Atitudini

Pierderea suveranităţii naţionale în favoarea mafiei financiare transnaţionale

Aşteptăm un nou suzeran sau începem lupta de eliberare naţională? Într-un interviu acord ziarului BURSA, analistul politic Cosmin Guşă ne […]

Aşteptăm un nou suzeran sau începem lupta de eliberare naţională?

Într-un interviu acord ziarului BURSA, analistul politic Cosmin Guşă ne anunţă că România va cădea în mâinile unui suzeran.

Iată textul acestui interviu: http://www.bursa.ro/politica/cozmin-gusa-tara-noastra-va-cadea-in-mainile-unui-suzeran-338170&articol=338170.html

Deci,

 1. În ultima vreme, România s-a trezit cu un potenţial geopolitic în creştere exponenţială, dar nu pentru că am avea noi vreun merit ci pentru că aşa „s-au jucat treburile”.
 2. Din cauză că am devenit atât de importanţi din punct de vedere geopolitic, în condiţiile în care ţara este prost condusă, am devenit o pradă a marilor puteri, care, deocamdată, nu s-au hotărât, între ele, cine să pună laba pe noi, dar, din zi în zi, România va cădea în mâinile uneia dintre aceste mari puteri, fără să aibă vreun cuvânt de spus, fiind doar chemată să i se comunice decizia luată de marile puteri.
 3. Marile puteri la care analistul politic face referire în acest interviu sunt: SUA, Israel, Rusia, China, Germania, Franţa.

Deşi ne spune multe adevăruri dureroase, Cosmin Guşă face şi unele mari greşeli, printre care şi următoarele:

 1. Statul românilor nu a devenit important din punct de vedere geopolitic „în ultima vreme”, ca urmare a modului cum „s-au jucat treburile” dintre marile puteri ale lumii contemporane.

Statul nostru a avut un mare potenţial geopolitic de la începutul constituirii sale, cu peste două milenii în urmă.

Datorită resurselor naturale şi ale celor create de mâinile şi minţile noastre, am fost mereu o pradă mult râvnită de marile imperii ale lumii, mai apropiate sau mai îndepărtate.

Statul naţional ne-a fost de mai multe ori sfârtecat şi părţile lui au fost trecute sub suzeranitatea marilor puteri ale vremii, pentru perioade mai lungi sau mai scurte.

De fiecare dată, ne-am recâştigat suveranitatea, ne-am reîntregit statul naţional, şi ne-am continuat existenţa ca popor, am continuat construcţia civilizaţiei noastre naţionale.

 1. Poporul român a fost, din nou, deposedat de suveranitatea naţională, în urma loviturii de stat din decembrie 1989, pusă la cale şi executată de servicii secrete străine, cu complicitatea conducerii serviciilor secrete româneşti şi a conducerii Armatei Române.

În spatele serviciilor secrete străine s-a aflat mafia financiară transnaţională, ademenită de capitalul acumulat de poporul român în timpul regimului comunist, ca şi de capitalul acumulat de toate popoarele trecute prin experimentul comunist.

Pierderea suveranităţii naţionale a fost legiferată prin Constituţia adoptată în 1991 şi revizuită în 2003 şi prin întregul sistem juridic creat în baza acestei Constituţii.

Statul creat prin Constituţia adoptată în 1991 şi revizuită în 2003 a fost pus în serviciul mafiei financiare transnaţionale şi a fost folosit pentru deposedarea poporului român de capitalul pe care îl acumulase până în anul 1989 şi trecerea acestui capital în proprietatea privată a oligarhilor transnaţionali şi a slugilor puse de ei la guvernarea ţării.

Aşa se face că, în prezent, peste 80% din capitalul utilizat în economia românească este controlat de corporaţii multinaţionale, de transnaţionali.

Aşa se face că aceiaşi transnaţionali au acaparat şi mai mult de jumătate din teritoriul nostru naţional.

Aşa se face că peste jumătate din PIB-ul creat de români în anul 2017, adică peste 90 de miliarde de euro au fost însuşiţi de aceşti noi proprietari ai capitalului românesc, cea mai mare parte a acestor miliarde fiind transferată în afara ţării, nedeclarată şi neimpozitată.

România este, de mult timp, o colonie.

România nu mai poate „cădea în mâinile unui suzeran”, deoarece ea are unul. Se numeşte mafia financiară transnaţională.

Este o nouă formă de suzeranitate, de subjugare, de colonialism, de imperialism. Mult mai perfidă şi mai lacomă decât toate formele de subjugare cunoscute de popoarele lumii de-a-lungul istoriei.

Acest grup de crimă organizată acaparează capitalurile create de popoarele lumii, prin escrocherii financiare prezentate drept crize financiare, privatizări etc, prin exploatarea cărora storc profituri uriaşe, pe care le folosesc pentru a corupe guvernele, a controla serviciile secrete, pentru a pune la cale lovituri de stat şi războaie, pentru cucerirea pieţelor de desfacere şi a resurselor naturale ale popoarelor.

Este şi o nouă formă de mafie. Grupul criminal nu se organizează numai pentru a-şi însuşi bunurile altora prin încălcarea legii, ci şi, mai ales, pentru uzurparea statului, a puterii de a adopta şi impune legi cu care să-şi însuşească avuţia creată de alţii.

Poporul român nu se află în situaţia de a aştepta ca marile puteri să se hotărască, între ele, care să-i fie suzeran, „care să pună laba pe” el.

Poporul român se află în situaţia de a se ridica la luptă pentru a-şi recâştiga suveranitatea naţională, pentru a-şi recăştiga drepturile de proprietate asupra capitalului şi teritoriului naţional, pentru a-şi recâştiga dreptul la prosperitate şi demnitate.

Anul 2018 poate şi trebuie să fie cel în care poporul român îşi va lua înapoi ţara, de care a fost deposedat începând cu nefasta lună decembrie a anului 1989.

       8 ianuarie 2017                                                                                            Constantin COJOCARU

 

2 Comments

 1. mitel

  s-a dus Vadim ! doar el mai putea face ceva in tara asta , dar ziaristii vanduti l-au marginalizat si securistii l-au omorat ! Tara este in vrie !

 2. alex

  De unde stie acest Gusa ca tara va avea un “suzeran”? Sunt in totalitate de acord cu d-tra, d-le Cojocaru! Poporul roman trebuie sa-si recapete libertatea si prosperitatea, suveranitatea si independenta! Dupa parerea mea aceasta libertate ne va costa scump, chiar si cu pretul vietii.
  Dar trebuie sa ne gandim la viitorul copiilor nostri si a nepotilor nostri. Trebuie facuta o insurectie nationala, urmata de o nationalizare. Cred ca nu mai e timp pentru lamentari, trebuie trecut la actiune. Trebuie sa ne luam tara inapoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *