Colimator

ASOCIAŢIILE DE PROPRIETARI- CUIBURI ALE CRIMEI ORGANIZATE

  „Că Tu eşti Dumnezeu, Care nu voieşte fărădelegea,nici nu va locui lângă Tine cel ce vicleneşte. Pierde-vei pe toţi […]

 

„Că Tu eşti Dumnezeu, Care nu voieşte fărădelegea,nici nu va locui lângă Tine cel ce vicleneşte. Pierde-vei pe toţi cei ce grăiesc minciuna; pe ucigaş şi pe viclean îl urăşte Domnul. Judecă-i pe ei, Dumnezeule; să cadă din sfaturile lor; după mulţimea nelegiuirilor lor, alungă-i pe ei, că Te-au amărât, Doamne!” Psalmul 5

E iarnă iar…După 26 de ani  de la lovitura de palat din 1989, România îşi plânge morţii. Au fost comemoraţi eroii revoluţiei în toată ţara. S-au făcut slujbe de pomenire, s-au depus coroane, s-au aprins candele şi lumânări în locurile în care tinerii noştri au fost seceraţi şi în cimitire… Familiile îndoliate nu îşi găsesc nici alinarea, nici liniştea, căci procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a închis dosarul revoluţiei. L-a închis  ca şi cum ai închide o uşă sau o carte, executând un  ordin criminal venit din zona obscură a puterii. După 26 de ani de la frângerea zborului spre libertate, de dincolo de mormânt, victimele acuză …

Capul generalului Troscă, ucis  din ordinului  trădătorului de ţară Nicolae Militaru, colindă noaptea şi bântuie somnul călăilor săi, cerând răzbunare pentru el şi cei 10 uslaşi măcelăriţi într-o noapte cumplită de decembrie. Ştim cine sunt vinovaţii, îi vedem de 26 de ani încoace învârtindu-se precum păsările de pradă deasupra României, plimbându-şi nesimţirea şi aroganţa pe podiumul politichiei româneşti. Hrănindu-se cu suferinţa celor neputincioşi, asasinii poporului român ne-au tăiat aripile deschise spre libertate, ne-au spulberat visele şi au distrus ţara; au transformat România într-o colonie a marilor puteri iar pe noi într-un popor de sclavi. Şi-au consolidat dictatura construind în timp record instituţii de tip mafiot, care acţionează în haită atunci când cineva încearcă să le  demaşte abuzurile şi hoţia.

Materialul de faţă constituie un protest. Un protest la adresa clasei politice româneşti care s-a instaurat la conducere prin crimă şi jaf şi care, pentru a-şi consolida puterea malefică, a numit în funcţii de conducere pe cei mai răi dintre cei răi. Experienţa personală mi-a demonstrat că organele statului devoratoare de bani publici, abilitate să controleze, să cerceteze şi să trimită în judecată  indivizii certaţi cu legea nu îşi fac datoria; din contră, îi apără pe cei care trebuie să stea după gratii şi să răspundă cu averile personale pentru jafurile comise.

Dintre toate verigile sistemului criminal, cea mai abjectă o constituie magistratura. O castă aparte, magistraţii au ajuns să se consideră dumnezei…Despoţi absoluţi, plătiţi de noi, oamenii de rând,  taie şi spânzură după bunul plac, aşa cum le dictează, din culise, politrucii. Apăraţi de scutul  inamovibilităţii, aceştia conlucrează cu cei mai periculoşi infractori, semnând, fără să clipească din ochi, sentinţe criminale!

Povestea care va urma este, din păcate, una adevărată. Este povestea unei rezistenţe într-un  război inegal, de perpetuă hărţuire, dus cu  instituţiile statului român de tip mafiot. Nici o despăgubire materială şi morală nu mi-ar putea reda cei mai frumoşi ani din viaţă, 16 la număr, petrecuţi cu de-a sila în sălile instanţelor mureşene. În aceste sinagogi ale diavolului am văzut cum se face nedreptatea. Am asistat la pronunţări de sentinţe cu rea-credinţă, am descoperit magistraţi care fură acte din dosare, falsifică şi care privează justiţiabilul de  orice probă propusă în apărare. Pornind de la dosarul privatizării frauduloase al defunctului Electromureş şi continuînd cu mega-hoţia din cadrul Asociaţiei de Proprietari Nr.6 din Tg.Mureş, m-am convins că siniştri cioclii înveşmîntaţi cu togi negre, sunt fraţi de cruce cu diavolul. Nu degeaba s-au mobilizat ei acum câţiva ani împotriva mea şi a doamnei Georgeta Frâncean, o altă justiţiabilă mureşeancă. Pentru că am avut curajul de a-i înfrunta

în 2004, fără să îmi asigure dreptul la apărare prin avocat, m-au băgat după gratii în două reprize. Motivul? Atacurile de presă în „formă continuată”, aveau un „înalt grad de pericol social”  inducând  justiţiabililor neîncredere în actele de (in)justiţie infăptuite de ei (n.a.: motivarea procuroarei Raluca Ungureanu la propunerea de prelungire cu 29 zile a mandatului de arestare preventivă pentru infracţiunea de ultraj). Deranjaţi că le-am dat în vileag afacerile imobiliare, netrebnicii ăştia au devenit şi scriitori!  Printr-un celebru memoriu adresat CSM-ului în 2008, gaşca unită a magistraţilor mureşeni certaţi cu legea a reclamat „presiunile” la care sunt supuşi de justiţiabilele mureşene Morariu şi Frâncean. Minţile lor bolnave, îmbibate de alcool, nu concepeau ideea că două femei au îndrăznit să le atace mârşăvia, sadismul şi abuzul de putere.

Povestea care urmează este una din miile sau poate zecile de mii de acelaşi tip din România, în care se fură un apartament proprietate personală. O clică de borfaşi, indivizi de cea  mai josnică speţă, care acţionează sub umbrela protectoare a magistraţilor, a poliţiştilor şi a altor instituţii ale statului, care conlucrează cu angajaţi ai OCPI şi cu executori judecătoreşti, dintre care unii nu au studii juridice şi ordine de numire ale Min.Justiţiei, ne fură bruma de agoniseală  printr-un canal creat de guvernanţii României în acest scop: asociaţiile de proprietari.

Cuiburi ale crimei organizate, în marea lor majoritate au la conducere vechi turnători ai defunctului regim. Sub pretextul că intermediază plata unor servicii oferite de furnizorii de utilităţi proprietarilor de apartamente din blocuri, îşi însuşesc sume de bani impresionante, fără să fie traşi la răspundere pentru faptele lor.

În ceea ce va urma vă veţi convinge cât de puternică este structura executărilor silite de tip mafiot în România, cât de corupţi şi abjecţi sunt unii magistraţi şi reprezentanţi ai aparatului  de stat şi cât de vulnerabili suntem noi, cetăţenii oneşti plătitori de taxe şi impozite ai statutului bananier numit România! Invit pe această cale reprezentanţii mass-mediei româneşti să participe miercuri, 13 ianuarie 2016 la Judecătoria Tg.Mureş la o execuţie de tip mafiot în dos.1069/320/2015(n.a.:în care contestatoarea la executarea silită imobiliară sunt chiar eu!)

 

Trimiterea în judecată de către DNA Serviciul Teritorial Mureş pentru fapte de corupţie a primarului tîrgumureşean Dorin Florea. Planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg…Începutul sfârşitului unui primar care al cărui vis este  să rămînă în funcţie pe viaţă!

 

La data de 16 dec.2015  mass-media ne-a prezentat comunicatul DNA Serviciul Teritorial Mureş prin care s-a făcut publică  o ştire neaşteptată: edilul-şef al Târgu-Mureşului, Dorin Florea şi alţi 6 angajaţi din cadrul Primăriei (n.a.: Claudiu Maior-vice-primar, Kiss Imola-director economic, Ciobanu Maria, Istvan Benedek Attila, Laszlo Bako, Virgil Emil Măceşanu-jurist), au fost trimşi în judecată  pentru fapte de corupţie: abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, foloase necuvenite, deturnare de fonduri în formă continuată şi  spălare de bani.

Ştiam tot din mass-media că edilul şef a reuşit să îşi îngroape câteva dosărele prin sertarele DNA datorită unei relaţii apropiate cu Daniel Morar, fostul şef al DNA Central. Bucurându-se de o asemenea protecţie, lui Dorinel nu îi era frică. Cu toate astea, zicalele „ulciorul nu merge de multe ori la apă” şi „planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg” s-au adeverit şi în cazul lui Florea inevitabilul s-a produs, mişcările greşite ieşind la lumină. În calitate de ordonator de credite, musiu şi  gaşca lui penală au scos din banii noştri, ai fraierilor, 7.053.000 lei, cu care a finanţat Asociaţia Sportivă Fotbal Club Municipal Tg.Mureş, care avea datorii la bugetul statului.

Va urma un proces public, vor ieşi la lumină probele acuzării şi, bineînţeles, Dorinel şi a lui gaşcă, vor avea probleme. Dar problemele lui nu se vor opri aici căci, din urmă, îl va ajunge un alt dosar cu deturnări de fonduri, spălare de bani etc., operaţiuni în care Dorin Florea se pare că s-a specializat. Este vorba de dosarul penal 4597-P-2015 referitor la Programul de reabilitare termică a blocurilor în care s-au spălat miliarde de lei vechi de la buget dar şi fonduri europene cu acestă destinaţie. Cineva îmi şopteşte că acesta este doar începutul sfârşitului acestui individ arogant care ar vrea să rămînă pe viaţă în funcţia de primar!

Am speranţa că într-o bună zi, acest dosar, pe care organele de cercetare penală din cadrul IPJ Mureş şi a Parchetului judecătoriei Tg.Mureş încearcă din răsputeri să nu îl soluţioneze  va scufunda corabia nebunilor constituiţi în grup infracţional. Dar despre manevrele care se fac pentru nesoluţionare voi vorbi ceva mai încolo…

 

Asociaţiile de proprietari, cuiburi ale criminalităţii organizate. Transformarea asociaţiilor de locatari în asociaţii de proprietari. O scurtă întoarcere în timp şi mecanismul hoţiei la asociaţiile de proprietari.

