tzara). Peste tot la putere sunt numai alogeni. Spre stiinta dumitale: serviciile străine care se încaieră in România nu racolează români neaoși, asta e regula tuturor serviciilor secrete. Racolează numai alogeni. Mai scapă Romania din ghearele lor? Nu cred. Se fac eforturi și cheltuieli pentru a tine românii cat mai dezbinați și aiuriți, fara lideri naționali, fara români neaoși in posturile importante ale Țării. După Ceaușescu la Cotroceni au fost: iudeo-tigan (fiul unui întemeietor al PCR personaj important în Komintern), evreu elvețian, găgăuz (fiu de ofițer politic cu patru clase, dulgher), sas (cu bunici in SS) și va urma tot un alogen. PNL după Câmpeanu a avut lider grec, lipovean, sas, evreică, găgăuză, ungur. Helvig e la butoane. Românii în genuchi!
  Nici PSD nu e lacrima Christi. Toată presa este pestriță rău de tot. Este atacată cu predilecție istoria romanilor și Biserica Ortodoxa Română pe care nu o pot controla așa cum controlează Biserica Catolică. Protestanții nu mai conteaza, ăștia sunt creștini pârâți sau baratzi. Armata nu mai avem, servicii nu, tineret patriot nu, școală e în cădere liberă. Încotro? Occidentul a dezamăgit pe români, Rusia sta la panda. Citez Nicolae Iorga: ” Rușii și nemții sunt dusmanii Românilor și când ăștia își dau mâna incepe coșmarul Românilor”. Uite că și-au dat mâna. Cred că speranța este America dar uite că nu se mișcă. Avem armata americana, britanică și canadiana in Tzara dar asta nu e de ajuns. Ne trebuie relansarea industriei românești.
  Vrem sa fim PARTENERI, NU VASALI!
  Duasporezii români ar face bine să fie uniți că diasporezii unguri. As vrea și eu și mulți alții, oameni onești care am muncit cinstit pentru tzara noastra, așa erau timpurile, am muncit munca grea în uzine, în agrucultura, pe mare, în minerit, în metalurgie și siderurgie, în laboratoare, în spitale, cu speranța și cu încrederea că muncim pentru viitor mai bun pentru copiii noștri. Azi credința noastră s-a năruit, copiii și nepoții noștrii au ajuns servii străinilor pentru un salariu și o muncă discriminată. Am gustat și eu din munca in UE. Discriminare și umilință, deși am fost pe post de conducere. Fie pâinea cat de rea e mai buna-n tzara ta! Am ajuns sa trăim timpurile când existenta poporului român este pusă sub semnul întrebării. Oamenii se învață ușor și cu sclavia, te simți chiar mulțumit, dar în pragul bătrâneții realizezi că ai trăit nu cum ai fi vrut și că viața a fost doar un bun pierdut. Speră unii la o omogenizare a popoarelor la dispariția națiunilor și țărilor. Vise deșarte! Finalul va fi o încăierare mortală ca între fostele colonii. Rezultatul va fi doar o tribalizarea a popoarelor. In Romania deja încep oamenii să se împartă in ardeleni și restul, intre moldoveni și olteni, acum doar așa tiptil, în glumă, dar se va accentua. Alogenii împing pe români în mod discret în acest cosmar. Luați un manual scolar alternativ de istorie. E un dezastru! Un tânăr fără cultură națională își pierde direcția sufletului. Speranța că vor fi italieni sau englezi, sau altceva este doar o autopacaleala. In istorie apar momente crunte din cand in când și oamenii se sfâșie între ei pe diferite motive. Așa a fost de la Pericle până în zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.