Opinii

Aşteptăm răspunsul în campania electorală: de ce nu ați separat medicina privată de cea de stat, domnilor guvernanţi?

  Sunt acum un diabetic pensionar și ar trebui sa beneficiez de gratuități conform programelor maționale de sănătate! Am solicitat […]

 

Sunt acum un diabetic pensionar și ar trebui sa beneficiez de gratuități conform programelor maționale de sănătate! Am solicitat medicului de familie să îmi prescrie analiza repetitivă la interval de trei luni – glicemia așa zis glicata și surpriza … aflu că “nu mai sunt bani să o deconteze”! Mă miră acest lucru căci ar fi trebuit să n-aibă finanțare în condițiile actuale când lumea nu a mai accesat servicii medicale! Ei bine, NU! Nu mai sunt bani deși noi avem un contract cu Casa de Sănătate, ca să nu mai spun că programele naționale sunt reglementate legal! Guvernul ar fi trebuit să asigure banii prin buget la nivel estimat al cererii. Dar sănătatea celor care au cotizat la stat o viaţă de muncă nu sunt priorități pentru guvernați! Și iată cum această sursă de fraudare a statului nu este nici acum, în 2020, eliminată!

Vreți o medicină privată alimentata din banii cu care am contribuit noi la sănătatea publică? Evident că da. Nu prea mai sunt laboratoare de analiză ale medicinii de stat, o buna parte din imagistică la fel  dar avem personal medical de la stat care operează simultan și în privat iar acum încercaţi să sugeţi și banii din programele naționale? Să fluierăm a pagubă când nu mai sunt bani pentru noi când vrem să accesam facilitățile sau prevederile contractuale? Aceste lucruri se știu foarte bine dar niciun guvern nu a rezolvat aceste scurgeri de fonduri. Dacă așa stau lucrurile să vedem ce spun politicienii în programele lor electorale! Înainte de a repeta aceleaşi mincini din patru în patru ani despre  spitale noi, modernizări și extinderi cu care vor să ia ochii naivilor, suntem curioşi cum justifică acest furt care afectează un segment larg al populaţiei muncitoare a României.

                                                                         Lucian Stelian IORDĂCHESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.