 

Asociaţiile de proprietari de azi aparţin vechiului regim. În trecut se numeau asociaţii de locatari însă deoarece marea majoritate a apartamentelor au fost cumpărate după 1990 de către chiriaşii lor, acestea s-au transformat în asociaţii de proprietari.În vremurile acelea nu ne păsa ce se întâmplă în interiorul lor pentru că eram simpli chirişi…apa era ieftină, salariile bunicele, hoţiile erau mici şi subtile nu ne prea afectau buzunarul. Deşi auzeam la teveu că unii administratori fugeau cu banii oamenilor, nimeni nu mai afla ce s-a întâmplat în continuare.

După lovitura de palat din ’89 lucrurile s-au schimbat. Pofta de înavuţire pe nemuncă a luat avânt revoluţionar şi elemente reşapate ale turnătoriei comuniste s-au înfiltrat în toate locurile de unde se putea fura. Astfel, s-au înfiltrat şi în conducerile majorităţi asociaţiilor de proprietari unde, după cum se ştie, controlul din partea statului este zero! Ajungând pe posturi de conducere pe bază de procese-verbale scrise olograf şi semnate ss indescifrabil, aceşti reşapaţi au avut şi au acces la banul public prin listele de cheltuieli lunare care sunt  calculate de administratorii atestaţi de primăriile locale. Netrebnicii  îşi pun salariile pe care le vor, îşi acordă premii, falsifică facturile furnizorilor, repartizează dublu anumite cheltuieli fără  jenă fiindcă ştiu că au relaţii acolo unde trebuie şi nimeni nu le poate face nimic. Proprietarii care comentează şi le cer explicaţii sunt daţi în judecată în dosare de pretenţii;  în marea lor majoritate, aceştia pierd procesele fiind constrânşi, prin sentinţe judecătoreşti, să plătească atât cât li se cere. În baza sentinţelor se deschid dosare execuţionale şi, pe-o mână cu anumiţi executori, se trece la executarea silită imobiliară.

 

Asociaţia de proprietari Nr.6 din Tg.Mureş, o afacere cu iz penal. Sesizările 3566 şi  3529 din decembrie 1999. Nota de constatare a Diviziei II a Gărzii Financiare Mureş. O primă cifră a hoţiei: 156.527.000 lei investiţi în certificate de depozit cu dobândă la purtător.

 

Povestea mea începe în anul 1998, an în care  mi-am cumpărat apartamentul în Str. C-tin Romanu Vivu din Tg.Mureş. Ca orice om cu bun simţ, mergeam lunar la sediul asociaţiei de proprietari să îmi achit consumul. Am făcut acest lucru cu regularitate pînă când, într-una din zile, făcând un calcul simplu, mi-am dat seama că plătesc mai mult decât consum.

Am decis să cer explicaţii administratoarei de atunci, Rad Anuţa. La faţa locului, în zi de încasare a cheltuielilor, am găsit-o pe Anuţa beată criţă, cu un hăndrălău lângă ea. Aveau pe masă sticle de vin şi bere şi părea că întreaga lume e a lor. Cu toate astea am îndrăznit să deschid gura.şi…cu siguranţă aş fi încasat-o de la cetăţenul turmentat, dacă în acel moment nu ar fi intrat un domn care mi-a luat apărarea.

În urma incidentului am depus două sesizări la Garda Financiară Mureş. După controlul efectuat  la data de 21 dec.1999, comisarii Gărzii au întocmit un raport-surpriză: o parte din banii colectaţi de la proprietari cu destinaţia fond de rulment, în sumă de156.527.000 milioane lei vechi erau investiţi în certificate de depozit cu dobândă, la purtător. Dar… cine era purtătorul? Ce serii şi ce numere aveau certificatele? Despre acest lucru comisarii gărzii nu au suflat o vorbă! Ulterior am aflat, din declaraţia lui Oprea Alexandru dată în dos. de calomnie prin presă 2669/2005 că valoarea acestora era mult mai mare, de 267.000.000 lei, însă Oprea a declarat că nu ştia ce s-a întâmplat cu cerificatele…

 

Scandal la Asociaţia de Proprietari Nr.6 din Tg.Mureş. Am fost odată ca niciodată preşedintă de asociaţie… Primele constatări şi plîngerea penală înaintată Parchetului dpl.Judecătoria Mureş. Povestea unei mega-hoţii apărate cu străşnicie de oamenii (fărăde)legii.

 

Văzând că timp de zeci de ani nimeni nu le-a deranjat afacerile, în luna februarie 2000 am convocat adunarea generală extraordinară a proprietarilor pentru a face publice informaţiile obţinute. La şedinţă am invitat PRO-TV local. În unanimitatea de voturi a proprietarilor prezenţi, vechea conducere(n.a.: formată din Voscinaru Elena-preşedintă, Lăpăzan Emil-vicepreşedine, Rad Anuţa -administrator, Adam Incze Eva-cenzor) a fost demisă iar eu am fost aleasă preşedintă. A mai fost ales un vice-preşedinte – Kubik Gabor, un cenzor – Şerban Tiberiu, un administrator provizoriu- Suciu Petru  şi un comitet executiv format la acea vreme din nume complet necunoscute mie.

În acele momente nu mi-am imaginat că vechea gaşcă s-a reorganizat şi stătea la pândă, urmând să atace. De acest lucru m-am „prins” ceva mai tîrziu, când am trecut la fapte.

Preluînd actele vechii conduceri şi aducând un expert contabil extrajudiciar, am constatat  nereguli grave: asociaţia nu avea contabilitate, nu avea acte de angajare a personalului, seif, chitaţiere înseriate, registre pentru fondurile speciale, registrele cu evidenţele plăţilor şi a încasărilor şi mai grav, nu avea documentele prevăzute de lege pentru înfiinţarea asociaţiilor de proprietari: extras CF sediu, Acordul de asociere, procesul-verbal al adunării generale legalizat la notar prin care au fost aleşi preşedintele, administratorul, comitetul executiv şi cenzorii. În loc să depună la bancă încasările zilnice, banii erau duşi acasă, de fosta preşedintă. Salariile au fost stabilite şi indexate după bunul plac, de 8 ori pe an, s-au acordat premii, etc…Deci cei pe care i-am dat jos s-au lăfăit după bunul lor plac din banii proprietarilor!

Am depus plângere penală la Parchetul Judecătoriei Tg.Mureş. Între timp, la vechiul sediu al asociaţiei (n.a.: din Str.Secuilor Martiri 10-12) proprietarii veneau cu plângeri. Toţi îmi arătau listele de plată umflate în mod nejustificat, acuzând de furt vechea conducere.

 

Răsturnarea unui grup infracţional şi instaurarea altuia. Oprea Alexandru, fost turnător al AZOMUREŞ SA, uzurpator de calităţi oficiale, infiltrat în funcţia de preşedinte. Pe mine nu mă dă jos nimeni!” Referatul IPJ Mureş 1157/2003 şi dosarul penal Nr.142/P/2002. Magistraţii mureşeni decid: prea bătrâni ca să ca să intre în puşcărie, dar suficient de tineri ca să poată fura!   

 

Întrucât eram  hotărâtă să scot la lumină adevărul, surprizele au apărut imediat. M-am izbit de zidul compact format din membrii comitetului executiv care l-a băgat la înaintare pe Suciu Nicolae(n.a: fost activist de partid, unul dintre principalii susţinători ai hoţiei)şi de cenzorul Şerban Tiberiu. Prin presiuni, ameninţări, injurii şi tentativă de lovire, „haita”, căreia nu-i convenea tulburarea apelor, m-a determinat să îmi dau demisia. Acest lucru  s-a întâmplat în luna martie 2000, însă nu a fost urmat de predarea documentelor  asociaţiei pe baza de proces-verbal. În locul meu s-a instalat Kubik Gabor care, împreună cu comitetul hoţilor, a rămas în funcţie câteva luni. Mirosind că gluma penală se va îngroşa, s-a retras. Cel care a profitat de ocazie şi s-a infiltrat la cârma asociaţiei a fost Oprea Alexandru. Securistul reşapat al vechiului regim, fost turnător la Azomureş, cu pensie mare, declara ostentativ în cartier: „pe mine nu mă dă jos nimeni!”

Dumnealui s-a autoproclamat preşedinte fără a convoca, conform legii, adunarea generală a proprietarilor. Bineînţeles, nu a operat nici modificările în Registrul organizaţiilor şi persoanelor juridice nonprofit din cadrul Judecătoriei Tg.Mureş. Aşa sum rezultă din certificatul de grefă al Judecătoriei Tg.Mureş din 27 iulie 2015 (n.a.: vezi facsimil), preşedinta este d-na Voscinaru Elena iar vicepreşedinte Emil Lăpăzan (n.a.: decedat acum 10 ani).

cert. grefa

Ştiam că Oprea va interveni pe la organe pentru a  împiedica  cercetărie şi va “unge” mecanismul cu banii furaţi de la proprietari pentru a rămâne stăpânul butoiului cu miere. Cu toate astea nu m-am lăsat. Plîngerea mea a constituit obiectul dosarului penal 142/P/2002, dosar în care, pentru a stabili prejudiciul adus celor 1000 de proprietari, fusese numit expertul contabil Tincă Maxim.

Instrumentând dosarul hoţiei şi luînd în considerare o expertiză necentralizată, care nu făcea aluzie nici asupra obiectivelor, nici asupra fondului de rulment şi al prejudiciului total cauzat proprietarilor, organul de cercetare penală din cadrul IPJ Mureş-Serviciul Investigare a Fraudelor  a întocmit referatul nr.1157/2003 cu propunere de trimite în judecată a următoarelor persoane:

Voscinaru Elena-preşedinte al Asociaţiei care şi-a însuşit pe nedrept suma de 19.647.553 lei şi auziţi, cică în decursul lunii iulie 2000 a depus la casieria asociaţiei suma de 34.500.000 lei, deci aproape dublu faţă de prejudiciul efectiv cauzat!

Rad Anuţa-administrator şi-a însuşit pe nedrept o sumă totală de 4.224.064 lei, sumă pe care asociaţia ar fi recuperat-o de la ea în 31.01.2003

Incze Eva-cenzor-şi-a însuşit pe nedrept drepturi salariale necuvenite suma de 928.400 lei, sumă nerecuperată de asociaţie, Kubik Gabor-cenzor şi-a însuşit la rândul lui 3.150.000 lei, Oprea Alexandru preşedintele a făcut cheltuieli de protocol fără documente justificative în valoare de 281.000, Almăşan Erzsebet-administrator şi-a însuşit prin contrafacerea unor chitanţe emise de furnizori, foi de vărsământ ca şi prin includerea de două ori a unor cheltuieli comune în cuantumul cheltuielilor administrative, a unei sume de 17.000.000 lei din care organul afirmă, fără să facă trimitere la fila documentului,  că aceasta a achitat 8.000.000 lei.

urm penala almasan erszebet

Deşi în baza acestui referat- în care procurorul Gheorghe Costea a consemnat şi existenţa infracţiunii de delapidare comisă de învinuitele Voscinaru Elena şi Rad Anuţa, în 9 iulie 2003 prin Ordonanţă, Costea îi scoate de sub urmărire penală pe cei şase învinuiţi, pe motivul vârstei înaintate şi al recuperării banilor furaţi, aplicând amenzi judiciare. Am făcut plîngere împotriva ordonanţei dar nu am obţinut mare lucru. Dacă primul-procuror de atunci Vasile Costea mi-a acceptat plângerea, Oprea a tras sforile la alţi doi „procuri” ai Parchetului Curţii de Apel Mureş: Moica Liviu şi Ştefănescu Călin (n.a.: ambii decedaţi) care au emis  la interval de o lună, câte o rezoluţie.

La data de 31 oct.2003, Moica admite plîngerea petiţionarului Oprea Al., îl scoate de sub urmărire penală  şi culmea, îl scuteşte şi de plata amenzii în sumă de 5 milioane lei vechi. Marea Rezoluţie nu este semnată de procurul Moica şi nici nu a fost trimisă la Parchetul dpl Judecătoria Tg.Mureş)

La data de 22 dec.2003, procurul Ştefănescu îi scoate de sub urmărire penală pe învinuiţi, inclusiv pe Oprea şi îmi respinge plîngerea ca nefondată. Conform aranjamentelor din culise niciuna dintre cele două rezoluţii nu mi-a fost comunicată, de existenţa lor luînd act din dosarul DNA Nr.24 din 2006 despre care vă voi vorbi la timpul potrivit.

Am atacat în instanţă solicitând desfiinţarea ordonanţei şi a rezoluţiilor şi reţinerea cauzei spre judecare. Iată rezultatul: la Judecătorie, prin sentinţa penală 528/ 24 martie 2004 pronunţată în dosar 7374/2003, judecătoarea Adriana Magda Oltean dispune redeschiderea urmăririi penale doar faţă de Almăşan Erzsebet. La Tribunal, prin d.p. definitivă nr. 550/R din 11 noi. 2004 pronunţată în dos.3479/2004, judecătorii Simona Pojar, Ioana Lucaci şi Szots Barna menţin soluţia primei instanţe, trimiţând dosarul la Parchetul dpl Judecătoria Tg.Mureş în vederea redeschiderii urmăririi penale fală de Almăşan dar…atenţie, doar pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals material în înscrisuri oficiale. De la acea dată nimeni nu s-a atins de administratoarea hoaţă, Oprea menţinând-o în funcţie până în iunie 2010. Culmea-culmilor  sfidării a fost că Oprea a aranjat ca individa să obţină şi certificatul de administrator semnat de Dorin Florea, preşedintele comisiei de atestare din cadrul Primăriei Tg.Mureş!

 

Începe lupta cu magistraţii mureşeni. Dosarul 1995/2002- petenţii şi primii bani câştigaţi în instanţă la mica înţelegere cu judecătorii Simona Pojar, Marcela Petricu Jujă, Georgeta Oltean şi Veronica Păcurar. Kiss Bela Gianino, omul mafiei imobiliare, jurist al Aquaserv SA, numit de Oprea jurist şi cenzor al asociaţiei. Intervenţia judecătoarei “porno” Andreea Ciucă.

 

Văzând că furturile continuă, am decis să merg mai departe cu alte plângeri penale şi, evident,  să nu mai plătesc întreţinerea unor hoţi apăraţi de organele statului. Pornind de la acest refuz, Oprea şi haita au trecut la ofensivă. Mi-au dat în judecată în primul dosar civil de pretenţii 1995/2002 (n.a.: dintr-un total de 6). Suma „datoriei” de 20.681.234 lei mi-a fost calculată de administratoarea delapidatoare pe perioada ianuarie 2000- martie 2002.

Ce s-a întâmplat la judec[torie? Judecătoarea Simona Pojar nu a cerut documentele de constituire ale asociaţiei şi actul oficial prin care Oprea fusese numit preşedinte. Deşi am invocat excepţia lipsei calităţii de reprezentant a lui Oprea şi suspendarea judecăţii cauzei civile pînă la soluţionarea definitivă a celei penale, judec[toarea nu a dat curs cererilor. Pe baza acestor încălcări flagrante ale dreptului de apărare s-a judecat at]t acest dosar dar şi restul celorlalte 5 procese(n.a:ultimul, din dosarul 3543/320/2015 a fost soluţionat la al doilea termen de judecătoarea Binder Csilla Noemi).

În toate instanţele mureşene Oprea a obţinut, la mica înţelegere cu judecătorii, sumele de bani solicitate. Şmecheria, odată pusă la punct, a funcţionat în toate dosarele în care i-a chemat în judecată şi pe alţi “rău-platnici”din asociaţie. Dar manevrele hoţeşti nu s-au limitat la acest aspect. Am solicitat instanţei reducerea cuantumul debitului şi al penalităţilor aferente în baza cupoanelor compensatorii emise de guvern pentru facturile la încălzirea centrală, dar nimeni nu m-a auzit. Am solicitat proba cu expertiza contabilă, însă aceasta nu s-a administrat în primă instanţă. Astfel că, prin sentinţa civilă. 6556 din 10 dec. 2002, madam Pojar i-a dat câştig de cauză lui Oprea, obligându-mă la plata sumei de  29.882.031 lei. Vă întrebaţi, desigur, cine a întocmit cererile de chemare în judecată a rău platnicilor? Nimeni altul decât KISS BELA  GIANINO, pe atunci consilier juridic al Aquaserv SA, pe care Oprea l-a adus pe furiş şi l-a numit cu de la sine putere jurist şi cenzor al asociaţiei.

Am făcut recurs şi la Tribunal, în dos.1577/2003, sentinţa Simonei Pojar a fost menţinută, judecătorii Marcela Petricu Jujă, Georgeta Oltean şi Veronica Păcurar respingându-mi recursul (n.a.:prin decizia civilă 356/30 mai 2003). În acest dosar a existat şi  surpriza-surprizelor: prin adresa nr.928 din 13.03.2003 întocmită şi semnată de judecătoarea Andreea Ciucă (n.a.: care înainte de scandalul luării de mită era preşedinţa Tribunalului Mureş) la dosar a apărut expertiza contabilă a lui Corneliu Lateş, un alt individ introdus în ecuaţia furtului în locul expertului Cămărăşan, desemnat oficial. Pasul imediat următor al lui Oprea a fost deschiderea primului dosar execuţional la BEJ Szekely Szabolcs cu scopul executării silite imobiliare. Dar şi aici legea a fost încălcată. Deşi nu avea calitatea oficială de preşedinte, Oprea a reusit să îmi înscrie în cartea funciară, la mica înţelegere cu registratorul OCPI Alexandru Borşan, un privilegiu cu rang prioritar nu de 29.681.234 lei ci de… 48.041.098 lei.000 lei. Înscrierea s-a făcut la cererea As.de pr.6 cu sediul la adresa mea de domiciliu în baza unei liste de cheltuieli. Încheierea de admitere a înscrierii privilegiului nr. 5201din  04.04.2004 nu avea nici numele judecătorului, nici al registratorului OCPI. Deşi în perioada în care am fost în arestul poliţiei (n.a.:14-15 oct.2004), mama şi bunica mea au plătit  37.000.000 lei! În 2008 am dat în judecată OCPI pentru radierea privilegiului şi am câştigat(s.c.5636 din3 noi.2008 pron. în dos.2868/320/2008). Deşi după rămânerea ei definitivă sentinţa a fost depusă la OCPI, şi în ziua de azi în extrasul CF îmi apare acel debit faţă de asociaţia fantomă! Dar asta nu e decât un abuz al funcţionarilor OCPI cârdăşiţi cu Oprea…veţi vedea mai târziu câte procese am avut cu aceşti nemenici!

 

Dosarul civil 4171/2004-evacuare silită şi soluţia dată de judecătorii mureşeni. Dosarul penal 1809/P/2004-ameninţare, un nou câştig de cauză în favoarea infractorilor. Dosarul penal 3932/P/2005-plângere împotriva ordonanţei de NUP împotriva primarului Dorin Florea. Soluţia dată în primă instanţă de Teodora Albu, actuala preşedintă a Judecătoriei Tg.Mureş şi judecătorii secţiei penale a Tribunalului Mureş.

 

Între timp eu şi alţi proprietari ne-am organizat şi am formulat pe cale de ordonanţă preşedenţială, evacuarea silită a lui Oprea şi a haitei sale penale în dosarul 4171/2004. Pe baza înţelegerilor de culise cu magistraţii, Oprea a ciştigat şi acest proces. Prin s.c. 3.492/9 mai 2004 emisă de judecătoarea Cristina Bogdan, am pierdut procesul, Oprea rămânând la cârma asociaţiei. Recursul a avut aceiaşi soartă. Judecătorii Veronica Păcurar, Segiu Diacomescu şi Clara Ciapă, prin decizia civilă nr. 342/R/3 noi.2004 pronunţată în dos. 3634/2004, au menţinut sentinţa colegei lor.

Vazând că nu cedez şi îmi continui investigaţiile, fiind sigur că este protejat de corupţii din sistem, Oprea- securistul  a trecut la alte metode specifice meseriei. La data de 28.04.2004 am găsit în cutia poştală o scrisoare de ameninţare cu următorul conţinut: „CIRCUL S-A TERMINAT! Nemernicia ta l-a trimis pe Suciu (n.a: Suciu Nicolae, membru în comitetul asociaţiei) la spital! Medici se luptă să-l salveze! Soţia în stare de şoc acasă. De toată tărăşenia au aflat cei doi feciori(ingineri). Îngroziţi de ce au aflat, vor lua toate măsurile! De-acum ţine-te bine, dispari fulger din Tg.Mureş. Ai deschis piesa dar ei vor trage cortina!!! Te-ai făcut şi ne-ai făcut cartierul de ruşine! Nici noi nu te vom ierta!!! O PRIETENĂ…”Am recunoscut  scrisul cenzorului Şerban Tiberiu. Am depus plângere la poliţie şi am solicitat expertiza grafoscopică. Dar şi aici sistemul a intrat în acţiune. Pentru a proteja interesele haitei, expertul miliţiei Vornicu Viorel a concluzionat că scrisul nu este nici a lui Şerban Tiberiu, nici al lui Oprea, nici al lui Suciu, principalii suspecţi. Am solicitat o copie a întregii expertize care conţinea 8 file, însă nici parchetul, nici miliţia nu au fost de acord cu cererea. Intenţionam să cer o contraexpertiză la Braşov, însă acţiunea mi-a fost blocată de apărătorii fărădelegilor. Prin rezoluţia din 22.03.2006 emisă de procurorul Tiberiu Onea, cererea mi s-a respins având în vedere caracterul nepublic al urmăririi penale şi faptul că în cauză soluţia pronunţată nu este definitivă. Apoi, prin rezoluţia procurului Radu-Cristian Mihai din 31.03.2008 dosarul s-a închis prin clasare!

Întrucât primarul Dorin Florea, în calitate de preşedinte al comisiei de atestare a administratorilor de condominii a semnat atestatul  de administrator nr.202  atribuit de Primăria Tg.Mureş lui Almăşan Erzsebet la 01.11.2003(n.a: dată la care Almăşan era cercetată penal), am formulat la Parchetul Tribunalului Mureş  plângere penală împotriva acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

La 29.06.2005 parchetul şi-a declinat competenţa în favoarea PNA-Serviciul Teritorial Mureş. Şi la PNA(Parchetul Naţional Anticorupţie) s-au tras sfori, cauza ajungând la Parchetul judecătoriei Tg.Mureş(dos.3532/P/2005). Deşi prin d.c. 550/R/ 11.11.2004 Tribunalul Mureş a decis redeschiderea urmăririi penale a lui Almăşan E, nici aici nu s-a început urmărirea penală împotriva lui Dorin Florea. Primul-procuror de atunci Tiberiu Onea a considerat că simplele cercetări efectuate împotriva unei persoane nu constituie un motiv pentru îngrădirea drepturilor acelei persoane, atestatul fiind atribuit cu respectarea legii. Oare n-a auzit procurorul de existenţa Legii Nr.22 din 1965 privind angajarea gestionarilor?

Cu toate astea, am mers mai departe şi am atacat în instanţă  rezoluţia de NUP din 07.03.2006 semnată Tiberiu Onea. În dos.Judecătoriei Tg.Mureş nr.3356/P/2006 judecătoarea Teodora Albu, prin sentinţa penală 445 din 20.03.2006, trimite plîngerea mea la parchetul judecătoriei Tg.Mureş. la acea dată nu îmi imaginam ce sfori a tras Teodora ca să urce pe scară ierarhică şi să devină actuala preşedintă a Judecătoriei Tg.Mureş

 

-Va urma-

Liliana-Delia MORARIU

3 Comments

 1. Rozalia Gall Burjan

  Sunt incremenita de uimire… ! Imi aduc aminte de “Triunghiul Mortii” in regia lui Sergiu Nicolaescu : “clasa noastra politica, confirma ca am ajuns o tara de secaturi… aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministri ce s-au vandut o viata intreaga, parlamentari contrabandisti, … conducatori care sunt hoti la drumul mare…” Din suflet iti doresc succes , Liliana !

 2. precup florin

  a trecut ceva timp de la prezentarea acestui material ,sincer desi l-m repostat nu m-am gandit insa sa-l si parcurg dat fiind faptul ca eu insumi ma lupt cu cei de la Asociatia de proprietari din care fac parte….astazi am avut timp ceva timp si l-am parcurs …cu doamna care semneaza acest material ,am avut un fel de dialog i-am si explicat si eu anumite probleme ,dar vazand ca sunt fost politist probabil nu a avut incredere in dialogul cu mine ba chiar a disparut de pe pagina mea .. va asigur ca si la Arad lucrurile sunt la fel de complicate din cateva motive clare:IGNORANTZA proprietarilor,LIPSA LOR DE reactie ,CARDASIILE si chestiuni care privesc la un moment dat anumite favoritisme ,LIPSA DE COEZIUNE ,de unitate in afisarea unei reactii clare. si luarea unei atitudini ..problemele cele mai grave tin insa de..LIPSA UNOR PREVEDERI EXPRESE ale legislatiei ,-care este asa cum este si care exista tot la cererea ..romanilor .. – modul INDOIELNIC in care sunt prevazute in mod concret ATRIBUTIILE compartimentului specific al politiei care ar trebui sa intervina si care de cele mai multe ori NU CUNOASTE LEGSILATIA si nu doreste sa o aplice CORECT ,din motivatii care tin de alte…”explicatii” ,un camp ..TACTIC LIBERTIN acest tinut al relatiilor din conducerile ASOCIATIILOR de proprietari si proprietari ,vis a vis de prevederile superficila e in sensul atriburtiilor dar si al raspunderilor cat si al masurilor care ar trebui luate..al avocatilor care sunt CU UN COMPORTMENT mai mult decat niste veritabili INTERLOPI si CAMATARI ,lipsa de REACTIE A celor din STRUCTURILE centrale vis- a vis de ghiveciul legislativ stufos si plin de capcane dar si de probleme ramase neclarificate….pe fondul parvenirilor profesionale DAR si al numirilor iresponsabile facute pe criterii politice pe functii in departamentele si ministerele care ar trebui sa supervizeze aceste situatii …GOLANIA in care se scalda daca vreti Romania de 27 de ani…am avut si eu multe initiative pe pagina mea DAR nu a raspuns nimeni …oamenii din Romania de azi sunt de o SUBCALITATE EXEMPLARA -si nu trebuie sa ne fie rusine sa intelegem si sa acceptam asta…lipsa de educatie FACE RAVAGII pe mine ma uimeste ca mai sunt reviste sau ziare care publica astfel de continuturi de protest ,pentru ca de fapt educatia care se fac tinde spre…TACERE si ASCUNDERE….un mare politician roman ,decedat in prezent spunea cu multa durere intr-un comentariu al sau mai mult pentru sine desigur …”acesta tara trebuie condusa cu mitraliera”…un fapt ,un aspect deloc dar absolut deloc de luat in ras ori rastalmacit in sesnul condamnarii sale …..Romania este condusa de apropa de 30 de ani de STRUCTURI MAFIOTE ,paralele cu LEGEA..desele controale la sediile unor astfel de departamente,compartimente ,unitati sau ministere ar trebui sa dea de gandit politicienilor romani…DAR pe ei nu-i intereseaza nimic …DECAT BANUL si MANIPULAREA …nimic insa mai adevarat ca in decembrie 89 ROMANII au CERUT ASTFEL de atitudini si comportamente LIBERTINE….de acolo VIN TOATE indiferent daca va place sau nu sa auziti asta…legat de munca de informatii la care faceti referire ea avea un singur SCOP ,tocmai PREVENIREA unor astfel de abuzuri si situatii…dinpacate la dv. ceilalati au ajuns DOAR trompetele golanilor care au instaurat INSTABILITATEA ,ABUZUL ,CRIMA ORGANIZATA si TICALOSIA ..drept este insa si faptul ca fostii informatori acum sunt atat de ipocriti in inversunarile lor mefistofelice incat ar convinge pe oricine ca de fapt la mijloc este interesul..majoritatii care a r fi vezi Doamne prejudiciat daca s-ar da dreptate celor care au probleme tocmai din cauza prezentei lor sau a unei legislatii absolut haotice……acum traim din plin ceea ce multi FOARTE multi ati cerut…pentru ca TOTI CEI care au iesit in strada atunci sub o forma sau alta DOAR ASTA ati cerut mergnd pe mana unor derbedei si destrabalate …LIBERTINAJUL comportmenatal include exact tot ceea ce dv. traiti in mod neplacut dar si motivatiile si explicatiile mele sa stiti ca si eu am incercat sa-i mobilizez pe ceilalati vecini prorpietari dar…NIMIC nici un fel de reactie ba multi au inceput a ma iocolesca ..TOT CEEA CE TREBUIE SA STITI dv. este insa ca ASOCIATIILE de prorpietari SUNT DE FAPT UNELTELE ELCTORALE
  ale noilor GUVERNANTI pe plan local …asa incat hotiile si minciunile sunt mereu in floare…..si acestea sunt desigur DOAR o parte dintre ele…daca ati sti cam ce probleme am eu dar si modul in care justitia aradeana -in fapt o slujnica a politicienilor de tip Falca , veti vede ca de fapt LIPSA UNITARA de REACTIE a celor care locuiesc la bloc ,vis a vis de politicile de intoxicare ,cu programe si legi aberante ,hotesti de crima organizata -asa cum facea astazi GOLANUL de la Cotroceni la Suceava ,un derbedeu de elita care continua sa-i manipuleze pe romani spre DEZASTRU vorbindu-le moldovenilor despre…nimic prctic intr-un discurs caragialesc – ale celor mai mari inamici ai nostrii .POLITICIENII !

  • eugenia georgescu

   eu sunt in situatia ca am refuzat sa platesc cheltuieli extra ale presedintelui si am ajuns la executare silita fara sa am o judecata cu probe ce mai pot face

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *